domac5, jel možeš malo pojasnit flashanje wifi modula. Tražim po googlu, ali nigdje ništa jasno i konkretno.
[FAQ] Android flash, custom ROM, root
- poruka: 2.073
- |
- čitano: 859.773
- |
- moderatori:
XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moduli će ti biti u obliku arhive (.zip) nakon čega ih normalno instaliraš/flashiraš iz recovery-a ili što već koristiš na mobu.
To su jako slicni romovi, samo kaj AOKP ima vise tweakova, ili ti ga điđa miđa, pa ga stvarno mozes podesiti kak hoces. Ja sam na ICS AOKP i ne mjenjam ga iako je izasel sluzbeni JB za moj mob.
Dali je moguce srediti softver za instalaciju romova ?
Pozdrav,
Cjelo vrjeme gledam neke tut-ove oko romova za android
Kod sebe imam jedan od starijih android telefona (ja cak mislim da je to prvi android telefon koji je izasao GOOGLE G1)
Nazalost vise ga ne koristim,i slucajno sam naletio na jedan vidio pa ih kasnije pogledao jos 30-ak koje sve romove podrzava ovaj android,ali nazalost nigdje nisam nasao detaljno upustvo ili barem upustvo koje bi mogao skontati,kako ubaciti novi rom na g1
evo upravo gledam ovaj rom i ne cini mi se los:
Da nije neko imao iskustva baratati sa time i da nezna neko dobro upustvo kako to da odradim
__________________________________________________ _________________________________________
Problem nastaje kada skinem taj rom ja ga ubacim u telefon preko usb,i kliknem kako on kaze home i power dugme,ali meni se ne pojavi to vec neki trokut sa uzvicnikom unutra i porednjega stoji telefon.
Kasnije sam jos jednom preslusao i rekao je da ubacim u root telefona,ali kada se konektujem preko usb nemogu uci u root,onda sam probao preko telefona to da pastujem,tj. da copy na memoriskoj i da prebacim u root,ali u root se nemoze nista pastovati,
Da nije ko sa time baratao te da nezna kako to da rjesim ?
http://androidforums.com/g1-support/433625-g1-new-room-what-do-next.html
To su jako slicni romovi, samo kaj AOKP ima vise tweakova, ili ti ga điđa miđa, pa ga stvarno mozes podesiti kak hoces. Ja sam na ICS AOKP i ne mjenjam ga iako je izasel sluzbeni JB za moj mob.
Svi su puni znanja a nitko nema pojma..
AOSP= Android Open Source Project
AOKP= Android Open Kang Project
Kang= Kod preuzet s drugog ROM-a, developer preureduje kod (ROM) i pedstavlja ROM sa svojim imenom..
AOSP ROM- je onaj koji google sluzbeno predstavi(sluzbeni GING,ICS,JB...)
AOKP ROM- je rom baziran na AOSP-u (Znaci preuzet je kod sa AOSP-a ili ti ga sluzbenog androida) i jedan je od ROM-ova koji imaju najvise mogucnostii za "customizaciju" (gasenje sata iz statusne trake, stavljanja tooglea na notification bar i jos puno toga..) I naravno ima svojih twekova za optimizaciju i ubrzavanje OS-a..
Naravno razliciti Team developera radi na AOSP-u i AOKP-u..
Btw ja koristkim AOKP oko pola godine na nexus s-u... Prije par dana je AOKP izbacio build 5 temeljen na 4.1.2 JB-u.
Ako nemam pojma, daj mi molim te reci kaj sam ja to krivo rekel, a da si me ti ispravil?
Covjeku je bitno kakav je rom generalno, a ne kakva je povjest AOSP romova.
Ako bas hoces, 90% romova ke Kangovano, ak znas kaj ta rjec znaci, jer je jako malo pravih developera.
Sorry na off ttopicu, al moral sam.
Ako nemam pojma, daj mi molim te reci kaj sam ja to krivo rekel, a da si me ti ispravil?
Covjeku je bitno kakav je rom generalno, a ne kakva je povjest AOSP romova.
Ako bas hoces, 90% romova ke Kangovano, ak znas kaj ta rjec znaci, jer je jako malo pravih developera.
Sorry na off ttopicu, al moral sam.
Nije pitao kakav je ROM u praksi nego. Koja je razlika izmedu njega i AOSP-a
Ja nisam pisao o nikakvoj povijesti AOKP-a nego opcenite osnove o ta 2 ROM-a.
Pitas me jel znam sta znaci rijec Kang,a napisao sam to u postu gore..
Kao prvo G1 nije prvi Android telefon (to bi bio HTC Dream), a kao drugo nešto ti nije u redu s recoveryjem tako da potraži tutorial kako (re)instalirati neki na mobitel. Ako ti baš vrag ne da mira, odi na ovu drugu opciju (apply update) i nađi .zip fajl koji si prebacio na mobitel, iako vjerojatno neće raditi kako spada jer tu ne vidim opcije da pobrišeš cache, dalvik cache i ostale đinđe koje bi trebao napraviti kada stavljaš novi ROM (ali ne i kada nadograđuješ isti ROM).
jeli itko rootao U8650 i stavljao custom rom?
Pozdrav. Imam jedan dosta velik problem. Posjedujem htc flyer 3g 32gb.
Uspio sam otključati bootloader preko onog htcdev programa, ali ne mogu postići s-off, jer revolutionary podržava
jedino 1.10.0010. hboot a moj je 1.11.0011. Dali je netko probao rootat taj tablet uspješno?
Uglavnom, prvi put se igram s androidom. Problem je u tome što je prvi njegov rom bio GB na kojem je sve lijepo radilo,
pa je stigao official HC update nakon kojeg se vuče ko krepana mačka. Ili, dal se ikako može isključit sense ui, jer mu
pojede resurse. Još bolje bi bilo ako bi uspio staviti vanilla HC ili ICS rom na njega i ako bi netko potvrdio da
se to može napravit bez da mi ostane cigla doma da skuplja prašinu.
Pozdrav. Imam jedan dosta velik problem. Posjedujem htc flyer 3g 32gb.
Uspio sam otključati bootloader preko onog htcdev programa, ali ne mogu postići s-off, jer revolutionary podržava
jedino 1.10.0010. hboot a moj je 1.11.0011. Dali je netko probao rootat taj tablet uspješno?
Uglavnom, prvi put se igram s androidom. Problem je u tome što je prvi njegov rom bio GB na kojem je sve lijepo radilo,
pa je stigao official HC update nakon kojeg se vuče ko krepana mačka. Ili, dal se ikako može isključit sense ui, jer mu
pojede resurse. Još bolje bi bilo ako bi uspio staviti vanilla HC ili ICS rom na njega i ako bi netko potvrdio da
se to može napravit bez da mi ostane cigla doma da skuplja prašinu.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=15032165 ovo ti je link za rootanje ali samo ako imaš S-off, a S-off možeš imati ako si na Gingerbreadu.
Pošto si ti na HC moraš napraviti downgrade na Gingerbread sa
Fastboot and adb tool for Windows http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1307759 ako imaš Windowse na Pc-u.
Prati postupak čitaj sve što piše i ako nešto krene po zlu ne odgovaram jer to nisam koristio niti pisao tutorijal nego je to sa foruma xda developer na koji se moraš registrirati da bi mogao skidati alate i romove u budućnosti ili koristio ove alate za svoj postupak.
Evo toliko od mene i ne traži pomoć od mene jer neznam postupak nego ti dajem samo smjernice.
Vjerovatno je već negdje objašnjeno, ali molio bih vas da me ili dovedete do objašnjenja ili ga c/p ovdje.
Kako postaviti neku drugu temu na mobilni aparat. Piše da treba GDE nekakav.
Nije moj uređaj, nego frendov. On je rekao samo da se radi o androidu 2.3 ili tako nešto i da je skinuo teme ali piše da treba nekakav GDE.
Hvala!
Vjerovatno je već negdje objašnjeno, ali molio bih vas da me ili dovedete do objašnjenja ili ga c/p ovdje.
Kako postaviti neku drugu temu na mobilni aparat. Piše da treba GDE nekakav.
Nije moj uređaj, nego frendov. On je rekao samo da se radi o androidu 2.3 ili tako nešto i da je skinuo teme ali piše da treba nekakav GDE.
Hvala!
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=569409 nekakav program da bi mogao promijeniti izgled na mobu, kao 3d izgled ili tako nešto za što mu je potrebno imati GDE.
Pozdrav svima!
Imam jako veliki problem, imam xperiu x8 i htio sam gore stavit ROM 4.0.4 ISC, sve sam instalirao i sad zapne na SE logu. Onda sam promatrao i skuzio di sam zeznuo i sad s Flashtool-om zelim to popravit tj. sve vratit na default, i kad proces flashanja dode do 100% kaze mi da za flashtool trebaju biti ukljuceni unknown sources and debugging ali ja sam to zaboravio ukljucit i nemogu flashat mob, kad ga upalim zapne na SE logu, sta da radim???
znaci ja bi sad trebao nekako ukljucit unknown sources and debugging ali nemogu jer kad upalim mobitel zapne na SE logu. :(((((
Puno hvala!
SOLVED
Moze mi netko fino definirati sto je to I/O? I cemu sluzi na androidu? Vidim da se dosta nabrijava na bechmarcima...
Moze mi netko fino definirati sto je to I/O? I cemu sluzi na androidu? Vidim da se dosta nabrijava na bechmarcima...
I/O znači Input/Output i govori ti kojoj brzinom zapisuje/čita podatke na/sa memorijskog čipa u mobitelu.
Zna li neko ako ja sad stavim na svoj samsung galaxy nexus CM10, kako bi vratio original rom 4.1 ili 4.2?

Zna li neko ako ja sad stavim na svoj samsung galaxy nexus CM10, kako bi vratio original rom 4.1 ili 4.2?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1828061 evo ovdje ti sve lijepo stoji pa dobro pogledaj, proući i pročitaj kako i što.
Trebao bih vasu pomoc mozda i postoji da netrazim , posjedujem galaxy nexus , radi na VIP mrezi , na njemu pise broj meduverzije minco v5 , covjek od kojeg sam ga kupio rekao je da je rootan ali nije stavljan drugi android . Zanima me kako na najlaksi nacin vratit sve na tvornicke postavke , bez roota i iceg ( nemam nikakva iskustva sa time pa vas molim neki tutorial ) Hvala
Zna li tko kada bi trebao doci sluzbeni ili je vec dosao sluzbeni ICS na LG Optimus 2x?
Zna li tko kada bi trebao doci sluzbeni ili je vec dosao sluzbeni ICS na LG Optimus 2x?
Za Korejsku verziju (SU660) je službeni ICS dostupan, za P990 još nije, valjda će ga izdati početkom prosinca (ali nikad ne znaš kad je LG u pitanju).
Na XDA forumu je dostupno nekoliko ROM-ova baziranih na "testnim" verzijama koje su "procurile" na net, V28E i V28G, po mom mišljenju su dovoljno stabilni (ali ne i savršeni) da bi se svakodnevno koristili.
Postao sam vlasnik mobitela sa android sustavom (nije poznata marka) i pomalo se upoznajem sa mogućnostima, pa me zanima kako napraviti back up osnovnih (tvorničkih) postavki da mogu kod eventualnih problema pri rootanju, ako što pođe po zlu, sve vratiti na osnovne postavke. Pokušao sam sa nekim programima ali svi traže da mobitel bude root-an (Titanium Back Up).
A kako ga mislis rootati ak ne znas koja je marka i model moba? To ti je kao da ides kupovati novi procesor, a nemas pojma kakvu maticnu imas?!
A kako ga mislis rootati ak ne znas koja je marka i model moba? To ti je kao da ides kupovati novi procesor, a nemas pojma kakvu maticnu imas?!
Krivo si razumio, znam ja koja je marka (JiaYu G3) i našao sam postupak za root-anje, ali me zanima kako back up-irati postojeće podatke, da ih mogu vratiti ako postupak ne uspije
Krivo si razumio, znam ja koja je marka (JiaYu G3) i našao sam postupak za root-anje, ali me zanima kako back up-irati postojeće podatke, da ih mogu vratiti ako postupak ne uspije
E sad kada ga rotaš moraš staviti i novi Recovery tj. Mod recoveri i iz njega radiš back up oficielnog firmware-a kao i to da i iz Recoverya vračaš na orginalni software ako ima stavka za backup u tom recovery-u. Backup čega ako misliš na aplikacije i kontakte koristi neki program ali ako nešto krene krivo ili ti mob zašteka prilikom rootanja šta onda, kako ćeš vratiti sve. Samo preko Pc-a za što se moraš pripremiti prije nego ideš rootat.
Imati program za flash mobitela, imati orginalni software i imati instalirane drivere za svoj mob da ti ga PC prepozna. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1981634
Ako to nemaš onda nekakav drugačiji postupak back up , možda iz Windowsa sa nekim programom radiš flash i stavljaš orginalni firmware.
pogledaj ovo tu ti objašnjava nešto o tome.A kako ga mislis rootati ak ne znas koja je marka i model moba? To ti je kao da ides kupovati novi procesor, a nemas pojma kakvu maticnu imas?!
E sad kada ga rotaš moraš staviti i novi Recovery tj. ClockWorkMod recoveri i iz njega radiš back up oficielnog firmware-a kao i to da i iz CWM Recoverya vračaš na orginalni software.
Ako to nemaš onda nekakav drugačiji postupak back up , možda iz Windovsa sa nekim programom radiš flash i stavljaš orginalni firmware.
pogledaj ovo tu ti objašnjava nešto o tome.Da, upravo mi je to bila baza uputa za rotanje.
Kako nisam baš na "ti" sa ovim postupkom, zanima me da li upute na ovom videu rješavaju i novi Recovery?