Svaki put kad procitam da zimska oprema znaci i ljetne gume i lance u gepeku se nazivciram. Pa nije stvar u izvlacenju iz zapuha nego da je auto stabilan na cesti u svakoj mogucoj zimskoj situaciji i da ne pobije nas ostale kad pocne proklizavat na susnjezici s ljetnim gumama.
Podsjetnik na obveze vozača u zimskom razdoblju: d
- poruka: 4
- |
- čitano: 541
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nekako u glavi imam da to s ljetnim gumama vrijedi samo za lokalne ceste, ne i međugradski promet.
Tipa ako s ljetnim gumama odeš na ZG obilaznicu si u prekršaju.
Ako je tako, onda mi to nije problem, jer snijega praktično nismo vidjeli već godinama, a ako slučajno i padne, počisti se u roku par sati, dok se ceste redovito posipavaju solju tamo gdje temperature idu dovoljno nisko.
Gledam te!
Suprotna stvar se događa zimskim gumama po toplom vremenu (to je ono kad škripe), one su mekane i prilagođene za niske temperature te se pri vrućini peku i brzo troše, te takve mogu brzo postati neprikladne za zimske uvjete.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Pa ne znam, ja imam auto koji vozim samo po gradu i nemam više zimske gume. Pred nekoliko godina sam prestao kupovati zimske jer je postalo besmisleno, obzirom da imamo auto za dulje relacije, a na posao ionako u principu idem bajkom, osim ako baš padne pljusak. Tako da niti ljetne ne stignem potrošiti u nekom razumnom razdoblju.
Uglavnom, u tih dvije-tri godine nisam primijetio neko strašno loše ponašanje na cesti. Da, izbjegavam nagla kočenja i promjene smjera, ali to sam realno radio i sa zimskima. Nisam baš primijetio da se guma ponaša kao plastika. Nestabilnija je, ali je i dalje guma...
Nisam imao nesreće, čak niti rubne situacije.
Gledam te!