Jiayu S3

poruka: 266
|
čitano: 58.032
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Jiayu S3

Ako želiš prvo isprobati KK ROM (znači, jednostavan flash preko TWRP-a, bez SP Flash Toolsa), moja preporuka je ovaj ColorOS s linka gore, ja sam ga prije par dana stavio preko tvorničkog S3W 20150314 i zbilja odlično radi. Ako želiš LP, moraš preko SP Flash Toolsa napraviti Firmware Upgrade, na XDA su na glasu kao najbolji RC1 od Jiayu.de te Xtreme 1.3 od Španjolaca.

16 godina
neaktivan

upravo isprobavam colorOS, najvaznija stvar mi ne radi a to je email push funkcija. ne radi ni na gmail ni na type mail aplikaciji, jednostavno ne povlaci emailove nego ih povuce kada manualno otvorim aplikacije i refresham.

pod settings>notification center su obje aplikacije aktivne za sve moguce notifikacije.

14 godina
neaktivan

Hm, ja koristim samo K-9 Mail i push na oba maila (gmail i poslovni na .hr domeni) uredno radi, nisam ni morao ništa podešavati u Notification centru. No, nisam testirao ni Gmail app ni nijednu drugu mail aplikaciju...

17 godina
neaktivan
Jiayu S3
evo i novi miui v7 za jiayu s3. čekam da ga netko stavi na megu, sa baidu ne mogu skidati

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Gdje je link na baidu?

17 godina
neaktivan
Jiayu S3

evo i novi službeni update  Official New UI 1208 android 5.1.1. skinuti i patch za kameru (pass abcb) i zvuk (pass 3bff)

zadnji JIAYU_S3_360OS_15.12.04  na MEGA

MIUI još uvijek nije van. autor ispravlja bug-ove. možeš TU pogledati

imamo i ROM russia 5.1

kao i novi vibe 3.0 i od meizu-a flyme 5.5. kod ova 2 zadnja zasad ne radi led notifikacija kako kažu, tako ih neću niti skidati.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2015 19:43 (halflife).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Jesu li to update-i preko flasha ili recoverija. I koja je razlika između verzija s yandexa i sa mege?

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.12.2015 20:39 (bombic).
14 godina
neaktivan
Jiayu S3

Nakraju je ispalo da taj NewUI uopće nije službeni ROM već samo neka adaptirana 5.0 verzija. U međuvremenu je jučer izašao službeni Jiayu.de ROM, RC2 5.1.1 (TWRP verzija) koji bi trebao biti trenutačno najkompletnije što se nudi za S3 od Lollipopa. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jiayu S3

Jel probao netko taj RC2, kakvi su osobni dojmovi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Meni je loš jer ne prepoznaje brojeve koji u imeniku nisu u obliku +385...

Ostalo je dobro, nedostaje mu Dolbi koji se skine  s XDA develpersa, no čini mi se da balo jače troši bateriju nego verzija od TF-androida.

Za sada mi se španjolski rom čini najmanje bugovit.

Edit:

Kad sam stavio njemački RC2 preko španjolskog recoverija nije mi prikazivao ime pozivatelja, no nakon instalacije putem flash toola sve štima.

Čak je u Media engenier modu moguće isključiti vibriranje prilikom uspostave poziva.

Vidjet ćemo za bateriju kako se drži.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 18:04 (bombic).
17 godina
neaktivan
Jiayu S3

stvarno mi nije jasno da ne rade na nekim ključnim stvarima za koje se zna već jako dugo:
par dojmova od RC2:
video snimanje=katastrofa! slika totalna banana, oštrina umjesto što stoji 0 je ustvari 300%. za mene neupotrebljivo.
i dalje bug da nakon video snimanja ne radi glavni mikrofon.
upalim gps na notification baru, pokrenem sygic, kad ono 10 minuta ništa. odem u postavke gps-a, tamo stoji isključeno. očito linkanje nije najbolje.
zvuk je ok. internet promet stoji stalno prikazan, bez obzira bio upaljen wifi/4g ili ne. kod nekih romova se to prikazuje samo kad internet radi. 2g/3g/4g radi ok.
baterija se definitivno puni sporije nego npr kod sadašnjeg colorOS roma. NFC ne radi uopće u kombinaciji sa još jednim S3 sa službenim KK. kod prošle verzije je bar mogao primati sa drugog uređaja. stock browser je bezveze. geste ne rade svaki put, pogotovo kad mob duže stoji ugašen. jedino koristim C za kameru. i najgora stvar mi je što vol+ ne okida svaki put fotoaparat. jednom hoće pa neće, ali onda radi vol- što je jako nezgodno. sve u svemu, vraćen colorOS.
usput isprobani zadnji flyme 5.5, newUI i rom360.
sva 3 puna kineskih aplikacija, što je najgore nemože se dodati hr tipkovnica. dosta toga nije prevedeno na engleski. kod flyme ne radi led notifikacija. kod svjetiljke gori samo jedna led umjesto 2. sve to više manje, da je moguće dodati hr slova.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Jiayu S3

Pozdrav, može li mi netko preporučiti neki tutorial za flash ovog moba i stabilan OS, napali su me neke virus aplikacije te bi htio sve zgaziti i staviti iznova... Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa možeš samo resetirati mob na tvorničke postavke, za početak. Za ostalo, ovisi jel imaš KK ili LP gore. Ako si na KK, možeš direkt preko moba (TWRP) staviti neki od KK ROM-ova (Jiayu, ColorOS itd.). Za LP postupak je malo kompliciraniji i trebaš preko PC-a sve raditi, pogledaj za tutoriale na npr. XDA sekciji za S3. 

9 godina
neaktivan

Reset na tvorničke nije pomagao, izgleda da je bio neki virus u launcher aplikaciji out-of-the-box... uglavnom nisam puno istraživao nego sam sve pregazio i stavio Lollipop 5.1.1 RC1 sa jiayu.de i sad je sve ok, hvala na savjetu!

17 godina
Od samog početka su mi se prikazivale reklame. Mislim da sam maknuo trebuchet launcher nakon čega nisam imao reklame par mjeseci. Prije par dana se opet pojavilo. Pojavi se kad listam između otvorenih apliacija. Imam stock kit kat rom. Fix?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jiayu S3

Pa možeš prvo probati instalirati Nova launcher ili slično te ugasiti Trebuchet i vidjeti jel iskaču. Ako ne upali, onda vjerojatno reset ili flashanje novog ROM-a. Možda ti je i do neke aplikacije - ja nisam na stock KK imao takvih problema. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Od samog početka koristim google launcher. Mobitel je iz europe, imao je google aplikacije i nije imao nikakvesumnjive kineske aplikacije. Trebuchet je povremeno prikazivao oglase. Mislim da sam ga našao u clean masteru pod pre-installed apps i da sam ga tamo unistalirao. Sad ga tamo više nema nego samo pod cannot unistall system apps 😞 clean master av ne javlja ništa i malwarebytes ništa ne pronađe.
9 godina
neaktivan
Jiayu S3

Pozdrav,jeli ima neki lp rom da mu radi 3g 900 mhz ,dosad sam probao tf ,rc2 i miui v7 i nigdje to ne radi .Na kk rom je radilo normalno .Inace nije los miui iako je malo sporiji od ova 2 ali bolje mu radi prebacivanje izmeđi 2g 3g i 4g ,to mi je na tf rom najlosije radilo ,nekad bi znalo između prebacivanja po nekoliko sekundi nestat signala. Na miui nekad  tjekom putovanja,znaci kad se stalno mjenjaju bazne stanice zna zblesit i nestane signal i treba ga restartat.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jiayu S3

Stigla danas Konpson 3400/3500 mAh baterija za Jiayu S3. Teža je 4 g od originalne, a tek ćemo vidjeti kako drži 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Jiayu S3

Još imam stock android 4.4, koji flash preporučate i gdje da skinem rom (molim link), odnosno upute za ovaj mob kako to napraviti.

Frka85
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Što se tiče ROMova, pogledaj na needromu, ima ih preko 40, obavezno s KK na LP moraš preći koristeći SP Flash Tools i PC. Ja se isto spremam lagano ovih dana preći na LP, pogotovo u svjetlu svega što uskoro dolazi (CM 12.1 i MM). Od trenutno najboljih su njemački RC4 i španjolski Xtreme 1.3 ROM...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Evo nekako uspio i stavio njemacki RC4 obavezno napravi backup svega na mobu,to sam napravio sa Wondershare MobileTrans* pazi inace je trial.

Ranije sam imao problema sa google mapsom na kitekatu,sada sve radi ok, stovise lolipop je u mnogocemu napredniji od kitekata .Sveukupno 2sata proucavanja  sto i kako ,nikako mi se nije htjeo spojiti mob sa SP flashom dok nisam odlucio da iskljucim mob lol,

Just do it !

17 godina
neaktivan
Jiayu S3

većinu romova sam isprobao. i prije sam komentirao ove od drugih mobitela, nije došlo do značajnijih poboljšanja:

360OS ide dosta sporo, zapinje, hrpa opcija, odlična kamera, nažalost kineska tipkovnica, neda ništa instalirati sa google playa

vibe, flyme ne rade led notifikacije

od alternativnih, daleko najbolji MIUI. ali naravno da mora biti problem: deep sleep! bez nekog razloga procesor se ne gasi, nego radi na 1179MHz i troši bateriju. isto radi i pri punjenju pa to onda traje 5 sati. kamera nevjerojatno brza, nema buga sa zamjenom mikrofona nakon video snimanja. gps odličan, 1m preciznost. šteta zbog ovog problema, inače najbolji rom što se mene tiče. sreća samo da stalno izlaze nove verzije, možda se i riješi ovo. pokušao sam i mijenjati build, dodajući liniju kako su savjetovali sa xiaomi foruma, ali nije pomoglo.

sad sam na rc4 + modem iz 7 mjeseca na kojem radi 3g na 900MHz + fast charge fix.

čeka se rc5.....

0 0 hvala 1
15 godina
Jiayu S3

Neki dan su mi počeli žešći problemi s baterijom. Treba oko 10 sati da se napuni do 100%, a potroši se za 2 sata korištenja, ako i toliko. Od 7 ujutro do 17 navečer ga koristim možda pola sata i bude na max 50%. Nije ništa od aplikacija ni ništa.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako nije neki wakelock, možda baterija fizički rikava. Jel ima kakvih deformacija na njoj, napuhnuća?

15 godina
frulex kaže...

Ako nije neki wakelock, možda baterija fizički rikava. Jel ima kakvih deformacija na njoj, napuhnuća?

Na bateriji nema ništa, a najviše mi troši Phone Idle.

17 godina
neaktivan
Jiayu S3

definitivno može biti sama baterija. ali stavi cpu spy sa marketa i vidi jel ti uopće ide u deep sleep. taj problem ima MIUI, 360OS i CM12.1. zato sam i vratio rc4 gdje sve radi savršeno, a baterija traje vječnost. nevjerojatno je dobro optimizirana. battery bug 15% je i dalje ponekad prisutan. svi se nadaju rješenju sa rc5. samo nikako da izađe...

pokušaj još neke stvari: puni ga ugašenog i gledaj koliko mu onda treba od 0-100%. uzmi drugi punjač, neka bude isto bar 1A. očisti kontakte gdje spajaš punjač. možda ima prašine pa struja punjenja nije koliko treba biti. koliko vidim, još si na KK. možda je stvarno vrijeme da pređeš na LP. ili probaj iz recovery-ja instalirati colorOS 1.34. to je zadnji koliko znam. traži na 4pda forumu COLOR OS 2.1i 4.4.4 2GB/3GB Captainemo’s mod.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jiayu S3

moze li se ikako maknit ona bijela pozadina na izborniku bez da se instalira neki novi launcher ? ( RC4 )

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Jiayu S3

Mobilni podaci su ga ubijali.. nije mi jasno kako dosad nisu.. kad ih ugasim, a wifi radi, sve 5.. preko 80, do 90% čak ostane

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jiayu S3

Evo, jučer napokon odlučio preći na LP sa KK ColorOS-a, flashao RC4. Zasad vrlo zadovoljan, sve radi odlično, ovo s baterijom je istina, po noći napunio do kraja, danas od 100->80% sam skoro 2 sata SoT-a skupio...

Jedino što mi je čudno je wi-fi koji se gasi čim je ekran ugašen te se ponovno pali, ne mogu namjestiti da je uvijek upaljen bez obzira kako u postavkama stavio... 

Što se tiče bijele pozadine, instalirao sam Layer manager, CommuteUI layer i sad je sva pozadina crna, ima tu raznih opcija pa se treba poigrati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice