Intel Club (opća tema o procesorima) izdvojena tema

poruka: 15.267
|
čitano: 3.065.220
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
14 godina
Re: Intel i7 Club
4mal kaže...

u cemu parirat lol pa sto se tice igra su razlika par fps-a dok kod ostalog i7 sisa bilo koji octa core, osim u par programa ne sjecam se tocno naziva di dolazi iskoristnje AMD-ovih coreva !

daklem tko uzima iskljucivo za igre komp dosta mu je neki octa AMD koji vozi high end kartice oba tabora bez bn-a u single ili cf/sli konbinaciji   {#}

Ne znam zašto ultimativno vjerujem ovoj listi

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || Xiaomi MI3 user ||
11 godina
Intel i7 Club

Ne vidim svrhu upoređivanja Intela i AMD-a. Intel je jednu 10 puta veća i bogatija firma. Divim se AMD-u kako uopće prate Intel toliko blizu. Neću više ništa reći.

Hejjjjj
Moj PC  
6 0 hvala 0
10 godina
protjeran
volegradele kaže...

Preko 90% i7 3770K će postić 4.4 GHz,pa tako vjerujem da neće bit problema i sa 4770K,samo je razlika u voltaži od primjerka do primjerka!!

Da i ja mislim da je upravo u naponu i sukus cijele priče, jer 4790 dolazi unificiran sa unificiranim naponom za 4,4Ghz. dok 4770K kako ti se posreći za taj isti takt. 

Pa sad, obzirom da je razlika u cijeni minimalna, čemu ići na sreću?

16 godina
neaktivan
4mal kaže...

u cemu parirat lol pa sto se tice igra su razlika par fps-a dok kod ostalog i7 sisa bilo koji octa core, osim u par programa ne sjecam se tocno naziva di dolazi iskoristnje AMD-ovih coreva !

daklem tko uzima iskljucivo za igre komp dosta mu je neki octa AMD koji vozi high end kartice oba tabora bez bn-a u single ili cf/sli konbinaciji   {#}

Ja primano igram MMORPG igre, i mogu reci nakon 10 god sta sam u tom trsistu AMD nije ni blizu Intelu radi prelosih single core performance (cak bi jedan "obican ulocked pentium" popapao bilo koji AMD u tom segmentu, sotovise testirao i dokazao etc. Wildstar, WoW, GW, GW2....)... <---- ovo se odnosi samo na mmorpg trziste! (vrlo vjerajtno se devovi odlucili cpu bound igre raditi za masu etc. laptopi i ta spika)

Dok kod pojednih naslova se u potpunosti slazem ;) da je za gaming AMD ili i5(otključani) vrh :). 

PC gaming a minute to learn a lifetime to master ( Wildstar: Hazzak-EU Exile - Nick: Loo)
11 godina
neaktivan
Intel i7 Club

op op / dok sam igrao lotro nikadzimu i dok sam riftao i sam sam malo testirao - moram se slozit / jezgrice hhh od intela u tim igrama pokakaju amd / ko da amd ima papirnate jezgre takav je dojam - no to je primjenjivo i u zanru fps igara Online naravno - valjda je stvar u velikom broju kalkulacija fizike itd pod ovo spadaju i moderni i5 i i7 procesori - ali eto, amd se u sp igrama poceo oplravljati, ali ko jos igra sp na kompjuteru jeli

Imam pravo na kritiku dok nevrijeđam !
Moj PC  
0 2 hvala 0
10 godina
protjeran
4mal kaže...

lol za i7 3770k ja sam sve zivo i mrtvo isprobavao za 4.4 da dobijem 24/7 clock i max sto sam mogao izvuc koji furam 24/7 od kad sam ga kupio prije godinu dana je 4.2 !

a i dosta mojih kolega ima isti slucaj tako da je premija dobit dobar primjerak e sad neznam za hasswel (nisam se pretjerano informirao ) al mislim da je i dalje ista stvar.

Točno, al' jbga, dečeci ne razmeju i forsiraju neku svoju logiku baziranu na emocijama koje su nastale od marketinškog filanja njihovih mozgova. Pročitali su "4770K" nebrojeno puno puta pa se osjećaju blisko sa tim procesorom.

Sad pitam ja, da li bi netko od tih koji forsiraju niži takt procesora  bio faca i odkupio takav ako bi pitalac bio loše sreće i dobio neku šljuku koja se pati da dođe do 4,4Ghz, a tih 4,4Ghz garantirano dobiješ sa 4790K.

I opet, nitko ništa ne bi rekao kada bi razlika u cjeni bila jako zamjetna.

Druga stvar koja se čini vrlo logičnom, ne znači da je istina, ali je logična, jest da je i Intle primjetio da ima puno procesora koje mogu delati kao 4790K pa zašto da ih prodaje kao 4770K ako može uzet parsto kn više?

To automatski znači da bude ovih 4770K koji se dadu dobro klokati bilo manje jer će probiranje i sortiranje uzeti danak. Svi ti procesori kad se proizvode budu samo Intel Core Haswell. Kasnije se mjerucka po njima pa se označavaju po tome kako koji ispadne. U tom procesu mjeruckanja granice će se pomaknuti i kad neki od njih ispadne bolje automatski ide u hrpu 4790K.

Eto, vrlo seljački, kao na placu, a visokotehnološka industrija {#}.

10 godina
protjeran
Intel i7 Club

Svaka čast AMDu ali ako vam se tema  zove Core i7 onda čemu spominjati AMD?

AMDu ide loše sa procesorima i nema smisla likovati jer je sve jasno kao dan.

Ja sam osobno jako razočaran sa AMDom i smatram da su sami kriv što su zapustili svoje desktop procesore. Da li je to nekakav dogovor ispod stola ili su tolike budale, nije niti bitno.

Ono što je bitno je da se mi kao korisnici ne bi trebali djeliti na tabore jer, gledajte to onako kako zaista i je. VI plaćate njima, Intelu i AMDu, ne oni vama. Nisu vam to niti mama niti tata niti familija i nemate ih šta voliti.

Plaćate im pa platite točno koliko vam treba ili koliko želite i nemojte ih voliti, osim ako dobijate od AMDa ili Intela procesore badava.

Nemojte biti blesavi, za*ebite tu ljubav prema brandovima samo gledajte sirove perfromanse za novac, sve ostalo je obmana i opsjena.

2 1 hvala 0
12 godina
Intel i7 Club
mamiheli veliki si ti filozof koji očito nije nikad izbliza vidija i7 proc
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
5 1 hvala 3
10 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
mamiheli veliki si ti filozof koji očito nije nikad izbliza vidija i7 proc

Čemu ovo? 

Ne da sam vidio i7 nego sam toliko konzumne računalne opreme promjenio, mrcvario i koristio znam vrlo dobro što govorim.

Vidim masu klinaca zasljepljenih ljubavi prema brandu koji za ozbiljno uzimaju kojekakve poluistine sa raznoraznih opskurnih webova.

Evo čak sam toliko bedast pa ću poslati sliku tebi provokatoru, za koji ces mi vjerovatno ustvrditi kako sam photoshopirao.

http://tinypic.com/r/npo2di/8, link jer forum komprimira. pa sad daj se pojasni, umirem od želje da saznam čemu ovakav komentar

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2014 11:54 (mamiheli).
12 godina
Intel i7 Club
Pa provokator nista ne vidi na toj slici I nisan reka da nisi u pravu u tvojim tvrdnjama samo su mi suvise imspirirane pricama a ne praksom.
koristimo dijalekte kojih je Hrvatski jezik prepun a ne Englesko smeće
Moj PC  
1 1 hvala 2
10 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
Pa provokator nista ne vidi na toj slici I nisan reka da nisi u pravu u tvojim tvrdnjama samo su mi suvise imspirirane pricama a ne praksom.

Daj mi reci kako si to zaključio da ja samo pričam bez osnove?

Na osnovu čega, koja ti je argumentacija sa kojom si ovako hrabro izletio sa zaključkom da sam ja izkompleksirani seronja koji samo sere po forumu bez ikakve podloge? 

Jer to je ono što si napisao.

Sad pak pišeš da zapravo ne  kažeš da nisam u pravu.

Da li ti to Trollaš? Ili su i tvoje emocije povrijđenje zbog ljubavi prema nečemu u što sam ja nehotično taknuo?

13 godina
protjeran
Intel i7 Club
Pa vidio mozda jesi kao i mi svi ovdje no velis ovo ti je prvi intel nakon 386, zadnji put si pravo(sta god to znacilo) klokao tamo 199x neke, prvi put viden uefi bios prekjucer, u svojoj temi si baljezgo 9 stranica i 42 puta spomenuo rijec novac, neisplativost itd da bi nakon 3 dana kupio i7 4790k od 2500kn i ponovno dosao prosipat istu tu šemu novac, novac bla,bla! Sad se uhvati prakse jer ti fali, kasnis samo 10g a ne citanja bespucima interneta kao vecina, pa onda komentiraj i pisi ili nastavi i dalje pisati ove diplomatske odgovore koji pašu neupucenima u hw! Bez ljutnje!lp
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2014 12:08 (Stjepanj).
Moj PC  
3 0 hvala 2
10 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Pa vidio mozda jesi kao i mi svi ovdje no velis ovo ti je prvi intel nakon 386, zadnji put si pravo(sta god to znacilo) klokao tamo 199x neke, prvi put viden uefi bios prekjucer, u svojoj temi si baljezgo 9 stranica i 42 puta spomenuo rijec novac, neisplativost itd da bi nakon 3 dana kupio i7 4790k od 2500kn i ponovno dosao prosipat istu tu šemu novac, novac bla,bla! Sad se uhvati prakse jer ti fali, kasnis samo 10g a ne citanja bespucima interneta kao vecina, pa onda komentiraj i pisi ili nastavi lijepe i dalje pisati ove diplomatske odgovore koji pašu neupucenima u hw! Bez ljutnje!lp

Za tvoju informaciju, sve te šarene điđe koje ja vidim prvi puta od nedavno jer sam ih kupio onda kad mi je došlo, rade na isti način kao prije. Situacija je identična, sve je isto, sa tim da je glavna promjena od prije 20godina uporaba swichera, ostalo bitno je isto, efikasnost, prelazni otpori, temperturni koeficijenti, sve je i dalje isto i radi na isti način.  Danas je sve šareno i lijepo opisano da se privuku neznalice da potroše pare na nešto što im ne treba. Koliko vidim neznalice počele misliti da znaju. Onda dobijem argument da je "jedina razlika napon". Hej Stjepanj, razumiješ li ti da to "jedino" je toliko jako bitno da se ne može minorizirati? Ne, znam i vidim da ne razumiješ jer nemaš pojma što je to napon, razlika potencijala između dvije mjerene točke, ne znaš što je to termički koeficijent, ne znaš što je to električko naprezanje, ne znaš što je promjena napona u vremenu, neznaš što je duljina periode, ne znaš što je to disipacija energije, apsolutno ništa ne znaš ali te to ne sprečava da se smatraš poznavateljem očvrsja.

Stjepanj - dete drago da ne bi ti mislio da se ja ljutim na tebe, jok. Samo smeta me ta glupost. Daj se primi knjige, budi dobar u školi i poštuj oca i majku da ti bude dobro u životu. 

Ako nešto što sam napisao ne stoji, ti lijepo to argumentiraj. Kroz proces argumentacije ćeš shvatiti koliko ne znaš pa ćeš možda promjeniti mišljenje.

12 godina
Intel i7 Club

jel moguce ove nove procesore i7 sto su tek izasli staviti na z87 konkretno na moju maticnu ili samo podrzavaju x99?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Intel i7 Club

mislis na HW refresh i E sad si me zbunio sa X99 jer to je chipset za E seriju , inace mozes slobonno stavit na z87 samo provjeri dali trebas updateat bios dok na svaku z97 ide i bez update-a {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2014 12:23 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Intel i7 Club

da ovaj refresh npr i7 5820k dali ide na moju ? al po tvojim rijecima ide sto je super 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i7 Club
http://www.bug.hr/forum/user/mamiheli/85737.aspx Uf "dido" koji je ovdje 10 dana i nezna apsolutno nista o meni pametuje tko sam ja! lol! o hw pametujes kao apostol o bibliji a zadnji intel ti je bio 386! Joj covjece...zz
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
3 2 hvala 2
11 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
http://www.bug.hr/forum/user/mamiheli/85737.aspx Uf "dido" koji je ovdje 10 dana i nezna apsolutno nista o meni pametuje tko sam ja! lol! o hw pametujes kao apostol o bibliji a zadnji intel ti je bio 386! Joj covjece...zz

Jedini način da podržavaš trolla jest taj da se obazireš na njegove postove.

10 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Joj mene joj, dečec, pa kaj ti nije neugodno biti ovak bedast?

Drugim riječim ti smatraš da staž na BUG forumu daje kredibilitet ljudima.

Ja jesam apsotol za hardver dragi moj...ne toliko za ovaj konzumni drek hardver kakav vidiš na šarenim pločama, ali jesam apsotol za hardver jer eto znam sve to dizajnirati, napraviti, pa i popraviti ako baš treba, iako se to već duuugo ne radi nego se samo mjenja.  A jel' znaš zašto se ne popravlja? Ne znaš, znam da ne znaš jer si mi već nabio na nos da stalno spominjem novac.  Ne popravlja se zbog novca jer ljudi koji to znaju popravti puno koštaju, puno više od te nekakve glupave pločice za soma i pol kn. Dakle sve se mjeri parama i ne taboruje se kao ovde Intel vs AMD, i nitko ne dobiva kredibilitet kroz staž na nekakvom forumu :o)

Trebaš li detaljan izračun disipacije Core I7 procesora. Nema frke, kad ga delidam i izmjerim debljinu silicija i naštekam na mjernu opremu, budem imal točan broj, a onda bum još usput skinul višak tog pjeska u stroju koji ti ne bi znao niti izguglati, jer ne znaš niti da postoji. Toliko je naime tvoje preogromno ne znanje unatoč tvome stažu na ovom forumu, a ja bum to delal iz gušta u slobodno vreme.

Pa sad ti si vidi, samo valjda razmeš da ti ne odgovaram zato jer mi je stalo da ti objasnim kak ništa ne znaš ili jer me neke vređa. Odgovaram jer mi žao gledati koliko si bedast. Daj se klinjo probudi iz toga ne znanja i te opčinjenosti trivijalnostima.

11 godina
protjeran
mamiheli kaže...
Stjepanj kaže...

Joj mene joj, dečec, pa kaj ti nije neugodno biti ovak bedast?

Drugim riječim ti smatraš da staž na BUG forumu daje kredibilitet ljudima.

Ja jesam apsotol za hardver dragi moj...ne toliko za ovaj konzumni drek hardver kakav vidiš na šarenim pločama, ali jesam apsotol za hardver jer eto znam sve to dizajnirati, napraviti, pa i popraviti ako baš treba, iako se to već duuugo ne radi nego se samo mjenja.  A jel' znaš zašto se ne popravlja? Ne znaš, znam da ne znaš jer si mi već nabio na nos da stalno spominjem novac.  Ne popravlja se zbog novca jer ljudi koji to znaju popravti puno koštaju, puno više od te nekakve glupave pločice za soma i pol kn. Dakle sve se mjeri parama i ne taboruje se kao ovde Intel vs AMD, i nitko ne dobiva kredibilitet kroz staž na nekakvom forumu :o)

Trebaš li detaljan izračun disipacije Core I7 procesora. Nema frke, kad ga delidam i izmjerim debljinu silicija i naštekam na mjernu opremu, budem imal točan broj, a onda bum još usput skinul višak tog pjeska u stroju koji ti ne bi znao niti izguglati, jer ne znaš niti da postoji. Toliko je naime tvoje preogromno ne znanje unatoč tvome stažu na ovom forumu, a ja bum to delal iz gušta u slobodno vreme.

Pa sad ti si vidi, samo valjda razmeš da ti ne odgovaram zato jer mi je stalo da ti objasnim kak ništa ne znaš ili jer me neke vređa. Odgovaram jer mi žao gledati koliko si bedast. Daj se klinjo probudi iz toga ne znanja i te opčinjenosti trivijalnostima.

Još mu izračunaj i toplinsko rastezanje pa da ga možeš zalit betonom.

10 godina
protjeran
KerFlorijan kaže...

Još mu izračunaj i toplinsko rastezanje pa da ga možeš zalit betonom.

Skoro da si i razumio, ali ne beri brigu, ja ću ga zaliti srebrom.

11 godina
protjeran
Intel i7 Club

Samo da ti kažem da procesor kao niti jedan drugi električni sklop nije namijenjen tvojim improvizacijama,al svejedno,očekujem tutorial sa slikama delidanog proca.

1 0 hvala 0
10 godina
protjeran
KerFlorijan kaže...

Samo da ti kažem da procesor kao niti jedan drugi električni sklop nije namijenjen tvojim improvizacijama,al svejedno,očekujem tutorial sa slikama delidanog proca.

Žao mi je za turtorial nemam vremena, a ne mogu kolege tražiti da rade dokumentaciju koju obično rade iza mene, i to još za projekte koje radim iz zajebancije.

Što se tiče namjene, o namjeni odlučuje i vlasnik, a ja sam odlučio udovoljiti svojim geekovskim slabostima.  

11 godina
protjeran
mamiheli kaže...
KerFlorijan kaže...

Žao mi je za turtorial nemam vremena, a ne mogu kolege tražiti da rade dokumentaciju koju obično rade iza mene, i to još za projekte koje radim iz zajebancije.

Što se tiče namjene, o namjeni odlučuje i vlasnik, a ja sam odlučio udovoljiti svojim geekovskim slabostima.  

A vidim da imaš vremena za nepotrebne rasprave po forumu koje isto radiš iz zajebancije.

10 godina
protjeran

A vidim da imaš vremena za nepotrebne rasprave po forumu koje isto radiš iz zajebancije.

Ne nije iz zajbeancije, nego sam se upravo ponovio sa igračkom za doma pa sam poletio tražiti geekove kakav sam i ja i završio na ovom forumu. Moji kolege i okolina su ozbiljni ljudi, a u mene eto ostao taj geekovski sindrom, klokanja i izvađanja gluposti sa konzumnim računalnim hardverom. Počeo sam odgovarati na raznorazne gluposti i eto ugazio u govnjivu minu ljudske gluposti..

Žao mi je ljudi, nikoga ne želim vređati, ali dajte bar koriste potencijal koj je svima dao dragi Bog.

Pozdrav svima, isprika svim koje sam i ako sam uvredio, zaista nisam niti htio niti mi je to bila namjera, odo ja jer ovo očito ne fercera.

17 godina

nismo se dobro skuzili i7 5820k nedie na tvoju jer je to proc za novi chipstet daklem treba ti x99 serija 

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2014 13:59 (4mal).
11 godina
neaktivan
Intel i7 Club

{#}

{#}

Malimeh or wat ? Ni ja njsma dugo na forumu al u ove ljetne dane je dobro za ubit dosadu i moram reci da sam imprest malo, inace postoje dvjje vrste znanja - prvo i najcesce je povrsno usput sakupljeno znanje koje se odmah na sva zvona obznanjuje - drugo znanje je ovakvo kao sto ti "seruckas

{#}" dakle izjave koje imaju "akademsku" pozadinu tj. ocito si ucio / kako god bilo dedeki na forumu te nebu prihvatili al njje to do foruma - ljudi su malecki i vani - drzi se

Moj PC  
2 5 hvala 1
13 godina
Taulneoroa kaže...

{#}

{#}

Malimeh or wat ? Ni ja njsma dugo na forumu al u ove ljetne dane je dobro za ubit dosadu i moram reci da sam imprest malo, inace postoje dvjje vrste znanja - prvo i najcesce je povrsno usput sakupljeno znanje koje se odmah na sva zvona obznanjuje - drugo znanje je ovakvo kao sto ti "seruckas

{#}" dakle izjave koje imaju "akademsku" pozadinu tj. ocito si ucio / kako god bilo dedeki na forumu te nebu prihvatili al njje to do foruma - ljudi su malecki i vani - drzi se

prije nego analiziras "vrste znanja" nauci bar slozit dvije recenice i uredi malo post jer izgleda kao da tipkas koljenima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2014 15:34 (neznalica90).
11 godina
neaktivan
neznalica90 kaže...
Taulneoroa kaže...

{#}

{#}

prije nego analiziras "vrste znanja" nauci bar slozit dvije recenice i uredi malo post jer izgleda kao da tipkas koljenima.

U krivu si.

13 godina
Taulneoroa kaže...
neznalica90 kaže...
Taulneoroa kaže...

U krivu si.

dobro ako je info pod tvojim profilom istinit mozda sam malo i prenaglio, posto je moguce da vec jako dugo zivis vani i malo ti zapinje hrvatski, a mozda si se cak i rodio vani u tom slucaju svaka cast na poznavanju materinjeg jezika. ako je tako ispricavam se jer sam reagirao malo revoltiran retardiranim postovima u zadnjih mjesec dana. prvo forum napadaju strani spameri, pa dolaze neki polumakedonci i pisu postove za koje ni gugl ne moze odgonetnut na kojem su jeziku, a o likovima kojima post izgleda ko da su lupili glavom u tipkovnicu da i ne govorim. sry za offtopic i stoj mi dobro.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel i5 Club
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice