Jiayu S3
- poruka: 266
- |
- čitano: 58.023
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Ma da, probao sam i "Uvijek" i druge opcije, no gasi wifi čim se ekran ugasi. S druge strane, kad upalim ekran, za 2-3 sekunde se opet spoji, ali to nije to... Kameru nisam ni stigao testirati, okinuo sam jučer jedan video unutra, i činio mi se OK, tj. bolje nego prije, a ovo s mikrofonom ću provjeriti. Da, vidio sam za i RC5, no sad kad sam upgradeao, nije problem flashati i isprobavati LP ROM-ove, doci se red i na to :)
Da sam sebe nadopunim u vezi onog wi-fi problema - RC4 ponovno flashan, ali ovaj put TWRP verzija (a ne SPFT) i nakon toga sve radi odlično. Jedino mi se trajanje baterije čini slabije, dobijem obično samo oko 4h SoT-a što je dosta manje nego 6h na KK-u.
većinu romova sam isprobao. i prije sam komentirao ove od drugih mobitela, nije došlo do značajnijih poboljšanja:
360OS ide dosta sporo, zapinje, hrpa opcija, odlična kamera, nažalost kineska tipkovnica, neda ništa instalirati sa google playa
vibe, flyme ne rade led notifikacije
od alternativnih, daleko najbolji MIUI. ali naravno da mora biti problem: deep sleep! bez nekog razloga procesor se ne gasi, nego radi na 1179MHz i troši bateriju. isto radi i pri punjenju pa to onda traje 5 sati. kamera nevjerojatno brza, nema buga sa zamjenom mikrofona nakon video snimanja. gps odličan, 1m preciznost. šteta zbog ovog problema, inače najbolji rom što se mene tiče. sreća samo da stalno izlaze nove verzije, možda se i riješi ovo. pokušao sam i mijenjati build, dodajući liniju kako su savjetovali sa xiaomi foruma, ali nije pomoglo.
sad sam na rc4 + modem iz 7 mjeseca na kojem radi 3g na 900MHz + fast charge fix.
čeka se rc5.....
Instalirao sam rc5 odavde http://www60.zippyshare.com/v/dl13WBT8/file.html no čini mi se da se mobitel usporio (po antutu testu sa 47000 na 45000).
gdje skinuti modem koji spominješ i fast charge fix pa ću se vratiti na rc4.
Kasnije sam testirao i brzina je 48000. Ostalo ću vidjeti kako radi. Fast charge mi baš i ne radi(čini mi se).
I dalje bih molio lokaciju modema i fast charge fix-a
i cm 12.1 sa njemačkog foruma(na needromu je čini se bugovit).
zanima me na kojem romu su najbolje prednja i zadnja kamera
Pozdrav, imama veliki problem.
Mislim da mi je u mobitel ušao virus. Jutros kada sam se probudila mobitel je počeo ludovati, iskakati pop-upo-ovi, gole zene, konzum oglasi, lampa se palilia gasila...
Koje mi je najbolje rješenje? Factory reset mobitel-a ? Hoće li se s tim riješiti problem?
P.S. na zaslonu mi stoji ruka koja kažiprstom pokazuje i ne mogu je nikako riješit.. Problem se javlja kad je mobitel spojen na internet, instaliraju se aplikacije same od sebe: 9apps, ucmini isl, i ta ruka koja iskace po ekranu :((((
Instalira san , nasa je 21 malware ali mi ne dopusta da ih izbrisem s malwarbytesom.
Primjerice, odaberem delete i stoji mi da deinstalacija bcfservice-a nije uspjela.
Factory reset sam probao, pa opet nista, sve aplikacije su ostale instalirane, jedino mi se bios promijenio s engleskom na kineski (ono kad se stise power i volume donwn)
Ako ti nije problem da mi objasniš sto je to flash novi firmware, tj. sto trebam skinuti/instalirati, koji je postupak...
Eh, flashanje je ipak malo zahtjevniji postupak ako nisi nikad radio. Prvo, pretpostavljam da imaš KitKat verziju OS-a (4.4)? Ako je tako, postoji nekoliko opcija - najjednostavnija je da ostaneš na KK-u, samo flashas drugi ROM, za 4.4 bih ti preporučio ColorOS koji je kod mene mjesecima radio bez greške. Postupak je tu prilično jednostavan - prvo instaliraš s Play Storea aplikaciju Flashify. S njom ćeš instalirati novi i pošteni "bios", tj. "recovery.img" file koji skineš za S3 4.4 android (ne za Lollipop 5.1, nisu iste!). Kad to obaviš, možeš dalje flashati ROM-ove po želji - prvo skineš koji ti se sviđa (s npr. Needrom.com), udjes u "bios", odaberes .zip fajl s tim ROMom i instaliraš (prije toga napraviš "Wipe" da se sistemski fajlovi prebrišu, pa tako i taj malware koji imaš). I to je to. Ako želiš preći na LP 5.1, sve je isto što se tiče kasnije instalacije ROMova, samo prije toga moraš preko PC-a i programa SP Flash Tools napraviti "Firmware upgrade" s 4.4 na 5.1 (zbog novih particija).
Instalirao sam rc5 odavde http://www60.zippyshare.com/v/dl13WBT8/file.html no čini mi se da se mobitel usporio (po antutu testu sa 47000 na 45000).
gdje skinuti modem koji spominješ i fast charge fix pa ću se vratiti na rc4.
A jesi li prije toga napravio čistu instalaciju RC4 (preko TWRP-a) pa onda RC5 update? Navodno bi tako trebalo napraviti da se potencijalni problemi izbjegnu.
Što se tiče ovog ostalog, evo Fast charge kernela (LINK) te mislim da je ovo taj modem s 900mhz: LINK
Od kad je ta kombinacija mobitel se nakon paljenja ponekad ne želi butati nego ostane na logo Jiayu. Gašenjem i ponovnim paljenjem, se buta. Ponekad je ovo gašenje potrebno napraviti više puta do urednog buta. Pretpostavljam da se ovo događa zbog Xposed-a.
Još jedan bug je posebno iritantan, a to je da se jačina zvuka alarma sama od sebe ponekad postavi na nulu tako da se alarm ne čuje mada je prije toga jačina zvuka alarma podešena na srednju vrijednost.
Zbog tih bugova htio sam napraviti čistu instalaciju RC4 preko TWRP-a. Skinuo sam rc4_twrp.zip i iz preventivnih razloga sam ga pokušao raspakirati na PC-u da se uvjerim da je zip ispravan i tada sam dobio poruku o grešci i raspakiravanje se prekinulo. Pretpostavljam da zip ne valja mada sam ga skidao s više mjesta i sa svih je bila ista poruka o grešci. Znam da se za samu instalaciju ovo ne treba raditi već se instalacija obavlja iz zipa.
Imam pitanje za ove koji su instalirali RC4 preko TWRP-a. Mogu li taj instalacijski zip rasapkirati na PC-u ili mobu? Ako da, od kuda su ga skinuli? Ako ne, a uspjeli su nadograditi mobitel onda zip valja za TWRP
Ja sam samo skinuo RC4 TWRP (valjda s Needroma, ne sjećam se ili jiayu.de foruma), flashao i sve prošlo bez greške. Sad kad si spomenuo, probao sam taj .zip raspakirati i to isto ide bez problema - ako želiš, možeš isprobati flashati taj moj .zip . A što se tiče Xposeda, ja sam imao isto problema s njim na SPFT verziji (npr. ekran je titrao kao blesav), jedino sam nedavno pročitao da s RC4 radi uredno ova RomRacer v80 verzija Xposeda, pa eto isprobaj i javi - ja sam na CM12 zadnjih par dana pa nisam Xposed još stigao instalirati, ali mi je obična v80 na Xtreme 1.3 ROMu također radila bez greške...
Hvala za zipove. Isprobat ću ih čim budem u mogućnosti.
Kako si ti flešao TWRP RC4 preko SPFT RC4 verzije? Jel bi to moglo proći kao dirty flash ili mora ići clean flash?
Po tvom pisanju vidim da često mijenjaš romove. Kako dovodiš sustav u optimalno stanje nakon flešanja? Tu mislim na povrat svih potrebnih aplikacija i korisničkih podataka naročito ako je prethodno bio potreban clean flash.
Kakav ti se čini CM12.1?
RC4 sam instalirao preko TWRP-a, ali sam poslije instalirao neki modem i Dolby. I sada mi se događa da mi mobitel izgubi sigal na sekundu dvije. i to me živcira. Isto kao i Heads up obavijesti koje sam isključio, ali se i dalje javljaju. Probat ću ponovo onda rc4 pa rc5. Ako ne pomogne idem na cm12
može li se fast charging i modem staviti u cm?
je li netko isprobao CM 12 sa NeedROM? čini se da radi super po komentarima s XDA foruma
Hvala za zipove. Isprobat ću ih čim budem u mogućnosti.
Kako si ti flešao TWRP RC4 preko SPFT RC4 verzije? Jel bi to moglo proći kao dirty flash ili mora ići clean flash?
Po tvom pisanju vidim da često mijenjaš romove. Kako dovodiš sustav u optimalno stanje nakon flešanja? Tu mislim na povrat svih potrebnih aplikacija i korisničkih podataka naročito ako je prethodno bio potreban clean flash.
Kakav ti se čini CM12.1?
Pa nisam siguran kako bi prošao dirty flash, obično radim clean install svaki put. Ne mijenjam baš tako često ROMove, bio sam 6-7 mjeseci na KK pa nedavno prešao na LP i sad u zadnje vrijeme malo isprobavam (RC4, Xtreme pa sad CM 12.1).
Njemacki CM12.1, evo nakon 4-5 dana koristenja mi je zasada najbolji ROM za S3 i ostajem na njemu do daljnjega. Sve radi OK, izvrstan battery life, dobre teme, jedini nedostatak je što je samo SIM1 za 3G/4G. I nema Engineer moda no to mi se nije pokazalo kao neki nedostatak. Što se tiče povrata, imam 10-ak aplikacija backupiranih s Titaniumom i to povratim uz recimo Bluetooth i Wifi data. I to je to...
RC4 sam instalirao preko TWRP-a, ali sam poslije instalirao neki modem i Dolby. I sada mi se događa da mi mobitel izgubi sigal na sekundu dvije. i to me živcira. Isto kao i Heads up obavijesti koje sam isključio, ali se i dalje javljaju. Probat ću ponovo onda rc4 pa rc5. Ako ne pomogne idem na cm12
može li se fast charging i modem staviti u cm?
Mislim da može iako nisam još isprobao jer modem radi bez greške (4G Tele2/2G Vip), a taj Fast charge sam stavljao prije i na RC4 i na Xtreme pa ne vidim zašto ne bi radio...
Kako ti je uspjelo da ti cm 12.1 radi bez greške. Ja sam instalirao i ne radi mi pola programa(facebook, hill climb racing, ...), a i modem se rijetko kači na 3g, ili je na LTE ili na E (bombon, Osijek). 2. sim mi je službeni broj i nemam internet.
Osim toga i antutu test pokazuje 38000 bodova (10 000 bodova manje nego rc5) sporo reagira na smart wake, a neke opcije iako omogućene ne rade. Sve u svemu jako neresponzivno sučelje mada ljepše nego rc4, 5 (njemci i ljepota )
Sad mi se aplikacije ruše i na rc4 unatoč brisanju i formatiranju uređaja( facebook, messenger, hill climb racing, radio tunes, radio stanice...). Ima li netko ideju?
webview update riješio problem.
Fast charge kernel na CM ne radi, mobitel završio u bootloopu.
Što se ostalog tiče najbolji firmware koji sam isprobao. Antutu preko 50 000, zvučnik nakon instalacije Dolbija radi najbolje od svih isprobanih firmwarea, jedino je zaslon malčice sporiji ili neresponzivniji nego na RC. Modem za sada zadovoljavajuć. Kamera ok. Baterija ima bug na 15-20%, ali mi se čini da traje duže nego na RC, tako da je to možda loša statistika baterije.
Kako ti je uspjelo da ti cm 12.1 radi bez greške. Ja sam instalirao i ne radi mi pola programa(facebook, hill climb racing, ...), a i modem se rijetko kači na 3g, ili je na LTE ili na E (bombon, Osijek). 2. sim mi je službeni broj i nemam internet.
Osim toga i antutu test pokazuje 38000 bodova (10 000 bodova manje nego rc5) sporo reagira na smart wake, a neke opcije iako omogućene ne rade. Sve u svemu jako neresponzivno sučelje mada ljepše nego rc4, 5 (njemci i ljepota )
Aha, da, to sam zaboravio jer sam prije instalacije pročitao da odmah nakon flasha treba napraviti update Webviewa pa nisam imao ta rušenja aplikacija :)
Smart wake mi radi najbrže od bilo kojeg drugog ROM-a, instatno praktički tako da tu nemam problema. Bio sam sad par dana po ruralnim područjima pa sam malo testirao modem, uredno prebacuje i na 3G (H ili H+), iako je većinom bio na LTE, jako rijetko na 2G. Jedini sitni bug je sam već prijavio devsima, uočen kod LTE signala da uvijek prikazuje full crtice (bez gradacije) dok na 3G/2G broj crtica normalno varira.
Flashao sam prestigio 4500 prije godinu i pol ali to mi je išlo bolje nego ovoga jiayu s3, toliki sam nered napravio na telefonu da je pravo čudo da ga nisam zbriko:-)
Uopće ga nemogu restartirati, ostane na logu Yiayu i moram izvaditi bateriju, kada se pali ostane opet na logu jiayu a mogu uć u telefon samo preko onog gornjeg toolbara, i tipke gdje je nacrtana kučica, prje toga napiše da je aplikacija ui sustava prestala sa radom, slobodne memorije 1,38 gb, 2 gb verzija,čudo jedno.
Na njemu je verzija kk s3w20150325.
Molim ovdje prisutne root gurue za pomoć, instalirao sam Flashifi al neće da ide u boot nego opet moram vadit bateriju.
Znaći trebam objašnjenje korak po korak za instalaciju na JIAYU S3 ADVANCED UNTOUCHED ROM (S3S 20150813-105957)
- I što znaći "Deodexed ROM"?
Skini flashtool i ROM s needroma i slijedi upute.
Može li se CM 12.1 dalje update-ati OTA? Ima li kao i na drugim CM ROM-ovima da se iz Options-a može pregledavati druge verzije, npr nightly, i birati što će se skinuti?
Flashao sam prestigio 4500 prije godinu i pol ali to mi je išlo bolje nego ovoga jiayu s3, toliki sam nered napravio na telefonu da je pravo čudo da ga nisam zbriko:-)
Uopće ga nemogu restartirati, ostane na logu Yiayu i moram izvaditi bateriju, kada se pali ostane opet na logu jiayu a mogu uć u telefon samo preko onog gornjeg toolbara, i tipke gdje je nacrtana kučica, prje toga napiše da je aplikacija ui sustava prestala sa radom, slobodne memorije 1,38 gb, 2 gb verzija,čudo jedno.
Na njemu je verzija kk s3w20150325.
Molim ovdje prisutne root gurue za pomoć, instalirao sam Flashifi al neće da ide u boot nego opet moram vadit bateriju.
Znaći trebam objašnjenje korak po korak za instalaciju na JIAYU S3 ADVANCED UNTOUCHED ROM (S3S 20150813-105957)
- I što znaći "Deodexed ROM"?
Ako imaš verziju od 2GB, provjeri da imaš odgovarajući ROM jer Advanced je za 3GB verziju... No, većina ROMova, koliko se sjećam, podržava obje...
Može li se CM 12.1 dalje update-ati OTA? Ima li kao i na drugim CM ROM-ovima da se iz Options-a može pregledavati druge verzije, npr nightly, i birati što će se skinuti?
Ne i ne...
Meni je KK official koji je došao s mobom općenito odličan (osim lošijeg video snimanja) pa nisam još ni isprobavao druge ROM-ove iz sličnog razloga jer trenutno ne stignem, a koliko sam čitao LP od 14-7 je jedan od boljih...
Meni javlja da nema OTA i da je build number 20150314-141844. Probao sam snimanje videa i činilo se ok. Da li se loš video primjeti samo na PC-u ili primjetiš odmah i na mobitelu prilikom playbacka?
Ja sam se vratio na zadnji sluzbeni KK samo iz razloga sta je stabilan i nema bug na prednjoj kameri :) Evo danas je izasla deodoxana verzija tog roma na needromu upravo stavio i radi :) Ima i exposed instaliran odmah :P
Huh?
Dakle zadnji sluzbeni KK ti je izasao 08/16/2015 za S3S ) al neki developer ti je napravio verziju za S3 basic JIAYU S3 ADVANCED UNTOUCHED ROM (S3S 20150813-105957) i deodoxa ti je rom (maknuo sve kineske aplikacije) te stavio xposed na njega. Bio sam na LL tsunami, armaggedon i newui, svaki od njih ima neki bug. Recimo na 5.1 LL ti je prednja kamera roza, znaci opalis sliku i budes roze boje i zato sam se vratio na KK.
Frulex, mislio sam na ovaj rom
Na nedromu se baš ne snalazim, nisam totalni noob al nije ni daleko od toga, tako da ću se morati nekako sabrati da to napravim:-)
Hm, ne znam - za početak možda da skineš s Needroma npr. ovaj ROM za 2GB verziju. Uz njega ide i neki Recovery (CWM), probaj CWM flashati s Flashify-em pa onda ući u Recovery te probati iz njega flashati taj skinuti ROM - .zip fajl ROM-a obavezno staviti u root SD kartice/mobitela (ne u nikakav folder!). Ako to uspiješ i dobiješ funkcionirajući uređaj, onda dalje vidi hoćeš li prelaziti na LP ili ostati na KK te probati neki drugi ROM (meni je od KK najbolji bio ColorOS ROM).