Zašto je slanje AI odgovora na upit prijatelja - n

poruka: 7
|
čitano: 1.460
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zašto je slanje AI odgovora na upit prijatelja - n".
8 godina

Tu je i problem starog dobrog kurč...a, jer imaš takvih malo more na redditu gdje netko pita za savjet/mišljenje i onda očito vidiš jednog kako copy/pejsta odgovor iz ChatGPT-a, i najtragičnije je što polovica pojma nema da je to odgovor AI-a. Ali ne fali toga ni ovde u zadnje vrijeme!

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 mjeseca
protjeran

Ah, da, radio mi je ovo jedan. Više nismo ekipa. Ali nije do mene; on i AI su izgubili veliku, dugotrajnu raspravu, pa su se naljutili. Nije mi drago da je tako ispalo, ali ne osjećam se krivim. Bezveze je taj AI - daje nam ribu, ne uči nas pecat. 

1 0 hvala 0
17 godina

lmgtfy nije nepristojna komunikacija, zapravo je vrlo pristojna. Nepristojna komunikacija je kad te netko gnjavi za toliko očitu stvar da imaš opravdanje poslati mu taj link.
Nisam ga koristio već dugo, ali evo baš maloprije jesam i to sam slao lmgtfy link vlastitoj ženi, jer je komotna i pita me gluposti.

lmcgpttfy s druge strane, je nepristojna komunikacija. Bilo kome dati da ima posla s chatgpt-em (a da ne zna sam koristiti servis na način da je stvarno koristan, umjesto zavaravajući) je bezobrazno i neodgovorno.

Gledam te!

3 0 hvala 0
17 godina

hebeš "prijatelja" koji te ne poštuje na način da te koristi kao jeftin alat za vlastitu lijenost i komfor

4 0 hvala 0
12 godina

Ako ti to prijatelj tako šalje znaš da nije sharpest tool in the shed ako mora koristiti glorificiranog papagaja za jednostavne odgovore.

Zabrinut sam za buduće generacije. Neće si gaće moći obući bez četdžipitija. 

Nadglednik dina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Meni je žena jedan dan pitala brata telefonski, imala je neke probleme sa gostima, neke teske dramice, za sapunice scenarij, kaze joj brat pitaj chat gpt, i ova pitala, dobila dobre odgovore, ja odahnia. I naucia sam je kako moze pricat sa chatgpt-em tako da sam i tu kupio neko vrijeme. Sad ce neko pomislit a sta ako ti zena razvije emocionalnu vezu sa chatgpt-em? Da malo razmislim. Boli me briga? Jeli to dobar odgovor? XD

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.11.2025 11:57 (KIKI3ooo).

0 0 hvala 0
9 godina

Rec'te sto hocete, ali neko negdje vec stupa u spolne odnose uz pomoc AI-a, pomocu nekih spika koje je zakuhao AI. 

A sada on a serious note, ovo dolje je true story od prije 2 tjedna. 

Kolega se udao u Francusku, spandzao se s nekom crnkinjom negdje i dobio 2 djece. Tu negdje, jer ne govori FR jezik a debilno je usrljao u pricu, se i preselio, ali posto je imao probleme s zaposljavanjem (jer kome treba negovornik jezika, a znamo kako zabe mrze engleski), krecu komplikacije jer po njemu zenka ima neke narcisisticke poremecaje i pocinje neko nasilje (fizicko prema njemu, a on kao kultivirani Balkanac nije uzvratio pivskom flasom u glavu), i razne ludosti. Razvodi brakova, voodoo magija i razne stvari ostavljene njemu na dovratcima, ispod tepiha, weaponising djece itd. Znaci tipicna prica kad dvoje ljudi podivljaju a nema trece strane da im polomi noge jer unistavaju djecu oko sebe. 

No tu sleduje Twist.

Poznanik se odlucio za nuklearnu opciju - borba protiv bivse supruge i njenih ponasanja, AI-em.

I kid you not. 

To je jedan od razgovora koje slusas a ne vjerujes, pa se umivas hladnim vodama, eksas 2 votke s octom ali i dalje si u problemu s procesuiranjem stvari. 

Dakle (ne pitajte kako), ali pomocu AI-a, gradi njen "model licnosti, narcisista", upucava unutra realne situacije koje ima s njom i trazi kontra-poteze koje bi mu trebao osmisliti AI. 

Tu sam negdje odrezao razgovor jer je postalo malo... pre za moj ukus. Jerbo ako ne valja, ne valja. Okrenes stranicu i izvedes najbolje sto mozes da se oporavis i brines za te podmlatke.

Stvar napreduje, i to brze nego neko misli. Samo neko sjedne u auto, ode u Bosnu, kupi PAP-ovku i resi ex-draganu na kucnom pragu, a neko ode u AI svijet i bori se binarno. 

I sve to hoda medju nama dragi mladici. Stoga oprezno djeco. Vani je opasno. 

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice