Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.267
|
čitano: 3.065.467
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
11 godina
neaktivan
Re: Intel i7 Club
neznalica90 kaže...
Taulneoroa kaže...
neznalica90 kaže...
Taulneoroa kaže...

U krivu si.a

dobro ako je info pod tvojim profilom istinit mozda sam malo i prenaglio, posto je moguce da vec jako dugo zivis vani i malo ti zapinje hrvatski, a mozda si se cak i rodio vani u tom slucaju svaka cast na poznavanju materinjeg jezika. ako je tako ispricavam se jer sam reagirao malo revoltiran retardiranim postovima u zadnjih mjesec dana. prvo forum napadaju strani spameri, pa dolaze neki polumakedonci i pisu postove za koje ni gugl ne moze odgonetnut na kojem su jeziku, a o likovima kojima post izgleda ko da su lupili glavom u tipkovnicu da i ne govorim. sry za offtopic i stoj mi dobro.

Stoji mi dobro hvala ti,

isprika je ok, prihvacam i isprika sa moje strane.

Imam pravo na kritiku dok nevrijeđam !
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

evo na computerunivers.net vec imaju za naruciti osnovni i7 5820k za 2800kn, dakle kod nas ce biti cca 3500kn ako i ne drasticno vise...{#}

evo i dodali su napokon i na intelovoj stranici sve informacije o doticnom:

http://ark.intel.com/products/82932/

lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2014 12:38 (Stjepanj).
Moj PC  
1 1 hvala 2
11 godina

Super mu je cijena i čini mi se da je dosta bolji procesor od 4790k(ipak je 6/12 c/t, 15mb cache), samo što moraš uzeti sve novo osim napojne i još pogotovo ako nemaš grafu. Zbog toga i mislim da mu je donekle Intel snizio cijenu. Realno gledajući i uspoređujući ga sa 4960x i 3960x cijena bi mu trebala biti dosta veća. Najjeftiniji x99 cpu trenutno a malo je reći da je životinja.

Hejjjjj
13 godina
Stjepanj kaže...

evo na computerunivers.net vec imaju za naruciti osnovni i7 5820k za 2800kn, dakle kod nas ce biti cca 3500kn ako i ne drasticno vise...{#}

evo i dodali su napokon i na intelovoj stranici sve informacije o doticnom:

http://ark.intel.com/products/82932/

lp

jaoo svrbi me kartica {#}

12 godina
neaktivan
Intel i7 Club

E sad naručiti izvana ili čekati dok dođe kod nas???

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Abondares kaže...

E sad naručiti izvana ili čekati dok dođe kod nas???

Pricekaj jer ce stariji modeli pojeftiniti!!:)
12 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Not funny, meni komp treba jako brzo, preselio se u Zagreb a laptop nije dost.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Intel i7 Club

imam pitanje jel  moze overklokat i3 2120 3.30 ghz na 3.50 ili vie ghz

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
Ice45 kaže...

imam pitanje jel  moze overklokat i3 2120 3.30 ghz na 3.50 ili vie ghz

totalno kriva tema,imas temu sa oc-om

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2260909
12 godina
neaktivan
Intel i7 Club

Komp složen.

Ovaj procesor 5820k je stvarno dobar, premašio očekivanja

Dao asusovom programu da ga oc-a, i došlo do 4.8 Ghz.

Spustio na 4.3 ali stavio ram na 2800 i radi ok.

Nakon stress testa procesora od 5 min temperatura se popela do 70 C.

Inače hladnjak je Scythe Ashtura Shadow.

Moj PC  
6 0 hvala 2
14 godina
Abondares kaže...

Komp složen.

Ovaj procesor 5820k je stvarno dobar, premašio očekivanja

Dao asusovom programu da ga oc-a, i došlo do 4.8 Ghz.

Spustio na 4.3 ali stavio ram na 2800 i radi ok.

Nakon stress testa procesora od 5 min temperatura se popela do 70 C.

Inače hladnjak je Scythe Ashtura Shadow.

Pic or didn't happen {#}

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

Evo s novim biosom mogu sve cetiri jezgre zakucati na 3,9ghz i mali se topiiiiiiiiii u benchevima i pod vodom{#}

cinebench r15 cinebench r15
nisam jos probao undervolt trenutno mu je default 1,191V, no budem to smanjio posto malisa ide papreno dolje(do cak -110mv:)

lp

Moj PC  
1 0 hvala 2
12 godina
neaktivan

Evo slika cinebenchovog scora 1260, čini mi se ok.

12 godina
Abondares kaže...

Evo slika cinebenchovog scora 1260, čini mi se ok.

A zasto ti ne odvris bench kad vec imas tu zvir pod moj pc ?!!?
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
17 godina
Chico12 kaže...

Najjeftiniji x99 cpu trenutno a malo je reći da je životinja.

jep i gotovo nicim ne kaska za jacim modelima koji su skuplji 2k odnosno 4k za extreme model istog x99chipstea {#}

Bravo intel {#}

12 godina
neaktivan

Pa to je moj od jučer?!!?

Ovo je od danas

oc 16.9. oc 16.9.
12 godina
Abondares kaže...

Pa to je moj od jučer?!!?

Ovo je od danas

Hvala sokole i jos ako moze na stock postavkama da ga znan usporedit s mojim starcicem
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
12 godina
neaktivan
Na stock postavkama imam 984.
17 godina
Intel i7 Club

koji cooler imas na toj zvjerki ? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Scythe ashura limited edition.

Dok budem zapravo OC-o ide vodeno hlađenje.

16 godina

Znam da sam promašio ne cijelu temu, nego cijeli podforum, međutim, mislim da ću ovdje ipak doći malo laganije do informacije.

Odakle ste vi naručili DDR4 zajedno sa novom serijom proceva i matičnih? Vidim da kod nas ima i CPU i MBO 2011-3, međutim, ne vidim nigdje DDR4.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
13 godina
protjeran
Bukva kaže...

Znam da sam promašio ne cijelu temu, nego cijeli podforum, međutim, mislim da ću ovdje ipak doći malo laganije do informacije.

Odakle ste vi naručili DDR4 zajedno sa novom serijom proceva i matičnih? Vidim da kod nas ima i CPU i MBO 2011-3, međutim, ne vidim nigdje DDR4.

probaj u uziju{#}

https://www.uzishop.hr/ddr4-memorije/2872-crucial-ddr4-8gb-1x8gb-2133mhz-cl15.html

lp

13 godina
neaktivan

Ljudi mislite li da je i7-5930K bacanje para za osobu koja koristi samo jednu graficku kartu ali hoce da prestane sa kupovinom ovih cipsetova sto izlaze na 9 meseci i da predje na X99 zbog 2 jezgra vise i da se ne misli vise tako cesto na menjanje platforme, samo grafike posle.

Ako se i7-5820K klokuje na 4.0GHz(isto bi bilo i sa i7-5930K) onda mi se cini da mu je to kao bolja kupovina za jednu grafiku, 28 linija je dovoljno.

Naravno ploca neka bolja i 4x4GB DDR4 recimo CRUCIAL Balistix Elite ili Mushkin sta ce pokazati.

12 godina
eVGA-011 kaže...

Ljudi mislite li da je i7-5930K bacanje para za osobu koja koristi samo jednu graficku kartu ali hoce da prestane sa kupovinom ovih cipsetova sto izlaze na 9 meseci i da predje na X99 zbog 2 jezgra vise i da se ne misli vise tako cesto na menjanje platforme, samo grafike posle.

Ako se i7-5820K klokuje na 4.0GHz(isto bi bilo i sa i7-5930K) onda mi se cini da mu je to kao bolja kupovina za jednu grafiku, 28 linija je dovoljno.

Naravno ploca neka bolja i 4x4GB DDR4 recimo CRUCIAL Balistix Elite ili Mushkin sta ce pokazati.

ako je za igre, naravno da bacaš pare jer još uvijek ne vidim što tvoj proc nemere prožvakat s tom jednom grafom, pa da ubaciš i još jednu istu u sli opet bi s lakoćom to odradio

a što se tiče "cipsetova sto izlaze na 9 meseci" , tko te tjera kupovat novo svakih 9 mjeseci dok ti "staro" još uvijek zadovoljava potrebe, pušit pare na prodaji svojeg niti godinu dana starog hw-a i kupovanju novog s pet posto dobitka u perfomansama

u krajnjem slučaju niti sa x99 situacija nije ništa drukčija i uvijek je "noviji i bolji" proc uskoro u izlasku

11 godina
eVGA-011 kaže...

Ja tu kod tebe ništa ne bih dirao. Imaš takav procesor i razmišljaš o upgradeu... Čudno mi , fakat ne kužim. Možeš još dvije 770-ke staviti da rade u sli i taj procesor će se opet smijati.

Hejjjjj
13 godina
neaktivan
Intel i7 Club

To mi mnogi kazu, jos moj primerak prolazi na 1.175V 4500MHz/4.5GHz sve testove.

Ja drzim na 1.200V ono cisto radi sigurnosti malo vise, kao sto Intel stavi malo vise nego sto treba. 

Ali ja sada za i7-3770K koji je na listi je Ivy Suicide Club pre bio pri vrhu sa 4.8GHz, 1300V na pocetku, jos plus na H100 ne custom vodeno ...

zasta su morali shotovi svega dok radi test posle vise od 12h Prima95 Blend HT Enable i 90% memorije na x48 multi 4.8GHz...otvorena 2-3 CPU-Z, task manager,

temperatura, ime sistem, sve...da kazem Ivy koji je slican Sandy Bridgu sa nekih 10C vecim temperaturama. 

mogu jos uvek da prodam za neke pristojne pare. Ne zelim vise da idem na ove obicne sa 4 jezgra ali ne zelim ni da platim 8 jezgra koji ce da rade na 3GHz sto znaciji sporiji u igricama jaci gde mi ne treba.

Medjutim kada prodam moju memoriju, plocu procesor ja racunam da uzmem CPU, maticna i memorija ce biti upgrade. Posle toga zaista mislim da ostavi to 4-5 god jer sto se tice procesora 2700K je dovoljan za Titan Black SLI i to je bacanje para. Svestan sam ja da je ovo idealno za igrice, i7-3770K na 4.5 na 1200V ne moze da degradira niti je opterecenje i ja bi voleo da je X99 dosao godinu dana kasnije... ali eto mislim se da uzmem sada nesto proci ce 12-24 meseca pre nego sto trziste uopste usvoji tu DDR4 kako treba, imacu Quad Channel, 6 jezgra, sto ce za 2 god biti kao tek izaslo racunajuci da se sa brzim i skupljim memorijama ne dobija nesto preterano za ono sto meni treba.

Najvise mi se svidja ova X99-E WS, ali mi je mnogo skupa za 1 grafiku i mozda jednu za PhysX i zvucnu kartu a svidja mi se i Rampage 5 Extreme, X99 Classified sam mislio ali mi se ova serija ne svidja njihova ali je zato izgleda najbolja za zadnje 3-4 god uz Z87/Z97 Classified. Videcemo, memorija jos velikog broja nema uopste.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 12:52 (eVGA-011).
Moj PC  
1 5 hvala 0
14 godina
eVGA-011 kaže...
..........

I koja je poanta ovog posta???

Vlada welcome back. {#}

11 godina

I dont get it too.

Hejjjjj
13 godina
protjeran
Intel i7 Club

ja sam dobivao upozorenja i suspenzije radi interpukcijskih znakova a gle ovo{#}

Moj PC  
6 0 hvala 3
13 godina
neaktivan
Intel i7 Club

{#} aahahaha odoh igrat aliene.vlada is back in town

btw 60 fpsa lock na i7 860 + 7870.. 

op{#}

xfact
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.10.2014 17:48 (=xfact=).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice