Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.613
|
čitano: 27.418.435
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
garfield1 kaže...
endoki kaže...

Nije prihvatljiva cijena od 2500 € za OLED 55.  LG OLED B7 možeš dobit u Austriji za 1800 €.

Pa i taj modela Philipsa, se več dobilo za 1800 evra:) Pa i ako daš 2000 evra ili još nešto malo više, se isplati uzet taj model Philipsa..Kod nas je cjena za sada 2500 evra, ali če brzo biti niža..

Zašto je sada  poskupio za 700 eura? Nebi se priuštitil televizora za 2000 €, pa da mi onda Android šteka, nema podršku za Dolby Vision.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.9.2017 20:12 (endoki).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Vidim da vas nekolicina ima Samsunge KS 8000/9000 pa me zanima da li itko ima ovakav problem...

Imam PS4 Pro i 55KS8000 i više mi na živce ide to stalno paljenje i gašenje slike. Ista konzola s istim HDMI kablom radi bez greške na dva različita TV-a, no svejedno sam mijenjao HDMI kabel i probao sva četiri HDMI porta na TV-u i uvijek isti rezultat. Savjet ili pomoć?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

imao sam tih problema dok nisam stavio hdr output na automatic

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I je na automaticu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

e da spojio sam bio pro sa hdmi kablem koji sam dobiio u kutiji i bas mi je radi problem kad bi ukljucim hdr(moram saltat radi psvr-a)

ali sam probao i hdmi kabel od NS-a(opet saltanje jer telka ima 4 hdmi-a) i vise mi se ne gasi  od onda ...oba su 2.0 high speed....

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.9.2017 20:37 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Settings za ps4 pro:

0 0 hvala 0
13 godina

Android se usporava na svim modelima od najeftinijeg pa do ZD9 i u verziji 7.0

OLED bez Dolby Visiona je veliki veliki minus jer TV za tolike novce mora bit future proof....bar donekle.

.

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
@endoki

Što se tiče HDR efekta je više marketing, nego stvarno rešenje u praksi:) Ne možeš napravit is SD sadržaja HDR sadržaj.. HDR efect tehnologija može pružiti bolje /poboljšane boje i preciznost detalja. Ali sve to ne vredi ništa jer Lg zaostaje za konkurentima što se tiče samog procesiranja slike:)

0 0 hvala 0
13 godina

Sto se tice LCD LED modela tu je LG doslovno pa tragican ali sto se tice OLEDa sve je to otprilike tu negdje jer su sve isti ekrani u pitanju i sve ove OLEDe koje sam gledao na IFA mogu samo opisat kao spektakularne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Grga1984 kaže...

Evo sad sam dobio svoje...

Šta jest, jest stvarno imaš pravo oko za sliku.

Što takav znalac trati svoje vrijeme radeći u dućanu televizora kad bi taj svoj talent mogao iskoristiti u malo unosnijim zanatima?

Možda Filips traži marketing menadžera.

Moto bi im bio..." Možda nismo dobri u nicemu ali svejedno smo najbolji" 

To je Samsung.  

HDR1000 njihova izmišljotina. - HDR10

QLED njihova izmišljotina. - LED LCD

0 0 hvala 0
18 godina

ispravak led lcd sa quantum dot-om

a ovo 1000 je nnaziv za mnml high peak cd/m

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
4mal kaže...

ispravak led lcd sa quantum dot-om

a ovo 1000 je nnaziv za mnml high peak cd/m

LED LCD sa qd namjernog marketinškog naziva QLED da ljudi misle da ima veze sa OLED-om.

To je ali HDR1000 ne postoji kao standard.

Ako pogledaš reklamni materijal nigdje se ne spominje HDR10 nego HDR1000 što opet buni ljude kao da je nešto bolje.

Poanta je da manipuliraju.

18 godina

kako god KS im je nesto najbolje sto su napravili u zadnjih 10 god na panel podrucju 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
4mal kaže...

kako god KS im je nesto najbolje sto su napravili u zadnjih 10 god na panel podrucju 

Kako misliš?

8 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ima li tko iskustva sa Sony Bravia KDL 49 WD 757? (123 cm)

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
garfield1 kaže...
@endoki

Što se tiče HDR efekta je više marketing, nego stvarno rešenje u praksi:) Ne možeš napravit is SD sadržaja HDR sadržaj.. HDR efect tehnologija može pružiti bolje /poboljšane boje i preciznost detalja. Ali sve to ne vredi ništa jer Lg zaostaje za konkurentima što se tiče samog procesiranja slike:)

Da je funkcija  "HDR Efect" više marketing, nije istinita. U to sam se uverio prije nekoliko dana kad sam gledao te televizore. S ovom funkcijom se SD slika značajno poboljšava. Također sam pogledao Dolby Vision. Ovdje dobiješ osjećaj dubine slike, poput 3D. A što se tiče loše obrade LG TV-a, to si kazal več tisuću puta, a činjenica je drugačija.

18 godina

Kako spojiti neki uređaj koji ima na sebi Scart, a TV ga nema? Recimo da ima sve ostale ulaze. Preko čega to može ići?

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pero Dinamit kaže...

Kako spojiti neki uređaj koji ima na sebi Scart, a TV ga nema? Recimo da ima sve ostale ulaze. Preko čega to može ići?

"Scart to RCA". Neki TV-i dolaze sa takvim kabelom, dok neki imaju svoj konektor na jednom kraju, a na drugom SCART.

Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari
14 godina
protjeran

@endoki

Što se tiče HDR efekta se slažem, da nešto doprinosi boljoj SD sliki, ali opet ne drastično:) Ako imaš ti loš signal kod kuče, ti neče pomoči ni 10 HDR efekta..Danas je najvažnije, da ima televizor što bolji procesor, da može te jako komprimitirane-stisnute sadržaje prikazat što bolje:) Danas ionako, imaju svi televizori različitih proizvođača, svoje tehnologije -algoritme koji poboljšavaju SD sadržaj, i ne treba nikakav HDR efekt.. Što se tiče Dolby Visiona, jeste to nekakva nova dimenzija - kvalitet slike, ali za sada još neupotrebljiva..A što se tiče same obrade slike na Lg televizorima, se ne može uspoređivat sa Philipsom, Sony-em i Panasonicom:)) Ovo ne zapažam samo ja več i moji kolegi koji se isto bave televizorima..A i testi dokazuju tu tezu..Ovdje si pročitaj zaključak testa. I nemam ništa protiv Lg televizora, ali takva je istina..
https://translate.google.si/translate?hl=en&sl=fr&tl=hr&u=https%3A%2F%2Fwww.lesnumeriques.com%2Ftv-televiseur%2Fphilips-55pos9002f-p38159%2Ftest.html

0 0 hvala 0
15 godina

Daj još koji put zakači link od te turske recenzije.

Evo recenzije za LG sa jedne renomirane stranice za recenzije i nisam dobio dojam da im ne valja procesor šta god to značilo.

http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c7-oled

A te tvoje tvrdnje da HDR nije bitan i da nema materijala dolazi od činjenice da ga ni jedan Filips ne može ispravno prikazati.

Uostalom tko od kupaca TV-a od 10000kn uopće gleda televizijske programe da mu je bitan taj famozan Filipsom procesor?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.9.2017 10:59 (Grga1984).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

http://www.trustedreviews.com/reviews/philips-55pos9002

"Should I buy a Philips 55POS9002?

Although the Philips 55POS9002 offers the detail and subtlety likely to appeal to serious cinephiles, its pictures aren’t as dynamic and rich in colour as those of LG’s latest OLEDs. That makes models such as the LG OLED55B7 potentially more attractive to people whose tastes lean towards the dramatic."

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
LexTHE Boxer kaže...

http://www.trustedreviews.com/reviews/philips-55pos9002

"Should I buy a Philips 55POS9002?

Although the Philips 55POS9002 offers the detail and subtlety likely to appeal to serious cinephiles, its pictures aren’t as dynamic and rich in colour as those of LG’s latest OLEDs. That makes models such as the LG OLED55B7 potentially more attractive to people whose tastes lean towards the dramatic."

Ovo je isto iz testa..

Philips 55POS9002 je izvrstan Oled TV.Nudi vrlo dobru kvalitetu slike i bez problema se natječe s Panasonicom u smislu obrade.Njegov motor za kompenzaciju pokreta jedan je od najboljih na tržištu - barem ekvivalentan Panasonicovoj, pa čak i superiorniji od Sonyja i LG.Njegova jedina slaba točka je audio sustav, zaista odgojen od konkurencije.Konačno, Philips uvijek ističe svojim sustavom Ambilight, koji je zasluga originalnosti i lako povezan s Hue žaruljama.Originalnost koja može napraviti razliku na tržištu na kojem su Oledovi televizori sve brojniji.

18 godina
moderator

garfield1 & Co. - držite se teme i prestanite s osobnim prepucavanjima!

Za ovaj put brišem smeće koje ste generirali na nekoliko prošli stranica, a ako se stanje ne popravi sljedeći put...

...
Moj PC  
10 0 hvala 8
14 godina
protjeran
16 godina
Miro kaže...

garfield1 & Co. - držite se teme i prestanite s osobnim prepucavanjima!

Za ovaj put brišem smeće koje ste generirali na nekoliko prošli stranica, a ako se stanje ne popravi sljedeći put...

Mašala!

VenAtoR#2231
18 godina
neaktivan

Kaj nitko ni da preporuči bar nekakav TV koji je kupio u skorije vrijeme da je zadovoljan?

-,-

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice