Beta SP1 za Windows 7 u srpnju

poruka: 94
|
čitano: 21.834
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Beta SP1 za Windows 7 u srpnju".
17 godina

Ma Win7 rade kako treba od dana izdavanja. Steta sto novi SP1 nece donijeti neke vece novitete kao sto je npr to donio na XP...

I'm going woo woo

6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Šta je s XP modom koji bi trebao raditi bez hardverske podrške?

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
17 godina

Nista konkretno nisu rekli... ni sada ni prije koji mjesec kad su poceli spominjat SP1

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

sad bas razmisljam kako sam korisnik win7 od kad je stigla u europu i usporedujem XP sa ovim... mislim ok znam da je lose...

Ali na XPu koliko god je bio podrzan imao sam BSOD svako toliko koristeci vece datoteke stalna instalacija reinstalacija i ostalo...

od 7ice sam imao samo prvih 2 mj sa printerima kojima je HP izdao drivere sa odgodom i to je to sa problemima WIN7

potpis :D
Moj PC  
10 0 hvala 0
17 godina

Ma meni se ni XP nije rusio... zadovoljan sam sa oba OS-a... brzo, stabilno...

Iako smatram da je vrijeme za complete makeover... sto bi reci... napisati sve od nule... Ko sta su napisali za mobilnu platformu... 

Problem je sto vuku repove stare desetke godina koji ih koce ili ogranicavaju, a sve radi backward compatibility-a

I'm going woo woo

6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Beta SP1 za Windows 7 u srpnju

Ja sam koristio xp, vistu i 7, i s niti jednim nisam imao većih problema. BSOD mi se na xp-u nije pojavljaivao, ni na visti ni 7, osim kad sam kolka proc. također imao sam malih problema sa driverima za printer na win7, ali sad je i to riješeno

16 godina
neaktivan
Nesječam se kada sam imao problema sa sedmicom,dovoljno je ispolirana pa to govori o siromašnom service pack-u.
16 godina
neaktivan

"Šta je s XP modom koji bi trebao raditi bez hardverske podrške?"

Radi od veljače

http://www.howtogeek.com/howto/10911/run-xp-mode-on-windows-7-machines-without-hardware-virtualization/

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 9:12 (Domagoj1978).
17 godina

SP1 osim do sada izdanih zakrpi bi trebao donijeti i poboljšanja za HDMI audio, manju potrošnju energije (hm), Remote FX - 3D grafika za korisnike na daljinu (remote users) i Dynamic Memory - manja potrošnja memorije, bez gubitka performansi.

0 0 hvala 2
17 godina

Susreli smo se sa x slučajeva gdje je korisnik "urlao" na nas da želi W7 (a mi smo htjeli downgrade-ati na XP) i onda kada smo stavili poslovni softver na W7 -> lagani fail. Problem je u programerima softvera jer se ne žele prilagoditi W7. Inače, W7 bez Aera -> ružno do bola. također XP se ne ruši godinama niti ne baca BSOD ako je dobro instaliran i ne kemijaš sa driverima. W7 je noob proof, nakenjali su sve živo unjutra samo da što manje korisnik prčka i zbog toga nema "problema". btw., BSOD se itekako pojavljuje i u W7, ali to nitko ne "reklamira". Uglavnom, W7 ide privatnim korisnicima za po doma ili na laptope za po doma, a poslovno još uvijek XP.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimir-buzanic.from.hr/
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

A cuj... ja sam jednom frendu renistalirao kasu u kaficu. Prije su mu bili WinME, ja mu stavio XP... I normalno, kasa ne radi...

Zovem lika koji je radio taj program, kaze lik da program podrzava samo 98 i ME... da nema nekakvih API-ja u XP koji su njemu NUZNI! Koju gospu ce ti faking API-ji za kasu za kafic. Sta je problem to rewriteat da radi i na XP?

Ugl... da se vratim na topic... to je zalosno sto proizvodjaci softwarea ne prate trendove. Nije da Windowsi izlaze svaka dva mjeseca... Pa ima ohoho otkad je vista izasla... a oni se jos slepaju na XP. Sramota!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina

ja sam koristio xp od p4 19.ghz vremena i bio je dobar, pogovo kad se sjetim win98 :) ili 2000, xp je bio bomba prema njima

sad sam na win7, vistu lagano preskočio i sve opet radi

i radi na svakom kompu, ako instalirate drivere koje trebate, programe koje trebate i ne kemijate dalje.. i koristite i radit če ama bas svaki

al mnogo nas ide svako malo dirat drivere, update za ovo pa ono, pa još nije sa offical stranice i eto ti veselja :D

a jako malo ljudi se drži one izreke.. dont fix what aint broke

zato je valjda mac mnogima dobar, install i koristi, nemas mnogo izbora da razhebeš sistem

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni Windows radi savrseno. Još k tome koristim originalan Win 7 Professional 64 bit-a. Dobio sam od frenda koji ide na FOI. Nevinašce

Ako vam netko veli da je razlika između piratske verzije Win 7 i kupljene taj laže i nezna o čemu priča. Koristio sam obje i isti je kura*...

Ipak ljepše je kad imaš original pa možeš zezati Microsoftovu službu za korisnike. Smijeh Još nisam , ali budem ih malo. Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

meni nije jasno prepiranje i svađe koji je bolji os kao da se radi ovasem zivotu.. neka koristi svatko sta mu pase.. nekom odgovara xp ok koristite ga nemojte pljuvat po visti i 7-mici drugima odgovara 7-mica ok ne treba pljuvati po visti koja nije losa i po xpu kojeg smo svi imali i koristili..

2 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

Ma meni se ni XP nije rusio... zadovoljan sam sa oba OS-a... brzo, stabilno...

Iako smatram da je vrijeme za complete makeover... sto bi reci... napisati sve od nule... Ko sta su napisali za mobilnu platformu... 

Problem je sto vuku repove stare desetke godina koji ih koce ili ogranicavaju, a sve radi backward compatibility-a

Kaj 7-ica nije OS pisan od samog pocetka ? Kolko znam svi do sada su bili samo nadogradjivani...

http://www.bug.hr/forum/topic/softver-literatura-usluge/prodaja-led-diode/56455.aspx
16 godina
Mislim da je Vista pisana od nule,a sedmica se bazira na Vistinoj jezgri.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kule kaže...

da vista je pisana od nule

16 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...

meni nije jasno prepiranje i svađe koji je bolji os kao da se radi ovasem zivotu.. neka koristi svatko sta mu pase.. nekom odgovara xp ok koristite ga nemojte pljuvat po visti i 7-mici drugima odgovara 7-mica ok ne treba pljuvati po visti koja nije losa i po xpu kojeg smo svi imali i koristili..

Vista jest sranje... Vista je govno koje treba zatrpati što dublje... Win XP je bio dobar OS, ali sad je gotov - njegovo vrijeme je prošlo i sad je vrijeme WIN 7. Novi operativni sistem koji je funkcionalan, prilagodiv potrebama korisnika, brz & vizualno lijep. Evo ukratko to je to...

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 11:41 (Njambris).
17 godina

Ma treba se rijesiti registry-a, upgradeati FS itd...

I'm going woo woo

5 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Baš i nije. U osnovi, ona je Windows 2003 server. Vista development.

EDIT:

Njambris kaže...

Vista jest sranje... Vista je govno koje treba zatrpati što dublje... Win XP je bio dobar OS, ali sad je gotov - njegovo vrijeme je prošlo i sad je vrijeme WIN 7. Novi operativni sistem koji je funkcionalan, prilagodiv potrebama korisnika, brz & vizualno lijep. Evo ukratko to je to...

Ti nemaš tri čiste u glavi. To znači da ni 2003/2008 server ne valjaju??? Sedmica je napisana na osnovi Viste (Vista - 6.0, Win7 - 6.1) a Vista SP2 je potpuno jednaka po performansama Sedmici a obadva su ispred XPa koju svjetlosnu godinu.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 11:49 (Sum_of_all_fears).
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ma treba se rijesiti registry-a, upgradeati FS itd...

MOLIM??????????   A kako bi se ti rijesio registry-a ? Čime bi ga zamjenio? Znaš ti uopče šta Windows regisstry radi... Ja mislim da ne jer onda nebi to izjavio. Daj malo prouči ovo: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Registry

16 godina
odjavljen
Njambris kaže...

MOLIM??????????   A kako bi se ti rijesio registry-a ? Čime bi ga zamjenio? Znaš ti uopče šta Windows regisstry radi... Ja mislim da ne jer onda nebi to izjavio. Daj malo prouči ovo: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Registry

Registry radi cirkus. Nevjerovatno loš i nestabilan sistem čuvanja postavki po kojem može brljati bilo koji program kako mu se god svidi. Organiziran je kao baza sa striktnom hijerarhijom i "greška" na vrhu dovodi do pada cijelog sistema. Oštećenja je često nemoguće popravit (jedino ako čitaš hex u letu) a registy drži hrpu informacija o driverima - ako nestane ključ od recimo NTFS drivera, kako ćeš do diska? Portabilne aplikacije koje se oslanjaju na registry su nemoguće jer postavke vrijede isključivo za jedan komp i jedan OS.

Čime bi ga zamijenio? XML konfiguracijskim fajlovima. Brzo, jednostavno, fail-safe i portabilno. Linuxu sasvim dobro ide bez registrya...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

EDIT:

Njambris kaže...

Ti nemaš tri čiste u glavi. To znači da ni 2003/2008 server ne valjaju??? Sedmica je napisana na osnovi Viste (Vista - 6.0, Win7 - 6.1) a Vista SP2 je potpuno jednaka po performansama Sedmici a obadva su ispred XPa koju svjetlosnu godinu.

Čuj ''majstore''. Vista je nije optimizirana, drivere za nju je teško pronači i ima bugova koliko ti srce želi. E sad Microsof je vidio koje je greške napravio u Visti i sve to je ispravio u Windowsu 7! Zato je Windows 7 najbolji OS . Nema problema koje je Vista imala. Imam svoj server i koristim Windows server 2008 R2 i nisam rekao za njega. On je ko Win 7 samo bez vizalnih efekata. Imam iskustva s operativnim sistemima , harverom i programiranjem. Od kud tebi iskustvo. Daj molim te....

EDIT: Što se tiče registry-a to se žali Bill Gatesu. Meni je ok rješenje. Ima svoje mane, ali o tom po tom.... Od Linux-a mi je dobar Ubuntu . A šta će mi kad imam MAC OS X Snow Leopard... Editirao sam post da nebude tako mračan. Belji se

Moj server- kimsufi Moj server- kimsufi
moj pc home moj pc home
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.6.2010 12:06 (Njambris).
16 godina
odjavljen
Njambris kaže...

Čuj ''majstore''. Vista je nije optimizirana, drivere za nju je teško pronači i ima bugova koliko ti srce želi. E sad Microsof je vidio koje je greške napravio u Visti i sve to je ispravio u Windowsu 7! Zato je Windows 7 najbolji OS . Nema problema koje je Vista imala. Imam svoj server i koristim Windows server 2008 R2 i nisam rekao za njega. On je ko Win 7 samo bez vizalnih efekata. Imam iskustva s operativnim sistemima , harverom i programiranjem. Od kud tebi iskustvo. Daj molim te, sjedi i uči!

Što se tiče registry-a to se žali Bill Gatesu. Meni je ok rješenje. Ima svoje mane, ali o tom po tom.... Od Linux-a mi je dobar Ubuntu . A šta će mi kad imam MAC OS X Snow Leopard...

Vista SP2 je optimizirana, drivera ima kolko hoćeš (to je isključivo krivnja lijenih proizvođača!!) a ako nema drivera za Vistu, nema ni za Win7. EOD što se tiče drivera.

A koji su to problemi na legalnoj i pokrpanoj SP2 Visti? Aj nabroji koji. Windows 2008 server je napisan na osnovi 2003 - isti kernel odakle je Vista i Win7.

Samo se ti puši, imam i ja sasvim dovoljno iskustva da mogu reć da je Vista odličan OS a Win7 još bolji. Obadva imaju bugova, kao i svaki program ikad napisan. Ali NEMA toliko bugova i problema koliko ti kažeš da ima. Druga stvar ako se ti ne znaš služit sa time... Onda se drži snow leoparda, tu nemaš šta zabrljat.

A registry... Vidi se koliko imaš iskustva kad kažeš da je ok rješenje.

17 godina

Jos si ti mlad :)

Naucit ces :)

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PlayMaker10 kaže...
kule kaže...

da vista je pisana od nule

Nema šanse da je Vista pisana od nule. Odakle vam ta informacija!?

17 godina
Njambris kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

EDIT:

Njambris kaže...

Čuj ''majstore''. Vista je nije optimizirana, drivere za nju je teško pronači i ima bugova koliko ti srce želi. E sad Microsof je vidio koje je greške napravio u Visti i sve to je ispravio u Windowsu 7! Zato je Windows 7 najbolji OS . Nema problema koje je Vista imala. Imam svoj server i koristim Windows server 2008 R2 i nisam rekao za njega. On je ko Win 7 samo bez vizalnih efekata. Imam iskustva s operativnim sistemima , harverom i programiranjem. Od kud tebi iskustvo. Daj molim te....

EDIT: Što se tiče registry-a to se žali Bill Gatesu. Meni je ok rješenje. Ima svoje mane, ali o tom po tom.... Od Linux-a mi je dobar Ubuntu . A šta će mi kad imam MAC OS X Snow Leopard... Editirao sam post da nebude tako mračan. Belji se

Vidim da nikad nisi probao Vistu SP2 jer da jesi onda bi vidio da je potpuno ista ko i Windows 7. Jedina je razlika u sučelju. Normalno je da ljudi imaju loše mišeljenje o visti je kada je izašla bila je jako nestabilna i puna rupa. Tako da sam i ja bio na Windows XP jer jednostavno vista mi se nije svidjela.

Nazad na temu. Za očekivati je bilo ovakav SP zato što windows nema propusta kao što je imala vista.

Sometime the best defense is to attack!
17 godina

Pa Win7 je u srzi Vista sa SP2? Sa nekim extra featureima?

I'm going woo woo

3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Njambris kaže...

Sum_of_all_fears ma boli me briga ti možeš koristiti i Windows 98 što se mene tiče. Ako voliš Vistu vidi se tvoja inteligencija.

Ja ne volim niti jedan OS - to je samo alat Smijeh

Njambris kaže...

A evo ti moj argument: Ako uspiješ zeznuti registry vidi se koliko si glup... 

Argument ti je odličan.

Njambris kaže...

Ako ne prije onda bar u Windowsu 8. (malo se sprdam) Belji se

Windows 8 će biti samo upgrade sedmice, vjerojatno 6.2 inačica koda. Dakle, registry ostaje. Informiraj se malo.

Njambris kaže...

Ja imam pravo na svoje mišljenje a ti na svoje. Makar ne kužim kako ti se dopada Vista ... Ti bar imaš slabiji PC i trebao bi kužiti da Win 7 bolje radi... ali opet ne... Neki nikad ne nauče... A šta češ...

Mišljenje je ko *upak - svi ga imaju. Ali bio bi red priložiti koji važeći argument. Za tvoju informaciju, Vista SP2 i Win7 mi rade potpuno jednako brzo na ovom PCju, programi se jednako brzo izvode tako da mi je potpuno svejedno što se vrti. Puno više sam na Mintu a Win7 mi služi za bacit poneku igru i za flashiranje mobitela i neke slične egzibicije.

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina

a microsoftu se živo fućka jel netko preferira 7-icu ili xp, jer u konačnici sve je to njihov proizvod. Pa kako kome paše neka korisiti. Od svih os-eva koje sam korisitio 7-ica mi je najbolja. Izuzetno stabilna i brza, drugo mi ni ne treba...

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice