kad sam bio na fejsu jedan lik mi poslo link i napiso de vidi ovo taj link je glasio ovako ne stisćite ga jer je virus :http://video-shares.net i stisnio sam ga i bio je neki video i sad nemogu na fejsu ni lajkat ni komentirat i kad pišem statuse umjesto statusa izbaci taj link kako bi se to moglo rješit da uklonim taj virus
Skeniraj MBAM-om, sve što pronađe izbriši i restartaj komp. Nakon toga izbriši temporary files, cookies, cache i history. Ako ne pomogne, reinstaliraj browser. Možeš i kopirati log iz HiJackThis-a ovdje da vidimo ima li kakvih čudnih procesa.
Koji AV imaš? Ovo Avast s lakoćom blokira.
ma imam avast 4.8 al on tad nije bio uključen
Upgrejdaj ga na 5.0, drži ga uključenim i stavi WOT na browser.
Pogledaj na http://www.facebook.com/developers/apps.php i izbriši aplikacije koje misliš da su to.
hvala vam uninstaliro sam mozzilu i sve valja
ne klikci na sve sto ti neko posalje. to ti je najbolja zastita.....3 puta razmisli pa klikni, a i instaliraj WOT
zašto?!?
zašto?!?
ti jos pitas zasto.....ma ti fejsbukovici, 95% veruje da ih fejsbuk stiti i da tu nema nista lose, da oni ne moraju da brinu o bezbednosti....ali to je cista zabluda, a eto i primera.....
oprostite što smetam al može mi ko reć kak da otvorim temu na ovom forumu tek sam se registriro pa neznam
zašto?!?
ti jos pitas zasto.....ma ti fejsbukovici, 95% veruje da ih fejsbuk stiti i da tu nema nista lose, da oni ne moraju da brinu o bezbednosti....ali to je cista zabluda, a eto i primera.....
pazi burazeru šta ću da ti kažem, ja ne mogu da verujem da bi ijedan normalan juzer mogao da koristi računar a da nema av upaljen. gledao film ili surfao ili bio na stand baj režimu.
kad se av jednom instališe, više se ne dira. to mu je i svrha da uvek neprimetno radi u pozadini i ne pravi probleme. ko ima da ga iskopčava?
zašto?!?
pazi burazeru šta ću da ti kažem, ja ne mogu da verujem da bi ijedan normalan juzer mogao da koristi računar a da nema av upaljen. gledao film ili surfao ili bio na stand baj režimu.
kad se av jednom instališe, više se ne dira. to mu je i svrha da uvek neprimetno radi u pozadini i ne pravi probleme. ko ima da ga iskopčava?
ma znam ja to, nego treba to ovima kompjuterski neobrazovanima da se objasni
oprostite što smetam al može mi ko reć kak da otvorim temu na ovom forumu tek sam se registriro pa neznam
jednostavno....
udjes u kategoriju koja te zanima i kliknes na Pokreni novu temu
zašto?!?
ma znam ja to, nego treba to ovima kompjuterski neobrazovanima da se objasni
jeste, dobro si to zametio. al ne sme da se dogodi to je br. 1 pravilo ne diraj av.
jednostavno....
udjes u kategoriju koja te zanima i kliknes na Pokreni novu temu
rešili smo preko pp-a. zahvalio se čovek
kad sam bio na fejsu jedan lik mi poslo link i napiso de vidi ovo taj link je glasio ovako ne stisćite ga jer je virus :http://video-shares.net i stisnio sam ga i bio je neki video i sad nemogu na fejsu ni lajkat ni komentirat i kad pišem statuse umjesto statusa izbaci taj link kako bi se to moglo rješit da uklonim taj virus
Cim sam kliknuo na taj lik Kaspersky je poludio.
br. 1 pravilo ne diraj av.
Pravilo br. 2: Drži mozak uključenim, pogotovo na facebooku.
pravilo br.3 nemaj FB
pravilo br.3 nemaj FB
EDIT:
Pravilo br. 4: Imaj instaliran dobar antivirus i ne trebas brinuti. Ili imaj Mac OS X.
pravilo br.3 nemaj FB
EDIT:
Pravilo br. 4: Imaj instaliran dobar antivirus i ne trebas brinuti. Ili imaj Mac OS X.
Ako već imaš Windowse , uvijek imaj WOT na browseru .
Cim sam kliknuo na taj lik Kaspersky je poludio.
Vjerujem da svaki bolji AV to blokira.
pravilo br.3 nemaj FB
Ili to. Još bolje.
Ma bijo je roditeljski nedzor uključen pa avast nije mogo reagirat a bokte pa zašto bi isključio avast hhahahah kompijuterski neobrazovani
Ma bijo je roditeljski nedzor uključen pa avast nije mogo reagirat a bokte pa zašto bi isključio avast hhahahah kompijuterski neobrazovani
jel možeš da mi objasniš taj parential control? znači kad si u njemu i kad surfaš av mora da se isključi?
Ako već imaš Windowse , uvijek imaj WOT na browseru .
Ako imas neki dobar antivirus tipa : Kaspsersky Internet Security 2010/2011, Kaspersky Pure ili Bitdefender Internet scurity ili Total Security onda ti ne treba WOT ili ti ga Web of trust . Kaspersky ima dobar Web Anit - Virus. Ima i drugih ali meni su te opcije najbolje. Ili neki Kaspersky ili Bitdefender.
Pa kad ti neko zablokira ulazak u programe oni nemogu da se ukljuće moraš upisati šifru administratora al sklonio sam parental controls
Moj NOD podivljao kad sam kliknuo .
ajde gde su ostali? još fali da se izreklamiše norton, avira, panda i cis
Pa kad ti neko zablokira ulazak u programe oni nemogu da se ukljuće moraš upisati šifru administratora al sklonio sam parental controls
kako si mogo da uđeš u programe ako su zablokirani i išo da surfuješ? ne razumem baš.