AMD FX Club

poruka: 5.910
|
čitano: 882.564
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: AMD FX Club
XXX kaže...
chaselol kaže...
FushroMan kaže...

a jel mislis da se isplati dodati tih 200kn? trenutno mi toliko novaca ne znaci nesto osobito tako da ako ce imat utjecaj na igre u skorijoj buducnosti nebi mi bio problem dati tu razliku. a i plus toga mislim si u 12om mjesecu uzimati vodeno pa baciti neki klok veci.
hvala na odgovoru :)

Vidi ljudi prave gresku, kazu fx 8350 ce bolje gurati grafu od lupam 6300 ili 8300 zato sto evo u prvom slucaju ima dvije jezgre vise a realnost je da, sto se tice AMD procesora nije bitno koliko je jezgri, bitna je njihova snaga tj brzina.
Ti kad zakucas 6300 na 4.5ghz on ce izgurati sve i jednu grafu na trzistu isto kao fx 8350 na 4.5ghz.

Ne bih se složio. Doadatne jezgre na istom kloku znače razliku. Ne da mi se tražiti ali jedan je forumaš disejblao dvije pa četiri jezgre i vrtio Crysis 3 i razlika između 6 i 8 je bila osjetna. Ali da sve ne ostane na brbljanju evo npr. ovaj video. Pogledaj od 0:30. FX 8320 ima 60 fps-a dog FX 6300 samo 20 na istom kloku!!! Razlika je ogronaaaa. Slično je u drugim igrama poput AC  Untya ili zadnjeg Witchera a u novim igrama za očekivati je isto.

Zato  mislim da se debelo isplati uzeti FX8320 i staviti ga na 4.2 i mirna Bosna 

Pa vidis da je bolje imati 2 vise jezgre sto se dogadja i kojije fps drop smjesno pricati 

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Pogledaj malo bolje taj video, GTX 980 i FX na 4100Mhz? To tebi nije smijesno?  Naravno da ce dvije dodatne jezgre gurati vise ali tu pati od bn i sa 8 jezgri!!!
Za tu grafu treba debelo preko 4.1ghz, znaci nekih 4500 ili 4700 bi bilo optimum, 4100 je PREMALO!!!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Vidi ljudi prave gresku, kazu fx 8350 ce bolje gurati grafu od lupam 6300 ili 8300 zato sto evo u prvom slucaju ima dvije jezgre vise a realnost je da, sto se tice AMD procesora nije bitno koliko je jezgri, bitna je njihova snaga tj brzina.
Ti kad zakucas 6300 na 4.5ghz on ce izgurati sve i jednu grafu na trzistu isto kao fx 8350 na 4.5ghz.

8300 radi na 3.3ghz ako se ne varam i njega moras malo vise clockati, kul procesor ja sam isto mozgao hocu li ili necu jos dvije dodatne jezgre ali sam se odlucio za 6300 kad sam dobio ovaj odgovor  koji sam i tebi dao.
Nije bitna kolicina jezgri, bitna je njihova snaga.

Sad ako ti je multitasking bitan, rad u windowsu, rendering, 3d itd, onda uzmes 8 jezgri, ako ne 6 ti je dovoljno.
I pusti onu glupu pricu "future proof"

EDIT: sad sam vidio da imas maticnu sa faznom regulacijom od samo 4+1 i tu realno mozes zaboraviti na neki jaci OC, jednostavno ASROCK u srednjem segmentu nema sta da ponudi, tako da svaki OC preko 4-4.2ghz mozes slobodno zaboraviti.

Samo cu ti reci, sine idi spavaj. Opet si krenuo sa svojim FX6300. :)

17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Gle chaselol, malo prije si pisao kako nema razlike između 6 i 8 te da su to isti procesor. Nisu isti i razlika se itekako osjeti. Isplati se kupiti punokrvni FX jer razlika u cijeni nije velika. Pogotovo ovaj FX 8300 koji je tek malo skuplji od FX 6300. Da ne pričam da kad sam ja prije više od godine platio novi FX 8320 svega 1020 kn što je bila bagatela za takvu zvijer od procesora.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 17:37 (XXX).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
chaselol kaže...

Pogledaj malo bolje taj video, GTX 980 i FX na 4100Mhz? To tebi nije smijesno?  Naravno da ce dvije dodatne jezgre gurati vise ali tu pati od bn i sa 8 jezgri!!!
Za tu grafu treba debelo preko 4.1ghz, znaci nekih 4500 ili 4700 bi bilo optimum, 4100 je PREMALO!!!

Za FX je minimum 4000MHz,a max do 4500MHz tu su perfomanse optimalne u gamingu.I onda komentira Chaselol koji svoj FX6300 drži na 4.2GHz i velikim slovima kaže da je 4100MHz  PREMALO!..........

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 17:49 (3n3m1).
13 godina
neaktivan
AMD FX Club

4100 je premalo za 980 citate li vi prije nego sto pozurite da ispisete 3 reda teksta puna hejta i gluposti?
Drzim ga na 4200 je nemam razlike bio on na 4700, 4500 ili 4200 za moju grafu. 

trolls everywhere

P.S. jeste barem pogledali o cemu je rijec? Kakvu maticnu covjek ima i koliko bi mogao da clocka? Kako ste nekad glupi i ograniceni pa to je nemogoucno!!!
Procitajte citavu situaciju, manje upadanja k'o padobranci.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 17:56 (chaselol).
Moj PC  
0 4 hvala 0
11 godina
neaktivan
XXX kaže...
chaselol kaže...
FushroMan kaže...

a jel mislis da se isplati dodati tih 200kn? trenutno mi toliko novaca ne znaci nesto osobito tako da ako ce imat utjecaj na igre u skorijoj buducnosti nebi mi bio problem dati tu razliku. a i plus toga mislim si u 12om mjesecu uzimati vodeno pa baciti neki klok veci.
hvala na odgovoru :)

Ne bih se složio. Doadatne jezgre na istom kloku znače razliku. Ne da mi se tražiti ali jedan je forumaš disejblao dvije pa četiri jezgre i vrtio Crysis 3 i razlika između 6 i 8 je bila osjetna. Ali da sve ne ostane na brbljanju evo npr. ovaj video. Pogledaj od 0:30. FX 8320 ima 60 fps-a dog FX 6300 samo 20 na istom kloku!!! Razlika je ogronaaaa. Slično je u drugim igrama poput AC  Untya ili zadnjeg Witchera a u novim igrama za očekivati je isto.

Zato  mislim da se debelo isplati uzeti FX8320 i staviti ga na 4.2 i mirna Bosna 

nemogu staviti nista jace od 8300 na maticnu, i ovaj video usporeduje 6300 i 8350 i velika je razlika
a i plus toga ja kad igram crysis 3 sa trenutnom svojom konfiguracijom na tom dijelu crysisa nisam imao tako los fps u 1080p ultra!!! s tim videom nest ne stima...

17 godina
odjavljen
chaselol kaže...

4100 je premalo za 980 citate li vi prije nego sto pozurite da ispisete 3 reda teksta puna hejta i gluposti?
Drzim ga na 4200 je nemam razlike bio on na 4700, 4500 ili 4200 za moju grafu. 

trolls everywhere

P.S. jeste barem pogledali o cemu je rijec? Kakvu maticnu covjek ima i koliko bi mogao da clocka? Kako ste nekad glupi i ograniceni pa to je nemogoucno!!!
Procitajte citavu situaciju, manje upadanja k'o padobranci.

Osamjezgreni FX hrani i titana bez nekih problema na 4.0 za razliku od 6300.Pogledati od 3:30

Ako ti ne želiš nešto vidjeti nije moj problem, što se mene tiče pričaš gluposti. FX 8320 i FX 6300 nisu isti procesori i razlika u broju jezgri se osjeti. A ti sad trubi po svome do prekosutra.

13 godina
neaktivan
AMD FX Club

Aj procitaj koju maticnu covjek ima, ako uspijes clockati 4.5ghz na toj ploci bez problema onda ti svaka dala znas nesto sto ostatak interneta ne zna 

Kao sto sam rekao, citate zadnja dva-tri posta nista vise 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD FX Club

Na njegovu matičnu ne bi stavio ni jednog FX, čak ni 95w jer je matična sranje. I sam asrock kaže ako staviš FX-a, bilo kojeg montiraj na njega hladnjak koji će ujedno hladiti i vram, znači da puše prema dolje. Ne znam koji bi to hladnjak efikasno hladio. Komedija i škart a istovremeno dozvoljavaju ugradnju 125 Watnog phenoma II. Na njegovom mjestu mjenjao bih sve i napravio poštenu nadogradnju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 18:28 (XXX).
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
3n3m1 kaže...
chaselol kaže...

Za FX je minimum 4000MHz,a max do 4500MHz tu su perfomanse optimalne u gamingu.I onda komentira Chaselol koji svoj FX6300 drži na 4.2GHz i velikim slovima kaže da je 4100MHz  PREMALO!..........

Nije on kriv sta ces mu.

13 godina
neaktivan
XXX kaže...

Na njegovu matičnu ne bi stavio ni jednog FX, čak ni 95w jer je matična sranje. I sam asrock kaže ako staviš FX-a, bilo kojeg montiraj na njega hladnjak koji će ujedno hladiti i vram, znači da puše prema dolje. Ne znam koji bi to hladnjak efikasno hladio. Komedija i škart a istovremeno dozvoljavaju ugradnju 125 Watnog phenoma II. Na njegovom mjestu mjenjao bih sve i napravio poštenu nadogradnju.

Super, jel sad svima jasnije sto je bolji izbor 6 a ne 8 jezgri na tu maticnu? 

15 godina
AMD FX Club

Da jasnije nam je netreba uopce kupovati fx seriju

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
XXX kaže...

Super, jel sad svima jasnije sto je bolji izbor 6 a ne 8 jezgri na tu maticnu? 

I kave to veze ima sa tvojom tvrdnjom da su FX 6300, FX8300 i FX 8320 jedan te isti procesor i da nema razlike u igrama ako su na istome kloku te da su dotane jezgre nebitne?

11 godina
neaktivan
AMD FX Club

konstantno usporedbe sa 8350 kojeg nemogu staviti u svoj komp, cemu to hahaha :D rekao sam maticnu ne mjenjam, tako da 8300 ili 6300 dakle ne 8320 ili 8350 jer NEMOGU NA MATICNU i btw da imam novaca i volje za kupovat novu maticnu i procesor onda bi presao na intela bez razmisljanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
FushroMan kaže...

konstantno usporedbe sa 8350 kojeg nemogu staviti u svoj komp, cemu to hahaha :D rekao sam maticnu ne mjenjam, tako da 8300 ili 6300 dakle ne 8320 ili 8350 jer NEMOGU NA MATICNU i btw da imam novaca i volje za kupovat novu maticnu i procesor onda bi presao na intela bez razmisljanja.

Onda kupi FX8300 i točka.Imaš Mugen 2 hladnjak i možeš OC koliko te volja ali realno ciljaj na 4-4.2GHz sa što manjim potrebnim naponom,više od toga ti realno ne treba makar i zbog matične koja nije raspoloživa za klokove od preko 4.2GHz.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 20:57 (3n3m1).
15 godina
FushroMan kaže...

Znamo vecina sta tebi treba ali problem je u chaselol-u sto on nonstop forsira fx 6300 bilo tko da se javi i pita nahvali svoj proc   do nebesa.Kad vec kupujes novi proc onda uzmi fx 8xxx  neces se pokajati vec da uzmes 6300 seriju i nakon nekog vremena ce ti biti zao sto nisi nadodao jos 200kn a nije velika razlika u novcu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.6.2015 22:27 (dreadmoore).
15 godina
AMD FX Club

Razmisljam o promjeni fx 8350 na fx 8370 ima li neke velike razlike izmedju ova dva procesora osim u potrosnji

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nema.

12 godina
AMD FX Club

u performansu nema a u vecini slucajeva trebaju manje napona za istu frequ do 4.9ghz od starijih FX 8320/8350.

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD FX Club

Gledam u HWinfo programu napon i frekvenciju procesora i vidim da stalno varira na svim jezgrama kada ništa ne radim. Je li to u redu? Frekvencija se kreće od 1.4-3.7 GHz, množitelj skače sa 7 na 18.5 (na kratko i na 20 na jednoj jezgri), a napon od 0.887 na 1.388 i 1.425 V. Turbo je još uvijek uključen. Sve mi uredno radi, ali eto, zanima me koliko je to dobro? I danas tijekom dana ću slikati neke postavke u BIOS-u/UEFI-u i staviti ovdje samo da budem siguran kako i što mijenjati. Imam namjeru frekvenciju zaključati na 4 GHz i napon postaviti na 1.25 V.

Znam da je matična ploča loša i hlađenje također, ali zašto ne bih smanjio zagrijavanje smanjenjem napona ako može? A samim time će valjda zbog manjeg zagrijavanja i ventilator hladnjaka procesora biti tiši? Ili pak da s obzirom da je sve u redu ne diram ništa i ostavim kako je? Još jedna druga stvar koja me zanima - koliko je pametno jednom kada postavim napon na 1,25 V i frekvenciju na 4 GHz testirati stabilnost sa Prime 95 programom? Tj. želim reći da li je pametno procesor maksimalno opterećivati dok ima ovo "stock" hlađenje, iako će napon biti niži od sadašnjih 1.388-1.425? No, valjda će se računalo ugasiti ili resetirati ako dosegne neku kritičnu temperaturu...

Nadalje, u HWinfo-u što se tiče temperatura procesora ima jedan odjeljak koji se odnosi na (pretpostavljam) očitavanja temperature izmjerene od strane samog senzora u procesoru i 2. odjeljak koji se odnosi na senzor od matične ploče (za procesor tj. ispod njega). Primjerice, trenutno mi u tome 1. dijelu za procesor piše: CPU 0 - 29.5 °C

CPU 0 Package - 29.5 °C

A u 2. dijelu osim Motherboard i SYSTIN1 - 3 piše: CPU - 45.5 °C

CPU (PECI) - 40.0 °C (posebno me to zanima, što je točno taj PECI?)

I primjetio sam da kada uđem u UEFI, ventilator od hlađenja procesora u roku od 30-tak sekundi ubrza na otprilike 6 000 rpm. Neobično... To je to za sada i bio bih zahvalan ako mi netko može odgovoriti na ta pitanja i razjasniti neke stvari. Tijekom dana stavljam slike. Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.7.2015 3:49 (Izzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
AMD FX Club

Iskljuci u biosu cool & quiet iskljuci turbo  jer turbo po default postavkama dize napon cpu podigni mnozitelj da imas 4.ghz i pokusaj sa naponom 1.25v i onda prime 95 programom stres test i vidi jel stabilan na tom kloku.To ces znati kad ti prime 95 izbaci gresku da jedna od jezgri ne radi kako treba  onda polako podizi napon dok ga ne nadjes stabilnog.Sto se tice temperatura  bitno da je procesor ispod 70°C  idealno je da temperatura 62°C u full loadu posto imas stock kooler.Ma da mislim da na napon od 1.25v ako budes postigao 4.0ghz i nece prelaziti sa stock hladnjakom preko 55°C.Moj savjet ti je da ulozis nekih 200-300kn za novi koler i rijesit ces sve probleme sto se tice temperatura i stabilnosti pc-a.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.7.2015 7:54 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Samo iskljuci turbo, cool and quiet ostavi.
Nemoj dizat clock jer vidim da imas STOCK cooler koji je smece.

I uključi core c6 state ako imaš, da ti gasi jezgre dok nisu potrebne. 
Čak i meni na FX4100 ih zna ugasit, nisam skužio razliku u performansama.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
cool and quet svakako drži uključenim,C1 i C6 isti tako dok Turbo i HPC isključi jer je bez veze i samo bespotrebno zagrijava proc visokim voltažama,npr svog FX6300 držim na 4ghz uz dosta nizak napon od 1.208v i proc je zahvalan na tomu čak sam i nb chipset undervoltao s 1.1v na 1v i cpu/nb chipset s 1.1850v na 1.050v i dosta reducirao potrošnju PC sistema čak i OC.lp
16 godina
AMD FX Club

Hvala. Stabilan je PC, jedino što je hlađenje glasno i osjeti se da ispuhuje dosta topline. Oprezan sam najviše iz razloga što računalo ima naljepnicu na kućištu gdje piše da ako se ošteti, jamstvo ne vrijedi (iz ADM-a je računalo). Tako da ako bi bilo nekakvih nestabilnosti ili se dogodi da se računalo ne želi bootati, lako bih ja izvadio bateriju sa matične da resetiram UEFI, ali onda bih po njihovom izgubio jamstvo. Zbog toga se premišljam.

Novo hlađenje bi bila prva investicija koju bi trebalo obaviti i to barem Zalman Optima, CM Hyper 212 Evo možda ili čak Corator DS, a nakon toga nova i kvalitetnija matična bi dobro došla. Kao odlične za moje potrebe (pa i više nego što trebam) mi se čine GA 990XA-UD3 ili još bolja GA 990FXA-UD3. Mada vidim da ima više izdanja tih ploča.

Nego, imam još jedno pitanje. Recimo da ostavim stvari da stoje kako jesu i nakon godinu ili 2 (ako bude onda ovih dijelova) kupim navedeno i odlučim se za OC, može li se dogoditi s obzirom da je procesor tih 1-2 godine koristio do 1.425 V za frekvenciju do 4 GHz (uz turbo) da jednostavno za stalni takt svih jezgri na 4 GHz traži barem 1.425 V jer se ajmo reći "navikao" na taj napon? Pa da onda traži dosta visok napon za frekvencije poviše 4 GHz i samim time OC potencijal bude loš? Valjda ste me shvatili.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Samo poatavi na 4ghz i 1.250v ili više po potrebi,s naponima od 1.400v+ možeš očekivati 4.5ghz ili više ali nema potrebe ali tada moraš imati i bolje hlađenje.lp
16 godina
AMD FX Club

Hvala. Da rezimiram - C'n'Q ostaviti uključen, uključiti C1 i C6 state, Turbo i HPC isključiti, množitelj postaviti na 20 i napon na 1.25 V? I onda testirati sa Prime95? Koliko dugo? 15-tak min? Ili da ga jednostavno ne tlačim sa tim i koristim računalo kao i inače i ako se prilikom igranja tj. većeg opterećenja javi nestabilnost, malo povećam napon?

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.7.2015 12:34 (Izzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD FX Club

Ponovo, na STOCK cooleru NE MOŽEŠ OC-at i dizat napon na FX8320 niti na bilo kojem drugom 8 core FX-u. Jednostavno je PRESLAB cooler. Možeš ti dić napon ali temperatura je i ovak relativno previsoka.
Ostavi ga na stock clocku i poupali ovo kaj treba, zgasi turbo i imat ces siguran, stabilan i malo tiši rad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Napon mislim postaviti na 1,25 V pri 4 GHz. Znači smanjiti. Sada se kreće od 0.887 do 1.425 V.

13 godina
neaktivan
Izzy kaže...

Napon mislim postaviti na 1,25 V pri 4 GHz. Znači smanjiti. Sada se kreće od 0.887 do 1.425 V.

Ugasi turbo i vidi kakav ti je GPU usage u igrama. Nista ne diraj clock, pa se javi ovdje opet!

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice