Mobitel mi nema opciju za eSIM (kineski mobitel), no koristim fizičku eSIM.me karticu i aplikaciju koja omogućava spremanje više eSIM-ova na tu jednu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koriste ga uglavnom lopovi i prevaranti i ovi kaj im nije bitan opcenito bilo kakav oblik backup-a
Kad se mi je razbio telefon sa e-simom unutra, sam najprije morao nabavit obični sim, jer zbog razbijenog ekrana nisam mogao doći u settingse i od e-sima, da ga deaktiviram i ponovo aktiviram u drugom telefonu. 
Koriste ga lopovi i prevaranti i ovi kaj im nije bitan opcenito bilo kakav oblik backup-a
O čemu ti mile ti matere? Kakvi lopovi, kakav backup???
Koriste ga lopovi i prevaranti i ovi kaj im nije bitan opcenito bilo kakav oblik backup-a
evo jedan od primjera post iznad tebe

Kad se mi je razbio telefon sa e-simom unutra, sam najprije morao nabavit obični sim, jer zbog razbijenog ekrana nisam mogao doći u settingse i od e-sima, da ga deaktiviram i ponovo aktiviram u drugom telefonu. 
Što nisi mogao samo reći operateru da ti pošalje novi esim za tvoj broj?
Pre jednostavno!
pa čak ni to.. samo ga ponovno aktivira s QR kodom kojeg je dobio prvi put
Kodovi jednokratni, a nekada i vremenski ograničeni.
Redovna kartica fizička. eSIM samo putovanje van EU za mobilne podatke.
Brkoni
Ja gledam zasto vise operatera ne nudi multiSim, a onda skuzim da se pola ljudi boji koristit eSim
Ja gledam zasto vise operatera ne nudi multiSim, a onda skuzim da se pola ljudi boji koristit eSim
Zato kaj je prekomplicirano i neuredeno, trebas biti online da bi je uopce aktivirao, bar kod, 15 aktivacija, mailovi i ostala cudesa. ljudi zele jednostavnost, kupis fizicki sim i to radi svugdje bez interneta, broj je tvoj do smrti na tvoej ime i prezime u bilo kojem mobitelu.
S esim ako nekaj krepa moras potvrdivati dali je to tvoje, daj opet mailove sifre kodove, nesto od toga ako ti fali ili si zaboravio sto se kod ljudi često dešava vise nemozes pristupiti tom broju itd itd, lakse je "provaliti" u mobitel, kartice i sve ostalo.
Ima jos hrpa gluposti vezanih uz esim svakako nebi bilo lose napraviti jedan osebujni clanak koji bi pokrio sve moguce nedostatke i tu jedinu prednost roaming troska
otkad to? ja imam A1 koji sam aktivirao već par puta i to u recimo 2 godine
otkad to? ja imam A1 koji sam aktivirao već par puta i to u recimo 2 godine
vjerovatko ovisno gdje uzmes esim svako vrti svoje uvjete koristenja.
Povirio bonbon.
Vidim prije dva dana ažurirana objava.
Dakle, kod njih je ovako
Zato kaj je prekomplicirano i neuredeno, trebas biti online da bi je uopce aktivirao, bar kod, 15 aktivacija, mailovi i ostala cudesa. ljudi zele jednostavnost, kupis fizicki sim i to radi svugdje bez interneta, broj je tvoj do smrti na tvoej ime i prezime u bilo kojem mobitelu.
S esim ako nekaj krepa moras potvrdivati dali je to tvoje, daj opet mailove sifre kodove, nesto od toga ako ti fali ili si zaboravio sto se kod ljudi često dešava vise nemozes pristupiti tom broju itd itd, lakse je "provaliti" u mobitel, kartice i sve ostalo.
Ima jos hrpa gluposti vezanih uz esim svakako nebi bilo lose napraviti jedan osebujni clanak koji bi pokrio sve moguce nedostatke i tu jedinu prednost roaming troska
Bome je prekomplicirano. Unutar 10 minuta imam eSim, a ti trebaš 10 dana čekati da ti SIM stigne poštom. Stvarno prekomplicirano: prvo trebas biti doma da preuzmeš paket nakon 10 dana, baratati papirima po rukama pazeći da se ne porežeš na isti. Pažljivo otrgnuti odgovarajuću veličinu plastike, a uvijek pukne krivo pa se treba namiještati jedna u drugu (osim ako ne trebaš najmanju). Unesi PIN (ili ga isključi ako je po default-u uključen - zavisi kako tko želi). Nazovi nekog da se SIM aktivira (za to treba imati imenik pri ruci ili žute stranice). Tražiti iglu za otvoriti dio u koji ide SIM kartica i paziti da se ne gurne u otvor za mikrofon itd. itd.
Biti će još hrpa glupih komentara vezanih uz SIM te svakako ne bi bilo loše napraviti jedan osebujan članak koji bi usporedio jedno i drugo jednom za svagda, počevši od narudžbe SIM kartice online (za što prvo treba i biti online) ili potpisivanja hrpe papira u poslovnici da dobiješ SIM. Ili troškove goriva do najbliže poslovnice. Ili trošenja vremena na odlazak u poslovnicu i čekanja u redu dok netko ispred tebe ima milijun pitanja o novom iPhone-u. Sarkazam off.
Kakvo cekanje, mozda ako si narucio broj u Bangladešu
kupis sim broj kod bilo kojeg operatera ubacis je u mob i koristis odma u svom mobitelu ili bilo kojem drugom.
kupis sim broj kod bilo kojeg operatera ubacis je u mob i koristis odma u svom mobitelu ili bilo kojem drugom.
Isto ka i esim, kupiš kod bilo kojeg operatera, skeniraš qr i eto broja (usput ne trebaš internet za aktivaciju esim-a). Ako češ prebacit na drugi mobitel isto tako ništa lakše bar kod Samsunga i Apple-a i gotovo brže nego šta češ ti nać žicu za izgurat onaj utor za promjenit sim karticu.
Moram te pitati, jer si mi sumnjiv - imaš li problema sa shvaćanjem stvari ili selektivno čitaš dijelove postova?
Molim te, čitaj s razumijevanjem; došli su lopovi - ukrali mu backup. Potom su došli forenzičari - zaplijenili mu backup-backupa. Sad mu je slučaj zapeo na Backup sudu.