Jiayu S3

poruka: 266
|
čitano: 58.015
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Jiayu S3
Jimmy kaže...
J1mCarrey kaže...

Koje slušalice vi koristite? pokušao sam par i ne prepoznaje ih. Neke preporuke i di ima za kupiti? Hvala.

Obične slušalice ili slušalice sa mikrofonom?

Pa rađe bih sa mikrofonom za handsfree, ali više manje svejedno.

Dakle one male, ne velike bumbare preko cijele glave :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.8.2015 15:37 (J1mCarrey).
17 godina
J1mCarrey kaže...
Jimmy kaže...
J1mCarrey kaže...

Koje slušalice vi koristite? pokušao sam par i ne prepoznaje ih. Neke preporuke i di ima za kupiti? Hvala.

Obične slušalice ili slušalice sa mikrofonom?

Pa rađe bih sa mikrofonom za handsfree, ali više manje svejedno.

Dakle one male, ne velike bumbare preko cijele glave :)

Moje pitanje se odnosilo na slušalice koje si isprobao a mobitel ih ne prepoznaje. 

Kupujem novi mobitel a ovaj model mi je u užem izboru. Interesirao me tvoj odgovor jer ne mislim kupovat nove slušalice zbog mobitela.

9 godina
neaktivan

Isprobao sam svoje stare od sony ericsona, od frenda sa samsung galaxya, još neke kineske... utor prevelik. Valjda su to bile od 2,5 mm a jiayu s3 traži kolko sam čitao 3,5 mm, neka me netko ispravi ako sam u krivu.

13 godina
neaktivan
Jiayu S3

Pozz ljudi.

Posto namjeravam kupiti Jiayu S3 a i dalje razmisljam o Meizu M2 Note imam par pitanja kako bih se definitivno odlucio između ova dva.

1. Da li je display zasticen sa gorilla glass 3, ne zelim ogrebotine niotkud,  i kakav je touch response kod pisanja poruka?

2. Da li updeatuju softwer i koliko je stabilan, nisam noob za instaliravanje custom ROMova i ostalih stvari ali sam izgubio volju za to, sad zelim samo da sve radi kad ga izvadim iz kutije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
J1mCarrey kaže...

Isprobao sam svoje stare od sony ericsona, od frenda sa samsung galaxya, još neke kineske... utor prevelik. Valjda su to bile od 2,5 mm a jiayu s3 traži kolko sam čitao 3,5 mm, neka me netko ispravi ako sam u krivu.

2,5 je dosta manji i nikako ne paše. Osjetiš istog trena da nema šanse da konektor ima kontak. Znam jer sam ga imao na Huawei mobitelu. 3,5 je standardni za skoro sve i većina mobitela ima 3,5.

httpsmaniac kaže...

Pozz ljudi.

Posto namjeravam kupiti Jiayu S3 a i dalje razmisljam o Meizu M2 Note imam par pitanja kako bih se definitivno odlucio između ova dva.

1. Da li je display zasticen sa gorilla glass 3, ne zelim ogrebotine niotkud,  i kakav je touch response kod pisanja poruka?

2. Da li updeatuju softwer i koliko je stabilan, nisam noob za instaliravanje custom ROMova i ostalih stvari ali sam izgubio volju za to, sad zelim samo da sve radi kad ga izvadim iz kutije.

I mene zanima kakav je ekran. Na jednom reviewu kaže tip da ne smiješ ni u džep stavit jer se ogrebe, u drugom ispada da je normalan GG3 i da je izdržljiv, tj. bez ikakvih ogrebotina.

Zanima me i kamera. Svakakve stvari sam o njoj pročitao. Navodno su slike ok a video loš.

15 godina
httpsmaniac kaže...

Pozz ljudi.

1. na službenim stranicama i na kutiji od mobitela piše da ima GG3.. mobitel koristim skoro mjesec dana bez ikakvog screen protector-a, a nosim ga u džepu skoro stalno ili torbicama, torbama i na ekranu se ništa ne vidi

2. software je stabilan i nema štekanja, gašenja, restartanja ni ničega.. update-aju ga redovito, izašao je Lollipop 5.1, mislim da samo kineski zasad, uskoro bi trebao i europski.. staviti custom ROM je jako lagano i traje 5 minuta

17 godina
ministar kaže...
httpsmaniac kaže...

Pozz ljudi.

1. na službenim stranicama i na kutiji od mobitela piše da ima GG3.. mobitel koristim skoro mjesec dana bez ikakvog screen protector-a, a nosim ga u džepu skoro stalno ili torbicama, torbama i na ekranu se ništa ne vidi

2. software je stabilan i nema štekanja, gašenja, restartanja ni ničega.. update-aju ga redovito, izašao je Lollipop 5.1, mislim da samo kineski zasad, uskoro bi trebao i europski.. staviti custom ROM je jako lagano i traje 5 minuta

Hvala na odgovoru.

Kakva je kamera? 

Edit: I da li je istina da se mobitel jako dugo puni zbog slabog punjača?

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 17:53 (Jimmy).
14 godina
neaktivan
Jiayu S3

Ja sam dobio Jiayu S3 prekjučer sa zadnjim službenih Kitkatom, i iako sam mislio odmah staviti Lollipop, stock radi bez greške pa sam zasad samo instalirao recovery, GravityBox i Apex launcher, sve uredno radi, nisam još nijedan bug našao. Dobio sam screen protector koji sam odmah nakeljio tako da ne znam kako staklo bez toga dura. Originalni punjač je od 1A i moguće da dugo puni, nisam mjerio jer se samo jednom punio preko noći, a budem testirao ovih dana jer imam i jedan punjač od 2.1A. SoT je isto jako dobar (2 SIM kartice, 3G ili Wifi cijelo vrijeme uključeni), skoro 6 sati sam dobio... Kameru nisam skoro ni probao, budem u iduće dane, čini se OK zasad...

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 18:01 (frulex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Jimmy kaže...
ministar kaže...
httpsmaniac kaže...

Pozz ljudi.

Hvala na odgovoru.

Kakva je kamera? 

Edit: I da li je istina da se mobitel jako dugo puni zbog slabog punjača?

kameru nisam previše koristio, ali od 2015-07-05 bi trebala biti u potpunosti software-ski ispravljena.. mob mi se poprilično dugo puni, da, oko 6 sati mislim.. ne znam je li do ROM-a ili ne

14 godina
neaktivan
Jiayu S3

Jel to neki patch za kameru od 5.7. ili ROM? Moj je došao s 14-3-2015. Instalirao sam app Charger timer koji mjeri vrijeme punjenja pa ću baš vidjeti, ali mislim da je definitivno preko 4-5 sati s originalnim punjačem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
frulex kaže...

Ja sam dobio Jiayu S3 prekjučer sa zadnjim službenih Kitkatom, i iako sam mislio odmah staviti Lollipop, stock radi bez greške pa sam zasad samo instalirao recovery, GravityBox i Apex launcher, sve uredno radi, nisam još nijedan bug našao. Dobio sam screen protector koji sam odmah nakeljio tako da ne znam kako staklo bez toga dura. Originalni punjač je od 1A i moguće da dugo puni, nisam mjerio jer se samo jednom punio preko noći, a budem testirao ovih dana jer imam i jedan punjač od 2.1A. SoT je isto jako dobar (2 SIM kartice, 3G ili Wifi cijelo vrijeme uključeni), skoro 6 sati sam dobio... Kameru nisam skoro ni probao, budem u iduće dane, čini se OK zasad...

Ma meni se čini da su ovi prvi mobiteli koji su poslani za reviewove bili na brzinu sklopljeni pa je pitanje da li su te prve verzije imale GG3.

Gdje si naručio mobitel i koliko je trajala dostava?

14 godina
neaktivan
Jiayu S3

Tu sam ga uzeo. Piše da je dostava DHL-om u 4-8 radnih dana. Meni je došao 6. radnog dana, tj. 8. od trenutka uplate...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
frulex kaže...

Tu sam ga uzeo. Piše da je dostava DHL-om u 4-8 radnih dana. Meni je došao 6. radnog dana, tj. 8. od trenutka uplate...

Hvala na linku. Cijena je ok. Znali jedina razlika je u garanciji? Ako kupim u Europi, dobijem 2 godine grancije, a ovdje?

Edit: Zaboravio sam da alie nema ni paypal, koji je dodatno osiguranje protiv prijevare. Barem je seller na dobrom glasu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2015 21:07 (Jimmy).
17 godina
neaktivan
Bombilakus kaže...

Flasha sam novi rom oni sa Flyme suceljem stavio nova launcher i mob leti ;) 
Antutu score je oko 45k ako nekoga zanima. Malo se treba naviknuti na izbornik :) Ako netko ima pitanja nek puca slobodno :)

s kojim si recovery-jem to radio? ja sam upravo isprobao zadnji službeni LP 5.1. radi ok, čini mi se. sutra ću malo detaljnije sve isprobati. usput sam htio testirati i flyme, ali ga nijedan twrp koji sam stavio ne prepoznaje kao backup file. ajde napiši točno što si i kako radio da ti ga prepozna.

što se tiče sporog punjenja baterije, to se ponekad javlja jer očito neka aktivna aplikacija to uzrokuje. još ne znam koja, ali koristim ovu metodu: spojim na punjač, pričekam 2 minute i uhvatim punjač rukom. ako je samo topal, punjenje je sporo ( takvo ide kad pređe 90%), ako je vruć, puni punom strujom. samo napravim reboot i onda puni brzo, oko 3 sata ako je prazan ispod 10%

13 godina
neaktivan
halflife kaže...
Bombilakus kaže...

Flasha sam novi rom oni sa Flyme suceljem stavio nova launcher i mob leti ;) 
Antutu score je oko 45k ako nekoga zanima. Malo se treba naviknuti na izbornik :) Ako netko ima pitanja nek puca slobodno :)

s kojim si recovery-jem to radio? ja sam upravo isprobao zadnji službeni LP 5.1. radi ok, čini mi se. sutra ću malo detaljnije sve isprobati. usput sam htio testirati i flyme, ali ga nijedan twrp koji sam stavio ne prepoznaje kao backup file. ajde napiši točno što si i kako radio da ti ga prepozna.

što se tiče sporog punjenja baterije, to se ponekad javlja jer očito neka aktivna aplikacija to uzrokuje. još ne znam koja, ali koristim ovu metodu: spojim na punjač, pričekam 2 minute i uhvatim punjač rukom. ako je samo topal, punjenje je sporo ( takvo ide kad pređe 90%), ako je vruć, puni punom strujom. samo napravim reboot i onda puni brzo, oko 3 sata ako je prazan ispod 10%

Sa KK na 5.1 ne mozes preko recoverya nego samo sa flashtoolom. A ako preko njega (5.¹)zelis staviti neki custom rom onda koristi min twrp 2860. 

13 godina
neaktivan
Jiayu S3

Da ne citiram sad dvoje ljudi jer sam ma mobu napisat cu ovdje:) Slusalice rade normalno ove od 3.5mm. Ja sam mislio da ih mob ne prepoznaje al problem je bio sta sam ih stavljao preko silicon maskice pa nisu ulazile do kraja. Kad udju do kraja cuje se click lagani. Buduci da su mi slusalice zakon malo cu maskicu prosiriti na tome otvoru :)p.s. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2015 10:21 (Bombilakus).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Jiayu S3

rješio sam kako instalirati flyme: prvo staviti zadnji službeni LP 5.1. promjeniti preko win flash toolsa recovery jer je samo kineski. napraviti backup postojećeg roma. u folder TWRP prebaciti raspakirani flyme. ponovo restart u recovery, restore i odabrati flyme. za 3 minute imate novi rom. 

ne radi: kompas i notifikacije. problem sa mobilnim podacima. jučer radilo, danas neće? gps preciznost loša, od 3-30m i varira. zvuk ok. home tipka gasi ekran, nema task managera kao kod službenog roma. bateriju ispraznio sa 49% na 28% preko noći sa 4G. punjenje ok, za 3 sata napunjen. ne sviđa mi se sučenje. slično ko i iOS. nema posebno aplikacije nego su sve po 3-4 ekrana. rješen bug kod video snimanja da ne radi glavni mikrofon nakon završetka snimanja. dok se snima prikazuje suženu sliku, nema utjecaja na snimak. najveći problem mi je bio naći settings menu. nigdje ga nema. rješio tako što sam upalio wifi i onda kod pretrage mreže ušao desno u settings. nije moguće da je to jedino rješenje? rom je multilanguage, ima hrvatski, treba samo tipkovnicu instalirati sa marketa.

oficijelni LP radi ok, kod njega je ovaj kamera bug i dalje prisutan. ne prikazuje kod mreže koji je signal, nego samo kad idu podaci 3G/4G. gps je popravljen, iako je malo neprecizniji nego kod KK-a. 

evo usput, novi KK rom je vani s3s-20150813

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2015 11:45 (halflife).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
halflife kaže...

rješio sam kako instalirati flyme: prvo staviti zadnji službeni LP 5.1. promjeniti preko win flash toolsa recovery jer je samo kineski. napraviti backup postojećeg roma. u folder TWRP prebaciti raspakirani flyme. ponovo restart u recovery, restore i odabrati flyme. za 3 minute imate novi rom. 

ne radi: kompas i notifikacije. problem sa mobilnim podacima. jučer radilo, danas neće? gps preciznost loša, od 3-30m i varira. zvuk ok. home tipka gasi ekran, nema task managera kao kod službenog roma. bateriju ispraznio sa 49% na 28% preko noći sa 4G. punjenje ok, za 3 sata napunjen. ne sviđa mi se sučenje. slično ko i iOS. nema posebno aplikacije nego su sve po 3-4 ekrana. rješen bug kod video snimanja da ne radi glavni mikrofon nakon završetka snimanja. dok se snima prikazuje suženu sliku, nema utjecaja na snimak. najveći problem mi je bio naći settings menu. nigdje ga nema. rješio tako što sam upalio wifi i onda kod pretrage mreže ušao desno u settings. nije moguće da je to jedino rješenje? rom je multilanguage, ima hrvatski, treba samo tipkovnicu instalirati sa marketa.

oficijelni LP radi ok, kod njega je ovaj kamera bug i dalje prisutan. ne prikazuje kod mreže koji je signal, nego samo kad idu podaci 3G/4G. gps je popravljen, iako je malo neprecizniji nego kod KK-a. 

evo usput, novi KK rom je vani s3s-20150813

Hmm meni je preciznost bila 4m kad sam testirao al mozda nismo imali isti flyme jer moj nije bio multi nego samo engl kineskanverzija

17 godina
neaktivan
Jiayu S3

možda dok stojiš. pokušaj u vožnji, non stop gubi cestu i karta luduje. jeli ti kompas radio? ja pričam o zadnjem flyme51_mod_v001 .

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
halflife kaže...

možda dok stojiš. pokušaj u vožnji, non stop gubi cestu i karta luduje. jeli ti kompas radio? ja pričam o zadnjem flyme51_mod_v001 .

Mislim da ne radi kompas. A gps mi je bio funkcionalan al sam ga testirao na otvorenoj cesti pa ne mogu sad reci da nije bio nesto precizan. 

14 godina
neaktivan
Jiayu S3

Mjerio noćas punjenje s aplikacijom Charger time, kaže jutros da se od 35%-90% napunilo za 1:35 te da je procjena jačine punjača 1.035 A.

I jučer izašla izgleda službena nadogradnja KK na Jiayu forumu - verzija S3S-20150813-105957.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jiayu S3

Jel netko instalirao?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jiayu S3

evo, ja sam ga jutros instalirao. iako se navodi da ima opcije podešavanja LED obavjesne diode, ja to ne nalazim?! GPS neprecizniji od verzije 05072015. čak i nestabilan. kompas je ok. i dalje prisutan bug kamere nakon video snimanja - ne radi mikrofon. našao sam rješenje, da ponovim: nakon snimanja, snimiti samo još jedan kadar sa okrenutim mobitelom za 180° i mikrofon ponovo radi ( ne treba reboot ). zvuk je dobar. sve ostalo isto kao i prije, ne vidim neke razlike. vraćam se na zadnji LP

0 0 hvala 2
9 godina
neaktivan
Jiayu S3

Pozdrav svima, tražim pouzdan link za kupnju ovog mobitela. Vidim da su se cijene dosta mijenjale na linkovima koje ste postavljali, zanima me može li se još negdje kupiti ovaj uređaj za cca. 200 €, po mogućnosti PayPal-om iz EU warehousea. Već dugo pratim ovaj link jer su najpovoljniji i šalju iz Grčke, ali nikako da obnove zalihu. Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
15 godina
marin_otto kaže...

Pozdrav svima, tražim pouzdan link za kupnju ovog mobitela. Vidim da su se cijene dosta mijenjale na linkovima koje ste postavljali, zanima me može li se još negdje kupiti ovaj uređaj za cca. 200 €, po mogućnosti PayPal-om iz EU warehousea. Već dugo pratim ovaj link jer su najpovoljniji i šalju iz Grčke, ali nikako da obnove zalihu. Unaprijed hvala.

Ima tu: http://www.jiayumobileshop.com/smartphones/17-jiayu-s3a.html, model s 3GB RAM-a i NFC-om, 195€ + 20€ dostava, iz Španjolske, stigne za 3-4 dana

9 godina
neaktivan

Vidio sam taj link ali me buni što na nekim mjestima piše da je S3s ali 3GB (kratki opis) a negdje da je 2 GB verzija (pod specifications) a pod pictures pak piše S3A 3 GB, totalnu zbrku su napravili s tim označavanjem i copy/pasteom. Ako je to stvarno 3 GB vezija onda bi ga naručio, jesi i ti tamo kupovao? Kako znam da mi neće biti dodatnih davanja i da je iz EU skladišta, piše li to negdje prije samog plaćanja? Hvala na linku u svakom slučaju

15 godina
marin_otto kaže...

Vidio sam taj link ali me buni što na nekim mjestima piše da je S3s ali 3GB (kratki opis) a negdje da je 2 GB verzija (pod specifications) a pod pictures pak piše S3A 3 GB, totalnu zbrku su napravili s tim označavanjem i copy/pasteom. Ako je to stvarno 3 GB vezija onda bi ga naručio, jesi i ti tamo kupovao? Kako znam da mi neće biti dodatnih davanja i da je iz EU skladišta, piše li to negdje prije samog plaćanja? Hvala na linku u svakom slučaju

bez brige, to je 3GB.. 2GB je 180€, ali je out of stock.. da, ja sam odande uzeo.. mislim da ti negdje kod checkout-a piše da je iz španjolske.. bez brige, nema ništa dodatno osim toga što piše na checkout-u.. plaćanje je preko PayPal-a, može s PayPal-a baš, a možeš i karticom

9 godina
neaktivan

Odlično, hvala na pomoći, samo mi još pliz reci kojim to onda putem dođe do mene, preko DHL-a ili klasične HP pošte?

15 godina
marin_otto kaže...

Odlično, hvala na pomoći, samo mi još pliz reci kojim to onda putem dođe do mene, preko DHL-a ili klasične HP pošte?

ma ništa.. meni je FedEx dovezao na kućnu adresu i preuzeo sam i to je to.. btw, dobiješ odmah broj za internacionalni tracking, a kad stigne u hr, možeš se javit shop-u na mail, pa da ti daju i ovaj za hr.. iako ti sitgne drugi dan nakon što stigne u hr

10 godina
neaktivan
Jiayu S3

Evo napokon jucer stigao i moj primjerak ali mozda bolje da nije.... :(

Pa da krenemo redom.

Prvo sam cekao mobitel 15 dana a rekli su mi 4-8 dana, poslali su mi tempered glass za neznam koji mobitel ali za jiayu s3 sigurno nije.

Kad sam ga prvi put upalio nakon toga je 2 puta zastekao da sam ga morao gasiti, jednom sam morao vaditi bateriju a drugi put se sam od sebe resetirao.Nakon toga vise niti jednom nije zablesirao.

Kad pricam s nekim druga strana me cuje uzasto tiho.

Real racing igra ima problema sa zvukom, nakon sto se drugi put ude u igru zvuk totalno poblesavi.

Jucer je kapacitet baterije nakon resetiranja mobitela samog od sebe sa 15% pao na 1% i onda je na 1% bio 2h,danas mobitel punjen preko noci do 100% skinem ga s punjaca upalim pokaze 5% i kaze prikljucite punjac. Nakon reseta mobitel pokazuje 100%.

U ovo se bas previse i ne razumijem ali i da to spomenem.

Radio sam antutu test prvi put 33000 drugi 37000 a di god sam gledao review je bilo oko 42000 i vidim gore Bombilakus 48000. 

Verzija mi je S3SW 20150314-141844 android 4.4.4

Kakvi su ovo bugovi? Se da to namjestiti ili je mobitel neispravan? Imam jos 9 dana prije nego potvrdim kupovinu. Sta mi je ciniti?

Hvala na savjetima

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.8.2015 11:28 (sismis1).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice