Jiayu S3

poruka: 266
|
čitano: 58.022
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Jiayu S3

Omogućen root pristup u postavkama telefona, instalirah flashify koji mi pri provjeri za root izbaci poruku "you have root, but flashify couldnt get super user acess. go to your super su /super user app and forget/clear flashify. after that, try to use flashify again"

Što dalje, kakav super su?

Prvo sam morao napraviti ovo. "go to playstore download and install busybox,(stericson),root checker basic and superSU,install busybox…reboot,install superSU and update binaries,(normal not via TWRP),…reboot…this should get you working"

Nakon super su-a reboot u Recovery pa instal onaj room što uz njega ide recovery

Potom sam izgubio imei

Zatim sam skinuo instalirao JIAYU S3 ADVANCED UNTOUCHED ROM (S3S 20150813-105957) sa kojim su mi se imei vratili

Brate, al me napati ovaj Jiayu:-)

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 12:58 (forki).
10 godina
Jiayu S3
Zamrla tema, a MM pred izlaskom
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zatisje pred buru  Isto iscekujem MM, ali s obzirom da sam zadnjih mjeseci iznimno zadovoljan s CM12.1, i ne dira me previse ETA...

10 godina
Ja sam na AICP V10 +Xposed Android N-ify. Odličan je. Mnoga podešavanja za koja su trebali razni xposed moduli sadrži u sebi
14 godina
neaktivan

Nisam stigao jos isprobati AICP iako se cini zanimljiv, a sad pred izlaskom CM13 mi se ne da instaliravat ponovo sve appove - flashat cu ga cisto radi probe prije upgradea na MM :) 

CM12.1 + Xposed mi je trenutno baš taman, da radi SIM2 na LTE to bi bilo to vec sad, a jedini razlog zasto zapravo iscekujem CM13 je sto je to tamo sredjeno...

10 godina
Nije mi bitan SIM 2 jer koristim samo jednu SIM karticu.
Čekam AICP 11 koji je MM
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jiayu S3

jeste probali blisspop? odličan, stavljena tema od s7. jedina mana što stock kamera radi slike samo u 4:3. najbolji modem do sad, nevjerojatno brzo prebacuje 3g/4g. gps napokon perfektan! nema klokan efekta. meni samo fali smartwake. sim2 4g nisam probao jer mi je na sim 1 kartica za mobilni interent. trajanje baterije je dobro, samo što ipak ima neki bug od nekih 10%. relativno brzo onda padne na 0. isto čekam MM...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jiayu S3

Isprobao tko nove MM ROM-ove? Impresije, bugovi? Nakratko sam probao CM13 i AICP i prvi dojmovi su dobri, jedan manji bug samo nasao... Nazalost, ne stignem se ovih dana puno igrati s njima i ponovnom instalacijom aplikacija pa sam vratio CM12.1, pricekat ce koji tjedan jos... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Ne radi FM radio. Vidio sam da je izašao zip koji to rješava. Nisam ga još stigao primjeniti

Ako se mjenjaju teme ili se ostane na nekoj temi onda na nekim stranicama s opcijama u AICP extra zna se javiti nečitljivost teksta jer je iste boje kao i podloga.
Ne želi maknuti Search bar s radne površine bez obzira što se odabere u postavkama Trebuchet launchera.
Mogućnosti podešavanja svega i svačega su enormne. Da se sučelje ušminkati kao na malo kojem mobu

Ima i mogućnost višeprozora. To sam aktivirao u postavkma ali zapinjem s korištenjem
Danas ću staviti Xposed
Istražujem dalje

Trenutno nemam SIM karticu u JIAYU jer baterija ima nagli pad s 50% na nulu. Taj bug je bio prisutan i na AICP 10. Kako će se sad ponašati na AICP 11 još moram provjeriti

Vjerojatno je baterija pri kraju. Može preporuka za pouzdanog sellera Konpson baterije s Alija?

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.7.2016 21:24 (Kalisto).
14 godina
neaktivan

Evo link, GoodTall Store, kod njih sam uzeo Konpsonicu još u 12/2015, poslali Svedskom postom i stigla za cca 3 tjedna sto je bilo odlicno jos u to Bozicno vrijeme. Kod mene ni original ni Konpsonica jos ne pokazuju znake zamora ili pada kapaciteta no kako ionako nisam nikad imao battery drop na S3 pa nisam relevantan govoriti o tome.

Sto se tice novog AICP-a i tema, bug je bio i da se Kalkulator s jednom temom koju sam isprobao skrši dok s defaultnom radi, dalje nisam isprobavao...

EDIT: Uh, sad vidim da link vodi na Lenovo Konpsonicu iako piše Jiayu S3 - ispravljeno sad...

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.7.2016 15:54 (frulex).
14 godina
neaktivan
Jiayu S3

Malo izvješće o MM (napokon godišnji pa i prilika za isprobavanjem ROM-ova :) Kratko isprobao CM13 i sada 3 dana na AICP-u i moram priznati da sve izvrsno radi, glatko i brzo u svakodnevnom radu. Jedino što sam napravio je flashnuo 14-7 modem koji koristim već godinu dana na svim ROM-ovima i s kojim je puno bolji prijem signala. Doduše, nisam stigao detaljno testirati sve feature (npr. BT i NFC), ali tu i ne bi trebalo biti problema, GPS uredno radi, testirao malo po Istri. Zaključak - nakon CM12.1 koji bi bio gotovo savršen ROM da je podržavao SIM switch, MM je i taj nedostatak ispravio (kao i ispravan signal LTE ikonice) te se sad u miru može čekati par mjeseci do izlaska operabilne verzije Nougat-a :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 14:54 (frulex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Jiayu S3

Pozz... koliko se isplati prelazak sa KK na LP... 

Može li link ispropanih romova jer nemam vremena da sve probam.

Još sa na stock KK i nikako da napravim upgrade ali nervira me battery bug pa sada moram :)

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zašto na LP kad imaš MM? Nakon dosta isprobanih, od LP mi je najbolji bio CM12.1, a od MM AICP ROM, imaš tu linkove: https://www.facebook.com/MediatekAndroidDevelopers

16 godina
frulex kaže...

Zašto na LP kad imaš MM? Nakon dosta isprobanih, od LP mi je najbolji bio CM12.1, a od MM AICP ROM, imaš tu linkove: https://www.facebook.com/MediatekAndroidDevelopers

Jeli mogu preko flash toola ili moram preko recovery-a?

Frka85
14 godina
neaktivan

Ako si na KK, moraš odraditi preko SPFTa Firmware upgrade na neki od LP ROM-ova. Nakon toga sve ostale LP ili MM ROMove flashas preko Recoverya...

16 godina
frulex kaže...

Ako si na KK, moraš odraditi preko SPFTa Firmware upgrade na neki od LP ROM-ova. Nakon toga sve ostale LP ili MM ROMove flashas preko Recoverya...

Skužio sam:) Ne čitam mala slova...xd

Instalirao sam aicp...i odličan je. Iako ima bugova, ne radi mi sat, tj alarm, neće da puni do 100%(stane na 86), ne radi mi fast charge, užasan GPS (točnost 30 - 45 m, wtf na KK mi je bilo 2-4m) i loš je 3 g internet ali to ću staviti drugi modem.

Frka85
16 godina
Jiayu S3

Jeli netko zna kako riješiti ovaj problem? prilikom flasha mi se pojavi no md5 file found kasnije ne izbaciva error nego instalacija završi normalno.

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Jiayu S3

koji je najbolji MM prema Vašim iskustvima? ja sam još uvijek zapeo na KK 

0 0 hvala 0
15 godina
Jiayu S3

nije mi se dalo na MM, pa sam odmah otišao na 7.1 AOSP s XDA 

EDIT:

ako nekoga zanima radi li nešto i slično, pitajte, pa vam provjerim

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2016 16:26 (ministar).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Jiayu S3

Pozdrav, molio bih preporuku za neki stabilan operativni sustav. Jiayu S3 mi se počeo čudno ponašati, najveći problem je čudni echo koji čuje pozivatelj, nestane nakon restarta ali poslije par poziva opet se vrati... ono što je trenuno na telefonu je na slikama, nisam baš često radio flash ali ako sam stavio ovaj postojeći, valjda ću se sjetit postupka i snaći se kod upgradea. Stoga molim za savjet, dakle neki stabilni OS sa što manje bugova i laganom install procedurom 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja bih ti preporučio AICP MM jer kod mene, evo 3-4 mjeseca radi bez ijednog buga... Nougat još nisam ni probao jer osim što nisam imao cajta, nisam imao ni potrebe jer mi se MM pokazao izuzetno stabilan. Samo ga skini i pukni gore preko TWRP-a budući da već imaš LP, ne treba ti više flashanje preko kompa...

15 godina
marin_otto kaže...

Pozdrav, molio bih preporuku za neki stabilan operativni sustav. Jiayu S3 mi se počeo čudno ponašati, najveći problem je čudni echo koji čuje pozivatelj, nestane nakon restarta ali poslije par poziva opet se vrati... ono što je trenuno na telefonu je na slikama, nisam baš često radio flash ali ako sam stavio ovaj postojeći, valjda ću se sjetit postupka i snaći se kod upgradea. Stoga molim za savjet, dakle neki stabilni OS sa što manje bugova i laganom install procedurom 

preporuka svakako za 7.1.1, baš je izašao prije par minuta.. samo potraži MediatekAndroidDevelopers na Facebook-u i odande imaš linkove i sve opise 

15 godina
ministar kaže...
marin_otto kaže...

preporuka svakako za 7.1.1, baš je izašao prije par minuta.. samo potraži MediatekAndroidDevelopers na Facebook-u i odande imaš linkove i sve opise 

Ministre , mnogo hvala na informaciji, instalirano i radi fenomenalno !!! Zivio !!

9 godina
neaktivan
ministar kaže...
marin_otto kaže...

Hvala na brzom odgovoru!

Kako i piše na M.A.D. FBu, skinuo sam Jiayu S3 Adv/Basic/Pro (mt6752) - Android 7.1.1 Build 20161212 - Stable 5GApps (arm64, Android 7.1, nano version) i sad sam malo zapeo... nisam siguran koju metodu za flashanje trebam koristiti. Zadnji put sam koristio SP Flash Tool i sjećam se da je išlo glatko ali zaboravio sam postupak. Sada sam instalirao i TWRP na mob i napravio backup, ali ne znam što dalje. Htio bi zadržati postojeće aplikacije (nema ih puno) i sve podatke (fotke, Viber chatove i sl.). Može neki tutorial što i kako dalje? Hvala :-)

15 godina
marin_otto kaže...
ministar kaže...
marin_otto kaže...

Hvala na brzom odgovoru!

Kako i piše na M.A.D. FBu, skinuo sam Jiayu S3 Adv/Basic/Pro (mt6752) - Android 7.1.1 Build 20161212 - Stable 5GApps (arm64, Android 7.1, nano version) i sad sam malo zapeo... nisam siguran koju metodu za flashanje trebam koristiti. Zadnji put sam koristio SP Flash Tool i sjećam se da je išlo glatko ali zaboravio sam postupak. Sada sam instalirao i TWRP na mob i napravio backup, ali ne znam što dalje. Htio bi zadržati postojeće aplikacije (nema ih puno) i sve podatke (fotke, Viber chatove i sl.). Može neki tutorial što i kako dalje? Hvala :-)

što se tiče backup-a, najbolje je da si fotke prebaciš na SD karticu ili eventualno uploadaš negdje online (Google Photos, Dropbox, ...), a backup podataka iz aplikacija napraviš Titanium Backup-om na SD karticu da ti se ne obriše (i nakon instalacije novog ROM-a, instaliraš te aplikacije i Titanium Backup i onda vratiš podatke iz aplikacija)

S obzirom da imaš već LP, onda trebaš:

• Boot to recovery
  • Wipe data
  • Install rom
  • Reboot to recovery again, and Flash Gapps
  • Reboot to recovery again, and Flash SuperSU
9 godina
neaktivan

Hvala na uputama i strpljenju, javim rezultat 

9 godina
neaktivan
Jiayu S3

Napravio sam sve potrebne backupe (ručni za slike, kontate + Titanium Backup za appove i sistemske fileove). Iskopirao sam ROM na internu memoriju i pokrenuo TWRP, učitao ROM .zip file i krenuo s flashanjem. TWRP je krenuo sa instalacijom i sad mi se već 50 min vrti instalacijski screen, je li normalno da tako dugo traje instalacija? 

Update info: ova sličica nije instalacijski screen kako sam mislio, mob je zapravo bio u boot loop ušao... uglavnom nakon par restarta još jednom sam iz recoverya pokrenuo instalaciju ROMa i gappsa, kasnije i SuperSUa i sve je uredno završilo. Vjerojatno sam u prvom pokušaju nešto zeznuo s opcijom Wipe, čini mi se da sam to preskočio... a možda i nije bilo dovoljno mjesta u internoj memoriji pa sam u drugom pokušaju sve učitavao sa SDa. Anyway, danas popodne mi ostaje restore appova preko Titaniuma pa usput da pitam; trebam li instalirati ručno aplikacije (Viber, Face, Tapatalk...) pa onda raditi restore ili Titanium vraća i appove i njihove podatke u kompletu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 8:57 (marin_otto).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kad vraćaš s TB možeš birati hoćeš li samo app ili app+data u kompletu - ne trebaš ništa s GPlay-a instalirati...

17 godina
neaktivan
Jiayu S3

držim blisspop već mjesecima, da radi još i kompas, bio bi savršen. isprobao sam MM, međutim nisam bio zadovoljan kvalitetom zvuka u slušalici. viper4 ili dolbyatmos nisu pomogli. zvuk je jednostavno piskutav i nerazgovjetan. neki lik na 4pda je napravio kao poboljšanje, ali je ustvari samo pojačao loš zvuk. to smo imali još davno prije kod kk-a. kad čujete zvuk na blisspop-u, onda je sve ostalo loše. iako volim miui, zvuk i potrošnja baterije su minus!

7.1.x sam stavio, ali na brzinu nisam uspio staviti gappse pa sam se vratio na mm. na njemu mi ne radi sygic starije verzije, a novi ne čita nt karte???? sygic truck radi, ali se totalno zablesira na svakom drugom križanju??? vratio na blisspop i onda počinje moj problem: iako sam i prije imao kod lp5.1 bug baterije, sad je to već na 30%. kod mm ista stvar, počne oko 24%-28% možda. e sad, sigurno ste svi čitali o ovom problemu. ljudi su radili svakakve analize i nekako došli do zaključka da jiayu ima baterije sa greškom. spominje se konpson sa ali-ija. jeli netko možda kupovao? neću propasti za 9.5$, ali bih isto volio čuti povratnu informaciju.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam ja Konpsonicu već skoro godinu dana, kvalitetna baterija, ne moraš oko toga brinuti, otprilike je istog (realnog) kapaciteta kao i original. No, što se tiče cijele priče oko tog buga, dosta je kompleksno i moguće da su neke orig. baterije imali kakvu grešku. Ja nikad nisam imao battery drop niti s originalnom baterijom ni s Konpsonicom niti na KK ni LP, tj. prvi put sam ga doživio tek prije par mjeseci, mislim baš na MM, i to minimalno, s nekih 13-14%. To mi se dogodilo možda samo samo par puta u pola godine, evo noćas sam ga stavio na punjač s oko 11-12%, nije bilo pada. A ako ti pada već s 30%, to bi mogao biti znak nekog HW zamora baterije, ali možeš probati nakon instalacije novog ROM-a probati napraviti rekalibraciju baterije s nekim appom pa vidjeti kakvo je stanje nakon toga...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice