Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.033
|
čitano: 8.165.803
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Rast mišića i visina
fila2208 kaže...

Pa šalim se malo, ali kako si to osjetio da to ne funkcionira? Znaš li kad je bcaa najbitniji?

Molim te prosvijetli me. Pročitao sam dosta materijala, uzimao sam, pričao sa hrpom drugih aktivnih ljudi, među kojima jedan bivši profi BB.

Svodi se da će rekreativac imat vrlo male ili nikakve koristi od tog preskupog suplementa.

Xbox: Muskarcina
14 godina
neaktivan
kostolomac kaže...

Exer - fila, hejteri helloooo

Da ima sve i svašta na netu, od toga pun k. krivih informacija.....zašto da uzalud gubim vrijeme na testiranje nečeg?

Radim dnevno 10-12h da bi  ''gubio'' vrijeme na netu tražeći što meni odgovara niti sam za takvo nešto stručan.

A i tu nije pitanje tih 400 kn, treba imati volje i karakter  uopće za takvo nešto, đabe sve pare ovog svijeta ako se to nema....

Niti svaki program utječe na svakog isto .....

Ako je plan prehrane i treninga uz to praćenje za 400kn puno love onda stvarno neznam.... Pa više dođe malo veća vreća Wheya ( bez kojeg se može ) negoli li ovaj program prehrane/treninga.

I još k tome jednokratna uplata

Nemam ja nikakav višak love, nego sam si postavio prioritet....i točno znam gdje ću koju kunu potrošit.

Niti me to ''pali'' nego jednostavno dok dođeš na 104kg,  onda okreneš ploču za ''360'' jer to tak više ne može...

Sam sam svojim ''metodama'' bez izgladnjivanja smršavio uz trening 24kg.....

Niti mislim vječno jesti samo piletinu ili slicno.....

Većina ljudi potroši  na pušenje i kave tijekom cijele godine nego ću ja na nešto za što mislim da je puno ''zdravije'' a bome meni i korisnije....

A i ja sam bedak da se ''opravdavam'' nekome za svoju lovu koju sam sam zaradio

Ok.. ajmo onda logicki donijeti zakljucak..

kazes da full pazis sta jedes, nista "junka" , ne unosis uh, dakle sve je "clean food" jel?

cilj ti je smrsaviti, tvoj trenercic ti dao jelovnik bez uh, gdje logicno da ces unositi malo kalorija, jer ni ne mozes unijeti nesto puno samo proteina i masti , a da ne unosis UH...

Znaci logicno da ces mrsaviti, ti mislis da je trener neki jebeni znalac koji zna posao, a zapravo ne, samo ti je izbacio uh, ,a posto jedes "cistu " hranu, neces ni moci unoisti puno kalorija, i mrsavis...

To je trenerima najlakse , jelovnik za mase, samo ti mozda malo prilagodi kolicine i to je to.. 

I sta ces ti nauciti od njega ? nista.. 

zasto ne bi unosio sva 3 makronutrienta, nemas ogranicavanej s izborom namirnica, a isti rez napravis, plus sto si u glavi puno jaci, jer NEMAS ogranicenja, osim naravno u kalorijskom unosu, ali on je kod svih vrsta prehrana najbitniji, samo sto ako izbacis UH , automatski si izbacio i brdo kalorija... sto je bezveze

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.10.2017 0:06 (exer1234).
14 godina
neaktivan
Virty kaže...
icip kaže...

Koji bcaa od myproteina uzeti? Imao sam od maline i okus mi je bio odlican ali prekraj zaliha mi je vec dosadio pa sam sada uzeo zelenu jabuku i nikako mi ne pase, bas se osjeti da je okus cista kemija (sto kod maline ipak nisam osjetio) i podrigujem se evo i 6 sati nakon sta sam popio.

Ako se ne pripremaš za neko takmičenje ili imaš poseban razlog, nemoj nijedan, rađe kupi nešto drugo.

Takav odgovor sam dobio i od ljudi kojima je fitness/BB posao-život.

Probao sam i nula bodova.....

To je apsolutna istina, iako ne znam bas da bi treneri pricali takve price, ali ima i onih normalnih s znanjem

Ali recimo ukratko laicki, BCAA ima smisla i benefita iskljucivo ako ti je prehrana siromassna proteinima.. Ako unosis dovoljno kvalitetnog proteina, unijet ces i dovoljno BCAA u sebe

16 godina
exer1234 kaže...
kostolomac kaže...

Exer - fila, hejteri helloooo

Da ima sve i svašta na netu, od toga pun k. krivih informacija.....zašto da uzalud gubim vrijeme na testiranje nečeg?

Radim dnevno 10-12h da bi  ''gubio'' vrijeme na netu tražeći što meni odgovara niti sam za takvo nešto stručan.

A i tu nije pitanje tih 400 kn, treba imati volje i karakter  uopće za takvo nešto, đabe sve pare ovog svijeta ako se to nema....

Niti svaki program utječe na svakog isto .....

Ako je plan prehrane i treninga uz to praćenje za 400kn puno love onda stvarno neznam.... Pa više dođe malo veća vreća Wheya ( bez kojeg se može ) negoli li ovaj program prehrane/treninga.

I još k tome jednokratna uplata

Nemam ja nikakav višak love, nego sam si postavio prioritet....i točno znam gdje ću koju kunu potrošit.

Niti me to ''pali'' nego jednostavno dok dođeš na 104kg,  onda okreneš ploču za ''360'' jer to tak više ne može...

Sam sam svojim ''metodama'' bez izgladnjivanja smršavio uz trening 24kg.....

Niti mislim vječno jesti samo piletinu ili slicno.....

Većina ljudi potroši  na pušenje i kave tijekom cijele godine nego ću ja na nešto za što mislim da je puno ''zdravije'' a bome meni i korisnije....

A i ja sam bedak da se ''opravdavam'' nekome za svoju lovu koju sam sam zaradio

Ok.. ajmo onda logicki donijeti zakljucak..

kazes da full pazis sta jedes, nista "junka" , ne unosis uh, dakle sve je "clean food" jel?

cilj ti je smrsaviti, tvoj trenercic ti dao jelovnik bez uh, gdje logicno da ces unositi malo kalorija, jer ni ne mozes unijeti nesto puno samo proteina i masti , a da ne unosis UH...

Znaci logicno da ces mrsaviti, ti mislis da je trener neki jebeni znalac koji zna posao, a zapravo ne, samo ti je izbacio uh, ,a posto jedes "cistu " hranu, neces ni moci unoisti puno kalorija, i mrsavis...

To je trenerima najlakse , jelovnik za mase, samo ti mozda malo prilagodi kolicine i to je to.. 

I sta ces ti nauciti od njega ? nista.. 

zasto ne bi unosio sva 3 makronutrienta, nemas ogranicavanej s izborom namirnica, a isti rez napravis, plus sto si u glavi puno jaci, jer NEMAS ogranicenja, osim naravno u kalorijskom unosu, ali on je kod svih vrsta prehrana najbitniji, samo sto ako izbacis UH , automatski si izbacio i brdo kalorija... sto je bezveze

Ne citas s razumijevanjem, u gym sam krenuo 01.04. ove godine sa 104kg na vagi, do prije tri tjedna vaga je pokazala cca 80-81kg, znaci ISKLJUČIVO sam sam 24kg izgubio, vježbajuči jači cardio cca 5 mjeseci uz dosta slabu  korekciju prehrane. ( izbacio kruh, umake itd... )

Sad točno prije 3 tjedna sam krenuo sa programom ( prehrana plus trening )  koji sam ( samo dio sam staviom vodje na uvid , ima jos cca 10-ak stranica ) uzeo od ''trenerčića''. Ja više ne želim MRŠAVIT, hoću se kretat između 80-85kg uz određenu definiciju. Junk hrane ima minimalno ( nuttele se ne mogu odreć ni mrtav ) .

Tako da sam program prehrane i treniga uzeo ISKLJUČIVO zbog definicije. Ne pada mi teško što jedem uh u manjim količina. ( barem ne trenutno , jeo sam i sam dosta malo uh zadnjih mjeseci bez ''trenerčića'' )

Jedem ja i UH, a to se ne vidi iz onog što sam stavio jer ovo je samo baza uz koje ide kombinacija sa još xy namirnica....

Danas sam baš u gymu pričao sa likom ( odmah  mi pokazao neke vježbe, kako se ispravno rade itd... ) koji već trenira x godina, tako da nakon razgovora s njim vidim da ovaj ''trenerčić'' nije ništa fulao jer lik očito ima znanje.

Što se tiče samih ograničenja, ja ih nemam, sve je u glavi, jer ako si to ne možeš posložit đabe sve ostalo....

Neću više ništa pisat vezano uz ovo jer nema smisla.....

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

ja sam takav dojam stekao...

ajd onda napisi prosjecne dnevne kalorije i makrose?

dakle koliko P M UH prosjecno unosis dnevno

15 godina
neaktivan
kostolomac kaže...

( nuttele se ne mogu odreć ni mrtav ) .

Da se odrekneš nutelle, to bi ti bila najbolja odluka u životu.

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
14 godina
neaktivan
nj0fra kaže...

Da se odrekneš nutelle, to bi ti bila najbolja odluka u životu.

Može pojašnjenje ovoga?

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
15 godina
Rast mišića i visina

Zašto se odricat ičega? Zašto ne živjeti i uživati u životu?

Kad ćeš uživati onda?

Koje vi bedastoće pišete, kako kaže moj kolega jedan, treniram da mogu žderat ko prase, i to je jedina i prava istina.

Pozdrav svima kojima sam na ignore!
11 godina
Rast mišića i visina

Nije problem ako čovjek junkaru drži pod kontrolom, odnosno ako mu je u piramidi prehran tek zazuima jedan manji važan dio. Problem je sa zdrastvene strane kada čovjek pretjeruje u nečemu, te "ždere" junkaru, te mu se to volji za istnu ne vidi po izgledu, al' tijelo pameti, te se organizmu daje ono što mu u ustvari ne treba.

Treniranje radi mogućnosti prejedanja bez utjecaja na vizualni izgled je isto kao i prejedanje kada čovjek riješava svoje probleme pshiološke naravi

Osobno, vježbam i dosta pazim na prehranu radi zdravlja, te maximiziranja svojih fizičkih i psihičkih potencijala. Bez vježbanja i pravilne prehrane ne bi bio toliko poletan, pun elana, te ne bi imao ni približno toliko radne, životne energije da iz sebe izvlačim maksimum.

Bio bi dosta manje učinkovit da tako ne radim, te bi još uz to vodio dosta nezdrav život.

Tako da je Kosta na dobrom put, jerbo on ima rezulat.

Nuttela je vele nutriconisti onako sama po sebi puna šećera, pa je iz toga razloga ne bi trebali ni konzumirati, kao ni alkohol, pa ni u manjim količinama, jer neke studije pokazuju da je primjerice vino i u manjim količinama okidače za neke bolesti....

To ne znači ako netko konzumira ponekad džankaru u manjim količinama da će se razboljeti, nego eto da ima i bolje alternativa tome.

Primjeric, možete slatikiše zamijeniti onim prirodnima kao što su kiki-riki bez industrijske obrade, orah, bademi, suho voće, te drui orašsti plodovi.

A šećer izbaciti ili pak zamijeniti medom. Sol ograničiti.....

Uz pravilnu prehranu, vježba snage, te aerobne aktivnosti ima da vas nemašto se tiče zdravlja.

Drugim riječima, vaše psihofizičko zdravlje biti će na zavidnoj razini kroz duži vremenski period.

Tako da će te nakon nekog vremena zaboraviti na "stari život", te će početi rokati na najjače.

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.Matija.Leaving or dead, always ahead...
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2017 11:19 (PzKpfw).
14 godina
Koja hrpetina sranja u jednom postu pa ovo je čudo jedno da netko ima toliko gluposti u sebi.
15 godina
PzKpfw kaže...

Primjeric, možete slatikiše zamijeniti onim prirodnima kao što su kiki-riki bez industrijske obrade, orah, bademi, suho voće, te drui orašsti plodovi.

Također yebanje zamijeniti drkanjem u rukavicama, a općenito sve bludne misli pokušati izbaciti jer izlučuju hormon jebotrofin koji, znanstveno je dokazano, smanjuje život.

Prekini s*at više bokte.

-
15 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Može pojašnjenje ovoga?

Malo sam preuveličao, ali to je meni bila jako dobra odluka. Kada sam prestao jesti nutellu (a prije toga sam je jeo baš svaki dan), u par mjeseci mi se koža na licu preporodila (ovo ne preuveličavam). Poslije toga sam negdje pročitao da nutella sadrži neke hormone koji uzrokuju divljanje akni i mašćenje kože. Općenito sam skužio da se puno bolje osjećam kada ne jedem previše šećera. Ali dobro ja sam bio "ovisnik" o šećeru i moglo bi se reći da sam pretjerivao. Ali iz osobnog iskustva, piti puno vode i jesti što manje rafiniranog šećera je formula koja me je preporodila.

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2017 18:39 (nj0fra).
14 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

Nije problem ako čovjek junkaru drži pod kontrolom, odnosno ako mu je u piramidi prehran tek zazuima jedan manji važan dio. Problem je sa zdrastvene strane kada čovjek pretjeruje u nečemu, te "ždere" junkaru, te mu se to volji za istnu ne vidi po izgledu, al' tijelo pameti, te se organizmu daje ono što mu u ustvari ne treba.

Treniranje radi mogućnosti prejedanja bez utjecaja na vizualni izgled je isto kao i prejedanje kada čovjek riješava svoje probleme pshiološke naravi

Osobno, vježbam i dosta pazim na prehranu radi zdravlja, te maximiziranja svojih fizičkih i psihičkih potencijala. Bez vježbanja i pravilne prehrane ne bi bio toliko poletan, pun elana, te ne bi imao ni približno toliko radne, životne energije da iz sebe izvlačim maksimum.

Bio bi dosta manje učinkovit da tako ne radim, te bi još uz to vodio dosta nezdrav život.

Tako da je Kosta na dobrom put, jerbo on ima rezulat.

Nuttela je vele nutriconisti onako sama po sebi puna šećera, pa je iz toga razloga ne bi trebali ni konzumirati, kao ni alkohol, pa ni u manjim količinama, jer neke studije pokazuju da je primjerice vino i u manjim količinama okidače za neke bolesti....

To ne znači ako netko konzumira ponekad džankaru u manjim količinama da će se razboljeti, nego eto da ima i bolje alternativa tome.

Uz pravilnu prehranu, vježba snage, te aerobne aktivnosti ima da vas nemašto se tiče zdravlja.

Drugim riječima, vaše psihofizičko zdravlje biti će na zavidnoj razini kroz duži vremenski period.

Tako da će te nakon nekog vremena zaboraviti na "stari život", te će početi rokati na najjače.

Secer u nutelli je najmanji problem.. zasto bi secer uopce bio problem? problem je sto ima brdo masti, a gram masti ima 9 kcal, gram secera 4, pa gledaj. Ako gledas brojcano, onda ima vise secera nego masti, recimo za duplo, ali je masnoca vise nego duplo kaloricnija od uh

Dakle, nutella sama po sebi nije problem, niti deblja niti ovo ono, jedini problem je sto u malo nutele uneses brdo kalorija, thats all.. malo volumena za puno kalorija

Neces se razboljeti od junka. Hrana je hrana. Tijelo ne zna koju si hranu unio u sebe, razboljet se mozes zbog drugih stvari, isto tako s "cistom " prehranom,ako ti fali mikronutrienata.. 

Otkad je kikiri maslac slatkis? hmmmm 

Secer i med nemaju neku bitnu razliku, osim sto med ima nekih vitamina ovo ono, ali  u konacnici su i jedno i drugo secer... 

Vecina ne zna sta je pravilna prehrana.. 

Pravilna prehrana ne znaci bez junkanja, ili samo clean ovo ono..

PRavilna prehrana znaci da unosis ono sto je potrebno za tvoj cilj, da unosis dovoljno proteina m uh, vitamina, vlakana .bla bla bla

14 godina
neaktivan
nj0fra kaže...
donator_bubrega kaže...

Može pojašnjenje ovoga?

Malo sam preuveličao, ali to je meni bila jako dobra odluka. Kada sam prestao jesti nutellu (a prije toga sam je jeo baš svaki dan), u par mjeseci mi se koža na licu preporodila (ovo ne preuveličavam). Poslije toga sam negdje pročitao da nutella sadrži neke hormone koji uzrokuju divljanje akni i mašćenje kože. Općenito sam skužio da se puno bolje osjećam kada ne jedem previše šećera. Ali dobro ja sam bio "ovisnik" o šećeru i moglo bi se reći da sam pretjerivao. Ali iz osobnog iskustva, piti puno vode i jesti što manje rafiniranog šećera je formula koja me je preporodila.

nema to veze s nutellom, i ja sam prije imao problema s time kad sam jeo previse cokolade... zbog cega, ne znam, ali to je neka normalna... 

nutellu izbjegavam samo zbog jednog razloga, previse kalorija za nista,a i osjecam se nekako lose poslije nje, iako je okus prebrutalan

jeduci nutelu si unio vise masti nego secera, kalorijski gledajuci.... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2017 0:31 (exer1234).
17 godina
exer1234 kaže...
nj0fra kaže...
donator_bubrega kaže...

Može pojašnjenje ovoga?

nema to veze s nutellom, i ja sam prije imao problema s time kad sam jeo previse cokolade... zbog cega, ne znam, ali to je neka normalna... 

nutellu izbjegavam samo zbog jednog razloga, previse kalorija za nista,a i osjecam se nekako lose poslije nje, iako je okus prebrutalan

jeduci nutelu si unio vise masti nego secera, kalorijski gledajuci.... 

Nutela betonira želudac zbog rafiniranog palminog ulja. Navodno je čak samo palmino ulje ako je hladno prešano (kao bučino ili maslinovo) skroz dobro, ali jasno onda je kvarljivo i manje ga se dobije... tako da ovo jako zamori probavu. Ferrer se kune da oni baš specijalno paze da ne rade hidrogenizaciju i dakle njihovo ulje nema transmasti... nisam baš uvjeren. Dapače, bilo je i ove godine hajke oko toga: https://www.theverge.com/2017/1/13/14266356/nutella-cancer-efsa-study-ferrero-palm-oil

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
15 godina
Rast mišića i visina

Zacimentaju sebi želudac a nakon 45min-1h su opet gladni i opet moraju jest - a pojedu šta - opet UH/masti... Dok nekome tko ima prehranu bogatu vlaknima i proteinima nije problem pojest fetu dvije nutele recimo jednom tjedno. Prehrana bogata vlaknima samlije jedan junk obrok kao ništa.

Ja sam recimo ovaj vikend rekao ženi da kupi malo govana (pudingići, voćni jogurtići, keksi, čokolada, kroasani, čips...) pa smo pravili palačinke i junkali. Znam sebi izrezat nekoliko manjih feta kruha: jedna s nutelom, jedna maslo i mermelada, jedna samo maslo, jedna sa mortadelom, jedna sa gaudom i čajnom, jedna sa paštetom... i onda degustirat jednu po jednu. Pa nisam lud zaboravit te sve okuse ako već to ne jedem, jer mi ne daje dovoljno sitosti i snage. To je kao popit čašu vina tu i tamo (za koje se usput zna da je zdravo, što potvrđuju i najnovija otkrića).

Ali nije samo stvar u zaboravljanju okusa neko je bolje malo više kalorija da tijelo ima goriva za rast. Ljudi koju počnu pazit na prehranu paze da konzumiraju namirnice bogate vlaknima i proteinima a sa druge strane smanje UH ispod potrebne razine (što nema smisla jer se UH pretvaraju u glikogen i služe za razgradnju proteina, znači oduzimaju sebi glavno gorivo, a u isto vrijeme se se počnu bavit nekom aktivnošću), trude se skroz izbacit masti (riskiraju poremećaj hormonalne ravnoteže i tako trajne posljedice za zdravlje, a u isto vrijeme drugima zvuče kao da su "probili namozak") - a pri tom svemu zaboravljaju na ukupan broj kalorija, koji je najvažniji za rast. U 90% slučajeva, svi do 22 godine nebi smjeli spominjati kalorijski deficit. Lean bulk, DM+500kcal, i eto goriva za rad na sebi. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2017 10:07 (KIKI3ooo).
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

sjebo si se, ne jednom tjedno, nego jednom dnevno...

Ne samelje junk, junk je hrana kao i svaka, samo sto je siromasna nutrientima koje nepreradjena hrana ima, ako ih nadoknadis kroz druge izvore, ok si...

Ako samo junkas, i dalje mozes mrsaviti, jer za to su kalorije najbitnije, ali mozes sjebati zdravlje bas zbog toga sto ti je prehrana sranje.. 

15 godina
Rast mišića i visina

Da, jednom dnevno a ne jednom tjedno. Sjebo sam se hahaha :D

Ako je prehrana bogata vlaknima, jednom dnevno junk je ništa, samo prođe, ne boli stomak, nema knedle u stomaku... neće doć do "zaštopavanja", vlakna samo "samliju" to "smeće".

Uglavnom, ne treba bit zaguljen u prehrani.

Evo moj rođak koji je prešao na makrobiotiku, programer, fesbaš, kojeg je firma poslala i neko vrijeme u silicijsku dolinu, znači pametan skroz... pričaju danas za njega da je puka. Taj koji mi je to prenio bratu za rođaka je ono debil teški, ali stvarno dok rođak priča pari kao da ima blagu retardaciju... plus je smršavio skroz, užas. Zašto je zabrija na to stvarno ne znam. Ja se ne kužim u tu makrobioutiku ali i sjetio sam se odmah i rodice koja je prešla na tu spizu i kako je ona počela mršavit i tako usporedno pričat i rastezat nekako...

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2017 14:52 (KIKI3ooo).
17 godina
Rast mišića i visina

Vratio se guru  :)

11 godina
Rast mišića i visina

Nego, dal' malo djeci(predškolske dobi) pametno davati Nuttelu ili slične industrijske prerađene namaze. Ne, nužno samo čokoladne?

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.Matija.Leaving or dead, always ahead...
12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

exeru nutela je tesko sranje ako ne i najvece. izbjegavati sto vise bilo kakvu preradjenu hranu po defaultu,  ako djankas onda bolje neku sol u kombinaciji sa ugljicima (pasta,pizza, etc) s tim se lakse manipulira, a slatko ako bas moras onda neke palacinke proteinske  ima hrpa recepata online....

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.10.2017 22:01 (lemon_juice).
15 godina
PzKpfw kaže...

Nego, dal' malo djeci(predškolske dobi) pametno davati Nuttelu ili slične industrijske prerađene namaze. Ne, nužno samo čokoladne?

Radio sam u vrtiću godinu dana i da ti pričam o tome kakav oni imaju jelovnik križao bi se.

Maragrin i ribani sir

tijesto sa sirom i šećerom

linolada

pohane ribice one, štapići

itd itd...užasi

a što se nutele tiče, niste vi probali prave talijanske original u kojoj svaki lješnjak osjetiš, a ne poljsko smeće s naših polica.

Svi ste neki čistunci, šta vam je u hladnjaku, posni sir, piletina i jaja samo? 

11 godina

Bome potvrđujem nuttelu jako volim jest to mi je jedna od najboljih stvari iako ne jedem uopće slatko niti sam neki ljubitelj istog. Razlika između "naše" nuttele i talijanske ili njemačke je nebo i zemlja, po boji totalno drugačija po teksturi okusu mirisu svemu doslovno. Ova tzv. naša je blijeda tvrdunjasta i miriši na šećer doslovno. 

If you have nothing to lose, try.
17 godina
fila2208 kaže...

Ih pa ne drži se nutela u frižideru :P 
A iskreno, ja ju fakat ne jedem puno - kupim ju ali se posuši doslovno. Nekad kad poludim za šećerom onda to skoreno malo ostružem i ostavim dalje. Odvikne se.
Ovo za vrtiće mi je šokantno 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina
Doma imam 2 velike nutele drito iz njemacke. Liznem povremeno, ako zena ne slisti sve na brzake 😊
15 godina
overhaul kaže...
fila2208 kaže...

Ih pa ne drži se nutela u frižideru :P 
A iskreno, ja ju fakat ne jedem puno - kupim ju ali se posuši doslovno. Nekad kad poludim za šećerom onda to skoreno malo ostružem i ostavim dalje. Odvikne se.
Ovo za vrtiće mi je šokantno 

ja je volim iz frižidera, malo je pustiš pa namaži, kao da drugi okus ima.

Talijanska, original, imam tu sreću da stari dofura iz vana i mogu reć samo, ko nije probao, ne zna.

A za vrtiće, evo iz prve ruke ti kažem, zgražao sam se!

16 godina
Rast mišića i visina

Evo malo nutelle,Talijanska

Kod nas jedino u Muller mozes kupiti  original. Kaufland i ostali prodaju iz Poljske tvornice.

Ova moja je stigla iz A, 2x 3kg.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2017 9:26 (kostolomac).
15 godina
Rast mišića i visina

Nutella je samo nedostojna zamjena za eurokrem i kinder ladu.

12 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

nista to momci nema gainsa od toga, samo fat gains talijanksa, poljksa,rvacka w/e...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2017 17:28 (lemon_juice).
17 godina
kostolomac kaže...

Evo malo nutelle,Talijanska

Kod nas jedino u Muller mozes kupiti  original. Kaufland i ostali prodaju iz Poljske tvornice.

Ova moja je stigla iz A, 2x 3kg.

issa ti ovo je doza za barem 3 vrtića koje je fila spominjao 

KIKI3ooo kaže...

Nutella je samo nedostojna zamjena za eurokrem i kinder ladu.

E sad, to su varijacije na temu a i oba potonja također mijenjaju recepturu kako s vremenom tako i tržištem. Užasnu eurokrem varijantu je jedno vrijeme proizvodio franck, valjda je bilo lako kupiti licencu za ime, ali ne i recepturu. Kinder lada je bila jednakog recepta za sva tržišta, ali ju je ferrero ukinuo, mislim da sad samo u italiji ima za kupiti "mliječni dio" kinder lade kao bijelu nutellu i to upravo u ovim kantama koje ima kostolomac. Zašto su u ferreru ukinuli mješavinu, stvarno neznam... navodno prste u tome ima podravka, koja je preuzela recept pa je dobrim dijelom iskopirala sve skupa u linoladu. Koju ipak za neka tržišta podmuklo kao i ferrero šećeri i trpa kemikalijama u vidu bojila, fillera i aroma.

lemon_juice kaže...

nista to momci nema gainsa od toga, samo fat gains talijanksa, poljksa,rvacka w/e...

A pa nije 24sata dnevno 7 dana u tjednu smisao života samo gainz :P

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2017 18:22 (overhaul).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice