Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.588.738
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
The_Fichek kaže...
Imam ponudu zamjeniti i5-6600k i nadoplatiti 1000kn za i7-8700k kupljen na firmu bez jamstva (jamstvo 7 dana od prodavaca, box pakiranje). Zadnji put kad sam mjenjao skuplju komponentu sam se malo zajebo pa sad pitam za savjet kolko je ovo dobra ponuda? I jos jedno pitanje, koliko je realno traziti na njuskalu za taj i5 i koliko za z170 maximus ranger? Realno nemam potrebe mijenjati, ali ono..

Ako neces ti mijenjati proslijedi tog sto mijenja 8700k meni...

12 godina
neaktivan
To su 2 odvojena pitanja war3. Jedno je zamjena proca i nadoplata, bez ikakve ploce. Drugo pitanje je kolko mogu dobiti za i5-6600k i z170 ranger da ih npr. stavim na njuskalo.
9 godina
protjeran

Mozda 1800kn zajedno 

12 godina
neaktivan
Fala, a odvojeno?
9 godina
protjeran

Mozda bi za plocu navukao 700kn
Proc 1200

Koliko god te ploce vrijedile ko nove, treba se miriti sa cinjenicom da su zastarjeli chipset, sumnjam da itko ide u nabavku k proceva sky/kaby a da nije i plocu zajedno rijesio u kompletu

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2018 13:01 (lav1000).
17 godina
odjavljen
ansha kaže...
war3_tft kaže...

Prvo spominjes zamjenu, a onda prodavanje cpu+mobo na njuskalu pa sam se tu sad pogubio. Znaci li da ti njima das svoju plocu + 6600k i nadoplatis 1000kn, a oni tebi daju 8700k ili ti njima das 6600k + 1000kn, a oni tebi 8700k (u sto sumnjam)?

Zasto sumnjas u ovo zadnje? 8700K bez garancije i ne vrijedi vise od 2000kn...

Novi 8700K je cca. 2400kn. Ako je delidan, to je van garancije (iako kakva je to glupa garancija od 7 dana? CaseKing daje na delidane garanciju 2 godine), ali imaš Intelovu overclock garanciju za 50€ koja pokriva sve osim mehničkog oštećenja (ako ga slomiješ kod delida). Strujno je pokriveno.

Nope.
14 godina
protjeran
Zbog ovakvih stvari nekad pozelim imati ps4.
18 godina
odjavljen
Chat tema ljubitelja hardvera

A ja zbog ovakvih.

14 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...
war3_tft kaže...

Prvo spominjes zamjenu, a onda prodavanje cpu+mobo na njuskalu pa sam se tu sad pogubio. Znaci li da ti njima das svoju plocu + 6600k i nadoplatis 1000kn, a oni tebi daju 8700k ili ti njima das 6600k + 1000kn, a oni tebi 8700k (u sto sumnjam)?

Novi 8700K je cca. 2400kn. Ako je delidan, to je van garancije (iako kakva je to glupa garancija od 7 dana? CaseKing daje na delidane garanciju 2 godine), ali imaš Intelovu overclock garanciju za 50€ koja pokriva sve osim mehničkog oštećenja (ako ga slomiješ kod delida). Strujno je pokriveno.

2800kn je najeftiniji na nabavi, 8700k  vrijedi debelo vise, pogledaj samo cijene starih i7! ak je delidan ide jos koju stoticu gore! ja bi za delidan dao skoro kao i za novi, mozda i nesto vise!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
neaktivan
XXX kaže...

A ja zbog ovakvih.

Ja bih rekao zbog ovog dugo ocekivanog nastavka.

Da ne spominjem God of war 1,2,3 zbog kojeg sam i uzeo ps3 davnih dana

9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Tonči kaže...
ansha kaže...
war3_tft kaže...

2800kn je najeftiniji na nabavi, 8700k  vrijedi debelo vise, pogledaj samo cijene starih i7! ak je delidan ide jos koju stoticu gore! ja bi za delidan dao skoro kao i za novi, mozda i nesto vise!lp

Eno na amazonu je 330eura, kad se doda nas pdv i dostava dodje se do nekih 2600, tih 2400kn koje Tonci spominje je vjerovatno neka druga eu trgovina

U svakom slucaju 6600k + 1000kn doplate je odlican deal

Ma Stjepko ja bi tebi 200kn za jedno strucno spiganje procesora 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.4.2018 16:29 (lav1000).
14 godina
war3_tft kaže...
sstrmi kaže...

Jesu došle već kod nas te jeftine ploše da si uzmem 8400 i tu ploču

h310b360

Koju je onda bolje uzeti,kad ima oba dvije po sličnim cijenama?koja je najbolja u kombu sa 8400

https://www.youtube.com/channel/UCOonno4oe7nEsXvrT2FNrrg
16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

~2650kn je u Uziju, 2600kn s dostavom iz Alze (dostave brze nego nasi shopovi sta je najtuznije).  Naravno da delidan ne vrijedi vise...

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

~2650kn je u Uziju, 2600kn s dostavom iz Alze (dostave brze nego nasi shopovi sta je najtuznije).  Naravno da delidan ne vrijedi vise...

Naravno da vrijedi. Netko ga je delidao i rekao ti frekvenciju prije kupovine. Košta mnogo više od onog u kutiji.

Nope.
16 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...
Stjepanj kaže...

Naravno da vrijedi. Netko ga je delidao i rekao ti frekvenciju prije kupovine. Košta mnogo više od onog u kutiji.

Pricamo o polovnom delidanom cpu-u a ne casekingovom s garancijom...

A i nace im je ta prodaja binanih teza prevara, prodaju ispodprosjecne primjerke za cijenu znatno vise od novog - random procesora.

17 godina
odjavljen

Da, cijene su pretjerane, ali garanciju imaš od Intela za malo više novca. Ako ga nisi slomio, sve je ok. Ako ga netko prodaje delidanog, a radi, može crknuti samo strujno.

Nope.
16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Da, cijene su pretjerane, ali garanciju imaš od Intela za malo više novca. Ako ga nisi slomio, sve je ok. Ako ga netko prodaje delidanog, a radi, može crknuti samo strujno.

Opet ti, nemas garanciju jer pricamo o polovnom procesoru za koji nije nadoplacena garancija, dakle nema je.

17 godina
odjavljen

Ne. Možeš kupiti garanciju kad god hoćeš za 50€.

Nope.
14 godina
protjeran
funny games kaže...

Krivo se izrazavas malo precesto :D tvoja izjava nema veze sa vezom i dalje.testirani au dva procesora iz iste kategorije i zakljucak je da se amd i dalje priblizava intelu.tvoje nespretnosti nece umanjiti taj rezultat zao mi je

Da ne gadimo AMD temu i da se kukavicki ne mozes skrivati tamo. To sto je tebi vrhunac znanja stisnuti tipku on na kucistu pa ne razumijes o cem se prica je druga stvar, al eto barem se imamo cemu smijat na dnevnoj bazi dok ne poberes crveni zbog preocitih frustracija i problema. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2018 0:29 (war3_tft).
16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Tuning plan ne pokriva delid tj. fizicke modifikacije...

14 godina
protjeran
chaselol kaže...

Cim ti objadnis svima nama na forumu i dokazes da nadogradnja sa tvog starog 6600k ako se ne varam na 8600k je isplativa u kom smislu?

Da profi koristis komp - ne preslabe su ti ostale komponente

Molim te, prosvijetli nas :D

Postajes Luci 2.0 previse hejtas nepotrebno, nemoj ici u te mracne vode, jako je dosadno i usamljeno,samo te gledam kako kupis kartone na forumu svako 7-10 dana

Nema problema objasnit cu. Za pocetak naravno da ovaj procesor trenutno nema smisla sa karticom koju imam, to je jasno kao dan. Razmisljao sam neko vrijeme i po mome misljenju Intel jos duze vrijeme nece izbaciti nesto sto ce biti drasticno bolje i vrijedno cekanja od 8600k po pitanju gaminga, al ce zato vrijednost mojih komponenata samo padati.

Zato sad polako pripremam teren, iduci korak je nabava boljeg napajanja, a iza toga Vege 56 kad se cijne malo smire. Kad se to sve ukomponira imat cu lijepi 144hz 1080p freesync sistem i meni dobro.

Valjda si dovoljno dugo ovdje da shvatis kako nema hejtanja, barem s moje strane, vec je to vecinom lagana provokacija, ali ponekad se mora odgovoriti i vratiti jednakim sredstvima. 

Sto se kartona tice crveni sam pobrao u jednoj bezveznoj temi gdje sam napisao samo jedan komentar, koji je btw dobio 20 tu, dok su drugi ulazili u neke politicke rasprave, nakon toga je ideoloski nastrojen "supermoderator" podijelio crvene neistomisljenicima ukljucujuci i mene, zuti sam pobrao nekidan u Ryzen temi posto se tamo svaka cinjenica prijavljuje. Zato sad rasprave rade selim ovdje, a tamo preko nek ljudi zive u zemlji maste. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2018 8:30 (war3_tft).
16 godina
Hvala k... sad ce se mozda i moci procitati nesto korisno u ryzen temi :)
9 godina
protjeran
war3_tft kaže...

ideoloski nastrojen "supermoderator" podijelio crvene neistomisljenicima ukljucujuci i mene

Say no more 

14 godina
protjeran
evincar kaže...

Naravno, cut ce se samo sto se zeli cuti, a dobroj atmosferi ce pridonositi "eksperti" koji dogmizu svako malo. 

17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Odlično. Ali ipak su zamijenili delidani procesor (zalijepljen nazad), tako da...

Nope.
9 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

Odlično. Ali ipak su zamijenili delidani procesor (zalijepljen nazad), tako da...

Sto si ti poprzio svog delidanog 8700k pa reklamirao?

16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Nebitan podatak... Garanciju sluzbeno nemaju i ne mijenjaju ih.

14 godina
protjeran

Evo jso jednog u nizu bisera preko iz ryzen teme.

dery kaže...

Veči oc će donijeti još više pa kome milo kome drago.Bit će tu tijesno zna to intel stoga štancaju sve moguče i nemoguće nove verzije kafa.

Link na post da se vidi slika jer u njoj je poanta.

Znaci 9 game average, vega 64 i 1440p, pa jel moze zavaravanje samog sebe biti vece i jadnije. 

17 godina
war3_tft kaže...

Evo jso jednog u nizu bisera preko iz ryzen teme.

dery kaže...

Veči oc će donijeti još više pa kome milo kome drago.Bit će tu tijesno zna to intel stoga štancaju sve moguče i nemoguće nove verzije kafa.

Link na post da se vidi slika jer u njoj je poanta.

Znaci 9 game average, vega 64 i 1440p, pa jel moze zavaravanje samog sebe biti vece i jadnije. 

Stvarno mislim ubit ću se eto jadan sam.Ajd neka sam te nasmijao bar.

kradem mine iz minskog polja
16 godina
war3_tft kaže...
evincar kaže...

Naravno, cut ce se samo sto se zeli cuti, a dobroj atmosferi ce pridonositi "eksperti" koji dogmizu svako malo. 

Sorry ali tvoji (i jos od par pojedinaca) postovi u Ryzen temi nisu produktivni i samo sluze spamanju teme.

U ovoj temi se mozete takmiciti ciji je ku..c upsss procesor veci/jaci/brzi :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice