Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.667
|
čitano: 27.649.527
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Mad Ant kaže...

Eto:

... a dobrog popusta nigdje...

Mislim da je bilo malo nerealno da će C8 biti ispod 10.000 kn koliko je na Ekupi.

Sony i SD su definitivno napravili dobru ponudu za XF9005 za 7600 kn

Nema šanse da će popusti u Hrvatskoj biti kao vani kad ljudi i ovako kupuju. Plus Njemačka je ipak puno veće tržište.

Bio sam u Arena Centru i kasnije u King Crossu. U Areni je ludnica. Popusti uglavnom 20-30%, a kao da se dijeli. Gužve kao da je sve u najmanje pola cijene.

U Harveyu se televizori kupuju na veliko. Čak i B8.

Kriza je prošla i ima se para. Netko za skupe, a neko za jeftine televizore.

13 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Zna netko ima li u svijet medija kakvih kupona 5,10% ako se registrira?

0 0 hvala 0
11 godina
Pixel kaže...
levca5 kaže...

Upravo gledam Lg SK8500, mracna soba, jedva mala stona lampica u pozadini, ali nisam znao da ovo sto gledam je siva boja, auuu, moracu kod ocnog sutra, ja mislio crna, ali izgleda sam se debelo zaj..o. Ha, ha, pa nije ovo Sky worth koji stvarno ima neku sivoplavicastu boju umesto crne, ajde de, izludesmo narod tu kojekakvim ekspertizama itd itd. Bolja je slika na Oledu, to stoji, ali toliko sranja se nalusah ovde da i sam pomislih da gledam sivu boju, a gledam na Hispasat-u fudbal u 4k i verujte, pravo uzivanje, pozz ekipo.

Nije problem da je kao siva i tko je opće rekao da je siva ?

Problem je što panel ima mali kontrast i što kad bi trabo prikazati crnu , to nije prava crna nego ima neki glow.

Kod nekontrastnih slika se to ne primjeti toliko , ali na filmovima koji često imaju puno tamnih scena se itekako vidi, čak i uz okolnu rasvjetu.

Ako si zadovoljan s tvom, onda zanemariš komentare o IPS-u i uživaš u slici. Na kraju ti si taj koji ga je kupio i koji će ga gledati, ne bi se trebao zamarati što ostali kažu. 

Ali jednostavno treba ljude upozoriti prije kupnje na potencijalne mane pojedinog panela, pa nek svako bira što mu paše.

Evo nesto i ovde o ovom TV-u, sad da li ovaj recenzent preteruje ili je pristrasan ili je .....

https://www.benchmark.rs/artikal/test_lg_55sk8500_4k_hdr_tv_video-4606

15 godina
CroDexter kaže...

Mislim da je bilo malo nerealno da će C8 biti ispod 10.000 kn koliko je na Ekupi.

Sony i SD su definitivno napravili dobru ponudu za XF9005 za 7600 kn

Nema šanse da će popusti u Hrvatskoj biti kao vani kad ljudi i ovako kupuju. Plus Njemačka je ipak puno veće tržište.

Bio sam u Arena Centru i kasnije u King Crossu. U Areni je ludnica. Popusti uglavnom 20-30%, a kao da se dijeli. Gužve kao da je sve u najmanje pola cijene.

U Harveyu se televizori kupuju na veliko. Čak i B8.

Kriza je prošla i ima se para. Netko za skupe, a neko za jeftine televizore.

Eh da, osim što se ne misli na taj C8...

15 godina
levca5 kaže...

Evo nesto i ovde o ovom TV-u, sad da li ovaj recenzent preteruje ili je pristrasan ili je .....

On priča o 55SK8500 sa cijenom od 1700EU, velika razlika naspram sada.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2018 23:26 (Mad Ant).
7 godina
neaktivan

Molim pomoc, dvoumim se izmedu Lg 50uk6950 i Sony 49xf7596. Sony je skuplji 200 kn. koji je bolji?

0 0 hvala 0
15 godina
Zeka_000 kaže...

Molim pomoc, dvoumim se izmedu Lg 50uk6950 i Sony 49xf7596. Sony je skuplji 200 kn. koji je bolji?

LG je VA panel sa local dimmingom, Sony IPS bez local dimminga, zavisi što trebaš. Mimo toga mislim da je više stvar OS-a, daljinskog, itd.

11 godina
neaktivan
Striko2009 kaže...

ja sam recimo planirao uzeti 55sk8500 ako padne cijena... ali jedino sto je pala je cca 200kn pa mi je previse...

sad gledam ili 55uk7550 ili 55uk6950 koji su mi cijenom prihvatljiviji, a sto se tice neke razlike izmedju ta 3 mislim da nema vidljivih, a zvuk itako ide preko avr-a

Jesi kupio nesta ili se jos razmislja..

16 godina
neaktivan

Nisam nista... unezvjeren i razocaran sam otisao na jednu afterjob pivu... 

Cekaju se bolja vremena s popustima, a to bi moglo biti kroz 15ak dana kad krene xmas manija...

Ti?

I believe Wi can Fi...
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Striko2009 kaže...

Cekaju se bolja vremena s popustima, a to bi moglo biti kroz 15ak dana kad krene xmas manija...

Ti?

Ista stvar..nije mi zurba...kazu tko ceka taj i doceka..isto me zanima sk 8500..mejbi 7550...

15 godina
karlito13 kaže...
Striko2009 kaže...

Ti?

Ista stvar..nije mi zurba...kazu tko ceka taj i doceka..isto me zanima sk 8500..mejbi 7550...

Također, nema popusta na meni zanimljivi, ništa od kupnje zasada. Ako bude u 12. super, ako ne pare ostaju kući

Pogotovo se tebi isplati čekati jer 8500 je ipak bolji od 7550 (proc, ekran, 100Hz...).

16 godina
neaktivan

Vjerujem da ce vec za bozic cijene opet dolje :)

Smo ovim cekanjem stici ce modeli 2019 pa opet vaganje i nedoumice 

I believe Wi can Fi...
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Dajte neku preporuku tv-a do soma eura, a da ima cim vecu dijagonalu i preferiram android tv. Android tv cisto zbog kodi-a, ali ako je ulozeno/dobiveno protiv andorid tv-a onda sam spreman i na kompromise... hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Sony 55xf9005 u sancta Domenici 8000kn.

Nećeš naći bolje za te pare

Moj PC  
3 0 hvala 1
7 godina
neaktivan

Zanima me kako cistite ekran na oled tvima jel moze kombinacija destilirane vode i izopropilnog alkohola ili samo krpom od mikrofibre

0 0 hvala 0
15 godina
Daddyss kaže...

Zanima me kako cistite ekran na oled tvima jel moze kombinacija destilirane vode i izopropilnog alkohola ili samo krpom od mikrofibre

Bilo kakovo nenagrizajuće sredstvo je OK, tipa tekućina za monitore. Neki to vole i sredstvom za prozore, ali pošto uvijek imam sprej za monitor radije koristim to.

17 godina
Mad Ant kaže...
Daddyss kaže...

Bilo kakovo nenagrizajuće sredstvo je OK, tipa tekućina za monitore. Neki to vole i sredstvom za prozore, ali pošto uvijek imam sprej za monitor radije koristim to.

Samo oprez, oled ne voli voagu i vodu, treba detaljnije provjeriti s cim se smije brisati.

15 godina

Isključivo destilirana voda. Nikako alkohol jer svi novi ekrani pogotovo premium klasa imaju poseban premaz protiv refleksije i onda ga ekipa uredno razmaže sa alkoholom ili onim tekućinama za stakla i to sve na kraju izgleda kao da su se djeca igrala.

Mikrofibra jako mekana, destilirana voda i lagano kružnim pokretima izglancati ekran.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
levca5 kaže...
Pixel kaže...
levca5 kaže...

Upravo gledam Lg SK8500, mracna soba, jedva mala stona lampica u pozadini, ali nisam znao da ovo sto gledam je siva boja, auuu, moracu kod ocnog sutra, ja mislio crna, ali izgleda sam se debelo zaj..o. Ha, ha, pa nije ovo Sky worth koji stvarno ima neku sivoplavicastu boju umesto crne, ajde de, izludesmo narod tu kojekakvim ekspertizama itd itd. Bolja je slika na Oledu, to stoji, ali toliko sranja se nalusah ovde da i sam pomislih da gledam sivu boju, a gledam na Hispasat-u fudbal u 4k i verujte, pravo uzivanje, pozz ekipo.

Nije problem da je kao siva i tko je opće rekao da je siva ?

Problem je što panel ima mali kontrast i što kad bi trabo prikazati crnu , to nije prava crna nego ima neki glow.

Kod nekontrastnih slika se to ne primjeti toliko , ali na filmovima koji često imaju puno tamnih scena se itekako vidi, čak i uz okolnu rasvjetu.

Ako si zadovoljan s tvom, onda zanemariš komentare o IPS-u i uživaš u slici. Na kraju ti si taj koji ga je kupio i koji će ga gledati, ne bi se trebao zamarati što ostali kažu. 

Ali jednostavno treba ljude upozoriti prije kupnje na potencijalne mane pojedinog panela, pa nek svako bira što mu paše.

Svi koji zive od recenzija i reklama moraju umjereno pisati kad se radi o nedostatcima.

cinjenica je da ips panel i hdr ne idu zajedno, ako panel od jednom nije u stanju prikazati jako svijetle i jako tamne dijelove slike i sve između, tu nema govora o pravom hdru. A to s kontrastom od 1:1500 sigurno ne mozes.

Moze se nekome takva slika svidjeti, ali to nije hdr, to je samo napucana svjetlina u pojedinoj sceni kako bi zavaralo gledatelja, a slika ni blizu onog kako bi stvarno trebala izgledati.

U SDR u se ti nedostatci manje vide jer je sdr ionako masteriran na 100 nits i tv ne mora biti jako svjetao pa onda ni glow na crnoj nije toliko uocljiv po danu

7 godina
neaktivan

Evo ja danas uzeo Sony 55 xf7596 u harvey norma, tv je 4800,ali sam produžio jamstvo i platio ga 5200kn...dosta mi je bilo natezanja koji tv kupiti, za moje potrebe ce biti odličan, samo neka posluži

4 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.11.2018 16:31 (lesonitka).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ekipa, ja narucija Lg 70uk6950, nije mi se dalo vise gledat, bit ce dobar ne sumnjan ;) hvala svima 

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina

HBO GO na lg-u (web os-u ) napravio update aplikacije, napokon izgleda moderno i upotrebljivo.

Zvuk i dalje samo stereo, ali slika je dobila znacajan upgrade, ovo sad izgleda stvarno dobro, nema vise kompresije u brzim scenama, tamni dijelovi slike ne pate od kompresije, rekao bih da sad koriste H265

2 0 hvala 1
15 godina
Duh_ratnika kaže...

Ekipa, ja narucija Lg 70uk6950, nije mi se dalo vise gledat, bit ce dobar ne sumnjan ;) hvala svima 

I velik, javi kako se uklopio u prostor

15 godina
neaktivan
Mad Ant kaže...
Duh_ratnika kaže...

I velik, javi kako se uklopio u prostor

Ocu naravno, hvala jos jednom

P.s el ko zna koliko triba sancti domenici da dostave robu? Od narudzbe

11 godina
neaktivan
Ja naručio u četvrtak u 11 sati, u petak u 8:30 dobio od glsa poruku da paket stiže u pon.
11 godina
Daddyss kaže...

Samo suhom krpom.Niti slučajno tekućinom.

8 godina
protjeran
O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pozdrav svima. Imam mogućnost uzeti pod račun za laptop TV Noa Vision 55(N55LUSK).
Ima možda netko iskustva sa općenito tim tv-ima? Cijene su im kikiriki, pa me zanima kakvi su. Da li se kvare, kakva je slika i slično. Nigde ne mogu naći nikakva iskustva, osim recenzije tu na Bug-u od ožujka za slabije modele.
Svaka pomoć dobrodošla.
Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Radije uzmi nesto drugo...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice