Intel Core i7-4770K: Haswell

poruka: 237
|
čitano: 65.423
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Intel Core i7-4770K: Haswell
rooswelt1991 kaže...

Zašto ne imati još jedan PCE slot? Čovjek je rekao kupiti msi gtx660, i nakon pola godine, skupi još 1000kn (koliko bi tad trebala vrijediti gtx660 po oglasnicima) stavi u SLI i dobije performanse u rangu gtx680.

Još su to super tihe kartice, neće ih ni čuti, pogotvo na dotičnoj Asus ploči, gdje ima prostora između.

Neznam samo kko se netko od vas usuđuje reći "nikad mi neće trebati". Za cijenu od 200kn, ti ćeš uzeti matičnu sa samo jednim pce slotom, slabijom faznanom regulacijom, manje sata konektora i da ne nabrajam više.

Pogtovo zato što će uzeti K procesor na kraju, ako se kroz godinu dana odluči OC-at, razlika između ove dvije ploče postaje enormna...

Što recimo da čovjek kupi zvučnu karticu koja ide samo u pcie, recimo da je dobije na poklon.

Postoji milion mogući varijabli što se može dogoditi, a 200kn pokriva jako puno toga....

i Izbije 15 dana cigara ili jedan dobar izlazak van {#}

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
17 godina
toxic kaže...

i Izbije 15 dana cigara ili jedan dobar izlazak van {#}

Ma to je ono što ja nikako ne shvačam danas. Računalo se sastoji od matične ploče na koju se stavljaju ostale komponente.

Kako stvari danas stoje, meni se više čini da je prava definicija da se računalo sastaoji od procesora koji radi na što više ghz, grafa sa što više memorije, i matične koja se uglavi na to {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
protjeran
neznam sta ce mu uopce maticna prek 1000kn niti k procesor kad se i na toj najeftinijoj ploci doticni "non K" i5 kloka u dva klika prek minimalno 4ghz?(dali je itkome poput njega to potrebno?) a i sam je rekao da nije nikakav entuzijast kao sto isti forsiraju kupovinu k proca i "nesto kakti bolje/skuplje ploce kad se za oc od 0/24@4Ghz to sve moze i bez toga?!LP
||| Intel Core™ i7 inside |||
16 godina
neaktivan

Sve je to točno, ali jednostavno zašto uzimati nešto ako nećeš iskoristiti puni potencijal toga. 

Što će mojoj curi npr. laptop s i5 quad procesorom te grafičkom koja bi posramila neke stolne verzije ...

Jer ona ide samo na fejs i youtube, nekad nešto piše na kompu.

I uglavnom kad sam joj ja preporučio koji laptop da si uzme, i3 s integriranom grafikom, odličan za njene potrebe čak i previše za što joj treba. 

Došla je doma s laptopom od 200€ više nego što je trebala platiti onaj što sam joj ja rekao, ali onoga nije bilo u roza boji pa je uzela ovaj. 

Kontaš ti to :)

Ali imaš ti u jednu ruku pravo, 200kn više za ovo 200kn više za ono. Skupi se to, a za tu razliku ja si radije uzmem ssd i onda sam sretniji s tim. 

Uglavnom, počeli smo previše off topic, idemo se vratiti na temu a to je nova generacija procesora. 

Đuro#2155,
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ako se gleda na gaming - umjesto 200kn skuplje ploče i 500kn skupljeg procesora - ta se suma doda na

grafičku karticu - i gaming performanse su svakako bolje.

Osobito zato što 90% korisnika ne clocka - oni vole da uključe PC - i da sve radi, da se mogu igrati i to je to.

1. RTFM | 2. Use the search button | 3. Respect elders
14 godina
Don Kihoty kaže...

Ako se gleda na gaming - umjesto 200kn skuplje ploče i 500kn skupljeg procesora - ta se suma doda na

grafičku karticu - i gaming performanse su svakako bolje.

Osobito zato što 90% korisnika ne clocka - oni vole da uključe PC - i da sve radi, da se mogu igrati i to je to.

Upravo tako, tako nešto  sam i ja mislio.

16 godina
neaktivan

Da ja nadodam još nešto, na ovu temu. 

Ja bi još malo sačekao s kupnjom novih vezija ploča i procesora. 

Dolazi ljeto nije da baš da će je komp u to vrijeme prijeko potreban. Da malo prođe ljeto i da se vidi kako procesori i grafičke dišu, da koja revizija loših ploča i krivih drivera izađe, pa da znamo na čemu smo. A i koliko sam skužio kao treba biti oprezan s odabirom napajanja. 

A i ogradili su se od istog socketa, šteta, da je makar ostalo na 1155, pa bi i cijene ivy i sandy pale. Ali ovako ne očekujem pad.

A što je i razumljivo, ipak treba što više love izmusti.  

Čak i velikani koji sad sastavljaju kompove, ako netko prati linus-a i njegove uratke na youtubu, ne izdaju PC s klokanim sustavom, iako je unutra vodeno i bijesna matična. 

Baš iz toga razloga što još ne žele uletavati u neka klokanja i ponašanja na voltažama i sve dok se to malo ne istabilizira.  

Đuro#2155,
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Jedino, ja bi vrlo rado umočio Haswella u ove dvije divne ploče:

16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Jedino, ja bi vrlo rado umočio Haswella u ove dvije divne ploče:

Iako postoji mogućnost da nisu kompatibilne,

ploče, iz slike ne znam koji socket paše {#}

Đuro#2155,
14 godina

Ma pašu one, pašu {#}.

12 godina
neaktivan

Potencijalni kupci bi mogli provjeriti navode o razlikama između pre-production i retail modela - xbitlabs itd. Lošiji OC i temp +15?

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dromo kaže...

Potencijalni kupci bi mogli provjeriti navode o razlikama između pre-production i retail modela - xbitlabs itd. Lošiji OC i temp +15?

Tocno. Prvi komentari na procesore kupljene u normalnoj prodaji su - katastrofa! Kome treba "K" Haswell sa svojih 5% poboljsanja performansi po taktu i 20% pogorsanja u overclocku?

Ako se ovo potvrdi kao istina i ne ispravi u sto je moguce brzem roku Haswell ce biti dupli fail.

15 godina

veča potrošnja ,veče zagrijavanje

veče zagrijavanje-manji overclock :)

Prodajem I7 3770k&asus p8z68 delux/gen3
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan

Izgleda da nije problem samo u grijanju i potrosnji. Primjerci procesora imaju blokadu na 42X i koliko mu god napona dao i kako ga god hladio on ne ide iznad. 

1 0 hvala 0
15 godina
BlueMax kaže...

Izgleda da nije problem samo u grijanju i potrosnji. Primjerci procesora imaju blokadu na 42X i koliko mu god napona dao i kako ga god hladio on ne ide iznad. 

svi ili??

Prodajem I7 3770k i asus p8z68 delux/gen3
14 godina
neaktivan
zagy15061984 kaže...

veča potrošnja ,veče zagrijavanje

veče zagrijavanje-manji overclock :)

svi ili?

Prior to each processor release, Intel produces a number of engineering sample chips. These chips are, theoretically, identical to the finished retail product, minus a few last-minute fixes that may be inserted to work around some bug or other. They are provided to hardware partners in order for pre-release engineering work - designing desktops, laptops, tablets and mobiles around the requirements of the part - to be carried out before mass production begins. This allows manufacturers to launch their products day-and-date with Intel's chip release.

Sadly, it doesn't appear to have worked out quite that way for Haswell. According to PC Pro, manufacturers who produce pre-overclocked gaming systems have found that the retail chips they've just received are only hitting speeds of 4.2GHz to 4.4GHz stably compared to up to 4.8GHz with pre-production engineering samples.

One manufacturer claims that pre-release chips marked as 3.5GHz parts were tested completely stably at 4.8GHz, but of the 40-50 retail units the company has tested not a single one has managed to reach above 4.2GHz without hitting unsafe temperatures or requiring too-high levels of voltage. Another firm has stated that it has had to drop plans to offer pre-overclocked Haswell systems running at 4.5GHz - a figure, again, planned based on engineering work carried out on pre-production samples provided by Intel - to 4.3GHz in order to ensure stability. 'There is a big difference in the overclocking potential between early Haswell samples and retail,' the unnamed manufacturer claimed.

Another manufacturer claims that retail Haswell parts are proving too hot to handle, stating that even while running at stock speeds the chips reach higher temperatures than the pre-production engineering samples - by around 15 degrees Celsius, according to the unnamed company's tests - or even the retail models of Intel's last-generation Ivy Bridge chips.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.6.2013 22:56 (BlueMax).
15 godina
protjeran

To je dobra vijest - mogla bi pasti cjena HW-a u startu. {#}

A 90% korisnika ionako treba stock performanse, koje su CpC bolje od IB-a.

14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

To je dobra vijest - mogla bi pasti cjena HW-a u startu. {#}

A 90% korisnika ionako treba stock performanse, koje su CpC bolje od IB-a.

Ja ne znam zasto ti konstantno spominjes tih 90% korisnika. 90% korisnika ionako treba i3 ili Celerona i to i kupuje. Medjutim prodaja Intelovih "K" modela SB i IB je takodjer bila odlicna i ako pricamo o tim modelima (vidi naslov teme) onda pricamo o overclocku. Koji je smisao novog overclockerskog procesora koji se performansama ne moze pribliziti ranijoj generaciji, pa ni onoj jos starijoj? Sto je najgore, ako si procitao ovo sto sam postao povise, Haswell procesori i na stock taktovima griju ko blesavi (i do 15C vise od IB). Nakon onog bezobrazluka sto su napravili sa IHS pastom na IB mislio sam da ce s Haswellom popraviti stvar no sad su usrali jos gore i to opet namjerno ( ES Haswell procesori su bez ikakvih problema isli na 4.8-5GHz). Doslovno tjeraju ljude koji zele jak procesor na 2011 platformu. Bezobrazluk.

15 godina
protjeran

5GHz baš nebi rekao, 60% procesora ES-a su išli do 4.6GHz,

30% do 4.8GHz, a samo 10% je išlo preko 4.8GHz, i to su baš baš naj primjerci.

Ali kao rekoh - mogla bi pasti cijena svim procesorima HW serije - jer ako K serija nebude išla s prodajom,

morat će im rezati cijenu, pa bi se previše približili nonK seriji, te po tome i njih moraju rezati.

Što je uvjek dobro za korisnike plićih džepova.

14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

5GHz baš nebi rekao, 60% procesora ES-a su išli do 4.6GHz,

30% do 4.8GHz, a samo 10% je išlo preko 4.8GHz, i to su baš baš naj primjerci.

Ali kao rekoh - mogla bi pasti cijena svim procesorima HW serije - jer ako K serija nebude išla s prodajom,

morat će im rezati cijenu, pa bi se previše približili nonK seriji, te po tome i njih moraju rezati.

Što je uvjek dobro za korisnike plićih džepova.

U situaciji gdje su sami sebi konkurencija mogu raditi sta hoce tako da sumnjam da ce cijena ici dolje jer je i sad razlika izmedju K i non K minimalna. I sa IB je bila ista stvar. Nitko pametan nije sa SB presao na IB no ovi su se ipak dobro prodavali jer kad netko kupuje novo racunalo zeli i najnoviji procesor. spustanje cijena jedino je moguce uz AMD-ov napredak no ovi su takodjer izbacili novu liniju joja je jednako dobra/losa kao prosla.

13 godina
neaktivan

koliko je ovaj asusov automatski overclock pouzdan, sta je s tim prime 95 i naponom. od 17:00 na dalje

0 1 hvala 0
17 godina
BlueMax kaže...

U situaciji gdje su sami sebi konkurencija mogu raditi sta hoce tako da sumnjam da ce cijena ici dolje jer je i sad razlika izmedju K i non K minimalna. I sa IB je bila ista stvar. Nitko pametan nije sa SB presao na IB no ovi su se ipak dobro prodavali jer kad netko kupuje novo racunalo zeli i najnoviji procesor. spustanje cijena jedino je moguce uz AMD-ov napredak no ovi su takodjer izbacili novu liniju joja je jednako dobra/losa kao prosla.

Na koju ti to AMD liniju misliš možda Richland APU jel?Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
14 godina

pa da, taj richland apsolutno nije ništa bolji od trinity, a cijena mu je pak viša. haswell barem ima istu cijenu kao i ivy

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=a10+6800k

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=a10+5800k

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Intel Haswell ili ti ga Intel Hasfail {#}.

13 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Intel Haswell ili ti ga Intel Hasfail {#}.

mrznja izvire iz svakog kuta na ovom forumu samo spomeni nekaj protiv nvidije ili intela!strasno{#} nemislim na tebe itomic!

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.6.2013 20:39 (Stjepanj).
17 godina
neaktivan

Lol, na trenutak mi se učinilo da si mu lijepo odgovorio da mržnja izvire iz njega. {#}

Moj PC  
9 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Penryn kaže...

Lol, na trenutak mi se učinilo da si mu lijepo odgovorio da mržnja izvire iz njega. {#}

kad si brzi od svijetla!{#}LP

14 godina

Pa šta je to nego fail kad je CPU brži jedva a moraš mjenjat matičnu da bi ga kupio. A ovo što kaže Stjepanj, Intel lobi je ko neka sekta. Prije bi mamu i tatu izdali nego nešto rekli protiv Intela što im nije na ruku. Šta reć nego presmješno. A niti se znaju šalit uostalom {#}.

16 godina

Zahebana je to stvar imat kompleks manje vrijednosti, itomicFXfail ajde prestani s**at više dosadan si sam sebi, ti i stjepanj možete pod ruku i kolo bacit, ocito i tebi fali karton.

Baš je fail izbacit procesor kojeg ce tvoj dragi AMD možda pokušat stici tamo za 2-3godine, prestani blatit kvalitetnu temu o kvalitetnom proizvodu.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Prije bi mamu i tatu izdali nego nešto rekli protiv Intela što im nije na ruku.

hahaha koji win xDDDDDDDDDDD

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice