Daj pliz samo digni ubuntu i stisni try now i odma ces vidjet na cemu si. Ako ti radi u linuxu sve znaci drivere trebas prave. Ako ti neradi pola stvari u linuxu znaci da vjv je hardverski kvar i to vracas natrag na garanciju i zamjenit ce ti ploču matičnu najvj. Netreba ici u dublju dijagnostiku prije nego li si eleminirao osnove. Sam ubuntu ce ti reci sve.
Odi pod boot options i vidi dali ti je f12 ili koja vec tipka za omogućen boot sa USB uređaja.
Tocnije evo da ti potvrdim. Danas sam radio na tom laptopu i neradi touchpad, tako da sam kroz instalaciju koristio miš i još poslije unutar windowsa sve dok windows update nije odradio svoje tek onda ti ih on sam sve instalira. Ako pričamo oistom modelu, sa desne strane imaš dva usb porta te bi oba trebala raditi i detektirati, a sa ljeve strane usb c port i mrezu imaš. Znači kad se stick sa instalacijskim medijem ubode i pritisce se f9 trebao bi iskočiti prozor(ako ne iskače mozes proabti pogledati dali ti je omoguceno u biosu)
Mislim da ti je okej test ubost obični optički miš i vidjet dali svjetli, ako ne svjetli to znači da nemaš 5v na konektoru, mislim da bi ti to okej test bio. Ali kažem linux je majka jer dolazi već sa svim driverima.
Upravo to, o istom modelu pricamo, sav opis odgovara mom laptopu, i ja sam imao prob sa touchpad, kursora uopce nije bilo na ekranu ali sam ja preko tipkovnice dosao do neta i pribavio drajvere i pojavio se..
Znam, ubacio sam stik sa instalacijom koji 100 posto provjereno radi, testiran je, dakle klikcem F9, i dobijem samo ovo..