Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 47.950
|
čitano: 15.226.175
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
kv99 kaže...

Znači malo je bolji u svijetlim sobama. I to je to?

A, uostalom, US model ima Google TV a ne Vidiju, tako da tu manu US reviewovi ne spominju a vjerojatno bi utjecala na odluku.

marching up and down the squaaare
4 godine
ninotocka kaže...
kv99 kaže...

A, uostalom, US model ima Google TV a ne Vidiju, tako da tu manu US reviewovi ne spominju a vjerojatno bi utjecala na odluku.

Televizor od Hisense.a ima u biti ima bolju sliku nekio Tcl 805 i to je to. Sad sto ima vidaa operativni sustrav, to i nije neka prepreka ako je na prvom mjestu slika. Bukvalno sve svijetske recenzije daju prednost U7n. Ali, ja sam vec rekao, ko kako zeli tako i postupi. Ja sam samo iznio svoje misljenje. Ja uopce nisam ni pomislio da treba stick uz njega ili bilo koji android tv box, na vidaa os.u ima dovoljno aplikacija da bi se koristio televizor. A to (mislim na iptv) je samo jedan pravac koristenja televizora.

Sve je javno i svako moze donijeti svoju odluku, kako misli i kako mu odgovara.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2024 7:35 (kv99).
15 godina
Vidaa ima praktički sve aplikacije za prosječnog korisnika....HBO/MAX,Netflix, youtube, Disney, prime video, eon, A1, voyo, dazn, deezer itd....instalirani media player vrti sve sadržaje i titlove preko usb sticka bez frke i sve skupa radi brzo. Meni jedino fali Max tv app ali možda i to dođe. Nije to android ali nemaju svi ni potrebu za više od ovoga...
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.10.2024 8:48 (forumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
kv99 kaže... 

Televizor od Hisense.a ima u biti ima bolju sliku nekio Tcl 805 i to je to. Sad sto ima vidaa operativni sustrav, to i nije neka prepreka ako je na prvom mjestu slika. Bukvalno sve svijetske recenzije daju prednost U7n. Ali, ja sam vec rekao, ko kako zeli tako i postupi. Ja sam samo iznio svoje misljenje. Ja uopce nisam ni pomislio da treba stick uz njega ili bilo koji android tv box, na vidaa os.u ima dovoljno aplikacija da bi se koristio televizor. A to (mislim na iptv) je samo jedan pravac koristenja televizora.

Ovo je konačni zaključak;

The Hisense U7N offers a similar range of gaming features and delivers similar performance to the C805, though the C805's more refined local dimming results in better contrast. The C805 is also cheaper in all sizes compared to the U7N.14. ruj 2024.

合氣道
15 godina
Mislim da je kod nas hisense jeftiniji...mene ke moj koštao 720 eura sa pet godina garancije.
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Kome je volja kupiti TCL neka sebi uzme TCL, ko misli HISENSE, i to je u redu.Ljudi razlicito misle, ali konacan zakljucak i nije bas to koje je navedeno, vec skoro sve svjetske recenzije ukazuju na toa da je HISENSE ipak ispred.

1 0 hvala 0
4 godine
forumaš kaže...
Vidaa ima praktički sve aplikacije za prosječnog korisnika....HBO/MAX,Netflix, youtube, Disney, prime video, eon, A1, voyo, dazn, deezer itd....instalirani media player vrti sve sadržaje i titlove preko usb sticka bez frke i sve skupa radi brzo. Meni jedino fali Max tv app ali možda i to dođe. Nije to android ali nemaju svi ni potrebu za više od ovoga...

I ne samo da ima skoro sve aplikacije, nego je u najavi jos brdo aplikacija za iptv i naravno i za druge stvari. Ali po meni to nije presudno, za mene kazem, presudna je kvaliteta slike. Ja na primer gledam vec 5 godina Samsung q90r i za mene je to fantastican televizor, super sam zadovoljan slikom, hdr filmovima, dokumentarcima i tako to, a ima operativni sustav tizen, koji i nije neki. Svaki operativni sistem na televizorima zaostaje za tv boxovima i to daleko daleko, jednostavno ogromna je razlika izmedju njih.

16 godina
Flagship kaže...

A što bi tek bilo ako bi išao na 2025 G5 koji bi mogao ići i do 4000 nitsa

Nece sigurno ic 4000 nits, od kud ti to.

Mozda ce pric 2000 nits , ako i  tolko. 

To so negdje pise da ce paneli tolko moci, to je u lab uvjetima, s ogromnim plavim pomakom, na 1% i kratkog  trajanja, o trajnosti da ne pricamo.

I sadadnji paneli po toj metodologiji mogu postic  blizu 3000 nitsa kolko se sjecam.

U realnosti kad se panel ugradi u tv i pravilno kalibrira, te su vrijednosti daleko manje.

Ali u svakom slucaju dobrodosao napredak.  Iz godine u godinu ide se po parsto nits i s oleda koji su krenuli s 300-400 nits prihe hdr ere,

pa onda dugo vremena oko 800 nits, i evo nas polako blizu 2000 nits. 
Nesto za sto su mnogi tvrdili da je nemoguce i predvidjeli kraj oled tehnologiji, ali uvjek ima ekipe koja nema viziju niti razumije napredak znanosti i tehnologije. 
Kako je krenulo dok nam dode microled, mozda vise ne bude toliko niti relevantan jer bi oledi mogli doseci 3000 nitsa i postati vtlo izdrzljivi, ili barem dovoljno dugo izdrzljivi.  Samo da vise rijese problem trajnosti plavog pholeda i to ce bit revolucija za qdoled. Trenutni plavi oled ima efikasnost od samo 25%, pholed ima preko 90%.   To ce znacajno utjecati na energetsku ucinkovitost panela, full screen brightnes, vršnu svjetlinu. Pkavi pholed bi trrbao biti spreman do kraja iduce godine (trebso je ove , ali imaju problem s trajnosti), znaci ako ne odgode tvi budu spremni mozda 2026 ili 2027g.  

5 godina
Jel bi ti sad išo na C4?
Ili koji drugi?
Da imaš para taman, ne beskonačno.
14 godina
kv99 kaže...
ninotocka kaže...
kv99 kaže...

Ajd moolim te ko boga daj link bar tri recenzije gdje daju prednost u7n vs c805

R33mba#2892
16 godina
Iggivaggi kaže...
Jel bi ti sad išo na C4?
Ili koji drugi?
Da imaš para taman, ne beskonačno.

Koga pitas ?

Ako izuzmemo Sony A95L kao preskup, moj osobni odabir kad bi sebi birao sad novi tv:

1. S95C

2. LG G4

3. S90C

4. LG G3

5. LG C4

znaci moj osobni odabir, da ne ulazimo u rasprave sto je bolje

I to su oledi koje bi sad gledao, ostale ne  , sad ovo da imam para taman, trebalo bi razjasnit :) 

15 godina
Pozdrav,
moj vjerni Sony 49XF8096 je otišao na vječna lovišta.
Nemam para za Sony nažalost ali zapeo mi je za oko ovaj TCL 55Q9B
https://www.centar-tehnike.hr/tcl-mini-led-tv-55-55q9b-google-tv-proizvod-41898/
Vaše mišljenje o navedenom uređaju i da li mislite da ima bolje za te pare?
Tv se koristi za MAXtv aplikaciju, Stremio, Plex, Netflix, Sky showtime.

Hvala na odgovoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Opširna recenzija Hisense U8NQ TV-a.

0 0 hvala 0
4 godine
R3nchi kaže...
kv99 kaže...
ninotocka kaže...
kv99 kaže...

Ajd moolim te ko boga daj link bar tri recenzije gdje daju prednost u7n vs c805

Vidi, ne znam cemu to da ti ja sad nabrajam linkove kad je i tebi sve dostupno. Ja sam samo iznio svoje misljenje i nista drugo. Ne trazim od nikoga da se slozi samnom. Niti navijam za Hisense niti za Tcl. Ja gledam Samsung televizor i prezadovoljan sam s njim. Ono kad bih birao od ta dva, ja bih izabrao U7n, to je to, to je bila tema za razgovor.

Ali kad vec trazis, evo dobre volje i sam pogledaj. Nisam ja rekao da je to neka razlika u klasi, vjerojatno bi samo osovne preference pojedince odlucivale sto da se kupi u datom trenutku, pa tako i kod mene.

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/hisense-u7n-u7-u75n-vs-tcl-qm7-qm751g-qled/50405/60899

ovo je najvaznija recenzija

https://www.rtings.com/tv/reviews/hisense/u7n-u7-u75n#page-verdict

a ovde imas i full review za U7n, pa odnos sa nekim drugim televizorima u toj klasi

https://theappliancesreviews.com/tcl-qm751g-vs-hisense-uled-u7n-tvs-review/

ovo je jedan dio, pogledaj cijelku recenziju

Hisense pros:

– better SDR and HDR brightness (displays better highlights for HDR content);

– much better reflection handling (no glare at bright ambient light);

– more vibrant and brighter colors with wider color gamut and better color volume;

– better pre-calibration accuracy.

TCL pros:

– cheaper by $ 200 or ~20% ($ 800 vs $ 1,000).

i ovdje daju jasnu prednost U7n, mada je vrsna svijetlina i kod Tcl vrlo dobra.

da ne nabrajam dalje.

14 godina

Kada izjavis da je svugdje hisense hvaljen ispred tcl ,to nije misljenje vec cinjenica..

US modeli i EU modeli nemaju veze s vezom pa ne znam zasto rtings linkas..

eo ti google.. u7n vs c805

https://www.google.com/search?q=u7n+vs+c+805&oq=u7n+vs+c+805&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIGCAEQRRg8MgYIAhBFGDwyBggDEEUYPNIBCDYwNDdqMWo0qAIAsAIB&sourceid=chrome&ie=UTF-8

I ja si gledam  neki drugi tv, al ne volim kad netko vadi cinjenice iz gu***..

P.S sta mislite isplati li se cekat crni petak za kupnju tv?

R33mba#2892
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2024 8:51 (R3nchi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
R3nchi kaže...

Kada izjavis da je svugdje hisense hvaljen ispred tcl ,to nije misljenje vec cinjenica..

https://www.google.com/search?q=u7n+vs+c+805&oq=u7n+vs+c+805&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIGCAEQRRg8MgYIAhBFGDwyBggDEEUYPNIBCDYwNDdqMWo0qAIAsAIB&sourceid=chrome&ie=UTF-8

To ti kazes da nemaju veze sa vezom, usa modeli i evropski. Osim u oznakama i kod Hisense.a u operativnom sistemu, ti modeli se ne razlikuju vise po nicemu. proslo je vrijeme kad su nas lagali da u USA idu iskljucivo japanski poluprovodnici i kondenzatori u televizore. Nema vise te lazi. Znaci televizori su potpuno isti, mogu se razlikovati samo u onome sto sam ti naveo napred (oznaci i os.u).

Ja ne linkam nista, ja samo pokazujem sto su ljudi koji se razumiju u ovu stvar napisali.

I da, TCL 805 je u USA TCL 750 i negde i 751 i to je telvizor iz 2023 godine i trebao bi se usporediti sa Hisense u7k (2023), a ne sa U7n.

A ti mozes i dalje misliti da si u pravu. Meni ni u dzep ni iz dzepa.

I ubuduce, ako se meni obracas, posto sam ja bio vrlo korektan, budi i ti. Nema potrebe za takav ton i izraz. Ne moramo se sloziti. Ako ti toliko znaci, neka bude tri puta bolji TCL 805.

16 godina

Bas pogledao na rtingsu ovaj link usporedbe, i bas ono, ne treba se bas pouzdat u njihove zakljucke.

Meni ovdje tcl bolji tv, da gledam samo ova mjerenja, uzeo bi tcl bez puno razmisljanja.

E sad hisense ima puno bolje rjesene refleksije, pa u slucaju da gledam tv cesto u uvjetima gdje ima puno svjetla i gdje se vide refleksije na panelu, uzeo bi hisense.

1 1 hvala 1
3 godine
R3nchi kaže...

Dobro, znači da Hisense u U.S.A šalje "bolju" robu, a TCL vrhunsku, ili obrnuto u EU .

Neki ljudi su perzistentni u takvom razmišljanju za koje kad malo razmisliš logike baš i nema.

Znači, logika je da za U.S.A Hisense proizvodi "bolje" televizore, a TCL lošije ili TCL šalje isti kvalitet i u U.S.A i u EU, a nasTCL u EU podcjenjuje , pa nam šalje 845 model npr B klase  ?

Nego, meni je crni petak kad mi se zacrni pred očima, izvadim karticu i naručim.

Sutra mi bude malo žao al, hebiga, takav sam.

Kome se da igrati sačekuše, svakako se isplati čekati sniženja.

No, taj amerikanski naziv za veliko sniženje kod nas ne funkcionira.

Ja sam nekidan naručio u Centru tehnike na vjerojatno predzadnjem sniženju LG C4 65" i nema tog black fridaya koji će dati taj tv jeftinije.

Može mu cijena pasti za 100 € ali tek nagodinu kad izađe C5

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2024 9:39 (Zaporožac).
4 godine
Zaporožac kaže...
R3nchi kaže...

Dobro, znači da Hisense u U.S.A šalje "bolju" robu, a TCL vrhunsku, ili obrnuto u EU .

Neki ljudi su perzistentni u takvom razmišljanju za koje kad malo razmisliš logike baš i nema.

Znači, logika je da za U.S.A Hisense proizvodi "bolje" televizore, a TCL lošije ili TCL šalje isti kvalitet i u U.S.A i u EU, a nas hisense u EU podcjenjuje , pa nam šalje 845 model npr B klase  ?

Nego, meni je crni petak kad mi se zacrni pred očima, izvadim karticu i naručim.

Ja sam nekidan naručio u Centru tehnike na vjerojatno predzadnjem sniženju LG C4 65" i nema tog black fridaya koji će dati taj tv jeftinije.

Ma u pravu si skroz. Televizori su isti u cijelom svijetu i svaka kompanija zeli prodati sto vise, bilo gdje.

To sto si ubo C4 je vrh vrhova, kad je cijena dosla do minimuma, naravno da moze jos ici dolje, ali dobro si rekao kad izidje C5. ( pa poslije C6 i tu nema kraja). Zato trebamo uzivati u onome sto si mozemo priustiti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2024 9:28 (kv99).
13 godina
Zaporožac kaže...
R3nchi kaže...

Znači, logika je da za U.S.A Hisense proizvodi "bolje" televizore, a TCL lošije ili TCL šalje isti kvalitet i u U.S.A i u EU, a nasTCL u EU podcjenjuje , pa nam šalje 845 model npr B klase  ?

ajde javi kad ga dobijes i malo testiraš kakav je 

btw koji TV si imao/imaš prije njega? 

3 godine
Spike1983 kaže...

LG B2 55 " sam imao, a imam ga još.

Već sam napisao... kad stigne, stavit ću jedan pored drugoga s istim postavkama, pa ćemo vidjeti po oku promatrača vulgaris, bez softversko-hardverskog tvikanja, koje su "stvarne" razlike.

Pod stvarne, mislim na moje gledanje.

Opet, netko peti, može doživjeti zaluđen recenzijama s weba  drukčije viđenje, no ja sam lišen želja, niskih strasti i pobuda , te ću realno po mome ocijeniti prednosti C4 modela.

Pogotovo, jer kad gledaš materijal koji nije 100 Gb, filmovi s tv-a, s torrenta oni od desetak GB, koji nisu baš top kvalitet, a takvih je većina...a ti hoćeš posvijetliti sliku, slika postaje blijedunjava, a to mi nitko nije rekao kad sam kupovao OLED, (čak ni tu na forumu), jer kontrast na OLEDU je vrh.

Je, ali u idealnim uvjetima, kad je i materijal vrh.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2024 10:21 (Zaporožac).
15 godina
R3nchi kaže...

al ne volim kad netko vadi cinjenice iz gu***..

Onda prestani to raditi.

https://www.whathifi.com/reviews/hisense-u7k-65u7kq

16 godina
Zaporožac kaže...
Spike1983 kaže...

LG B2 55 " sam imao, a imam ga još.

Već sam napisao... kad stigne, stavit ću jedan pored drugoga s istim postavkama, pa ćemo vidjeti po oku promatrača vulgaris, bez softversko-hardverskog tvikanja, koje su "stvarne" razlike.

Pod stvarne, mislim na moje gledanje.

Opet, netko peti, može doživjeti zaluđen recenzijama s weba  drukčije viđenje, no ja sam lišen želja, niskih strasti i pobuda , te ću realno po mome ocijeniti prednosti C4 modela.

Pogotovo, jer kad gledaš materijal koji nije 100 Gb, filmovi s tv-a, s torrenta oni od desetak GB, koji nisu baš top kvalitet, a takvih je većina...a ti hoćeš posvijetliti sliku, slika postaje blijedunjava, a to mi nitko nije rekao kad sam kupovao OLED, (čak ni tu na forumu), jer kontrast na OLEDU je vrh.

Je, ali u idealnim uvjetima, kad je i materijal vrh.

Ajmo ipak razdvojit kvalitetu panela/sposobnosti panela od materijsla koji se gleda i kvaliteti matetijala.

Oled ce prikazat sto mu posaljes, nece magicno popravit losu snimku, tko opce ocekuje tako nesto?

Ne kuzim sto ti je itko trebao reci ???  Nisi znao da ce losa snimka izgledati lise na oledu 

To nema veze s oledom, tako je na svakom tvu, garbage in garbage out.

I sto treba pisbjetljivati sliku, tv se postsvi u neki precizni mod, malo si prilagodis ako ti ne pase i to je to.

Al ono, kupis oled i onda ides gledat low quality pirauk  i kriv je oled 

Da kontrast na oledu je vrh ! 

13 godina

btw Zaporožac kolko vidim taj tvoj B2 je 2022 godište TV, zašto uopce kupuješ novi? nisi zadovoljan il trebaš veći / za drugu sobu?

Pixel C4 bi po onom što sam pročitao trebao imat dost dobar 4K upscale sa tim novim čipom tak da bumo vidli kakvi su dojmovi u usporedbi sa B2

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Spike1983 kaže...

btw Zaporožac kolko vidim taj tvoj B2 je 2022 godište TV, zašto uopce kupuješ novi? nisi zadovoljan il trebaš veći / za drugu sobu?

Pixel C4 bi po onom što sam pročitao trebao imat dost dobar 4K upscale sa tim novim čipom tak da bumo vidli kakvi su dojmovi u usporedbi sa B2

Nije upscsle problem, postoji vise problema, kod komprimiranih formata imas artefakte kompresije , banding, black crush i sl.

upscsle ce svaki danasnji tv (ukljucujuci i b4) odradit dobro.

A ovo ostalo mslo ce pomoc procesor al jednostavno tu ne treba puno ocekivat, proc ce malo zagladit banding i sl, alini dalje to nece izgledat sjajno. Treba imat sto bolji source.

14 godina
kv99 kaže...
R3nchi kaže...

To ti kazes da nemaju veze sa vezom, usa modeli i evropski. Osim u oznakama i kod Hisense.a u operativnom sistemu, ti modeli se ne razlikuju vise po nicemu. proslo je vrijeme kad su nas lagali da u USA idu iskljucivo japanski poluprovodnici i kondenzatori u televizore. Nema vise te lazi. Znaci televizori su potpuno isti, mogu se razlikovati samo u onome sto sam ti naveo napred (oznaci i os.u).

Ja ne linkam nista, ja samo pokazujem sto su ljudi koji se razumiju u ovu stvar napisali.

I da, TCL 805 je u USA TCL 750 i negde i 751 i to je telvizor iz 2023 godine i trebao bi se usporediti sa Hisense u7k (2023), a ne sa U7n.

A ti mozes i dalje misliti da si u pravu. Meni ni u dzep ni iz dzepa.

I ubuduce, ako se meni obracas, posto sam ja bio vrlo korektan, budi i ti. Nema potrebe za takav ton i izraz. Ne moramo se sloziti. Ako ti toliko znaci, neka bude tri puta bolji TCL 805.

Ja koliko vidim u USA je tcl modeli se  drukcije  zovu i koliko sam skuzio nisu isti kao EU nodeli.. (barem nisu do sada bili)

https://www.flatpanelshd.com/article.php?subaction=showfull&id=1718779149

Koliko god da sam ja usporedbi citao, a cito sam ih dosta (jel mudrujem od 1.6 sta da si ubodem), vise manje je svugdje pisalo 

da su hisense i tcl tu negdje, al pari..  eo recimo cito sad sta pise za taj u7n kao RTING,sveS super i odlicno ali kao ima blooming izrazen.. Meni recimo blooming jako smeta..

Konkretno sam ti odmah stavio link sta dobijes kad upises U7N vs c805, vrijedjo te nisam pa mi moolim te nemoj sljakat te woke libtard fore da sam ti osjecaje povrijedio..

Zelim ti ugodnu i chill nedjelju.. lp

Zaporožac c805 je trenutno 850e, qn85d je na nekakvoj akciji 1070e, a qn85c/90c su jos uvjek oko 1250e..

Pa ono kontam da sacekam jos mjesec dana da vidi oce li koji od tih qn model bit na akciji.

ili mozda neki LG oled 

R33mba#2892
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2024 15:59 (R3nchi).
15 godina

Kupi kaj misliš da je najbolje, vodi se recenzijama i onda kad kupiš javi ovdje kako radi, da li si zadovoljan ili nisi. Nama će svakao biti zanimljivo i zabavno pročitati.

Želim ti ugodan dan.

6 godina
kv99 kaže...

Moje misljenje je da je U7n sigurno bolji

Znači classic hisense fanboy. Nadam se da to nije priča kao s onim nesretnim slovencem/bosancom (andrej, željko i još xx nickova koji je sa svojim philipsom terorizirao sve moguće forume i svugdje je popio trajni ban )

Kao što su ti drugi rekli nemoj miješat USA i EU modele pa makar bili isti jer nikad nisu isti, gotovo svi USA modeli su bolji od naših dok je kod tcl-a ipak dost ujednačenija situacija. Kad uspoređuješ modele onda samo EU modeli dolaze u obzir, tak da rtings tu nije 100% relevantan.

A kad već govorimo o modelima onda treba usporedit ista godišta naravno pa tako sad imamo novi C805 odnosno njegov nasljednik u novom modelu Q9B odnosno C765 koji je znatno napredniji ne samo od C805 neg i od ovih hisense serije U7. A konstatacija da je nešto neopravdano skuplje je smiješna, pa nemreš ti određivat koliko će neki tv koštat. Kinezima je uspjelo srušit cijene televizora u cijelom svijetu i to na čelu s tcl-om a zatim hisense i drugima pa sad možemo bit sretni da odlični tv više nisu samo 2-3K€ inače bi plaćali 55" budget samsunge u tisućama €. Hisense EU htio ne htio mora ić ispod jer jednostavno prodaja im nije na razini tcl-a a još kad se pridoda taj nesretni VIDAA onda je jasno što će većina ljudi kupit. Google je daleko bolji izbor i tu je sve jasno. Kada i ako Hisense EU krene tim putem onda će se situacija promjenit na bolje za njih no to nije na vidiku.

Jedna od većih razlika je što tcl u svojim boljim modelima koristi prave 10-bitne panele koji su native 120Hz dok hisense većinom ima 8-bits + FRC panele pa je i tu razlika. Tcl je sada korporacija slična LGE što znači da koriste svoje panele koje proizvodi TCL CSOT koji btw radi QLED/LED LCD panele za SVE uključujući i glavnu četvorku (LG-PANASONIC-SAMSUNG-SONY)

ninotocka kaže...
Flagship kaže...

Ljudi kad kupuju tv od 700, 800 ili više € onda ne žele kemijat s nikakvim stickovima, boxevima i sl nego hoće sve na jednom mjestu. Kod velike većine će prevagnut to, a na kraju krajeva s razlogom je TCL daleko ispred Hisense po prodaji i udjelu na svjetskim tržištima.

Ovo! Smrkne mi se kad vidim preporuku da se odmah kupi nekaki stick. Prvo, to je još bar 50-100 eura koje nitko ne računa kad preporučuje, drugo, ne želim imat pred sobom još jednu điđu baju sa nedajbože svojim daljinskim i svojim problemima.

Zato je android/google u prednosti, ak može pokrit sve onda nitko ne želi dodatne uređaje i moguće komplikacije. Govorimo baš o ovoj srednjoj/višoj srednjoj klasi pa kad je cijena slična ili ista onda je izbor jasan (tcl-hisense)

15 godina
Flagship kaže...
Kao što su ti drugi rekli nemoj miješat USA i EU modele pa makar bili isti jer nikad nisu isti, gotovo svi USA modeli su bolji od naših dok je kod tcl-a ipak dost ujednačenija situacija. Kad uspoređuješ modele onda samo EU modeli dolaze u obzir, tak da rtings tu nije 100% relevantan.

Razlika je u stalku i operativnom sustavu, sve ostalo je isto. Ponovljeno više desetaka puta i linkano, ako imaš drugačiju informaciju molim te da ju podijeliš. Meni nije problem ovo linkati još stotinu puta :D

https://www.whathifi.com/reviews/hisense-u7k-65u7kq

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.10.2024 22:48 (forumaš).
6 godina
Pixel kaže...
Flagship kaže...

A što bi tek bilo ako bi išao na 2025 G5 koji bi mogao ići i do 4000 nitsa

Nece sigurno ic 4000 nits, od kud ti to.

Mozda ce pric 2000 nits , ako i  tolko. 

To so negdje pise da ce paneli tolko moci, to je u lab uvjetima, s ogromnim plavim pomakom, na 1% i kratkog  trajanja, o trajnosti da ne pricamo.

I sadadnji paneli po toj metodologiji mogu postic  blizu 3000 nitsa kolko se sjecam.

U realnosti kad se panel ugradi u tv i pravilno kalibrira, te su vrijednosti daleko manje.

Ali u svakom slucaju dobrodosao napredak.  Iz godine u godinu ide se po parsto nits i s oleda koji su krenuli s 300-400 nits prihe hdr ere,

pa onda dugo vremena oko 800 nits, i evo nas polako blizu 2000 nits. 
Nesto za sto su mnogi tvrdili da je nemoguce i predvidjeli kraj oled tehnologiji, ali uvjek ima ekipe koja nema viziju niti razumije napredak znanosti i tehnologije. 
Kako je krenulo dok nam dode microled, mozda vise ne bude toliko niti relevantan jer bi oledi mogli doseci 3000 nitsa i postati vtlo izdrzljivi, ili barem dovoljno dugo izdrzljivi.  Samo da vise rijese problem trajnosti plavog pholeda i to ce bit revolucija za qdoled. Trenutni plavi oled ima efikasnost od samo 25%, pholed ima preko 90%.   To ce znacajno utjecati na energetsku ucinkovitost panela, full screen brightnes, vršnu svjetlinu. Pkavi pholed bi trrbao biti spreman do kraja iduce godine (trebso je ove , ali imaju problem s trajnosti), znaci ako ne odgode tvi budu spremni mozda 2026 ili 2027g.  

Pa provjeri strane forume kao i korejske medije koji to uvijek prvi najave, ti ziher znaš da neće ić 

Svi ćemo se strpit još 2 mjeseca do novog CES-a pa budemo vidjeli i čuli kakav će to bit G5 s MLA 3.0 panelom.

Microled je DOA, prije će se pojavit nanoled ili nešto slično. A ne treba zaboravit da uskoro kreću oni tcl inkjet-print RGB OLED-i što će dodatno potaknut pad cijena. Ak je već sad situacija da novi 65B4 ide za 1000€ onda možemo zamislit kak će kinezi na to odgovorit, vjerojatno s cijenom od 500-600€.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice