AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 882.535
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: AMD FX Club
ako je stock hladnjak ostavi na 3.5Ghz odnosno 17.5 i napon na 1.250v ili manji ako bude stabilan pod prime 95 small test cca:60min...
16 godina
AMD FX Club

Evo me sa novostima (barem za mene).  Dakle pod stavkom OC Tweaker u UEFI-u imam opciju AMD Turbo Core Technology koja je bila na "Auto", a sada je isključena. Kao posljedica toga u HWinfo-u je naznačeno da je Turbo (Boost) isključen i napon je sada na 1.35 V na svim jezgrama, a množitelj se kreće od 7-17.5. Znači frekvencija je od 1.4 GHz - 3.5 GHz. To je sve u tzv. idle-u. Tu još pod OC Tweaker-om imam između ostalog opciju CPU Active Core Control koja je postavljena na "All Cores". Može se birati još između 1 core per unit, 2 cores, 4 cores i 6 cores.

Isto tako imam stavku Advanced i unutar nje CPU Configuration (u UEFI-u) gdje je C'n'Q uključen, Enhanced Halt State (C1E) isključen (je li to C1 State?), Secure Virtual Machine uključen, Core C6 Mode uključen (to je pretpostavljam C6 State) i CPU Thermal Throttle je na "Auto". U UEFI-u se još nalazi stavka H/W monitor gdje je napon procesora (Vcore) 1.384 V (očitano prije isključivanja Turba i spremanja postavki), temperatura procesora 56 °C i M/B 39 °C. Nisam vidio opciju HPC u UEFI-u.

Što se tiče igranja sada kada je isključen Turbo, još nisam ništa igrao, ali od zahtjevnijih igara imam BTF 3, WoT i eventualno CoH 1. Baš mi je u CoH-u jučer dok sam igrao Skirmish (8 igrača) fps pao na ispod 20. Ono, kada je gužva i pucnjava na sve strane. Obično je 50-60 fps-a. Pa nerijetko i 40-50.

Nego, je li HWinfo dobar što se tiče očitavanja temperature? I što točno da gledam od onih ponuđenih temperatura koje sam napisao u 1. poruci što se tiču procesora?

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.7.2015 15:20 (Izzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
chaselol kaže...

Ugasi turbo i vidi kakav ti je GPU usage u igrama. Nista ne diraj clock, pa se javi ovdje opet!

Evo ovako. Kroz MSI Afterburner sam pratio stanje u BTF 3, WoT i CoH 1. Imam još i WiC, ali ga sada nisam igrao. Uglavnom, u BTF 3 single player su sve CPU jezgre zauzete. 1 ili 2 su na oko 100%, a ostale su čini mi se na oko 20-60%. GPU je na 98-99%, a fps se kreće od 60-80. U WoT-u je 1 jezgra na 95-100%, 2 na 30-tak, a ostalih 5 miruju ili su na 1-2% ovisno o trenutku. GPU je na 50-60% iskorištenosti, a fps se kreće uz V-sync od 30-60. Obično 35-50 fps-a.

U CoH-u se koristi 1 jezgra na 98% i još jedna na 20-tak. Ostale miruju tj. kao i u WoT-u variraju po par %. GPU je na 30-tak% iskorištenosti, a fps je ograničen na 60 i obično se kreće od 30-tak do 50-tak fps-a. A kada približim kameru skroz na vojnika tj. stanem pokraj njega kao u FPS-u, fps bude 15-tak (+/- par slika).

10 godina
AMD FX Club

Imam bottleneck i sad me zanima dal da kupim novu matičnu GA-990XA-UD3 pa oc cpu ili da stavim fx 83xx na matičnu koju sad imam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
pqweasdyxc kaže...

Imam bottleneck i sad me zanima dal da kupim novu matičnu GA-990XA-UD3 pa oc cpu ili da stavim fx 83xx na matičnu koju sad imam?

Ako nećeš klokat stavi FX 83xx na tu ploču pa ako ti se ne bude sviđalo uvik ju možeš minjat

Sami sebi smo najveci neprijatelji
10 godina
nicky.sl kaže...
pqweasdyxc kaže...

Ako nećeš klokat stavi FX 83xx na tu ploču pa ako ti se ne bude sviđalo uvik ju možeš minjat

A je brži fx 8350 stock ili fx 6300 4.5ghz?

12 godina
pqweasdyxc kaže...
nicky.sl kaže...
pqweasdyxc kaže...

Nisam baš siguran jer nisam baš ljubitelj AMD procesora al nebi tribala bit neka veća razlika.

13 godina
neaktivan
pqweasdyxc kaže...

8350 stock je 4ghz

6300 na 4.5ghz ce biti brzi gdje mu ne trebaju dodatne jezgre

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
AMD FX Club

Valja li ova matična?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
pqweasdyxc kaže...

Valja li ova matična?

Ta ploča ima isti čipset ka i tvoja tako da nevidim svrhe.

Inače po mom Gigabyte je za dvi klase bolji od AsRocka.

15 godina
pqweasdyxc kaže...

Valja li ova matična?

ovu kupi

13 godina
neaktivan
pqweasdyxc kaže...

Ja imam tu gigabyte plocu i ploca je mrak za OC, 8+2 digitalna fazna regulacija, clocknes taj fx na 4.4 recimo i izgurace tu grafu bez problema u sve i jednom naslovu.

(i ova gore iznad preporucena je odlicna, pa sta nadjes samo PAZI da ne uzmes GA-990FXA-D3 to je strasno losa ploca za OC!
Nemas potrebe novi CPU kupovati za tu grafu, jer razlike ne bi bilo kad bi se clocknuo FX kako treba. 
(imam istu grafu 7950 starija generacija ali isti cip pa znam kako ti je)

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.7.2015 23:54 (chaselol).
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

U cetvrtak clan kluba, uh koliko sam cekao ovo.

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina

Sretno! Znam kako se osjećaš. I sam sam duuuugoooo čekao na novo računalo i razlika je kako bi se reklo nebo i zemlja (očekivano).

17 godina
AMD FX Club

Naručih FX 8300 iz ADM-a. Ako ga nemaju na stanju, odgađam kupnju.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
191x7 kaže...

Naručih FX 8300 iz ADM-a. Ako ga nemaju na stanju, odgađam kupnju.

možda bih se ja svojeg riješavao i ploce i proca pod garancijom su..

17 godina
AMD FX Club

Eo jedan domaći unboxing na ingliš lengviđu:

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
191x7 kaže...

ingliš lengviđu:

Zašto to nisi napravio na onom jeziku na kojem pričaš svaki dan??? Stvarno ne kužim čemu ići pričati na Engleskom, a vjerujem da bi ljudi radije slušali "svoj" jezik.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
17 godina
AMD FX Club

Ja ga danas malo stavio na 4.5ghz, u kuči mi je 24 stupnja pa ovo vodeno radim izvanredno, 52 mi je maks temperatura do koje je proc doso nakon 2satnog testiranja igranjem igara, fakat mi ga se neda mučit u ovo vrijeme sa prime 95 i slično..

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
toxic kaže...

Ja ga danas malo stavio na 4.5ghz, u kuči mi je 24 stupnja pa ovo vodeno radim izvanredno, 52 mi je maks temperatura do koje je proc doso nakon 2satnog testiranja igranjem igara, fakat mi ga se neda mučit u ovo vrijeme sa prime 95 i slično..

Ja za 4.5ghz trebam 1.35V da mi ne rusi u igrama pod ogromnim opterecenjem a prime izbaci nakon 20 sekundi.

Ako je stabilno u igrama, neka ga. Nivo prime opterecenja ne mozes dostici u gamingu ionako

17 godina
Valentin17 kaže...
191x7 kaže...

ingliš lengviđu:

Zašto to nisi napravio na onom jeziku na kojem pričaš svaki dan??? Stvarno ne kužim čemu ići pričati na Engleskom, a vjerujem da bi ljudi radije slušali "svoj" jezik.

Imam puno više subscribera koji znaju englski nego što je onih koji znaju hrvatski. I veća je vjerojatnost da će više ljudi pogledati video ako je na jeziku kojeg razumije puno ljudi (zakon velikih brojeva). #fanservice

15 godina
neaktivan
AMD FX Club

Imam jedno pitanje za one koji imaju ASUS Sabertooth 990FX R2.0. Kada spojim ventilatore od coolera (Noctua NH-D14) na dva CPU headera na maticnoj, ne mogu im kontrolisati brzinu i vrte se uvijek na maksimalnom broju obrtaja. Kada ih spojim na neki Chassis fan header, onda je sve ok i mogu kontrolisati brzinu na sve moguce nacine. Mozete li mi reci imate li problema sa ova dva CPU Fan header-a na navedenoj ploci?

Zahvaljujem 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
chaselol kaže...

Ja za 4.5ghz trebam 1.35V da mi ne rusi u igrama pod ogromnim opterecenjem a prime izbaci nakon 20 sekundi.

Ako je stabilno u igrama, neka ga. Nivo prime opterecenja ne mozes dostici u gamingu ionako

E svasta sam pokusao ali ovo sto ti chaselol kazes stvarno me iznenadjuje od tebe mislio sam da si pametniji.Iskreno mislim da si u zadnje vrijeme poceo puno laprdati.

13 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Imam jedno pitanje za one koji imaju ASUS Sabertooth 990FX R2.0. Kada spojim ventilatore od coolera (Noctua NH-D14) na dva CPU headera na maticnoj, ne mogu im kontrolisati brzinu i vrte se uvijek na maksimalnom broju obrtaja. Kada ih spojim na neki Chassis fan header, onda je sve ok i mogu kontrolisati brzinu na sve moguce nacine. Mozete li mi reci imate li problema sa ova dva CPU Fan header-a na navedenoj ploci?

Zahvaljujem 

meni je sve ok

17 godina
dreadmoore kaže...
chaselol kaže...

E svasta sam pokusao ali ovo sto ti chaselol kazes stvarno me iznenadjuje od tebe mislio sam da si pametniji.Iskreno mislim da si u zadnje vrijeme poceo puno laprdati.

ni ja ga iskreno nisam shvatio što želi reć, prvo to su različiti procesori, drugo ja ne dižem proc da radi u igrama nego da je full stabilan a to se tako i radi...

16 godina
AMD FX Club

Moj prvi pokušaj OCa
Jesam ja to dobro napravio (na prvoj slici)?

I koji je napon za CPU(na drugoj slici)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

CPU core ti je napon za cpu. 

ali mene vise zanima kak ti na 970a-ud3 imas uefi bios???

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
16 godina

Hvala za napon, a taj bios je na toj matičnoj, što bi trebao biti neki drugi?

17 godina

ja sam imal prije tu plocu ali rev1 i nije imala uefi bios vec on klasican plavi ko dos. pa mi je malo cudno bilo. vidim da sad novije revizije imaju isto uefi

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
11 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

ja sam imal prije tu plocu ali rev1 i nije imala uefi bios vec on klasican plavi ko dos. pa mi je malo cudno bilo. vidim da sad novije revizije imaju isto uefi

Moja je rev3.0 sa uefi a kolko se sjecam kad sam malo gledao sve ispod revizije su bile bez uefi-a tj. imale su klasican bios..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice