ima 3 slike 1slika je kad udem u bios prva je poredu xD
Ne mogu otvorit druge, jedva sam ovu koju si linkao otvorio. uploadaj na forum, ne na imageshack. jednostavno je.
ima 3 slike 1slika je kad udem u bios prva je poredu xD
Ne mogu otvorit druge, jedva sam ovu koju si linkao otvorio. uploadaj na forum, ne na imageshack. jednostavno je.
sry nisam znal xDDD evo ide
Odi il u Advanced BIOS Features il Genie BIOS Setting, pa vidi tamo dal ima nesto slicno ovome:
evo naso sam ovo al nije isto ko na slici kaj si ti sliko -.-'
Pa nije isto kad sam to naso na netu. to je bio isto sapphire bios, htio sam ti predocit kako bi trebalo izgledat. ugl, odi na cpu host/htt clock i stavi na 205 za pocetak (tako isto i za cpu host/htt boot up clock), i odi u dram config i tamo snizi brzinu rama (ako ti je na 800, stavi na 667 i sl.) pa ga testiraj sa LinXom.
Ok ovak sad sam gledo znaci ovo droje za cpu mogu dok u dramu mi je namjesteno na ddr 400 auto to da stavim manual i da stavim na ddr 667 il...
sry al nikad nisam to radil tak da xDDDDD
Ok ovak sad sam gledo znaci ovo droje za cpu mogu dok u dramu mi je namjesteno na ddr 400 auto to da stavim manual i da stavim na ddr 667 il...
sry al nikad nisam to radil tak da xDDDDD
stavi na ddr 333 ako imas
ma nema veze, bio sam i ja takav.
evo nesto je napravljeno zasad stabilno nisam htio pretjerivat al ono xDD strah me
cpu host/htt clock - 210
cpu host/htt boot up clock - 210
dram config na 667
dobio sam nesto malo digo sa 2700MHz na 2835MHz vise necu dok ne vidim da je stabilno evo ss
Dobro je. Jesi testirao sa LinXom/Prime95?
testo jesam al jos nisam skuzio kako radi program tak da ono al javio je 0 errora da sve radi kak spada a sad xDD
Pa stavis da ti optereti memorije kolko moze i kliknes start. Onda on opterecuje proc i rame (Proc: 100%, Rami: kolko mu odredis) i prolazi loopove (20 puta bi trebao proci ako nisi mijenjao) i tako ga pustis do kraja i to je to. Ako je prosao bez errora je stabilan i OCas dalje.
EDIT: I prati temperature. Gledaj da ti ne budu preko 65°C. Program za nadziranje temperatura: HWMonitor.
aha imam amd64 cpu assistant stavljen i pod opterecenjem (igranjem) mi je temp max 36-37 obje jezgre max mi je 2gb memorije pa cu sad vidjet kak ide stavio sam na 20 puta da prode pa cemo vidjet al mislim ako bude stabilan da cu ici max 3000MHz da necu vise od toga ty svima na pomoci ako bu problema javim se xD
EDIT : kod testiranja temp je ovakva CPU Core1 : max 37-38 Core2 : max46-47
rezultat je ovaj zanima me koji stupac znaci kaj xD
aha imam amd64 cpu assistant stavljen i pod opterecenjem (igranjem) mi je temp max 36-37 obje jezgre max mi je 2gb memorije pa cu sad vidjet kak ide stavio sam na 20 puta da prode pa cemo vidjet al mislim ako bude stabilan da cu ici max 3000MHz da necu vise od toga ty svima na pomoci ako bu problema javim se xD
EDIT : kod testiranja temp je ovakva CPU Core1 : max 37-38 Core2 : max46-47
rezultat je ovaj zanima me koji stupac znaci kaj xD
Ti stupci ti nisu tolko bitni, gledaj samo da ih prolazi bez errora.
Ako su tako niske temp, i stabilan je, mogo bi on i na 3GHz.
samo me zanima sto moze biti procesoru ako ga previse clockas, mislim on izgori ali dali to steti ostalim djelovima ?
Ako ne znaš kako clockat,te previše overclockaš možeš i matičnu sredit.
Noviji procesori i matične imaju senzor koji automatski gasi računalo ako temperatura pređe zadanu granicu.
Prijašnji procesori i matične (do 2007.) nisu imali zaštitu i procesor bi pregorio te ponekad i oštetio matičnu (što se i meni dogodilo).
E cao..novi sam na ovom forumu,nemam iskustva sa OC-om..
Ali trebam pomoc..
Evo vam konfig compa..
CPU:DualCore AMD Athlon 64 X2, 2400 MHz (12 x 200) 4600+
Grafa: NVIDIA GeForce 9500 GT (512 MB)
Zvučna: Realtek ALC888 @ ATI SB700 - High Definition Audio Controller
RAM: 3.00 gb
1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (6-6-6-18 @ 400 MHz) (5-5-5-15 @ 333 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz)
2x 1gb i 2x po 512mb..
Matična Ploča:Gigabyte GA-MA770-UD3 v2.0 (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
to je izvađeno AIDA 64 programom
OS je win 7 ultimate, cra*kani..
Trebam pomoc u vezi toga sto bi se moglo OC-at.
dal vam moram jos sto dat,jos kakve podatke..
Jer lagaju mi dosta igre i nemogu igrat vecinu..
pa eto pomognite ako hocete ;)
Hvala unaprijed
pozdrav evo mene natrag nakon prvog pokusaja sam odusto od oc zato kaj mi se komp zgasio i odma sam iso cmos na tvornicke postavke xDD sad sam ponovo skupil hrabrosti da oc-am malo xd ovak za pocetak sam dignuo cpu host/htt clock - 210 cpu host/htt boot up clock - 210 ali sad postoji problem sa prime95 nece mi krenuti testirati ni proc ni memoriju samo javlja poruku ''No FFT lengths available in the range specified'' zasto to javlja probao sam sve 4 opcije niti jednu nece pokrenut -.-''''
EDIT:
Proc naguran na 2.9 sa stock voltazom ali postoji problem testam stabilnost sa programom OCCT prvi test na 2,8 proso drugi test na 2,9 javlja error zasto??? zar mu treba veca voltaza da moze testirati... a gledam u biosu voltaza drzi 1.36v kako da je povecam ako treba koja slika recite
PLS HELP!!!!!!
Imam procesor Phenom 9500 x4 2,21Ghz i uspio sam ga clocknut 7%, tj. na 2,36...
Neznam zašto, ali svaki pokušaj podizanja FSB-a, default mi je 200, završi bezuspješno,tj. crni ekran.
Imam taj mod na matičnoj koji mi daje sam da clocknem 3,5 ili 7% i tako jedino mogu clocknot(Ploča je Asus M2N68 plus).
Može mi itko pomoć?
Da probam dić bar na 2,7
Kako update-at bios?
Pozz!
Zanima me jeli overclockiranje grafičke ili procesora MORA značiti smanjenje vijeka trajanja komponente ili je overclockanje 100% sigurno ako se pravilno izvede?
ok to,ali može li se smanjiti vijek trajanje komponente premda si sve dobro napravio i sve radi kako treba??
Npr, ako planiram overclockat HD7970,može li taj OC smanjiti vijek trajanja grafe?
ok to,ali može li se smanjiti vijek trajanje komponente premda si sve dobro napravio i sve radi kako treba??
Npr, ako planiram overclockat HD7970,može li taj OC smanjiti vijek trajanja grafe?
Naravno da može smanjiti vijek trajanja,to je rizik koji moraš prihvatiti kod OC-a.I mislim da je tvoja HD7970 dosta jaka i bez OC-a.
Bok imam AMD Athlon procesor od 866 mhz 448 mb rama i Nvidia geforce mx/mx 400 grafičku od 32 mb rama zanima me kako bi to mogo overclockat i do koje granice hvala unaprijed
zanima me dali se moze overclockati procesor amd athlon 64x2 2.6ghz 5200+ am2socket imam maticnu asrock Alive nf6g-dvi
Ja sam isprobavao na svom procu (AMD x3 8450 2,1 ghz), stavio sam FSB na 230, množitelj je na auto(10,5) i sad imam 2,4 ghz s 35°C na stock cooleru. Jel se može još ? Kak da postavim množitelj, čim ga maknem s automatic se ne želi bootati windows.
EDIT: Evo maksimalno što mogu staviti je 236. Ja bi sad još, bar do 250 stavio FSB, ali poslije 236 ne želi ući u windowse, pojavi se loading screen kao kod viste i na kraju loadinga se restarta. Sad bi trebao dignuti napon ? Sad je na 1,264.
BUMP i usput jel bolje da je proc 4 jezgre 2ghz ili 2 jezgre 4 ghz (pitam zanima me, znam da se to ne množi)
može mi samo netko reći jel c1e c3 i c6 moraju bit ienabled ili disabled prilikom overclokanja...???
može mi samo netko reći jel c1e c3 i c6 moraju bit ienabled ili disabled prilikom overclokanja...???
Enable ostavi inace ce stvarati probleme ako iskljucis.
Advanced Turbo 30 Disabled
Load Optimized CPU OC Setting Disabled
Load Optimized GPU OC Setting Disabled
Spread Spectrum Disabled
Intel SpeedStep Technology Enabled
Intel Turbo Boost Technology Enaled
Additional Turbo Voltage Auto
Internal PLL OVervoltage Disabled
Long Duration Power Limit Auto
Long Duration Maintained Auto
Short Duration Power Limit Auto
Primary PLane Current Limit Auto
Secondary Plane Current Limit Auto
GT OverClocking Support Disabled
Power Saving Mode Disabled
CPU Voltage Offset -0.005
CPU Load-Line Calibration Auto (100%)
Enchanced Halt State(C1E) Disabled
CPU C3 State Support Disabled
CPU C6 State Support Disabled
Package C State Support Disabled
CPU Thermal Throttling Enabled
No-Execute Memory Protection Enabled
Intel Virtualization Technology Enabled
Hardware Prefetcher Enabled
Adjacent Cache Line Prefetch Enabled
4.0 GHz
Idle 0.872
Load 1.184
Max Temp (20min Prime95 (64) Blend Test)
Core1 59
Core2 62
core3 63
Core4 61
mjereno Speedfanom...rezultati u HWMonitoru su 4-5 stupnjeva manji za svaku jezgru
ovako mi je sada trenutno...pošto sam početnik i eto počeo se igrati došao do 4.0 i tu ću malo stati dok eto ne skupim info šta krivo radim šta bi trebao promijeniti tako da sve sugestije su dobro došle