Samsung Galaxy Z Flip / Fold 8 serija

poruka: 64
|
čitano: 12.840
|
moderatori: XXX-Man, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Još je malo manje od 2 mjeseca je do launcha nove Z Flip / Fold 8 serije pa bi bilo red otvoriti novu temu, da usporedimo što će od predikcija / leakova ispostaviti se istinitim kada dođe finalni proizvod.

"It will allegedly have an 8-inch folding screen, a 6.5-inch cover display (both with 120Hz refresh rates), dual-layer UTG for the folding screen, a laser-drilled display metal support plate, and the Snapdragon 8 Elite Gen 5 for Galaxy at the helm

The phone will come with a 200MP main camera using a 1/1.3" type sensor, a 50MP ultrawide, and a 10MP telephoto camera with 3x optical zoom. There will also be a vapor chamber for cooling, and a 5,000 mAh battery with support for 45W wired charging. The Fold8 will be offered with 12/16GB of RAM and 256GB/512GB/1TB of storage, and will be thinner and lighter than its predecessor"

GSMArena link

I earned my name just like Marlo.
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2026 19:22 (grba7).

0 0 hvala 0
21 mjesec
Re: Samsung Galaxy Z Flip / Fold 8 serija
grba7 kaže...

Još je malo manje od 2 mjeseca je do launcha nove Z Flip / Fold 8 serije pa bi bilo red otvoriti novu temu, da usporedimo što će od predikcija / leakova ispostaviti se istinitim kada dođe finalni proizvod.

"It will allegedly have an 8-inch folding screen, a 6.5-inch cover display (both with 120Hz refresh rates), dual-layer UTG for the folding screen, a laser-drilled display metal support plate, and the Snapdragon 8 Elite Gen 5 for Galaxy at the helm

The phone will come with a 200MP main camera using a 1/1.3" type sensor, a 50MP ultrawide, and a 10MP telephoto camera with 3x optical zoom. There will also be a vapor chamber for cooling, and a 5,000 mAh battery with support for 45W wired charging. The Fold8 will be offered with 12/16GB of RAM and 256GB/512GB/1TB of storage, and will be thinner and lighter than its predecessor"

GSMArena link

Sada će valjda biti tri modela.

14 godina

Moguće, spominjala se i prije Pro / Ultra varijanta Folda 

Inače, to je svakako zasebna tema, ali zanimljivo je da se u zadnje vrijeme sve više spominje kao "potvrđeno" da ove godine i Apple izlazi s foldable uređajem, do te mjere da MKBHD u svojem zadnjem videu to komentira kao da svakako dolazi i treba vidjeti kako će tržište reagirati.

Navodno će se taj model zvati Ultra, što je zanimljiva semantika pošto je Ultra nekako sinonim za najjači model Samsungove S serije.

Bit će zanimljivo vidjeti utrku za inovacijama ovdje jednom kad se Apple pojavi i u ovom segmentu.

Ja sam nekad prije 2 godine na nekoliko mjeseci koristio Fold 5, i bio mi je prevelik trade-off na ekranu (vanjskom ofc - preuzak), bateriji i kameri, te sam vrlo brzo prešao nazad na Ultru.

U sedmici su proširili ekran za jedno 5,5 mm u odnosu na peticu, osjeti se dosta taj pomak, ali i dalje mi taj aspect ratio ne paše za svakodnevnu upotrebu.

15 godina

Novosti kažu da je Z Flip 8 najvjerojatnije zadnji samsungov Flip. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Lako moguće da je tako, na tom flip phone obliku nema puno mjesta za inovacije, a ne mogu ga naplatiti kao Fold + konkurencija je dovoljno dobra.

Za Fold, navodno je potvrđeno da dolaze dva modela - Ultra i Wide:

0 0 hvala 0
5 mjeseci

Danas kreće preorder, navodno da je na prvi dan preordera dodatni popust 100e na samsung estore

A ako ce neko kupovat mogu nabaviti vouchere za 20%

Nifty
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Danas se lansira nova linija Samsung preklopnih mobitela Z serije Flip8, Fold8 i Fold8 Ultra, te satovi Galaxy Watch9 i Watch Ultra. 

Ukoliko netko razmišlja o kupnji, postoji nekoliko pogodnosti koje se mogu iskoristiti na samsung.com.hr online storeu pa ih pišem niže po nekoj vrijednosti koju nose:

1. 20% popust u košarici (traje samo u preorder periodu od danas dva tjedna) - broj kodova je ograničen, a ako nekome treba kod za popust, slobodno mi se javite na PP

2. U košarici se može dodati i 10% popust iz Samsung Members app (ovaj popust traje kroz cijelu godinu za sve korisnike S23 serije ili novije) a kod se generira pod "my benefits" u Samsung Members aplikaciji

Ako nekome treba generirati kod, slobodno se javite na PP

3. Cijena 512GB modela je u startu snižena za 100€, a cijena 256GB modela snižena za 50€ - ovo traje samo u preorder periodu dva tjedna.

4. Samsung rewards bodovi (dostupno cijele godine) - za kupnju se dobije 1-5% vrijednosti kupnje (ovisno o kupnjama u prethodnom periodu) u obliku bodova natrag na račun koje se može iskoristiti za buduće kupnje. 

Ukoliko imate bodova na svom računu od npr. kupnje S serije, te bodove može se sad iskoristiti za smanjenje cijene. 

5. Trade-in (dostupno cijele godine) staro za novo za one kojima se ne da zezati s prodajom starog uređaja, procjena uređaja im je nešto slabija od onog što se realno može dobiti na sekundarnom tržištu, ali je često brže rješenje. Treba paziti ako stari uređaj ima neko oštećenje koje ne navedete u startu, naknadno znaju smanjiti procjenu.

6. Last (vjerojatno i least valuable :D) benefit - multiple RevPoints prilikom kupnje Revolutom

Ovo sam otkrio prije par tjedana u Revolut appu. Ako se kupi Revolut karticom uz pristup online storeu kroz My Revolut account - my plan - RevPoints - Get more points - shops - i tu nađete Samsung, može se dobiti 12 RevPoints za svakih 10€ potrošenih na ovaj način. Inače se dobije 1 bod za 10 potrošenih Eura na standardnom planu.

Ja sam prije par godina zamijenio ca. 5k bodova za 120 EUR popusta prilikom bookiranja hotela i to mi se tad činilo kao jako mala vrijednost uzevši koliko mi je trebalo za skupiti tih 5K bodova, ali onda sam dobio savjet da se više isplate ti RevPoints za npr. milje avio kompanija. 

Možda će nekome dobro doći i ovo 🤷‍♂️

Ako se iskoristi svih 6 benefita, može se ostvariti poprilično solidan deal na novi mob, pa sretno!

3 0 hvala 3
5 mjeseci

I dodatnih 100e popusta na day0 preordera, odnosno samo danas.

Nifty
13 godina
Za Fold 8 očekivano,ali Flip 8 da je toliko skup, a na oglasu mu brzo padne cijena na razinu S26 serije...
Totalno neisplativo. Koliko je Flip 7 po oglasima, izgleda da i nije neka zainteresiranost...
Temu pozivnica: https://temu.to/m/u9kmi7rv2wy Kod za -30% za nove korisnike: aam11835
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2026 23:13 (mp3david).
Moj PC  
1 0 hvala 0
5 mjeseci

Moze se ovih 20% kombinirati i s kodom za zlatnu visu, pa tko ima...

Mladjo

0 0 hvala 0
14 godina
mladjo9996 kaže...

Vidis to nisam ni znao, super 👌 

15 godina
mladjo9996 kaže...

Yep, umjesto 10% iz membersa ide premium visa kod bez problema, meni je na svu srecu iskocila myway obavijest prije kupovine.

Na kraju 1500 EUR za 512GB verziju, jeftinije tesko da ce biti.

Jedino trade-in nije nikakva ponuda, pogotovo jer ako stavite trade-in vam prvo umanji cijenu za iznos trade-ina i onda

tek obracunavaju popuste pa je popust realno manji.

robimarko@gmail.com
14 godina

Evo MKBHD pregleda noviteta. 

Cijene jesu paprene al imam feeling da ce ove (pogotovo s popustima) biti prava sitnica naspram Appleovog najavljenog Folda, budemo vidjeli. 

Napokon silicij karbon baterija i Snapdragon u Watch Ultra 👍 👌 

0 0 hvala 0
16 godina

Da, ali kapacitet baterija i dalje smiješan, a brzina punjenja i dalje apsurdno spora spram konkurencije. Žalosno, ali istinito.

Moj PC  
0 0 hvala 0
21 mjesec
MasterOfDisaster kaže...

Da, ali kapacitet baterija i dalje smiješan, a brzina punjenja i dalje apsurdno spora spram konkurencije. Žalosno, ali istinito.

Da, Motorola ih jede za doručak što se tiče Folda u brzini punjenja.

16 godina
Novice kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Da, Motorola ih jede za doručak što se tiče Folda u brzini punjenja.

A bome i u kapacitetu baterije, a ovo im je tek prvi Fold. Da ne kažem da dobiješ i Pen gratis uz Motorolu, a Samsung uopće ni nema Pen. Žalosno.

15 godina

Fold 8 izgleda zanimljivo na prvu, ali praktično zbog svoje širine baš i nije najbolje rješenje. Npr. u džepove bolje stoji Fold8 Ultra jer je puno uži mobitel.

Ultra kad je sklopljen je malo deblji, ali uži S26+. To je po meni dosta bolja ergonomija i form factor

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Ako se netko odluči na kupovinu ovih novih uređaju uz njihov TRADEIN (zamjena starih za kupovinu novih) budite jako oprezni i snimite video o svom uređaju koji šaljete na zamjenu jer oni bez pardona umanjuju cijene vaših uređaja i dovode vas u bezizlaznu situaciju, ciganjenje na max!
Imao sam jako, jako neugodna iskustva pri kupovini S26U, najnormalnije im je da izmisle neku grešku i pošalju vam fotografiju nekog rendom mobitela tvrdeći da je vaš i da vam zbog te greške umanju cijenu za par stotina eura!
Ako baš morate kupovati preko TRADE-IN budite spremni na sve, vanjska firma to odrađuje za Samsung, Litvanci...sretno!

1 0 hvala 0
13 godina

Mučko sam se uzteti ili ne obzirom da već imam ZFold8, no dodatnih -20% (ovom prilikom se zahvaljujem grba7 na ustupljenom kodu) je prevagnulo da ga ipak uzmem.

Mislim, odnosno smatram da su trebali odraditi bolji posao sa kamerama, no izgleda da su htjeli odvojiti ovaj "obični" (realno, bolje da su ga nazvali Fold8 Wide ili Mini) od "ultre", pa su išli na streamlining kako mu ne bi bio direktna odnosno bolja konkurencija.

Stereo zvučnici u horizontali su malo je reči čudan izbor, a i taj punch-hole na unutarnjem displayu su mogli pomaknuti u stranu kao što to Google radi. 

No, na kraju svaki fold je nekakav kompromis, pa tako i ovaj. A obzirom da sam od ZFold-a 2 nadalje bio na manje-više istom omjeru, ovo će mi ipak biti malo osvježenje u svjetu folda.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
zuper kaže...

Fold 8 izgleda zanimljivo na prvu, ali praktično zbog svoje širine baš i nije najbolje rješenje. Npr. u džepove bolje stoji Fold8 Ultra jer je puno uži mobitel.

Ultra kad je sklopljen je malo deblji, ali uži S26+. To je po meni dosta bolja ergonomija i form factor

Super je klasičan (fold ultra) za ergonomiju ali za medije u stilu youtube-a, pregled slika, ovaj široki je odličan. To mi na Magic V3 najveća zamjerka a nisam to kužio dok nisam uzeo mob i koristio 2 dana. 

Kao, imaš sklopivi fone/tablet, a video je 16:9/10 i zbog takve konfiguracije jedan s22/3/4/5/6 plus ima veći prikaz nego taj rasklopljeni fold. Zbog te širine očekujem da će novi imati dost dobru prodaju. I zbog apple-a... 

Moram reći da me jako zanima kako će se održati sad zasloni s novim konstrukcijskim poboljšanjima jer su do sad bili poprilično kratkotrajni. Skoro 2 godine na V3 se nije ni folijica unutra počela oštećivati ili dizati na pregibu. Fold 6/7 gotovo svaki koji vidim nakon pola godine/godinu ima dignutu foliju po sredini. Flipove nema smisla ni uspoređivati jer se za svakodnevno korištenje moraju više puta otvarati nego fold forma.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2026 15:54 (dax-lax).
21 mjesec
MasterOfDisaster kaže...

A bome i u kapacitetu baterije, a ovo im je tek prvi Fold. Da ne kažem da dobiješ i Pen gratis uz Motorolu, a Samsung uopće ni nema Pen. Žalosno.

Jedino support za sw i brzina update-a i dodatnih opcija je debelo na strani Samsung-a, šteta što se Motorola tu nije trgnula.

13 godina
dax-lax kaže...
zuper kaže...

Super je klasičan (fold ultra) za ergonomiju ali za medije u stilu youtube-a, pregled slika, ovaj široki je odličan. To mi na Magic V3 najveća zamjerka a nisam to kužio dok nisam uzeo mob i koristio 2 dana. 

Kao, imaš sklopivi fone/tablet, a video je 16:9/10 i zbog takve konfiguracije jedan s22/3/4/5/6 plus ima veći prikaz nego taj rasklopljeni fold. Zbog te širine očekujem da će novi imati dost dobru prodaju. I zbog apple-a... 

Meni su stari uređajčići (Fold 2 i 3 👌) imali bolji omjer unutarnjeg ekrana od novijih. Prije sam vanjski ekran koristio samo za brze stvari, a sve ostalo je išlo preko unutarnjeg dok je danas situacija obrnuta.

Što se tiče ergonomije držanja telefona u ruci (pogotovo u pokretu), stariji uređajčići su mi definitivno bolji. Sad će bit će zanimljivo vidjeti kako će ovo funkcionirati.

13 godina

Nema 7 dana da sam uzeo Samsungovu službenu prijenosnu bateriju i sad razmišljam da to vijerojatno neće ići na Fold8.
Otvorim PS, provučem sve dimenzije i ovako nekako to izgleda .

Možda bude funkcioniralo vertikalno 🤞, ako ne uvijek je tu dobar stari USB (za koji se nadam da je i izlaz a ne samo ulaz).

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.7.2026 16:29 (Diazz72).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Ovo bi već bio bonbončić na kvadrat 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Novice kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Jedino support za sw i brzina update-a i dodatnih opcija je debelo na strani Samsung-a, šteta što se Motorola tu nije trgnula.

Iskreno, prvi put da imam Motorolu i to Razr Fold i software mi je čito ok, baš bazičan tj. čisti android i baš mi paše, jedino što nema svaki mjesec update nego negdje svaka 3 mjeseca, što me uopće baš i ne brine. Uglavnom ja zadovoljan pogotovo jer sam ga ulovio za 1.049 EUR.

14 godina

Evo najdetaljnijeg i (meni) najsmjesnijeg reviewera. 

"Google"s 1st generation foldable had a crease the size of the Strait of Hormuz" 

13 godina

Koristeći Samsungovu službenu maskicu dobio sam položaj zavojnice u uređaju te prilagodio poziciju Samsungovog službenog bežičnog prijenosnog punjača.
Ovako bude to izgledalo 1:1.

1:1 1:1
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.7.2026 22:00 (Diazz72).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

0 0 hvala 0
11 godina

Zahvaljujem korisniku grba7 na ustupljenom kodu...

1 0 hvala 0
10 godina

Ako nekome treba kod sa 30 eura popusta nek se javi xD

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice