AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 881.790
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD FX Club
Adict kaže...

Evo 25 min pola sata prime95 . Temperatura odlicna , barem ja tako mislim 

Tvojem FX8320 za 4.5GHz treba 1.304V......za tu frekvu nikad nisam vidio manji napon od 1.350V stabilan pod Prime95,super rezultat,temperatura nije mala cca:72c nije extremno ali AMD preporučuje da bude do max 62c no FX to izdrži bez problema,za svaki slučaj testiraj ponovno Prime95 ali na 1+h vremena.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 18:57 (3n3m1).
17 godina
Adict kaže...

vrhunski primjerak, svaka čast

12 godina
protjeran
3n3m1 kaže...
Adict kaže...

Tvojem FX8320 za 4.5GHz treba 1.304V......za tu frekvu nikad nisam vidio manji napon od 1.350V stabilan pod Prime95,super rezultat,temperatura nije mala cca:72c nije extremno ali AMD preporučuje da bude do max 62c no FX to izdrži bez problema,za svaki slučaj testiraj ponovno Prime95 ali na 1+h vremena.

Sta nije temperatura 44.5 ? Tj siguran sam da je 44.5 jer u h80i linku pise 8320 temp i daje 44.5 , tako da 72 stupnja nije sigurno .

Veceras igra Rijeka sa lokomotivom pa cu stavit prime dok traje tekma pa budmo vidjeli . Brine me ovih 100 i nes stupnjeva , koji je to vrag ;) 

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 19:26 (Adict).
15 godina
neaktivan
Adict kaže...

Ja bih to cudo drzao na 5.0GHz. Vjerujem da mu nece trebati ni 1.48V. Testiraj i pomocu IBT, citso da se uvjeris da je sve full stabilno. Bice dovoljno 20 run-ova sa cijelom memoriju u upotrebi.

14 godina
Adict kaže...
3n3m1 kaže...
Adict kaže...

Sta nije temperatura 44.5 ? Tj siguran sam da je 44.5 jer u h80i linku pise 8320 temp i daje 44.5 , tako da 72 stupnja nije sigurno .

Veceras igra Rijeka sa lokomotivom pa cu stavit prime dok traje tekma pa budmo vidjeli . Brine me ovih 100 i nes stupnjeva , koji je to vrag ;) 

HWMonitor gledaj temperature#1 kod tebe je 74c to je realno stanje cpu temp a 44,5 je očito cpu package tem kao i na HWMonitoru.

Inače senzori kod AMD FX procesora su zbrkani ali uglavnom gledaj CPU 0 i temperature#1 kao realno stanje temperature cpu,cpu package je više manje nevažan ali gledaj da on isto ne prelazi 50c.

Meni isto CPU1 prikazuje otprilike 56c prilikom prime95 testa i na matičnoj vidim na POSTU istu tem tako da nemožeš pogriješiti,dok se CPU package vrti na 46c.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 19:40 (3n3m1).
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Flashao bios na 2603, usb metodom asus ez flash u biosu. Flashanje je bilo uspjesno, sve super sve radi ali imam jedan problem: kad kiklnem u biosu na ai tweaker onda mi se sve zamrzne pa moram resetirat. 

Moze pomoc, da vracam bios ili?

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 11:28 (fanaticni gejmer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD FX Club

Može preporuka termo paste? Po mogućnosti da je dostupna u linksu ili hg spotu. Jel dosta jedna pasta za proc i grafičku?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
steve90 kaže...

Može preporuka termo paste? Po mogućnosti da je dostupna u linksu ili hg spotu. Jel dosta jedna pasta za proc i grafičku?

Arctic Cooling MX-4 je moja preporuka. I MX-2 je dobar.

Jedna pasta, ono malo pakiranje, ti je dovoljna za nekoliko promjena termalne paste. Može ti trajati godinama (ako nije u pitanju neka pasta koja se stvrdne od stajanja).

Twitter: @191x7
11 godina
neaktivan
fanaticni gejmer kaže...

Flashao bios na 2603, usb metodom asus ez flash u biosu. Flashanje je bilo uspjesno, sve super sve radi ali imam jedan problem: kad kiklnem u biosu na ai tweaker onda mi se sve zamrzne pa moram resetirat. 

Moze pomoc, da vracam bios ili?

Vrati BIOS sa flashback jer i meni radi isto.

12 godina
neaktivan
WalterWolf kaže...

Vrati BIOS sa flashback jer i meni radi isto.

Rjesio vec. Sve sta sam dobio sa novim biosom je turbo boost, sad pokazuje 4.1ghz.. 

15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Koji je procesor bolji: 8320 ili 8320E? Koji je bolji za overclocking? Googlao sam ali nailazim na podijeljene informacije...

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2015 12:22 (Jolckan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Manje više se isto OC,dok E verzija ima nešto nižu def frekvenciju.
12 godina
Jolckan kaže...

Koji je procesor bolji: 8320 ili 8320E? Koji je bolji za overclocking? Googlao sam ali nailazim na podijeljene informacije...

To ti je lutrija kako će se koji FX klokati i.mao sam 8320 i benchao sam s njim na 5.3ghz i 1.6V sad imam FX8320E i max OC 4.9ghz na 1.63V

Dok tip sa OCN foruma bencha na 5.5ghz 8320E http://www.3dmark.com/fs/5607835

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2015 13:17 (mirzet1976).
15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Nisam mislio ići tako puno s clockanjem, mislio sam do max. 4,5Ghz. Na stranim forumima znaju puno blatiti 8320E, pa sam prema tome mislio da mu je OC potencijal nikakav. Ako budem uzimao uzeti ću vjerovatno njega zbog nešto niže cijene i potrošnje.

That is not dead which can eternal lie, and with strange aeons even death may die.
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.8.2015 15:37 (Jolckan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jolckan kaže...

Nisam mislio ići tako puno s clockanjem, mislio sam do max. 4,5Ghz. Na stranim forumima znaju puno blatiti 8320E, pa sam prema tome mislio da mu je OC potencijal nikakav. Ako budem uzimao uzeti ću vjerovatno njega zbog nešto niže cijene i potrošnje.

Nema smisla pored FX 8300. 8300 je jeftiniji.

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Super cijena za FX 6300

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
chaselol kaže...

Super cijena za FX 6300

Pa za tu cijenu ga u bosni mozes kupiti imas ga u roku 24h

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Mnjeh bio 69$ sad vidim 99$

RIP

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

67° u prime95, sve stock.. imam li razloga za brigu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
fanaticni gejmer kaže...

Mozes spustiti proc na 4ghz jer ti ne treba vise za tu 260X a i spusticr temp. Zlatno pravilo je da se fx drzi do 65

14 godina
fanaticni gejmer kaže...

Mrvicu slabije evo EVO hladi npr moj FX6300@4.5GHz@1.360V hlađen Katana 4 hladnjakom nikad pod Prime95 po ovim vručinama ne prelazi 64c,dok na 4ghz tem 56c.

S tim bi hladnjakom trebao uredno imati tem ispod 60c,ali nije ni 67c strašno ako računamo prime95 i ove vruće dane.

Koji napon za 4.2GHz koristiš?isto tako dali je ugašen Turbo?

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2015 11:48 (3n3m1).
12 godina
neaktivan
AMD FX Club

Procesor mi je bio stock, sto znaci vcore 1.4+ pri optrerecenju. Stavio na 4.2GHz, vcroe 1.35 i sad je bolje, ne prelazi 60°.

Koristio sam hw monitor, probat cu posli test u prime a istovremeno upalit hw monitor, aidu, speedfan i hw info. Vidit cemo onda tko me tu prca.

Jesam li ja jedini ovde sa biosom 2603? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
fanaticni gejmer kaže...

Nisi. I ja sam na 2603 na mojoj M5A97 R2.0 Evo.

14 godina
fanaticni gejmer kaže...

Procesor mi je bio stock, sto znaci vcore 1.4+ pri optrerecenju. Stavio na 4.2GHz, vcroe 1.35 i sad je bolje, ne prelazi 60°.

Koristio sam hw monitor, probat cu posli test u prime a istovremeno upalit hw monitor, aidu, speedfan i hw info. Vidit cemo onda tko me tu prca.

Sada je tem vrlo dobra,nemaš brige. 

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ima li razlike u stabilnosti sa 2603 i 2501 biosom, jer piše na stranici da su samo usb kompatibilnosti promjenjene ? Ja sam jos na 2201, probao sam jednom updateat 2501 i sve je bilo ok, ali zvuka i opcenito realteka nigdje.

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
AMD FX Club

Stock postavke,raijintek ereboss,prime95 8min (temp je dosla do max onda).Jesu ovo previsoke temperature?I koja je razlika izmedju temperature na maticnoj i ove procesora?Koja se gleda tj.dal je bitno ako je tolko visoka na maticnoj

battlelog:kickass_HR myanimelist:http://myanimelist.net/profile/waddapppp

0 0 hvala 0
13 godina
kurt kaže...

Stock postavke,raijintek ereboss,prime95 8min (temp je dosla do max onda).Jesu ovo previsoke temperature?I koja je razlika izmedju temperature na maticnoj i ove procesora?Koja se gleda tj.dal je bitno ako je tolko visoka na maticnoj

Mozda nesto nije uredu sa senzorom, pogledaj jeli sjeo hladnjak dobro, jesi koristio neku kvalitetnu termalnu pastu, cudno mi je da na stock senzor od maticne 70 pokazuje, a koliko vidim imas kvalitetan hladnjak.

14 godina
neaktivan
AMD FX Club

radije cu otrov popit...brijem da je hladnjak krivo sjeo,a stavljati erebossa gore je smrt,pogotovo kad moras maticnu van vadit  dignut cu natrag RPM,bitno da se ne pregrijava,performanse su ok,why fix if it aint (completely) broken

2 0 hvala 0
14 godina
kurt kaže...

a stavljati erebossa gore je smrt

Zašto, pa barem se to da fino smontirati, radiš lagano, precizno i nema zime.

ps. kako bi složio onda Raijintek Nemesis ili Noctuu NH D14/15.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
14 godina
neaktivan
AMD FX Club

Moje sjecanje na montiranje hladnjaka prije godinu dana:psujem sve svece jer ga ne mogu montirat i zovem staru da to napravi objasnjavajuci joj postupak (znam kak zvuci)

1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice