BlackBerry i dalje u problemima

poruka: 9
|
čitano: 1.469
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "BlackBerry i dalje u problemima".
14 godina
neaktivan

Ako namjeracaju da prodaju i dalje uredjaje sa BB OS7 mislim da bi bilo nuzno da i ucine nesto sa kompatibnoscu nekih korisnih aplikacija sa operativnim sistemom. Besmisleno je da OS7 nije kompatibilan sa Skypom npr.....

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sama cinjenica koja govori da je 2/3 kupljenih uredjaja sa starim OS-om, govori o korisniku BB-a i njegovim zahtjevima, koji se daleko odudaraju sa standardnim korisnikom ostalih pametnih mobitela.

HTC- je pala prodaja 3,7% u Q4 2013 (20% u odnosu na proslu godinu)

Samsungu je prihod pao 11% u Q4

Nokijiina prodaja u Q4 je pala 29%

Apple je imao problema sa novim mobitelom u Q4 pa je njemu pala prodaja

LG u je povecao prodaju mobitela ali mu je pao profit

Svasta se dogadjalo u Q4 al ocito je nasim bugovcima jedino Blackberry zrteno janje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.3.2014 14:43 (Abomb).
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Re: BlackBerry i dalje u problemima

BB je preskup i neisplativ ako se ljudi drze Wifi te paze na promet u roamingu, BB imat kod kuce bez potrebe za roamingom je epic fail (eventulano ako se palite na fizicke tipkovnice).
Prvo morate kupit licencu koja je nekih 40 eura ili tako nesto i onda jos morate placat pretplatu koja je recimo 200 kn veca od normalne tarife sa 5 GB flat za smartphone.
Za te novce dobivate visestruko jeftiniji telefon i data u roamingu, ali to ljude ne zanima i spremni su se toga odreci pod uvijetom da se drze wifi-a dok su vani.

Jedna godina BB usluge i licenca kostaju ko recimo SGS4mini. Kaj bi vi telefon s kojim nemres ni na internet kak spada i na kojem se moze citat mail i jeftino telefonirat u roamingu ili smartphone s kojim ste ograniceni na Wifi vezu?

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.3.2014 8:08 (NEW_MAN).
16 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

BB je preskup i neisplativ ako se ljudi drze Wifi te paze na promet u roamingu, BB imat kod kuce bez potrebe za roamingom je epic fail (eventulano ako se palite na fizicke tipkovnice).
Prvo morate kupit licencu koja je nekih 40 eura ili tako nesto i onda jos morate placat pretplatu koja je recimo 200 kn veca od normalne tarife sa 5 GB flat za smartphone.
Za te novce dobivate visestruko jeftiniji telefon i data u roamingu, ali to ljude ne zanima i spremni su se toga odreci pod uvijetom da se drze wifi-a dok su vani.

Jedna godina BB usluge i licenca kostaju ko recimo SGS4mini. Kaj bi vi telefon s kojim nemres ni na internet kak spada i na kojem se moze citat mail i jeftino telefonirat u roamingu ili smartphone s kojim ste ograniceni na Wifi vezu?

Gospodine, ja vas ne razumjem niti znam o cemu pricate. Molim vas da opet pogledate cijene, usluge i usporedbe mobitela jer ste nesto oooopako fulali...

17 godina

Ne znam kak su cijene u Hrvatskoj, ali kod mene u Austriji su recimo ovak nekak.

20 eura kosta normalna pretplata sa 1000 minuta, 1000 sms-a i 5 GB flat. Telefon kupim u ducanu za 240 eura i na dvije godine me ispadne 720 eura.
Za 720 eura dobijem Samsung Galaxy S4 mini koji nije zakljucan na niti jednu mrezu.

BB tarifa je 33 eura na mjesec i telefon koji dobijem za 49 eura je smece tipa 9720.
Eventualno mogu kupit Z10 za 232 eura.
Dvije godine ispadaju 792 eura + 49 za jeftilen telefon = 841 ili ako se kupi Z10 ispada 1024 eura plus licenca za BB koja je zadnji put kad sam gledal bila 40 eura.

720 eura je manje nego 1024 eura.

Privatno skoro svi imaju Android uredaje ili iOS i kad moraju radit sa BB svi seru kak to nist ne valja. Za 300 eura manje dobijem zadovoljnog korisnika i to je ono kaj bude BB pokopalo, tj. ono kaj ga je pokopalo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.3.2014 11:26 (NEW_MAN).
16 godina
neaktivan
NEW_MAN kaže...

Ne znam kak su cijene u Hrvatskoj, ali kod mene u Austriji su recimo ovak nekak.

20 eura kosta normalna pretplata sa 1000 minuta, 1000 sms-a i 5 GB flat. Telefon kupim u ducanu za 240 eura i na dvije godine me ispadne 720 eura.
Za 720 eura dobijem Samsung Galaxy S4 mini koji nije zakljucan na niti jednu mrezu.

BB tarifa je 33 eura na mjesec i telefon koji dobijem za 49 eura je smece tipa 9720.
Eventualno mogu kupit Z10 za 232 eura.
Dvije godine ispadaju 792 eura + 49 za jeftilen telefon = 841 ili ako se kupi Z10 ispada 1024 eura plus licenca za BB koja je zadnji put kad sam gledal bila 40 eura.

720 eura je manje nego 1024 eura.

Privatno skoro svi imaju Android uredaje ili iOS i kad moraju radit sa BB svi seru kak to nist ne valja. Za 300 eura manje dobijem zadovoljnog korisnika i to je ono kaj bude BB pokopalo, tj. ono kaj ga je pokopalo.

1. noviji BB sa novim OS-om mogu na internet bes BIS-a tj posebne BB tarife.

2. kad kupite posebno mobitel tipa S4 morate i dalje placati pretplatu?

3. kad kupujete posebno mobitel, sporazumjeva se da je otkljucan na mrezi koju imate tj. zelite koristiti?

4. Ne razumjem kakvu licencu placate dodatnih 40 eura? Predpostavljam da mislite na BB tarifu? ali ispravite me ako grijesim.

Po mojoj racunici uz mobitel kao S4 mini od cijeni od 720 eura + pretplata od dvije godine 20 eura =  1200 eura u dvije godine

Z10 240 eura + 20 eura pretplate = 720 eura u dvije godine

Slobodno me ispravite ako sam fulao racunicu.

17 godina
1. Kad vec ne trebam BIS cemu onda kupovina BB-a?
2. Normalno, pretplata je uvijek tu i kak sam napisal nekih 20 eura.
3. Ako kupim telefon sa Amazona onda je otkljucan, ako kupim kod A1 gdi imamo ugovor onda je zakljucan ali par eura jeftiniji.
4. BB server koji imam hostan na poslu za svakog korisnika koji se spaja treba licencu.

S4 mini kosta 231,90 eura + 20*24mjeseca za pretplatu = 711,9 eura. Z10 kosta 232,99 eura + 20*24 mjeseca za pretplatu = 712,99 eura.
Ako se uzme telefon koji ide prek starog servera i to najjeftiniji koji je 129 eura + BIS pretplata 792 eura + licenca = 961 eura.
16 godina
neaktivan

stvari se mjenjaju ako je to mobitel za posao. Problem u tom slucaju je cijela mogucnost mjenjanja mobitela, jer i da hocete ne mozete mjenjati a da ne mijenjate svima mobitel u tvrtci.

Isto mi je cudno malo da vi placate licencu, bilo bi normalno da tvrtka to placa.

No ako se govori o privatnom mobitelu onda BB i nije tolio skup koliko svi govore.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mi smo morali odlucit BB ili obicni Smartphone jer smo dobili 15 novih korisnika i odlucili na smartphone jer je bilo nesto jeftinije a ako budemo realni BB-u se dobro ne pise. Bolje se prebacit kod nabavke veceg broja telefona i polako se oprostit od BB nego za godinu dvije kad bankrotiraju pa bude drama. Makar drama bude svakak jer jos uvijek imamo tridesetak blackberrya.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice