Jiayu S3

poruka: 266
|
čitano: 58.056
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Jiayu S3

Jedva cekam taj sluzbeni Lollipop, bar RC, malo mi je vec KK dosadio, haha.. Javite dojmove i gdje se moze skinuti 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Jiayu S3

Imaš Lollipop skinuti osim na Needromu i na Jiayu.de te Xtreme verziju na Jiayu.es...

15 godina
frulex kaže...

Imaš Lollipop skinuti osim na Needromu i na Jiayu.de te Xtreme verziju na Jiayu.es...

Te sam vidio :) jesu ti zadnji koji su tamo RC i jesu li dobri, sve radi? Nemam vremena sam isprobavati, pa se vracati na KK 

14 godina
neaktivan

Baš jutros je izašao na Jiayu.de prvi RC (nakon 10 beta verzija), ne znam zašto piše 24/10 na Needromu, ali to je valjda isti taj. Neki dan je je izašao i španjolski Xtreme 1.3 verzija, ali samo OTA - znači skineš 1.2 pa preko OTA na 1.3. Ja sam još uvijek na KK, čekao sam da se malo ispoliraju te nove verzije, mislim da ću nakon vikenda kad uhvatim vremena preći na LP pa ću isprobati i švapski i španjolski ROM, navodno su oba dobra, ima nekih sitnih razlika pa mislim da treba osobno probati koji je bolji...

9 godina
neaktivan

Meni osobno je bolji španjolski LP. S njemačkim sam imao problema, nije mi radila podatkovna veza na 1. simu i gubio je vezu i kod telefoniranja. Na španjolskom za sada sve uredno radi, jedino me živcira na oba roma što kad nekog zovem i uspostavi se veza mobitel mi zavibrira. Zna li tko kako to isključiti?

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2015 14:22 (bombic).
9 godina
neaktivan
Jiayu S3

ima li mobitel notification light? Negdje piše da ima, negdje da nema...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jiayu S3

Ima...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Izgubio sam Imei prilikom flasha, ali sam ga poslije vratio. Samo na poklopcu mi piše samo 1 imei, a imam 2 sima. Dali 2. sim utor ima isti imei ili drugi?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kod većine je isti IMEI za oba utora...

17 godina
neaktivan
Jiayu S3

za vikend malo testirao romove:

rom360 ne radi tipkovnica uopće? i neda promjeniti ništa osim neke kineske postavke

flyme radi ok, gps vrlo stabilan, kamera ok, nema notifikacijsko svjetlo, ne radi svjetiljka iz bara nego samo iz aplikacije. svjetli samo jedna ledica.

coolUI 6.0 pun kineskog smeća, česti FC-ovi, ne radi google play

xtreme i rc1 koriste isti driver za kameru i slika videa je ista ko na mom prvom KK, pravi akvarel! šteta, sve ostalo radi manje više dobro. već duže vrijeme koristim newUI iz 14.7. tu radi sve dobro osim što nema slike kod dolazećeg poziva i rom nema druge jezike osim engleskog i kineskog. to me na smeta baš previše pa ako njemci ili španjolci ne rješe ovo s kamerom, backup newUI je spreman. 

jedini mali problem je ako stavite xtreme, je da će vam staviti zadnji twrp i onda on ne vidi backup file. treba vratiti prošlu verziju.

3 0 hvala 2
17 godina
ministar kaže...

Jedva cekam taj sluzbeni Lollipop, bar RC, malo mi je vec KK dosadio, haha.. Javite dojmove i gdje se moze skinuti 

službeni ti je Xtreme sa jiayu.es, ekipa ima ugovor sa Jiayu-om za izdavanje novih firmvera za S3 i od firme su dobili kompletnu podršku za drivere...

16 godina
Jiayu S3

Imam problem sa S3. U zadnje vrijeme treba mu 6+ sati da se napuni, a kada se napuni pa resetira baterija je na  20%. Ugasim ga pa upalim baterija je na 100%. Probao sam kalibraciju preko aplikacije...isto. Ima li netko iskustva sa ovakvim problemom?

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jiayu S3

trebao si prvo napisati koji rom koristiš. stavi rc1, kod njega je battery bug izgleda napokon popravljen. ja sam jučer bio od 20%-12% skoro sat vrermena

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jiayu S3

Jel se isplati stavit Rc1 unatoc losijoj kameri? (jos uvijek sam na KK)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
stručnjak kaže...

Imam problem sa S3. U zadnje vrijeme treba mu 6+ sati da se napuni, a kada se napuni pa resetira baterija je na  20%. Ugasim ga pa upalim baterija je na 100%. Probao sam kalibraciju preko aplikacije...isto. Ima li netko iskustva sa ovakvim problemom?

A koji ROM imaš? Ako imaš neki 5.1, stavi si ovaj službeni TFAndroid Xtreme pa napravi OTA update pa vidi jel i onda imaš te probleme.

17 godina
neaktivan
Jiayu S3

evo jučer još malo testirao:

S3S_5.1_Flyme4.5.7A_11.04_opt_step

nisam primjetio puno razlika od prošle verzije. ne sviđa mi se sučelje, kineski znakovi još na dosta mjesta. tipkovnica samo baidu. kamera ok, iako imate ovu kameru za instalirati na bilo kojem LP. zove se camara_flymev6. instalirati iz recovery-ja. nisam testirao je li prisutan i tu battery bug 15%. ne radi double tap i geste. navodno ni nfc.

VolcanoV5_1 verzija za recovery

slično ko i  sužbeni LP. na početku ekran 220dpi pa su ikone velike. može se povećati dpi na onih 440, nisam testirao. najveća mana ovako na prvu je što kad držiš home tipku, nemožeš obrisati sve prethodne aplikacije odjednom, nego jednu po jednu. dolazi i sa predinstaliranom hrpom aplikacija.

JIAYU_S3_VIBEUI_V3.0_1546_

ovo je isti rom koji koristi lenovo k3 note. nakon instalacije treba dosta pričekati dok se sve posloži, jedan restart i onda je sve tečno. nema gapps. ja sam išao preko Google_Installer.apk i kad postavim google račun, nema sinkronizacije kontakata? samo pojedinosti o osobama i podaci aplikacije. tipkovnica isto onaj kineski đir, ne sviđa mi se. ima još neke jezike, nema hr. iako jedan lik navodi kao super gps, meni je preciznost skakala od 3-30m. notifikacijska led ne radi, ali jedan lik je to rješio sa  app Lightflow iz marketa. isto tako je uvjeren da je vidio i žuto svjetlo, ne samo zeleno i crveno. kaže da je jiayu stavio samo ove 2 boje, iako može i žuta.

ako ste na LP sve 3 ova roma instalirate preko recovery-ja. napraviti wipe dalwik, data i cache.

vratio backup RC1 i upravo doživio battery bug  sa 20%, iako se oni iz jiayu.de kunu da je ispravljeno. zadnji put ga nije bilo. ali više me nervira lag pri skrolanju internet stranica. idem vidjeti colourOS 2.1 iako je baziran na KK.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2015 11:21 (halflife).

0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Jiayu S3

evo iako još uvijek testiram, colourOS sa linka iznad je najbolji rom koji sam ikad stavio na jiayu! sve radi savršeno! možda bi jedino mogla biti malo manja kompresija kod video snimanja. iako nudi led notifikacije u drugim bojama koje možete pridodjeliti kontaktima za propuštene pozive, zasad dobijam samo crvenu i zelenu. testiram dalje....

0 0 hvala 2
14 godina
neaktivan

Hvala na ovim informacijama, zanimljivo. Što znači da je ColorOS baziran na KK? Da se može preko TWRP-a na stock KK flashati (ja još na origigi KK)?

Inače, ledica na S3 podržava hardverski samo crveno i zeleno svjetlo tako da ne možeš dobiti nikakve druge boje. 

17 godina
neaktivan
Jiayu S3

da, tako i moraš raditi, sa stock KK na ovaj rom. evo da nije sve savršeno: danas me zove prijatelj i ne piše ime, samo broj. kad me kćer zove, sve ok. problem: kad je broj u formatu 098 xxx xxx ne prepoznaje. od male je bio u formatu +385 97 xxx xxx. e sad, kako onda ne prepoznaje fiksni broj u formatu +3851 xxx xxx?

ima jako puno opcija koje nisam nalazio kod drugih romova. GPS hvata signal u sekundi. na  4g mi je samo jednom prebacio. očito problem svih romova baziranih na KK i starom kernelu. na rc1 4g radi trenutačno. u engeneering modu sam ugasio nepotrebne frekvencije na lte, ali ne pomaže. inače, nema hrvatsk jezik, ali se može skinuti HR tipkovnica. radi ok. napokon nema buga sa kamerom i mikrofonom nakon video snimanja. zvuk na zvučniku nije na razini rc1. ima viper4android preinstaliran pa ću pokušati popraviti zvuk bez da stavljam audio patch.

ajde instaliraj, pa da malo usporedimo dojmove

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nisam shvatio što je to s 4G problem - kod mene na SIM2 4G radi cijelo vrijeme bez ikakvih problema (no prije par mjeseci sam flashao neki drugi modem s kojim sam vrlo zadovoljan, možda je zbog toga). Nažalost, nikako da uhvatim vremena par dana u kontinuitetu da se poigram s ROM-ovima jer mi KK radi odlično pa ga ne želim još razbucati. 

17 godina
neaktivan
Jiayu S3

da, znam da je problem u modemu. jednostavno ne prebacuje na 4g. na rc1 je isto tako skoro cijelo vrijeme na 4g. ako ti nije problem, ili mi pošalji ili daj link da ga ubacim.

sad sam koristio gps i stvarno radi nevjerojatno precizno i brzo. niti jedan dosad testirani rom nije niti blizu. testirao na sygic-u.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo linka za KK modem koj koristim: https://yadi.sk/d/z53Lk9lbh5jPF. Ova verzija: MOLY.LR9.W1423.MD.LWTG.MP.V39-20150602. 

14 godina
neaktivan

Sinoć instalirao ColorOS, moram priznati da se slažem da je vrlo dobar, znači dojmovi nakon 1 dana korištenja. Sve uredno radi, zvuk i kamera dobri, video bolji nego na stock KK, 3G radi bez greške (nemam trenutno 4G uključen na drugom SIMu pa to nisam još testirao), dobre su mi opcije teme i promjene lock-screena iako obično instaliram svoj launcher. Jedina sitnica koju sam primijetio je da double-tap za buđenje ekrana ne radi baš uvijek, ali swipe-up za otključavanje radi bez greške. Trajanje baterije zasad isto vrlo dobro (2h SoT, a baterija na 70%). 

17 godina
neaktivan

meni double tap radi svaki put. isto tako i crtanje na zaključanom ekranu, C za kameru radi od prve. jedino ne ostaje trag kako crtaš? u vezi modema i 4G: napravio sam backup i onda testirao neke druge modeme. nije radilo dobro. vratim backup i 4G praši samo tako! sad više ne diram ništa oko modema. što mi se ne sviđa kod rom-a: nema mogućnost widgeta direct call. rješio nekom aplikacijom iz marketa. nije baš direktno, ali bolje nego ovako. phone aplikacija nije dobro rješena. photo editor radi FC. postavke iso na kameri ne pamti. stavim bilo koji, on drži automatiku. ev+- radi. ne rade ni one opcije 4k, raw,... javljanje na poziv kad prisloniš mobitel na uho radi ok, ali se ponekad zblesira. jednom mi se čak i resetirao mob nakon javljanja. zvuk je ok, ali bi mogao biti bolji pa ću isprobati jedan od 5 audio patch-ova. nema odabir uvijek jedne sim za pozive. kod 3g-4g treba svaki put odabrati preko koje kartice da ide na net, iako je već prije definirano. očito to radi samo na LP.

čekamo ColourOS baziran na lolipopu pa ćemo vidjeti. 

14 godina
neaktivan

Zanimljivo, meni double-tap radi možda 1 ili 2 od 10 puta, zapravo ga više ni ne koristim. Ostalo sve izvrsno, telefonija bez ikakve greške (javljanje, zvanje, brojevi, 3G internet, zvuk, razgovjetnost). Inače koristim na svakom mobu DW Dialer aplikaciju, ovdje mi čak nije ni potrebna, dok god mi radi uredno defaultna. Evo, sad nakon par dana korištenja zbilja sam zadovoljan, OS nije niti jednom zaštucao, smrznuo ili sl., niti jednom nisam morao restartati mob, trajanje baterije je izvrsno (cca 6 h SoT), zasad definitivno ostajem na ovom ROM-u. Vjerojatno ću kroz neko vrijeme preći na neki LP, kad se ispoloraju još ovi RC, a i moram podesiti prvo Windoze 10 za SP Flashtools :)

17 godina
neaktivan
Jiayu S3

ja jučer uočio problem oko slanja maila na stock aplikaciji. ovi obični accounti rade, yahoo, tcom, ali poslovni mail ima posebnu lozinku i za slanje i nju treba upisati pod smtp standalone authentication. i jednostavno ne prihvaća. ja upišem, on prihvati i napravi račun, pošaljem mail i dobijem poruku krivi user/pass jer je vratio isto ko kod dolaznog maila. sad se mučim oko aqua mail i notifikacija. nekad pokaže notifikaciju, nekad neće. nešto se poremetilo izgleda.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja koristim već dugo K-9 Mail tako da nisam ni isprobao defaultnu. Na K-9 mi sve radi uredno (i poslovni .hr mail), slanje, primanje i notifikacije. Čak sam mislio da će možda biti problema s accountima i lozinkama jer sam ju restore-ao s Titaniumom iz starog KK-a, ali i ona i ostale povraćene aplikacije fino rade (osim naravno mobilnog bankarstva). 

17 godina
neaktivan

rade meni i aqua mail i blue mail i k9 za sva 3 maila. problem su mi notifikacije. led se upali 2-3 puta i ugasi. ko da je nešto prekine. isto tako je ponekad na lock screenu vidljiv novi mail, onda nakon 5 minuta više ne radi. zvuk se čuje uvijek? postavke su ok jer nebi led uopće radio. evo cijeli dan se bavim s tim bezuspješno.

17 godina
neaktivan
Jiayu S3

novi rom od htc-a za jiayu s3:

HTC ExperienceSense Xan by Feligres (NAT) LP 5.1

kako je krenulo, moći ćemo birati bilo koji mobitel u kućištu jiayu s3. zasad imamo meizu, oppo, lenovo i htc.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jiayu S3

Na svom Jiayu S3 2GB koristim tvornicki android 4.4.4 build number S3W 20150325-102656, malo je usporio nakon 10tak mjeseci i planirao sam ga na factory reset.

Kad to već planiram isprobao bi neki drugi ROM, pa evo pitanje koji ROM radi dobro tj da nema bugova, može i LP preporuka. Koji se pokazao najbolji? 

Thx 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice