Jiayu S3

poruka: 266
|
čitano: 58.021
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Jiayu S3
halflife kaže...

držim blisspop već mjesecima, da radi još i kompas, bio bi savršen. isprobao sam MM, međutim nisam bio zadovoljan kvalitetom zvuka u slušalici. viper4 ili dolbyatmos nisu pomogli. zvuk je jednostavno piskutav i nerazgovjetan. neki lik na 4pda je napravio kao poboljšanje, ali je ustvari samo pojačao loš zvuk. to smo imali još davno prije kod kk-a. kad čujete zvuk na blisspop-u, onda je sve ostalo loše. iako volim miui, zvuk i potrošnja baterije su minus!

7.1.x sam stavio, ali na brzinu nisam uspio staviti gappse pa sam se vratio na mm. na njemu mi ne radi sygic starije verzije, a novi ne čita nt karte???? sygic truck radi, ali se totalno zablesira na svakom drugom križanju??? vratio na blisspop i onda počinje moj problem: iako sam i prije imao kod lp5.1 bug baterije, sad je to već na 30%. kod mm ista stvar, počne oko 24%-28% možda. e sad, sigurno ste svi čitali o ovom problemu. ljudi su radili svakakve analize i nekako došli do zaključka da jiayu ima baterije sa greškom. spominje se konpson sa ali-ija. jeli netko možda kupovao? neću propasti za 9.5$, ali bih isto volio čuti povratnu informaciju.

Probaj XtremeROM sa tfandroid.es, kod mene radi bez greške, a vrtim ga od verzije 1.1, minimalno troši bateriju, nema dropa baterije kod mene - bio je na verziji 1.2, ali su na 1.3 to popravili...

Probaj njega pa vidi kako se ponaša. Jest da je Android 5.1 ali bolje 5.1 koji radi bez greške nego 7.1 ako je zbugiran stoga to baš i ne eksperimentiram, a i kada ovi naprave neki OTA update prvo napravim kompletan backup iz TWRP pa tek onda uipdate da nebi zažalio. :)

15 godina
neaktivan
Jiayu S3

pozdrav narode i sretna vam svima nova godina.

evo ovako, poceli su mi se pojavljivati neki problemi sa telefonom. cim upalim wifi ili podatkovnu otvara se browser i vodi na neke cudne stranice (zrmeo i slicno) te sam instalira neke aplikacije i automatski svaki puta pali instalaciju sa nepoznatih izvora. reset na tvornicke ne pomaze. pa bi htio probati staviti neki drugi rom, mozda pomogne. jos sam uvijek na stock 4.4.4 eu verzija sa gapps (tako je kupljen). e sad moze li mi netko detaljnije objasniti sto dalje staviti i kako? vidim da moram prvo na lolipop sa sp flash tool pa onda kasnije mogu twrp sa lp na novije? međutim nikad prije nisam flashao mob i neznam kako se to radi, pa ako netko moze malo detaljnije pomoci? neki linkovi sto mi je sve potrebno, koji rom i slicno. hvala :)

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gnjavator kaže...
halflife kaže...

držim blisspop već mjesecima, da radi još i kompas, bio bi savršen. isprobao sam MM, međutim nisam bio zadovoljan kvalitetom zvuka u slušalici. viper4 ili dolbyatmos nisu pomogli. zvuk je jednostavno piskutav i nerazgovjetan. neki lik na 4pda je napravio kao poboljšanje, ali je ustvari samo pojačao loš zvuk. to smo imali još davno prije kod kk-a. kad čujete zvuk na blisspop-u, onda je sve ostalo loše. iako volim miui, zvuk i potrošnja baterije su minus!

7.1.x sam stavio, ali na brzinu nisam uspio staviti gappse pa sam se vratio na mm. na njemu mi ne radi sygic starije verzije, a novi ne čita nt karte???? sygic truck radi, ali se totalno zablesira na svakom drugom križanju??? vratio na blisspop i onda počinje moj problem: iako sam i prije imao kod lp5.1 bug baterije, sad je to već na 30%. kod mm ista stvar, počne oko 24%-28% možda. e sad, sigurno ste svi čitali o ovom problemu. ljudi su radili svakakve analize i nekako došli do zaključka da jiayu ima baterije sa greškom. spominje se konpson sa ali-ija. jeli netko možda kupovao? neću propasti za 9.5$, ali bih isto volio čuti povratnu informaciju.

Probaj XtremeROM sa tfandroid.es, kod mene radi bez greške, a vrtim ga od verzije 1.1, minimalno troši bateriju, nema dropa baterije kod mene - bio je na verziji 1.2, ali su na 1.3 to popravili...

Probaj njega pa vidi kako se ponaša. Jest da je Android 5.1 ali bolje 5.1 koji radi bez greške nego 7.1 ako je zbugiran stoga to baš i ne eksperimentiram, a i kada ovi naprave neki OTA update prvo napravim kompletan backup iz TWRP pa tek onda uipdate da nebi zažalio. :)

Ja isto imam taj šugavi battery drain već na 40-ak posto...užas kako nervira...probao sam sve od 5.1 do 7.1.1, čak sam i novu original bateriju kupio i isto, evo sam čitam da je možda battery bug...inače me je mobitel vrhunski služio ali mislim da ide u smeće.

Ps. pokušao sam skinuti ovaj .es ali ga nema. Može li neki direktni link?

Frka85
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.1.2017 23:35 (stručnjak).
17 godina
neaktivan
Jiayu S3

jesi kupio original jiayu bateriju ili neku zamjensku, konpson ili hsa,...? navodno su i neke nove jiayu baterije kompromitirane. ja sam naručio konpson, čekam da dođe. ne pomaže nijedan drugi rom, nije u tome stvar. stavio sam aplikaciju ampere i gledam napon. kad postigne 4.3xV pokazuje oko 74%. nakon vađenja baterije, pokaže 100%. krivo je čita i puni u opsegu od 60% otprilike. ako je staviš na punjač sa 5%, punit će se do otprilike 55-65% i onda stane. napon je već na preko 4.3V i prestaje punjenje. a gasi mob na oko 3.3xV. iako osjećam neka sitna nabubruća kad je držim u ruci, možda je to ipak normalno. ali je jednostano izgubila 40% kapaciteta.

0 0 hvala 0
16 godina
halflife kaže...

jesi kupio original jiayu bateriju ili neku zamjensku, konpson ili hsa,...? navodno su i neke nove jiayu baterije kompromitirane. ja sam naručio konpson, čekam da dođe. ne pomaže nijedan drugi rom, nije u tome stvar. stavio sam aplikaciju ampere i gledam napon. kad postigne 4.3xV pokazuje oko 74%. nakon vađenja baterije, pokaže 100%. krivo je čita i puni u opsegu od 60% otprilike. ako je staviš na punjač sa 5%, punit će se do otprilike 55-65% i onda stane. napon je već na preko 4.3V i prestaje punjenje. a gasi mob na oko 3.3xV. iako osjećam neka sitna nabubruća kad je držim u ruci, možda je to ipak normalno. ali je jednostano izgubila 40% kapaciteta.

Da kupio sa original, imam isti problem kao i ti kako sa starom tako i sa ovom novom baterijom. ... hajde ako ti nije problem da napišeš kako si prošao sa tom zamjenskom baterijom tako da znam hoću li se riješiti mobitela ili ostaje.

Meni punjenje prestane na 75%, isključim sa punjača, pričekam 2-3 min i ponovo stavim na punjenje te nastavi do 100%.

Frka85
17 godina
neaktivan
Jiayu S3

jesi siguran da ti se nastavi puniti? meni na grafu punjenja samo odjednom skoči na 100% jer se ne može prepuniti. na 74% mu je maksimalan napon 4.32V i punjenje mora prestati. on onda jednostavno samo kasnije detektira da je to 100%. i onda kad zbrojiš i oduzmeš 100-74+onih 15% na kraju= 41%. a to je upravo ono što nedostaje, jer se baterija jednostavno ne može napuniti od početka do kraja. javim čim dođe konpson.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
karlo666 kaže...

evo ovako, poceli su mi se pojavljivati neki problemi sa telefonom. cim upalim wifi ili podatkovnu otvara se browser i vodi na neke cudne stranice (zrmeo i slicno) te sam instalira neke aplikacije i automatski svaki puta pali instalaciju sa nepoznatih izvora. reset na tvornicke ne pomaze. pa bi htio probati staviti neki drugi rom, mozda pomogne. jos sam uvijek na stock 4.4.4 eu verzija sa gapps (tako je kupljen). e sad moze li mi netko detaljnije objasniti sto dalje staviti i kako? vidim da moram prvo na lolipop sa sp flash tool pa onda kasnije mogu twrp sa lp na novije? međutim nikad prije nisam flashao mob i neznam kako se to radi, pa ako netko moze malo detaljnije pomoci? neki linkovi sto mi je sve potrebno, koji rom i slicno. hvala :)

pogledaj na ovom forumu

15 godina
neaktivan
halflife kaže...
karlo666 kaže...

pogledaj na ovom forumu

ok, hvala, rijeseno... stavio lp od jiayu.de i sad sve sljaka kako treba...

Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot. I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
17 godina
neaktivan
Jiayu S3

konpson stigao jučer, sad čekam da se isprazni do kritičnog postotka. jučer stavljen na punjač sa 37%, punio se relativno brzo do 95%, onda jako usporio. skinuo ga na 97%. neću ga ništa forsirati, neka se prazni normalno. kalibraciju nisam radio, možda jedino obrišem datoteku batterystat.bin preko root explorera i onda ga ugašenog napunim do kraja.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jiayu S3

iako ovo dosad nije mjerodavno jer treba proći par ciklusa punjenja, prvi dojmovi nisu najbolji: rom je blisspop, baziran na lp 5.1 i naravno ima battery bug na 20%. kad sam stavio puniti ugašen mob, punjenje je išlo jako sporo. nakon toga sam ga upalio i išlo je normalno. međutim, gledam jutros graf, linearno do nekih 95%, onda u par minuta do 100%. ali bit će vjerodostojnije nakon par ciklusa pražnjenja punjenja. sam je resetirao nakon gašenja file batterystat.bin. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jiayu S3

Ne znam, nisam nikad baš bio pristalica te teorije da nešto ne valja hardverski s baterijama, prije je to neka kombinacija koji ROM+batterystats, možda je li bio dirty flash ili nešto treće. Konpsonicu imam već skoro godinu dana i baš sam ju sinoć išao cijediti da viidm kako drži pri kraju, od 15% - 8% je oko 35 minuta trajalo da se spusti, nakon toga sam ga stavio na punjač (MM AICP je ROM). No, ni na originalnoj nemam (niti sam imao) battery drain, možda par puta od 5%-0% no obično je već prije na punjaču...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
frulex kaže...

Ne znam, nisam nikad baš bio pristalica te teorije da nešto ne valja hardverski s baterijama, prije je to neka kombinacija koji ROM+batterystats, možda je li bio dirty flash ili nešto treće. Konpsonicu imam već skoro godinu dana i baš sam ju sinoć išao cijediti da viidm kako drži pri kraju, od 15% - 8% je oko 35 minuta trajalo da se spusti, nakon toga sam ga stavio na punjač (MM AICP je ROM). No, ni na originalnoj nemam (niti sam imao) battery drain, možda par puta od 5%-0% no obično je već prije na punjaču...

Do sada nisam baš imao problema osim prilikom svakog flasha mi se pojavi no md5 file found, kasnije ne izbaciva error nego instalacija završi normalno. Kada sam pokušao flsah 7.1.1 imam error 7...te sa taj preskočio. Dosta ljudi ima problema sa error 7 .

Frka85
14 godina
neaktivan
Jiayu S3

Nisam uopće pratio razvoj sedmice, a iako sam uvijek za flashanje, sad sam u fazi kad mi se sviđa imati bugless ROM i uopće nemam volje isprobavati ništa novo. Možda negdje na ljeto napravim backup i isprobam Nougat, a i do tada će sigurno biti već fino ispoliran...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Jiayu S3

Zna li netko koji brzi punjač može puniti ovaj mobitel? Možda nešto ovako ili ovako

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da, uzmi neki s QC2 ili QC3 od 2A, ja imam već godinu dana Aukey QC2 i odlično radi...

15 godina
Jiayu S3

Ima li netko rješenje za battery drop da 100% radi?  Ja imam Konpsonicu novu i isto mi se dešava na 15%.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jiayu S3

prije par dana gledam bateriju i postotak počne padati sa oko 16-17%, dođe do 1% i stoji. napon oko 3.46V, koristim mob još pola sata i ne gasi se, i dalje stoji na 1%. ekran je bio upaljen oko 4 sata i nešto. zaključak je da kernel od LP-a jednostavno ima problem sa očitavanjem kapaciteta baterije. sad molim vas koji ste stavili MM ili Nougat u kombinaciji sa konpson baterijom da kažete iskustva. meni se ne mijenja blisspop samo zbog vrhunskog zvuka i GPS-a. fali mi double tap, kompas ne radi, ali živim s tim.  

očitanje baterije u postocima nije neka velika znanost. mob čita napon baterije, mjeri stuju pražnjenja i na taj način daje njezin kapacitet. jednostavno pri naponu npr. 4.355V-4.350V je 100%, 4.350-4.345V je 99%, 3.715-3.710V je 48%,....i to bi tako trebalo linearno ići do 3.3V kad bi OS trebao isključiti uređaj. nakon već 7-8 ciklusa punjenja, čini mi se da baterija traje sve dulje (SoT preko 4:30h) . pričekat ću još neko vrijeme prije zaključka. ona originalna je definitivno riknula jer je padala sa 40% i gledajući napon, tada je stvarno bilo oko 3.3xx što je vrijeme za gašenje. kod konpsonice sad stoji 3.748V i postotak je 49% što je poprilično ispravno.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jiayu S3

Evo ti mojih zadnjih 5 očitanja Konpsonice (na MM) pri punjenju i pražnjenju na 30%, 50%, 90% i 100% napunjenosti. Inače, LP AICP mi je bio najbolji ROM što se tiče SOT-a na obje baterije, uvijek je bio oko 5:30 pa čak do 6h. Konpsonica mi ima 0:30 do sat vremena manji SOT od originalne kao što i MM ima manji SOT pa mi sad iznosi u prosjeku 4-5h, ovisno o bateriji i načinu upotrebe...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Meni je koliko se sjećam najdulje trajala na newui mod by dimkin. Ali taj rom ima onaj bug sa snimanjem da ne radi mikrofon nakon videa. Inače jako dobro optimiziran rom. To je ustvari njihov zadnji službeni rom. Šteta što je onaj lik "verevka" prodao svoj jiayu. On je radio odlične modove romova.

0 0 hvala 0
13 godina
Jiayu S3

Pozdrav,

mobitel mi se počeo neprestano paliti/gasiti i općenito slabo radi ima već nekih mjesec dana, s tim da je ovaj tjedan apsolutno u komi.

Hoće li mi instalacija nekog custom ROM-a pomoći ili ne (čini mi se da imam instaliran neki njemački, kojeg sam prema preporuci skinuo odaavno)

Ako će instalacija custom ROM-a pomoći, može li savjet koji da instaliram i naravno s nekakvim uputama kako :)

Hvala

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Moje ti je mišljenje da ti je baterija otišla k vragu. Novi rom ti neće pomoći, barem meni nije

rajon2me
16 godina
Jiayu S3

Ima li neki novi rom da isprobano valja?

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Jiayu S3

Kamera mi ne radi na jiayu s3 advanced kad ju hoću uključiti ne uključi se samo mi dođe obavjest da aplikacija galerija je prekinula s radom. stavio na tvorničke postavke ništa stavio friški rom ništa. ima ko kakvo rješenje? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Jiayu S3

Još ima života u ovom modelu... MAD Developers najavljuju da će izbaciti  i Oreo za Jiayu S3...

koliko će modela iz 2015 dobiti toliko upgradea.... :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gnjavator kaže...

Još ima života u ovom modelu... MAD Developers najavljuju da će izbaciti  i Oreo za Jiayu S3...

koliko će modela iz 2015 dobiti toliko upgradea.... :)

Probao sam Oreo i ima dosta problema, meni osnovni problem je što su slike očajne i što video uopće ne možeš snimati jer se aplikacija ruši. Može se snimati ako se skine Footej Camera aplikaciju sa play store.

Frka85
17 godina

Mda, em to, em je sama kompatibilnost programa koje vrtim sa Oreom slaba tako da sam na kraju kod sebe stavio Nougat od iste grupacije MAD Developersa a Oreo nek bude za onoga ko mora imati baš najnovije. Proteće još dosta vremena dok Nougat bude zastario.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice