Meta zarađuje milijarde dolara na poplavi lažnih o

poruka: 7
|
čitano: 3.057
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Meta zarađuje milijarde dolara na poplavi lažnih o".
17 godina

Ja sam im puno puta prijavio lažne i opasne oglase ili postove i svaki put su me otkantali da je sve ok.

Par puta je bila riječ i o lažnim Sora AI i ChatGPT desktop aplikacijama i linkom na koji se klikne i downloada se rar s passwordom koji sadrži trojana. Sve kako bi iskoristili pomamu za AI-em.

I svejedno su rekli da se to ne kosi s ničim što se tiče njih. Potpuno sam bio šokiran takvih odgovorom. Pogotovo na ovakav jasni primjer širenja malicioznog softvera njihovim korisnicima.

Nedavno sam isto naletio na post gdje je kao sponsored članak (neki random page - ukrajinski) i link na članak na jutarnji.hr, a ustvari se otvara potpuno deseta friško objavljena stranica (firewall ju je blokirao kao newly-observed-domain). Siguran sam da će i to biti sve ok što se tiče facebooka.

Mislim da sam blokirao valjda 1000 gluposti koje su mi se pojavljivale iz čistog mira na mom feedu, ali sponsored oglase ne možeš nikako maknuti. Svakako bi trebao netko nešto poraditi na tome. Količina prevara brutalno raste u zadnjih nekoliko godina, a digitalne platforme su raj za gamad svih vrsta.

Upravo zbog sve više lažnog smeća nema više nikakvog smisla koristiti facebook (ako je ikad i imalo smisla). No meni je koristan da vidim neke vijesti za stranice koje sam followao na jednom mjestu (neke izdavače knjiga i stripova, vijesti koje me zanimaju i sl).

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2025 8:54 (Bitanga).
Moj PC  
9 0 hvala 1
17 godina

I onda se čude što ljudi koriste uBlock i slične ekstenzije za blokiranje reklama...

King in the castle, king in the castle ...

7 0 hvala 0
13 mjeseci
Re: Meta zarađuje milijarde dolara na poplavi lažn
A zanimljivo za poslovni račun na Facebooku je dovoljna jedna prijava te ti odmah šalju mail da će ti obrisati račun ako ne objasniš u roku ako se dobro sjećam 48 sati.
Da bi te netko prijavio dovoljno je da upiše da postavljaš tuđe fotografije ili laži bez ikakvih dokaza.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.11.2025 15:53 (Sirotanovic).
12 godina

Dosta dugo sam prijavljivao lazne oglase za koje se iz aviona vidi da su cijene nerealne i namjerno spustene, a da ne govorim o pakistancima, indijcima i kinezima koji namejrno scamaju preko FB, ali niti jednom mi nisi odobrili, ili potvrdili da sam u pravu! Sada mi je jasno zasto - money talks!

Prijatelj je isto prijavljivao sve lazne oglase i odjednom su mu blokirali pristup Market placeu.

Zivjeli ad-blockeri! Zato i Google vise ne da se uBlock instalira, ali boli me dzon - presao sam na Brave i mogu instalirati sta god hocu. Banda pohlepna. 

4 0 hvala 1
17 godina

Na žalost, ovo je već dugo dobro poznato praktički svima koji još zabasaju na FB, pa i WA.

Treba biti jasan: radi se o organiziranom kriminalu u kojem je Meta glavni učesnik jer svjesno podržava kriminalne radnje i njima se koristi i to i nakon prijava i upozorenja.

Jedino normalno je da se platforma zabrani, a odgovorne osobe privedu pravdi i odgvaraju za počinjena zlodjela, krivično i svakako materijalno, oduzimanjem svih prihoda koje su ostvarili funkcionirajući kao de facto rasadnik za kriminal. 

Pravo pitanje je samo zašto se to već sada ne događa.

Moj PC  
2 1 hvala 1
12 mjeseci

Facebook je najveće zlo današnjice. Leglo sveg najgoreg što ljudski rod može pokazati. Nacionalizirati i postepeno ugasiti...Kao jedan veliki reset.

Moj PC  
1 1 hvala 0
9 godina
Re: Meta zarađuje milijarde dolara na poplavi lažn
Mozda kasnim “na zabavu”, ali nedavno sam naletio na ovaj projekt.
https://adnauseam.io/
Ukratko, zasnovan je na uBlocku, ali u pozadini poklika na sve reklame tako da je vas “reklamni profil” smece. UBlock je super, da se razumijemo, ali on je defenziva, dok je ovo ofenziva.

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice