AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 806.731
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
chaselol kaže...
The_Fichek kaže...

Se može podići power limit Asusovoj 470 ili je zaključan??? 

Mozes ga staviti +50% u MSI afterburneru ali ga grafa ne jebe ni 2% jedino sto pomaze je asus gpu tweak u tom slucaju, jedna od 3 aftermarket 470ke koje konstantno throttlaju i rade na 1.1ghz (xfx i gigabyte)

XFX ne throttla, to se desava zbog drivera 16.9.X i 16.10.X

16.7.3 recimo nema tih problema

13 godina
neaktivan

LOL kosta 1479kn! Ludilo! 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
chaselol kaže...

Vidio i ja to danas, pa se zagrijao i bacio u istraživanje i naišao na ovo pa me ohladilo 

KLIK

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 21:05 (ibme74).
13 godina
neaktivan

Da heatsink je los kao i kod 290/390 serije jer ne nalijeze na sve komponente grafe da je ohladi kako treba.
Sve se to da srediti malo undervoltanjem i eventualno da stavim jedan fan direktno da duva na zadnju stranu grafe :D mislim kome se da cackati, ovo je vrhunska kupovina.

Ja medjutim cekam 1050ti da izadje da jos malo padnu cijene i piknuti nesto fino, mozda cak i ovu asusicu sad... hmm 

11 godina

Ustvari grafa ima jedno od boljih VRM hlađenja, kaj se 470 tiče, a u Tomshardware vele da je problem u točno jednom od 4 VRMa. Ista priča je i kod drugih 470 i 480, postoji taj jedan problematični VRM i gotovo.. 

16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

baš sam i ja vidio danas ,taman htio staviti tu ,mislim da cu si uzeti ,valjda se taj problem sa temperaturom da srediti sa ventom ,zasad se smrznes u kucistu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

Da heatsink je los kao i kod 290/390 serije jer ne nalijeze na sve komponente grafe da je ohladi kako treba.
Sve se to da srediti malo undervoltanjem i eventualno da stavim jedan fan direktno da duva na zadnju stranu grafe :D mislim kome se da cackati, ovo je vrhunska kupovina.

Ja medjutim cekam 1050ti da izadje da jos malo padnu cijene i piknuti nesto fino, mozda cak i ovu asusicu sad... hmm 

A i mene kopka da kupim, a opet nebi htio kupiti grijalicu za kućište 

Kada bi barem izlaskom GTX1050 pala cijean XFX RX470 na 1.500kuna, njihove RX4xx mi se najviše sviđaju 

11 godina

Yap, ali kod nas random padaju cijene, nema neke logike da će izlaskom nove serije pasti cijene neke druge. Npr. vidi cijene gtx 960, wtf.

13 godina
neaktivan

Meni su oci uprte u ovu asusicu i nitro, jer ih najvise koriste mineri, najbolje se undervoltaju od svih proizvodjaca tako da me ove temperature apsolutno ne brinu 

msi ne dolazi u obzir, preskupo 

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 21:30 (chaselol).
11 godina

MSI je povoljna jedino u Njemačkoj...

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 21:32 (The_Fichek).
12 godina
 The_Fichek kaže...

Yap, ali kod nas random padaju cijene, nema neke logike da će izlaskom nove serije pasti cijene neke druge. Npr. vidi cijene gtx 960, wtf.

Da, u Linksu isto kao "akcija", ASUS R9 380 2GB 1.719kn, redovna cijena 1.899kn  za 1.900kn uzmes Sapphire RX480

9 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

to je ziher neka greska sa cijenom :)

nemaju je na lageru, ima samo web cijenu, ne i cijenu u ducanu.

imate dvije mogucnosti, napravim odmah narudzbu pa vam je moraju prodat po to cijeni ili pricekajte sutra ujutra kada osvjeze cjenik pa cemo vidjeti sta se u stvari desava sa tom grafickom

samo je 50 kuna skuplja od RX 460, a mislim da to ne bu bas tak islo

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Čini mi se da će forum biti pun tih 470ki.

edit: Možda se Links počeo igrati "gerila marketinga" u kasne sate...

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 21:46 (metallic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ja sam je naručio još popodne, a kažeš da je moraju onda dati po toj cijeni, Jel to sigurno ili ?
Imao sam ju ja pa sam ju vratio zbog throtlanja, išla je do otprilike 1360, 1900 memorija, i držala je do 65 stupnjeva,ali samo ako je limit bio na +50,temp. limit do kraja, fan do kraja, i onaj acustic na max, ali se čula ko avion, to sam napisao po sjećanju, mislim da nju muči temp throtlanje, nešto joj neda da ide preko 65, negdje sam i čitao da bi asus to mogao riješiti biosom
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

jos vece bi bilo za 8gb model ;-)

naj jeftinija sa 8gb

https://www.mikronis.hr/vga-msi-radeon-rx-470-gaming-x-8gb-gddr5-2x-displayport-2x-hdmi-p-n-rx-470-gaming-x-8gb.aspx

kad padne na 1800 bit ce bb za 8-cu

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 22:01 (4mal).
11 godina

doktordoc

Ček, vratio si ju i sad opet naručuješ, ne kužim. Btw., jesi pokušao naći neku sredinu između throtlanja i max. OCa, npr. 1300 / 1850Mhz..

11 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Meni su oci uprte u ovu asusicu i nitro, jer ih najvise koriste mineri, najbolje se undervoltaju od svih proizvodjaca tako da me ove temperature apsolutno ne brinu 

msi ne dolazi u obzir, preskupo 

Svaku moš brutalno undervoltat, ali je do chipa koliko nisko moze ic, a da bude stabilno, a to nije ni do ausa ni sapphirea vec AMDa. Tak da sto se tog tice je svejedno

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
neaktivan

Znam da je do cipa, ali izgleda da je asus i sapphire dobio najbolje u ovoj seriji ili se najvise prodaju pa ima najvise podataka o tome na netu 

p.s. dobra ti ta "integralna" grafa 

10 godina
neaktivan
Da vratio sam ju Jel je bila dogovorena jedna cijena a dobio sam je dosta skuplje, pa sam vratio
Ali za 1500 kn se bome isplati
Nisam je dugo imao da probam u tanane nać neku sredinu
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Gura cak BF1 na 720p low

Battlelog: D3lBoy-00
10 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
chaselol kaže...

Izgleda nista od te cijene :D

https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-asus-rog-amd-radeon-rx-470-strix-gaming-oc-4gb-ddr5-dvi-hdmi-dp-051800091

Mislim da je idalje u linksu best buy xfx rx 470 rs black edition za 1750 kn,popust traje jos 5 dana samo da prokleta placa sjedne do 30 da mogu narucit.

15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

To nove pošiljke dolaze ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ne, ti si linkao OC verziju, to nije isti model. Puno ljudi je već naručilo tu Strix 470 za 1480kn, vjerujem 90% njih Bugovci tako da ćemo vidit je li prošlo.

11 godina
The_Fichek kaže...

Ne, ti si linkao OC verziju, to nije isti model. Puno ljudi je već naručilo tu Strix 470 za 1480kn, vjerujem 90% njih Bugovci tako da ćemo vidit je li prošlo.

Ne mogu je dodat u kosaricu pise da je nedostupno.Citam po netu i vidim da ima problema sa temperaturama kad dode do 65 stupnjeva da pocne throtlat.

Sad se dvoumim dal da uzmem 250 kn jeftiniju tu asus ili xfx rs black edition,necu da mi grafa stvara ogromne probleme.

12 godina
Acex kaže...
The_Fichek kaže...

Ne mogu je dodat u kosaricu pise da je nedostupno.Citam po netu i vidim da ima problema sa temperaturama kad dode do 65 stupnjeva da pocne throtlat.

Sad se dvoumim dal da uzmem 250 kn jeftiniju tu asus ili xfx rs black edition,necu da mi grafa stvara ogromne probleme.

Pa ako imas para za XFX tu se nemas sta dvoumit

10 godina
neaktivan
Nema xfx -a black, nedostupna je, samo obična
A u links sam ja danas zvao, kažu da je to bila prava cijena, a sad i protisu ih ima po 1580
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Acex

Kaj ti je čudno? Takva ponuda ne stoji dulje od 1 dana. Par forumaša je reklo da ih je naručilo pa ćemo vidjeti.

doktordoc

Ima je i u drugim dućanima, no čini mi se da je XFX sa RS, tj. svim 470 modelima, obavio manje kvalitetan posao u odnosu na Sapphire. Black edition mislim da ne znači ništa bolji cooler, nego više Mhz out of the box i vjerojatno malo bolji OC potencijal. Gledam na netu.. grafa podivlja kad joj staviš +50% power limit. Kaj se buke tiče čini mi se da su sve tu negdje u odnosu na MSI, ali MSI je preskup.

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Ja narucio i dobio mail

navedena grafička kartica je nedostupna što bi značilo da je nemamo na lageru a isto tako je nema niti naš dobavljač. Nemamo informaciju kada će ponovo doći u prodaju. Predlažem zamjenu:

https://www.links.hr/hr/graficka-kartica-pci-e-xfx-amd-radeon-rx-470-true-oc-4gb-ddr5-hdmi-dvi-dp-051800125

--

Robert Krajinović
LINKS d.o.o.
Bobovačka 2, 10000 Zagreb
Hrvatska (Croatia)
Tel: +385 1/3096-944
Tel: +385 1/3096-945
Fax: +385 1/3098-636

RIP

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Hahahah, a vidi ovo za 13kn više: https://www.centro.hr/xfx-radeon-rx-470-rs-4gb-gddr5-true-oc-xfx-rx-470p4lfb6.aspx ili za 30-80kn više: http://www.nabava.net/search.php?q=nitro+470

Kada si kliknuo narudžbu, u kolko sati?

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2016 13:01 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice