Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 49.853
|
čitano: 19.830.673
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Zaporožac kaže...
SamoPitam3 kaže...
c4 ima "us*ane" boje u odnosu na samsunga - nesto su zezli i ni igranje u opcijama ne pomaze puno. Ja sam uzeo na kraju s90d. Philipsa nisam nigdje vidio uzivo tako da ne znam. 

Ti imaš servis televizora pa si dobro pregledao oba, ili si negdje pročitao ?

Možda ti je Pixel rekao ? 

Koji ima japanske kondenzatore ?

Ne pričaj gluposti, kad sam ja rekao da C4 ima užasne boje ? Ti baš voliš provocirat 

Ako išta rekao sam da S90D barem u početku imao manji color volume nego C4 , što je bilo apsurdno jer S90D ima qd-oled panel

17 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Dobro i koji TV ima bolje boje na koncu, S90D ili C4.

0 0 hvala 0
13 godina
zvir12 kaže...

S90D ima superiorniju tehnologiju tako da su bolje boje sigurno na stani Samsunga.

4 godine

Zna li netko za ovu situaciju: kad proizvođači nude dodatno jamstvo u stilu 2+3 (2 osnovno + 3 dodatno) a kupac još od trgovine kupi dodatno jamstvo recimo 2 godine - je li onda to ukupno 7 godina ili?

0 0 hvala 0
15 godina

Molim preporuku za 55" TV za nezahtjevnog korisnika sa androidom ili webos za gledanje youtuba/streaming, povremeni gaming i ponešto dvb-t2.

TV bi bio postavljen na zid a gledat će se iz trosjeda/fotelje pod kutem (vertikalni kut).

Vrlo je vjerojatno da je sljedeći u nizu udara groma pa se ne bih razbacivao.

0 0 hvala 0
11 mjeseci
Ribnjak2048 kaže...

Zna li netko za ovu situaciju: kad proizvođači nude dodatno jamstvo u stilu 2+3 (2 osnovno + 3 dodatno) a kupac još od trgovine kupi dodatno jamstvo recimo 2 godine - je li onda to ukupno 7 godina ili?

Tako je. Ali to bi trebalo biti jasno na uvjetima tih dodatnih dvije godine koje su kupljene u trgovini.

17 godina
sand kaže...

Molim preporuku za 55" TV za nezahtjevnog korisnika sa androidom ili webos za gledanje youtuba/streaming, povremeni gaming i ponešto dvb-t2.

TV bi bio postavljen na zid a gledat će se iz trosjeda/fotelje pod kutem (vertikalni kut).

Uzmi neki Grundig ili TCL sa 5 godina jamstva i prst u uho.

Zašto misliš da će biti na meti groma?

12 godina
sand kaže...

TCL 55P655

Prije tjedan dana ga montirao ujaku, za nekog kome je bitno da radi, čist ok tv za 300e.

16 godina
zvir12 kaže...

Ta dva konkretno, u praksi razlika jako mala.  Kad us izašli, C4 je imao bolje boje, samsung je namjerno ograničio boje na s90d da ne konkurira s95d. Ne znam jesu li naknadno do popravili u softveru, nisam pratio ali panel definitivno može bolje.

15 godina

"Zašto misliš da će biti na meti groma?"

2 TVa su već otišla a ovaj zauzima njihovo mjesto. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.8.2025 23:22 (sand).
17 godina
sand kaže...

"Zašto misliš da će biti na meti groma?"

2 TVa su već otišla a ovaj zauzima njihovo mjesto. 

Haha.

Preko antene, vanjskog prijemnika ili preko utičnice?

12 godina

Ekipa je li velika razlika tcl c6k i c7k. S obzirom da je c7k skoro 800e tu se vec vise isplati ici na oled lg c4?

Svjetlima mi nije bitna zbog tamnijeg boravka. Max tv to go i ponekad ps5.  Hvala 

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2025 11:08 (Skansi).

0 0 hvala 0
15 godina

"Haha.

Preko antene, vanjskog prijemnika ili preko utičnice?"

Vjerojatno antena mada na istoj anteni je još jedan TV koji je preživio oba udara...

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.8.2025 11:24 (sand).
13 godina
@assassin ..To nije upitno sekunde, ali izjava kolege da c4 ima užasne boje Je teška neinformiranost ili jos gore teški fanbojizam.
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2025 14:58 (error_666).
10 godina

Pozdrav,

Molim savjet/preporuku.

Nakon 7 godina došlo je vrijeme da u dnevoj sobi umirovim tv.

Sad imo LG 55 - neki led iz prvih serija. On još uvijek radi ali ga je tehnologija pregazila.

U sobi imamo LG 55C2 koji sam kupio kad je izašao pa mi na ovom u dnevnoj slika izgleda nekako jadno  :)

Prvo sam mislio ponoviti LG Oled jer mi je sve odlično... slika, magic remote je jebeno dobar. Na žalost iz više razloga mislim da mi ta opcija otpada.

Kao prvo cijena. U dnevnoj mi je telka 4-4,5 m  od kutne garniture tako da mislim da moram uzet ekran 85". Ovaj sadašnji 55 mi je kao da na mobitelu gledam :)

Drugi razlog (ne znam ako je opravdan) je taj što se u dnevnoj sobu tv gleda i preko dana pa je osvjetljenje dugačije (ne znam kako je sada sa C5 serijom ali ovaj moj C2 se loše ponaša u osvjetljenoj prostoriji). Isto tako me kod OLED-a brine Burn in budući da se preko dana uglavnom gleda zemaljska TV.

Zadnjih par dana malo proučavam i nekako mi se najviše sviđa TCL 85C9K ili TCL 85C8K, koliko vidim nije neka velika razlika u spec, u cijeni je nešto skuplji ovaj prvi.

Malo me brinu dvije stvari. Navikli smo na Magic remote daljinski i na webOS. Koliko vidim Google Tv čak i nije toliko loš, ima neke aplikacije koje tu nemamo.

Spojio bi ga na Soundbar SAMSUNG HW-Q930D.

Koristi se za gledanje IPTV, Netflix, Plex, rijetko PS5. Puštanje muzike -- Spotify, TuneIn radio...

Budući da sve skupa nije baš jeftino molim vas iskusne za mišljenje ili preporuku za nešto bolje u otprilike tom cjenovnom rangu (taj buđet imam otprilike).

Hvala unaprijed

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2025 18:32 (ksurbek).

0 0 hvala 0
10 mjeseci
ksurbek pa pobogu ima LG osim OLEDa jako dobar izbor , također dobiješ magic remote.
Ako je baš veliki odsjaj i sunčana strana u dnevnom jel uzmi ElDži nano, mikro koji nije oled te ima veću svjetlinu. Samo tu dobro istraži koji je panel u pitanju.

Također sam navikao na webOS te mislim da bih pizdio da pređem na nešto drugo.

Inače već me živcira čitati pitanja i briga o burnin OLEDa 😅 Vlasnik CX već istekla garancija od 5 godina , ako nismo na poslu tv gori , vikendom se ne gasi , podlegao valjda milijun filmova, grmilo sijevalo, pržilo sunce, peri deri nikakvih problema.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2025 19:20 (Sirotanovic).
11 godina

Pozdra ekipa,potreban mi je savijet u vezi kupnje tv-a za ps5/netflix/hbo!

Budget mi je malo nategnut do nekih cca 800€

Udaljenost do tv-a bi bila cca 220cm te po meni ciljam na 55”
Al bi volio da vi kazete sto mislite?

Dobio sam dosta preporuke za
Hisense QLED 55E7NQ PRO 4K al se meni iskreno ne svida taj hisense vida sustav!

Gledo sam malo i naletim na ovaj LG https://www.bigbang.hr/tv-48-lg-oled-48c4.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click al me zanima dal bi to bila mala velicina za tu udaljenost!

Te dal bi mi vi mogli preporucit nesto u tom rangu ili jeftinije!
Skuzio sam da je bitno da ima visoko osvežavanje ekrana radi dps igara!

0 0 hvala 0
12 godina
ksurbek kaže...

Pozdrav,

Molim savjet/preporuku.

Nakon 7 godina došlo je vrijeme da u dnevoj sobi umirovim tv.

Sad imo LG 55 - neki led iz prvih serija. On još uvijek radi ali ga je tehnologija pregazila.

U sobi imamo LG 55C2 koji sam kupio kad je izašao pa mi na ovom u dnevnoj slika izgleda nekako jadno  :)

Prvo sam mislio ponoviti LG Oled jer mi je sve odlično... slika, magic remote je jebeno dobar. Na žalost iz više razloga mislim da mi ta opcija otpada.

Kao prvo cijena. U dnevnoj mi je telka 4-4,5 m  od kutne garniture tako da mislim da moram uzet ekran 85". Ovaj sadašnji 55 mi je kao da na mobitelu gledam :)

Drugi razlog (ne znam ako je opravdan) je taj što se u dnevnoj sobu tv gleda i preko dana pa je osvjetljenje dugačije (ne znam kako je sada sa C5 serijom ali ovaj moj C2 se loše ponaša u osvjetljenoj prostoriji). Isto tako me kod OLED-a brine Burn in budući da se preko dana uglavnom gleda zemaljska TV.

Zadnjih par dana malo proučavam i nekako mi se najviše sviđa TCL 85C9K ili TCL 85C8K, koliko vidim nije neka velika razlika u spec, u cijeni je nešto skuplji ovaj prvi.

Malo me brinu dvije stvari. Navikli smo na Magic remote daljinski i na webOS. Koliko vidim Google Tv čak i nije toliko loš, ima neke aplikacije koje tu nemamo.

Spojio bi ga na Soundbar SAMSUNG HW-Q930D.

Koristi se za gledanje IPTV, Netflix, Plex, rijetko PS5. Puštanje muzike -- Spotify, TuneIn radio...

Budući da sve skupa nije baš jeftino molim vas iskusne za mišljenje ili preporuku za nešto bolje u otprilike tom cjenovnom rangu (taj buđet imam otprilike).

Hvala unaprijed

Uz već navedene TCL-ove najbolje opcije u tom rangu su LG C4, Samsung QN85D ili QN90D te Hisense U8Q, sve ovisi koja cijena je prihvatljiva.

QN90D je puno svjetliji iako i QN85D odrađuje posao i doseže super vrijednosti i iste te vrijednosti postiže LG C4 ali je uz to i OLED i za istu cijenu ide.

Hisense i TCL bi trebali biti osjetno svjetliji od ostalih pogotovo kod manjih stvari na ekranu ali pričamo o svjetlinama debelo preko 1000 nita pa sad koliko je to nekome bitno...možda bolje gledati na neke finese poput daljinskog, android ili ne i slične stvari koje su više osobne preference.

LG nažalost nema neki LED primjerak u tom rangu, točnije ima LG 98QNED89T6A pa je to još veći TV ali nigdje ne nađem podatke o svjetlini i broju zona local dimminga, možda isprobati njega i neki od Samsunga uživo pa usporediti što vam bolje paše.

Osobno ne znam šta bi s toliko svjetlim televizorima, pogotovo kad se gleda SDR sadržaj tako da bi odabrao LG C4 pošto nudi sve prednosti OLED-a + webOS i magic remote na koji sam se i sam navikao toliko da sam preskočio S90D nedavno kao zamjenu za LG B1.

Za burn in, kao što je kolega već rekao, samo pali i ne razmišljaj o tome. 

12 godina
zee_15 kaže...

Pozdra ekipa,potreban mi je savijet u vezi kupnje tv-a za ps5/netflix/hbo!

Budget mi je malo nategnut do nekih cca 800€

Udaljenost do tv-a bi bila cca 220cm te po meni ciljam na 55”
Al bi volio da vi kazete sto mislite?

Dobio sam dosta preporuke za
Hisense QLED 55E7NQ PRO 4K al se meni iskreno ne svida taj hisense vida sustav!

Gledo sam malo i naletim na ovaj LG https://www.bigbang.hr/tv-48-lg-oled-48c4.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click al me zanima dal bi to bila mala velicina za tu udaljenost!

Te dal bi mi vi mogli preporucit nesto u tom rangu ili jeftinije!
Skuzio sam da je bitno da ima visoko osvežavanje ekrana radi dps igara!

Je li ikako moguće rastegnut se 100e više na odlični Samsung 55 S90D?

On i taj C4 su najbolji izbor, a Samsung je 140cm ipak.

MiniLED opcije su Hisense 55U8Q ili TCL 55C7K i tu je Hisense punoo bolja opcija po specifikacijama, nažalost TCL C8K nema u 55'' varijanti.

Od svih opcija rekao bih da je S90D najbolja bez razmišljanja iako vjerojatno i Hisense zadivi tom svjetlinom i svime ali OLED je OLED + zaobiđeš VIDAA sustav taman.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2025 22:32 (gelon).
10 mjeseci
"LG nažalost nema neki LED primjerak u tom rangu, točnije ima LG 98QNED89T6A pa je to još veći TV ali nigdje ne nađem podatke o svjetlini i broju zona local dimminga "

https://www.smarthomesounds.co.uk/blog/faqs/lgs-2025-qned-tvs-everything-you-need-to-know

Taj bi trebao biti odličan tv, ovdje piše da čak i one slabije verzije 85 i 86 imaju napredni local dimming.
Entry modeli 81 i 82 nije loše no ako se može skuplje onda izbjegavati.

Kad sam birao LG Nanocell tv, naučio sam da što su veće te brojke u nazivu , sve je bolje , zvučnici , procesor , panel, tehnologija , npr. dolby vision kao i hdr imaju samo jači modeli , dok oni početni samo hdr... Recimo izabrao sam prijateljima 55 Nanocell serijske oznake 88 tv nema nekih zamjerki super slika iz svih kuteva , jako svijetal ekran , crna je crna. Dok sebi za teretanu uzeo model 76 (kao nije mi bitno), smeće od VA panela, ne mogu gledati ništa iz kosa, blijede boje 🙄 ostalo nije tako loše

Ali zaista mogli su priložiti informacije o lokalnom zatamnjenju, svjetlini, broju zvučnika i koliko vata...
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
4 godine

Ne bi bilo loše imati javno dostupnu tablicu modela na hrvatskom tržištu sa specifikacijama koje se teže nalaze: sustained 100% brightness, broj zona osvjetljenja, svjetlina na najnižim postavkama local dimminga (ako nekom smeta black crush)...

Tu bih očekivao da bug može odigrati ulogu hrvatskog Rtingsa kad već imaju besplatan pristup svim modelima i hrpu klikova na website jer su jedna od najposjećenijih stranica.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2025 15:14 (Ribnjak2048).

1 0 hvala 0
16 godina
Pozdrav,kakvi su opcenito TCL televizori i Hisense,iako vecinom gledam TCL (njemacka) jer su prakticki jedini u nekoj budget sekciji. Trazim 55" (ps5) i 65" iptv,maxtv,streaming.

Npr za 65" tek od 900e krecu sony i phillips (mora imat google tv) dok tcl ima po 500 600. Imam dojam da je tcl nizerazredni brand,ne pratim tolko televizore pa neznam,pa ako moze neko upuceniji pojasniti
Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Sirotanovic kaže...
"LG nažalost nema neki LED primjerak u tom rangu, točnije ima LG 98QNED89T6A pa je to još veći TV ali nigdje ne nađem podatke o svjetlini i broju zona local dimminga "

https://www.smarthomesounds.co.uk/blog/faqs/lgs-2025-qned-tvs-everything-you-need-to-know

Taj bi trebao biti odličan tv, ovdje piše da čak i one slabije verzije 85 i 86 imaju napredni local dimming.
Entry modeli 81 i 82 nije loše no ako se može skuplje onda izbjegavati.

Kad sam birao LG Nanocell tv, naučio sam da što su veće te brojke u nazivu , sve je bolje , zvučnici , procesor , panel, tehnologija , npr. dolby vision kao i hdr imaju samo jači modeli , dok oni početni samo hdr... Recimo izabrao sam prijateljima 55 Nanocell serijske oznake 88 tv nema nekih zamjerki super slika iz svih kuteva , jako svijetal ekran , crna je crna. Dok sebi za teretanu uzeo model 76 (kao nije mi bitno), smeće od VA panela, ne mogu gledati ništa iz kosa, blijede boje 🙄 ostalo nije tako loše

Ali zaista mogli su priložiti informacije o lokalnom zatamnjenju, svjetlini, broju zvučnika i koliko vata...

Na linku su izgleda modeli za 2025g dok je onaj koji sam spomenio QNED89T, model iz 2024 i nažalost QNED85T je Rtings dosta prosječno ocijenio kao i QNED90T.

Doslovno su bolje ocijenili modele iz 2023g koji su se zvali samo QNED85-90, bez T.

Pošto QNED90T ima samo 160 zona i nema neku vau ocjenu osobno bih zaobišao, pogotovo što je ovo QNED89T o kojem ni nema sigurnih informacija i mislim da je nepotrebno riskirati pored ostalih konkurenata, tko hoće LG ima 83" C4 za istu cijenu.

Naravno to se sve odnosi na do 85", ako netko traži 98 kao što je taj QNED onda je već druga priča zbog cijene jel, ako je 83-85 dovoljno onda je bolja opcija bolji ili "sigurniji" tv.

12 godina

Izvone... Ja isto slicno trazim i izgleda da cu uzet tcl c6k od 65" za nekih 750e. Hisense ne jer se ne moze instalirati max tv to go aplikacija koliko sam shvatia.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2025 19:49 (Skansi).
16 godina
Do koje cijene padnu 75" top modeli? S95D ili G4.... sad su oko 2600... hoce jos dolje mozda?
VenAtoR#2231
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine

hoće kad dođu modeli G5 te veličine u prodaju.

合気道 五段 Me, myself and I .....Putine smrade, vrati mi Zaporižja
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 mjeseci
Zaporožac kaže...

hoće kad dođu modeli G5 te veličine u prodaju.

Ima 77''

7 godina

Pozz...frend traži neku preporuku za tv 43' do cc 400 eura, za netflix, ps 5..... 

Molim preporuku

0 0 hvala 0
12 godina

Jedino što mi se ističe u tom rangu je Hisense 43E7Q Pro zbog HDMI 2.1, 144Hz i VA panel.

Ima i Sony KD43X75WLPAEP za 488e u Emmezeti ako mu je bitan android i solidan tv koji vrti taj sustav vjerojatno bolje nego TCL za iste novce jedino slika nije ništa vau, IPS panel pa su to sivkaste crne.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.9.2025 9:15 (gelon).
23 mjeseca

Ovdje sam čita za OLED-e, svašta su ljudi pisali, plašili druge da nisu baš trajni, uzeo sam LG C2, dvije godine, bez problema. A radi tv 16h na dan. Nitko ne pazi na njega ni ništa. Nikakva slika zapečena, brdo HDR-a, učestale igrice na PS-u. Uređaj radi tip-top.

8 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice