Podsjetnik na obveze vozača u zimskom razdoblju: d

poruka: 4
|
čitano: 541
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Podsjetnik na obveze vozača u zimskom razdoblju: d".
13 godina
Podsjetnik na obveze vozača u zimskom razdoblju: d

Svaki put kad procitam da zimska oprema znaci i ljetne gume i lance u gepeku se nazivciram. Pa nije stvar u izvlacenju iz zapuha nego da je auto stabilan na cesti u svakoj mogucoj zimskoj situaciji i da ne pobije nas ostale kad pocne proklizavat na susnjezici s ljetnim gumama.

3 0 hvala 2
17 godina
Re: Podsjetnik na obveze vozača u zimskom razdoblj

Nekako u glavi imam da to s ljetnim gumama vrijedi samo za lokalne ceste, ne i međugradski promet.

Tipa ako s ljetnim gumama odeš na ZG obilaznicu si u prekršaju.

Ako je tako, onda mi to nije problem, jer snijega praktično nismo vidjeli već godinama, a ako slučajno i padne, počisti se u roku par sati, dok se ceste redovito posipavaju solju tamo gdje temperature idu dovoljno nisko.

Gledam te!
11 mjeseci
To za ljetne gume po zimskim uvjetima nemam pojma tko je pisao taj zakon , to je totalno drugačija smjesa gume koja nije prilagođena hladnim temperaturama te gubi svojstva gume te se ponaša kao plastika , što znači da nije za vožnju na niskim temperaturama zato što postaje opasnija, kako za osobe u autu tako i za ostale sudionike u prometu! Tko može jamčiti po zimi da u toku dana cesta neće biti slipava u jednom trenutku ili negdje u zavoju u sjeni da neće biti poledice. Hoću reći da uopće ne mora biti snijega za zimske uvjete na cesti , a kako voziti s lancima po "čistoj" cesti!

Suprotna stvar se događa zimskim gumama po toplom vremenu (to je ono kad škripe), one su mekane i prilagođene za niske temperature te se pri vrućini peku i brzo troše, te takve mogu brzo postati neprikladne za zimske uvjete.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
17 godina

Pa ne znam, ja imam auto koji vozim samo po gradu i nemam više zimske gume. Pred nekoliko godina sam prestao kupovati zimske jer je postalo besmisleno, obzirom da imamo auto za dulje relacije, a na posao ionako u principu idem bajkom, osim ako baš padne pljusak. Tako da niti ljetne ne stignem potrošiti u nekom razumnom razdoblju.

Uglavnom, u tih dvije-tri godine nisam primijetio neko strašno loše ponašanje na cesti. Da, izbjegavam nagla kočenja i promjene smjera, ali to sam realno radio i sa zimskima. Nisam baš primijetio da se guma ponaša kao plastika. Nestabilnija je, ali je i dalje guma...

Nisam imao nesreće, čak niti rubne situacije.

Gledam te!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice