Kako složiti dobar plan treninga?

poruka: 1
|
čitano: 45
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
2 godine
Kako složiti dobar plan treninga?

probacu najkrace sta mogu, znaci imam 17 godina 53,5 kg 160 visoka i nedavno sam krenula u gym sa zeljom da malo ojacam potencijalno dobijem na masi a najvise da povecam i ucvrstim straznjicu i lijepo “toniram” stomak. Moj najveci problem je sta kad god nesto radim brzo od toga i odustanem jer ne vidim nikakav napredak ni smisao, iako kuzim da sto se teretane tice napredak ne dolazi preko noci. No prije nego sto nastavim samo da napomenem da ,iako znam da su dobronamjerni, nebi i na ovom postu opet komentare poput “pa nisi tako mrsava”“imas dovoljno kila”“mrsavo je lijepo”…ja samo imam ideju kako ja zelim da mi tijelo izgleda i kako bi se ja najbolje osjecala pa kao sto rekoh najteze mi je to sto sam vec ono bar 10 puta otisla u teretanu i svaki put radila druge vjezbe i gluposti po tiktoku i sl. jer nemam dobro slozen plan i zato gubim motivaciju i vise mi se uopce nejde jer ako ovako nastavim necu nista postic ma hodala ja i godinu dana. Ono sto meni treba je da mi neko ako ima volje i vremena sastavi plan treninga kojeg bi se ja drzala par mjeseci i na njemu povremeno napredovala uz povecanje tezine,ponavljanja i sl. Znam da takve stvari mogu pronac na youtubeu tiktoku forumima, da mi ih moze slozit AI i sve ja to kuzim al svi govore drugacije i to me jos vise usporava i zbunjuje. Znam i da mogu platit osobnog trenera sto bi bilo super al odma da kazem da nema nikakve mogucnosti da to napravim pa zato bas tu vas pitam za pomoc. Ako neko ima iskustva u teretani il je bio u slicnoj situaciji da mi pomogne s planom treninga sta trebam jest i kolko i sl. Zbilja bi mi puno znacilo kad me nebi sad osudjivali i kad bi se zbilja javili ljudi koji znaju sta govore i/ili su bili u slicnoj situaciji i uspjeli napravit neki napredak. Ovako mi je glupo jer nista ne postizem odlascima u teretanu kad radim tako bezveze.Znam da se rezultati ne vide preko noci a opet da bi ih svi htjeli sto prije, ja kuzim da nemogu napravit neku ogromnu promjenu u mjesec dana al ono u 3 mjeseca bar da se vidi razlika jer zbog skole i svega necu imat puno vremena. U teretanu imam mogucnost hodat 6 puta tjedno, ne znam kolko se to preporuca al ako ce me brze i efikasnije dovest do napretka ja bi isla pa ako ima neko preporuke koje dane kako kada odmarat i to a i nesta bi i doma radila da se potakne napredak a da ne pretjeram ono neke vjezbe i doma pa da mi to neko ako ima vremena kombinira s treningom u teretani. Trcala bi i na traci prije i poslije treninga pa ako ima nekih savjeta i za to koliko, koji nagib ,brzina,neka posebna metoda…Znaci fokus mi je na maksimalnoj(kolko je moguce) izgradnji gluteusa tj. straznjice i formiriranju tj. toniranju trbuha da bude lijepo oblikovan a uz to bi malo oblikovala i butine jer su malo presiroke🫣. Cisto radi boljih savjeta trenutno sam relativno vitke gradje, nisam ravna ko daska onako skroz mislim nije ni da nesta imam al cisto da ne pocinjem od niceg a trbuh mi je relativno ravan nemam neko salo i to samo ga zelim zategnut i oblikovat. Hvala unaprijed sta ste ovo procitali i izdvojili vrijeme!(znam da je poruka duga ali ako nekome smeta slobodno se obrise ili neka ne cita)

Loren Golub
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice