Radeon R9/7 serija

poruka: 3.409
|
čitano: 453.913
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Radeon R9/7 serija

Grunfovskim biserima {#} koji sti car {#}

Moj PC  
5 0 hvala 1
13 godina
Radeon R9/7 serija

Pa ono...bumerang bomba, padobran koji se otvara automatski kad udariš o zemlju i stroj za hvatanje superhika :-)

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Radeon R9/7 serija

da da tko vrijedi ne leti tko leti ne vrijedi i tako dalje nesjecam se tocno ,grupa TNT ftw {#}

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Hvala puno svima na pomoci i savjetima odlucio sam se, zasad, ic sa R9 290 ASUS i umjesto i5 uzet i7 4770k :)
Ako imate jos kakav savjet slobodno mozete reci, i ako vas mozda zanima, uzimam 2x4 GB RAM-a, ASUS MAXIMUS VI Hero i Corsair RM 850w. 

6 0 hvala 0
13 godina
Re: Radeon R9/7 serija
Dariio7 kaže...

Hvala puno svima na pomoci i savjetima odlucio sam se, zasad, ic sa R9 290 ASUS i umjesto i5 uzet i7 4770k :)
Ako imate jos kakav savjet slobodno mozete reci, i ako vas mozda zanima, uzimam 2x4 GB RAM-a, ASUS MAXIMUS VI Hero i Corsair RM 850w. 

{#}{#}

12 godina
Dariio7 kaže...

2x8 BG RAM-a po mom mišljenju bi bilo bolje.

nicky.sl
13 godina
nicky.sl kaže...
Dariio7 kaže...

2x8 BG RAM-a po mom mišljenju bi bilo bolje.

ne treba mu definitivno 16GB

11 godina
neaktivan

Zasad mi ne treba toliko RAM-a i dokazano je da je trenutno u gamingu sweet spot 8 GB sa sto vecom frekvencijom pa sam si mislio uzet OVAJ.

13 godina
Dariio7 kaže...

Zasad mi ne treba toliko RAM-a i dokazano je da je trenutno u gamingu sweet spot 8 GB sa sto vecom frekvencijom pa sam si mislio uzet OVAJ.

i to je upitno, veća frekva, više latencije pa ti dođe na isto a razlike u cijeni ima, pogotovo u gamingu se ne isplati, razlika između 1333 i 2133 je pola frejma u sek, osim ako misliš igrati sa integriranom grafom onda se osjeti

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2014 18:49 (BoobZ).
11 godina
neaktivan
BoobZ kaže...
Dariio7 kaže...

i to je upitno, veća frekva, više latencije pa ti dođe na isto a razlike u cijeni ima, pogotovo u gamingu se ne isplati, razlika između 1333 i 2133 je pola frejma u sek, osim ako misliš igrati sa integriranom grafom onda se osjeti

Evo procitaj si ovo pa ces vidjet. KLIK

15 godina
Radeon R9/7 serija

iskreno.. imao sam 2x gtx 670power edition oc u sli-u. zamjenio sam ih i uzeo novu r 9 290..(dokupio vodeni blok za nju).. na srecu nemam nikakvih black screnova niti fps dropova. ali vise preferiram nvidiu i to jedino zbog drivera..nemogu reci zbog stabilnosti jer nisam nikada probao crossfire..planiram staviti jos jednu 290-tku sa vodenim blokom al znam da cu imat vece probleme nego sto sam imao sa nvidiom..( sa 2 kARTICE) tako da bi ja radje isao na nvidiu. radeonku sam uzeo samo zato jer u tom trenutku nisam imao dosta love za 780-tku

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2014 18:54 (zagy15061984).
Moj PC  
1 3 hvala 0
13 godina
Dariio7 kaže...
BoobZ kaže...
Dariio7 kaže...

Evo procitaj si ovo pa ces vidjet. KLIK

šta? to je corsairova reklama za vlastiti proizvod

14 godina
Radeon R9/7 serija

Stjepanj svoje izjave temelji na podacima o referentnim 290/X i svojoj 280X koja uopće nije kartica generacije 290/X jer su to potpuno nove kartice a 280X je rebrand.

Spasio bi se da vidim koji to tikvani dijele TD, za njega znam da mi ga je dao ali se bar pokušao izjasniti za razliku od ostalih mozgova.

Znači tu nema niti jednog konstruktivnog komentara od strane tih koji smatraju da je 780 koja je skuplja i bolja kupnja.

Pa da čujemo malo i vas??

iclock2much

3 4 hvala 1
12 godina
Radeon R9/7 serija

Ja sam ti da TD čisto zato što je napisan na Engleskom.

Mi smo u Hrvatskoj i ovo je Hrvatski forum pa bi bilo lipo da se pise na Hrvatskom il barem nekim od gomile dijalekta što imamo u Lipoj našoj.

nicky.sl
Moj PC  
3 1 hvala 0
12 godina
odjavljen
zoharbizo kaže...

Stjepanj svoje izjave temelji na podacima o referentnim 290/X i svojoj 280X koja uopće nije kartica generacije 290/X jer su to potpuno nove kartice a 280X je rebrand.

Spasio bi se da vidim koji to tikvani dijele TD, za njega znam da mi ga je dao ali se bar pokušao izjasniti za razliku od ostalih mozgova.

Znači tu nema niti jednog konstruktivnog komentara od strane tih koji smatraju da je 780 koja je skuplja i bolja kupnja.

Mislim da je zagi rekao dovoljno s obzirom na osobno iskustvo koje je imao. Teško je odredit koja je bolja kupnja jer u ovom trenutku oba tabora nude solidnjak. 290ka sa custom kulerom je doduše isplativija i kudikamo daje i bolje perf. Da imam točno novaca za 290ku, uzeo bi je. No da imam nešto više, išao bi na 780ti, a 780ku bi vjer zaobišao. btw u americi su cijene 290x custom modela iste kao i 780ti i u tom slučaju bih bez razmišljanja uzeo zelenu :) gigina 290x je 700$ dok je 780ti 680$ 3800kn!!!eVropo moja zašto {#}

Don't these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there's one you're bound to divide it .....Right in two!
13 godina
eywa33 kaže...
zoharbizo kaže...

Mislim da je zagi rekao dovoljno s obzirom na osobno iskustvo koje je imao. Teško je odredit koja je bolja kupnja jer u ovom trenutku oba tabora nude solidnjak. 290ka sa custom kulerom je doduše isplativija i kudikamo daje i bolje perf. Da imam točno novaca za 290ku, uzeo bi je. No da imam nešto više, išao bi na 780ti, a 780ku bi vjer zaobišao. btw u americi su cijene 290x custom modela iste kao i 780ti i u tom slučaju bih bez razmišljanja uzeo zelenu :) gigina 290x je 700$ dok je 780ti 680$ 3800kn!!!eVropo moja zašto {#}

Drito to....

Meni je dvojba bila neref 780/290/290x...Pala je odluka na 290 upravo zbog najboljeg omjera uloženog/dobivenog između te tri....Mislim i ja bih rado uzeo Ti, al za cca blizu 6 soma (kod nas) mogu stavit 2x 290, tako da...{#}

RespectA !!! RespectA !!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2014 20:22 (DarthMarkus).
14 godina
odjavljen
Dariio7 kaže...

Nemoj govoriti gluposti.

11 godina
neaktivan

Gledao sam nekoliko videa i 8 GB 1600 ima 30ak fpsa, a 16 Gb 1600 ima 27-28 fps... Stavit cu link kad nadem, ali nemoraju performanse bit vidljive u gamingu, bit ce i u multitaskingu, ali zasad, po meni barem je najbolje 8 GB.

14 godina
odjavljen
Dariio7 kaže...

Gledao sam nekoliko videa i 8 GB 1600 ima 30ak fpsa, a 16 Gb 1600 ima 27-28 fps... Stavit cu link kad nadem, ali nemoraju performanse bit vidljive u gamingu, bit ce i u multitaskingu, ali zasad, po meni barem je najbolje 8 GB.

Nemoguće, kako da to drugačije kažem nego nemoguće.

Ili je onaj koji je to testirao užasno nesposoban i neprofesionalan pa je "gledao" FPS kod dvije različite scene.

Pogledaj video gore, ja nisam rekao da je 8GB premalo nego da frekvenicije nemaju ama baš nikakve veze kod gaminga, čak mogu i smanjiti FPS.

11 godina
neaktivan

Dobro ajmo rec moja greska, s obzirom da vi tu vise znate od mene...
Nisam siguran, ali mislim da je ovo taj video

14 godina
odjavljen
Dariio7 kaže...

Dobro ajmo rec moja greska, s obzirom da vi tu vise znate od mene...
Nisam siguran, ali mislim da je ovo taj video

U RL nije to tako, zato jer npr. ja kad igram neku igru odmah imam Chrome pokrenuti sa recimo 10tabova, BitTorrent i još naravno neke stvari koje rade u backgroundu.

Neznam kako je to kod njega tako malo, ali meni trenutno kad imam pokrenuti Chrome sa 2 taba (naime, Youtube i Bug), Illustrator i BitTorrent imam zauzeće od 2.3GB i dok ugasim Illustrator onda imam zauzeće od 2.1GB, a u njegovom videu je 1.9GB dok je pokrenuti bench i 3.X GB dok igra BF4.

Zaključak je da 8GB je najoptimalnije (u ovome trenutku) i da je 1600MHz zlatna sredina (a i 1333MHz) zato jer košta manje od viših frekvi, a performanse su jednake.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2014 20:52 (Deawood).
16 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Brzina memeorije na Haswellu ti ne igra ulogu, mislim na overclock procesora. To je bilo bitno za Sandy i Ivy Bridge i ostalo je bitno za AMD platformu.

Čisto za neku budućnost možeš si uzeti 2x8 gb rama iako ih nećeš iskorištavati u igrama, za sada. Ako budeš išao na 16gb, bolje si uzmi 2x8 nego 4x4 kako bi kasnije mogao nadograditi sa još 2x8 ukoliko baš bude "gorilo" ili cijene opet bezobrazno padnu kao pred malo više od pola godine.

Ako se baviš video editiranjem, 3d renderiranjem onda si ostavi 4770K ali za gejming 4670K i 2 fps-a manje što ima....... radije si priušti jedan SSD za sistem, pa ćeš osjetiti ubrzanje i golim okom.

Ne isplati se uzimati 290X dok god je takva razlika u cijenama između 290 i 290X. Danas sutra kad im ponestane snage, probat ćeš 290-ku otključati na 290X i biti ponosan što si dobio 14% boost a nisi ga platio 800-1000kn više.

Ako si overclocker u duši, vjerovatno ćeš i onboard grafu klockati :) čisto iz gušta, da li ima potrebe sada za masnim klockanjem high end grafičkih, mislim da nema.

BTW, imam XFX R9 290 stock cooler (za sada).... BF4 sve na ultra, reza 1920x1200, temp grafičke ne prelazi 75C u loadu, CPU 46-48C sa Mugenom 4 PCGH Editionom (sa 2 super tiha ventilatora). Buka koju grafička stvara...... ne bih o tome, ali temperatura nije ni blizu famoznih 95C što se moglo vidjeti na netu u sintetičkim testovima (za koji me baš briga, jer sam kupio grafu za gaming a ne za sintetičko benchmarkiranje). :)

Za sada nikakvih problema sa sistemom, driverima, BSOD... ATi driveri 13.12. Performanse ludnica, u bilo kojoj igri.

Što se tiće GTX780, mislim da se radi o odličnoj kartici. ATi ili nVidia, stvar je za koje igre/programe ti treba. Oboje imaju prednosti i mana i doslovno moraš se odlučiti za šta ti treba. Ako je samo za gejming, onda prvo vidi koje igre najviše igraš i kako se koja od njih ponaša u njima. GTX780 Ti, mislim da je trenutno nešto najbolje što je na tržištu od single GPU-a, ali ne smijemo gledati na cijenu. Za cijenu od skoro dvije R9 290 kolilo košta GTX 780 Ti, mislim da te dve 290-ke pometu pod sa njom ili Titanom, uz adekvatno napajanje što se podrazumijeva. Kao plus za 290-ku bi dao još zbog 4gb rama, ali od toga ćeš imati koristi najviše na višim rezolucijama tipa 2560x1440. Na "malim" rezama do 1920x1200 nećeš toliko puno profitirati osim u velikom framerate-u, zahvaljujući sirovoj snazi bilo 290-ke ili 780-ke.

Nisam ATi fanatik niti držim nVidiu za nešto najbolje, jednostavno kupujem ono što si u tom trenutku mogu priuštiti i uvijek gledam high end best buy. Imao sam grafičkih iz oba tabora i nikad problema niti sa jednom. Danas ATi, sutra ko' zna.

Konkurencija je zakon za nas krajnje korisnike. Vidjet ćemo šta će nam Mantle donijeti uskoro. Ne očekujem previše ali po onome što se moglo naći na netu, neke stvari će biti brutala.

Zelenima bi dao prednost zbog CUDE, tako da su odlične za obradu videa recimo.... a sad šta je bolje Mercedes ili BMW, u high end segmentu mogli bi se sada svađati do mile volje, bez kraja. Šta god uzeo, nećeš pogriješiti, ali bilo bi glupo platiti nešto više a dobiti iste performanse. Meni je uvijek bilo bitno da za optimalnu sumu dobijem što bolje performanse jer i sami znamo da najskuplje u konačnici i ne mora biti najbolje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2014 22:53 (Barracuda44).
Moj PC  
18 0 hvala 0
17 godina
Barracuda44 kaže...
Za cijenu od skoro dvije R9 290 kolilo košta GTX 780 Ti, mislim da te dve 290-ke pometu pod sa njom ili Titanom, uz adekvatno napajanje što se podrazumijeva.

Potvrdjujem napisano! {#}

11 godina
neaktivan
Radeon R9/7 serija

Oprostite na {#}

Ne razumijem se puno sto se tice SSD-ova, ali sta nije bolje dat 90 eura vise za i7 4770k nego za 128GB SSD??

Ali preskupi su i daju malo prostora meni bi trebalo barem 256 GB, a budet mi je na computeruniversu sa dostavom i paypalom 1200 eura.

0 6 hvala 0
13 godina
Dariio7 kaže...

Oprostite na {#}

Ne razumijem se puno sto se tice SSD-ova, ali sta nije bolje dat 90 eura vise za i7 4770k nego za 128GB SSD??

Ali preskupi su i daju malo prostora meni bi trebalo barem 256 GB, a budet mi je na computeruniversu sa dostavom i paypalom 1200 eura.

Evo ti jos jaci offtopic,

za novce i7 4770k uzmes FX 8350, SSD, maticnu i rayban cvike.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina

cvike su win u potpunosti

12 godina
neaktivan
Dariio7 kaže...

Oprostite na {#}

i7 i WD Caviar Black neki. Kasnije kupis SSD.

Origin: Titanium_HR
13 godina
Radeon R9/7 serija

Pozz ekipa,  posto sam bio neko vrijeme odsutan nisam sad bas u grafickim karticama ,ali cu se potruditi sto prije bolje pokopcat :D
zanima me da li bi bilo isplativije i bolje uzeti r270x ili malo stariju radeonku 7870 ?  zanima me i kako se mogu klokat i koja bi onda bila jaca . Konfa bi bila sa procesorom amd fx8320, 8 gb rama , nekom grafom i sa plocom gigabayte 990xa ud3  

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
mazy651 kaže...

Pozz ekipa,  posto sam bio neko vrijeme odsutan nisam sad bas u grafickim karticama ,ali cu se potruditi sto prije bolje pokopcat :D
zanima me da li bi bilo isplativije i bolje uzeti r270x ili malo stariju radeonku 7870 ?  zanima me i kako se mogu klokat i koja bi onda bila jaca . Konfa bi bila sa procesorom amd fx8320, 8 gb rama , nekom grafom i sa plocom gigabayte 990xa ud3  

Definitivno R9 270X, jer je bolja i novija, evo link - KLIK

I jos nesto, ako mislis prec sa 7870 na 270X tu ces samo bacit novac u vjetar, ali ako kupujes jednu od tih dvije, ako je neka velika razlika izmedu njih u cijenu uzmi onu jeftiniju ili onu sa boljim hladenjem.
Ja bih ti preporucio R9 270X, evo cijene - KLIK

Moj ti glas ide za ASUS R9 270X :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 15:24 (Dariio7).
12 godina
neaktivan
mazy651 kaže...

kad bi našao negdje 7870XT definitivno nju uzmi, jer je na stocku čak malo jača od 270x, a kad se nakloka 270x joj nikako nemre blizu (a svi znamo da overclock potencijal 270x jako mal)

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.1.2014 15:25 (Kamikaza1600vti).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice