The Outer Worlds 2 – Logičan nastavak bez većih iz

poruka: 4
|
čitano: 2.886
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "The Outer Worlds 2 – Logičan nastavak bez većih iz".
17 godina

82%... mos mislit. ispada po ovom da onaj ko je pisao ovaj revieiw igre nije niti vidio. ja sam je presao i igrao 45 sati ovo sta pise ovdje neme veze s mozgon

prvi problem je skill point sustav. ukupno imas 64 skill points, sta ti omogucuje 3 max skills i onda utrapas 4 boda negdje random. ne mozes bit jack of all trades jer igra to naprosto ne dopusta. medutim, ako ne stavis skillove u speech, lockpicking i hacking, igra je dosta limitirana jer je ocito da su prethodni skillovi superiorniji u odnosu na ostale. ne moze mi nitko rec da ic sa kombinacijom guns, medical i explosives dobijas puno bilji gameplay u odnosu na hacking, lockpicking i speech. u odnosu na prethodnu igru, korak unatrag jer u prethodnoj igri si imao puno vise bodova za ulozit, narocito kako je level cap sa spacers choice edition povecan na 99. tako da, skill point sustav je izuzetno limitirajuc i predvidljiv.

drugi problem su companions, ne da su retardirani, nego gore od toga. umiru previse a sve sta je bilo u prvoj igri (naredbe, equipment, visestruki perkovi) je maknuto. ogroman korak unatrag. trend poglupljivanja se dalje nastavlja.

combat je prosjecan, gori nego u prvoj igri jer je damage reduction nepostojeci. u prvoj igri imas pristojni damage reduction, ovdje sam imao najbolji armor i jedva da sam uspio preziviti firefight. igra te tjera na koristenje zaklona a zaklon nemos koristit kao primjericu u cyberpunku nego stojis ili na vjetrometini pa se pleskaju ili svako malo in cover- out of cover pa tako do sutra. ne zna se sta je gore, ranged enemies ili melee... prvi te gadaju iz nemogucih situacija, drugi te zergaju.

riftovi kao mehanika teski promasaj,. tek pred kraj igre dobijes priliku nesto radit s njima, do tada jedno veliko nista. kad sam dosao do trenutka da nemo mogu sa njima radit imao sam odlican gear i apsolutno nije bilo smisla ici okolo po planetama i odradivati ih.

prica je predvidljiva, odmah znas kakva ce bit interakcija sa glavnim likovima. jedino sta je moze ucinit dodatno zanimljivom ju izbori al realno utrosit vrijeme na drugi playthrough sa ovim problemima je dosta upitno

manje frakcija nego u prvoj igri. nemas item stash kao u prvoj igri, perkovi zakljucani iza skill lvl-a.

ne da je propustena prilika za veci napredak nego su otisli unazad. i ovo sve za 70 eura. ne kupovati dok ne padne cijena.

It is not who you are, it is who you know.
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2025 22:36 (Obi Wan).
Moj PC  
5 0 hvala 5
17 godina

Još nisam gotov (35 sati), ali apsolutno se slažem; neka 'usporedba' s jedinicom:

BOLJE:
- tehnička strana i glazba

TAKO-TAKO/TU NEGDJE:
- dizajn mapa - veće i detaljnije, ali po Avowed formi labirinti pa moraš ići točno isplaniranim putem
- borba - napucavanje bolje, a sustav armora i zaklona smećence
- atmosfera - da ne spoilam, ima boljih planeta nego u jedinici, ali nema lokacije dobre kao Groundbreaker koji je bio mapa kao iz immersive sima

GORE:
- leveling - nije bitno i nema slobode; ako ne rokaš speech i lockpick - *ebi se
- craftanje i modanje skoro i nisu bitni, nakon pola igre sve je to tu negdje
- companioni - bolji questovi i onda su ukakili - fakat umiru ko česi na Velebitu, žao mi kojeg boda u Leadeship, apsolutno beskorisni

- replay value - ma kakvi... Nakon 10h sam smišljao drugo igranje, ali kasnije shvatiš da nemaš nikakve fleksibilnosti u buildu tako da me zaboli za to dal ću odabrati A ili B u nekom questu; dovršit ću i više nikad pogledati

Igra je fast food, zamislite SF Avowed s malo manje wokea, gorim levelingom i vjerojatno boljim side questovima. Čekati barem 50% OFF, a na sub-redditu se lože da je bolja od New Vegasa 

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Re: The Outer Worlds 2 – Logičan nastavak bez veći

to samo luda osoba moze rec da je ovo bolje nego fallout new vegas.

isto govori sto i ja tako da, ocigledno nisam totalno poludio.

It is not who you are, it is who you know.
17 godina

Evo završih. Ne isplati se ganjati sav side-content radi slideova.
Ali igra ima jedan ultra glup propust. SPOILER:

Znači ako nađeš Sovereigna kojeg je spalio "mental refreshment" i ubiješ ga, slide koji objašnjava njegovu sudbinu se ponaša kao da je sve ok, da je živ. Što je totalno glupo jer je "skriven" i moraš moći do njegove lokacije...

//kraj SPOILERA (za mobile korisnike)

Uglavnom, uninstall i idem na Rogue Trader. 

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice