Kako do nedostupnih slika?

poruka: 16
|
čitano: 7.289
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Najprije pozdrav svim clanovima foruma i unaprijed zahvaljujem na dobrodoslicama.

Imam problem sa slikama.Na hardu su mi ali ih ne mogu otvoriti, kopirati ni dr., da nisu slike formatirao bi disk davnih dana...

Konfiguracija je malo starija, AMD 2000+, GF 5700 LE, 1,5Gb DDR 400mhz, 2HDDa (C (na kojem je XP) i D disk, na D disku je problem sa slikama) i Windowse XP instalirane sa SP3

Evo u cemu je stvar;

Kada ih pokusam na drugi disk prebaciti....

http://www.imagesforme.com/out.php/i352590_untitled1.GIF

Nece mi ni preview napraviti, a ime slike je zelene boje iz nekog razloga mjesto crne u folderu My Pics....

http://www.imagesforme.com/out.php/i352592_untitled.GIF

Ovo mi pokaze kada D disk pokusam otvoriti....mogu kopirati, snimati i sve normalno osim otvoriti ga klikom na ikonicu.

http://www.imagesforme.com/out.php/i352591_untitled2.GIF

Evo ako netko ima rijesenje za problem molio bih da pomogne, tesko da cu dogadjaje sa slika moci rekonstruirati.

Hvala. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.2.2009 22:16 (Eric).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako do nedostupnih slika?
Eric kaže...

Najprije pozdrav svim clanovima foruma i unaprijed zahvaljujem na dobrodoslicama.

Imam problem sa slikama.Na hardu su mi ali ih ne mogu otvoriti, kopirati ni dr., da nisu slike formatirao bi disk davnih dana...

Konfiguracija je malo starija, AMD 2000+, GF 5700 LE, 1,5Gb DDR 400mhz, 2HDDa (C (na kojem  je XP)  i D disk, na D disku je problem sa slikama) i Windowse XP instalirane sa SP3

Evo u cemu je stvar;

Kada  ih pokusam na drugi disk prebaciti....

http://www.imagesforme.com/out.php/i352590_untitled1.GIF

Nece mi ni preview napraviti, a ime slike je zelene boje iz nekog razloga mjesto crne u folderu My Pics....

http://www.imagesforme.com/out.php/i352592_untitled.GIF

Ovo mi pokaze kada D disk pokusam otvoriti....mogu kopirati, snimati i sve normalno osim otvoriti ga klikom na ikonicu.

http://www.imagesforme.com/out.php/i352591_untitled2.GIF

Evo ako netko ima rijesenje za problem molio bih  da pomogne, tesko da cu dogadjaje sa slika moci rekonstruirati.

Hvala.

sledeci put snimaj u *.JPGa ne u gif ;) 
neko.nekako si zakljucao slike(nzm kako i necu istrazivati) ...
nadji aplikaciju " OWN " snjom otkljucas slike i moces ih prebaciti na drugo mesto...sto ih ne mozes otvoriti nzm ...to je mozda do OS-a....otkljucaj nekoliko slika sa OWN i prebaci na neki flash odi kod frenda i vidi dal ce kod njega prikazat sliku ako prikaze ...snimaj i formatiraj hard ;) 

ako ne nadjes OWN reci pa da ti uplodam...
K'eni pa te vat' ;)
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Daj molim te ukratko, otprilike....

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

skines ovu aplikaciju

http://rapidshare.com/files/197756650/own.zip.html

pokrenes install

zavrsis se taj instal odes na sliku desni klik opcija OWN on nesto odradi i onda probaj prebaciti tu sliku gde hoces..... i tako redom...

K'eni pa te vat' ;)
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Nazalost nije pomoglo, i dalje izbaci istu poruku "Make sure that disk is not fully write-protected......"

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

moguće da je problem što nemaš ovlasti nad datotekom, pretpostavljam da su slike na d disku od prije, a ti si na c mijenjao windowse,

uglavnom probaj; desni klik na datoteku gdje su slike, odaberi Properties, odaberi karticu Security, na istoj odaberi Advanced i u prozoru koji ti se otvori odabereš karticu Owner (vlast) i tu ti piše tko ima vlast nad navedenom datotekom, te ti daje mogućnost preuzeti vlast nad datotekom, tj. promijeniti gazdu datoteke. odaberi svoj trenutni korisnički račun i i potvrdi promjenu. Mislim da bi ti to trebalo pomoći.

17 godina
neaktivan

Skeniraj D: sa OVIM alatom. Izgleda da je ta vrsta gamadi dosta raširena.

MB ASUS P5K, C2D E6420, Radeon X1950PRO, DDR2 3GB 800MHz Transcend, 19"SamsungSM 932BF, Antec Sonata III-EC Midi
17 godina
neaktivan

Skini, instaliraj, podesi, skeniraj, napravi kopije.

http://www.jufsoft.com/badcopy/

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja. - J. Krishnamurti

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
daky kaže...

moguće da je problem što nemaš ovlasti nad datotekom, pretpostavljam da su slike na d disku od prije, a ti si na c mijenjao windowse,

uglavnom probaj; desni klik na datoteku gdje su slike, odaberi Properties, odaberi karticu Security, na istoj odaberi Advanced i u prozoru koji ti se otvori odabereš karticu Owner (vlast) i tu ti piše tko ima vlast nad navedenom datotekom, te ti daje mogućnost preuzeti vlast nad datotekom, tj. promijeniti gazdu datoteke. odaberi svoj trenutni korisnički račun i i potvrdi promjenu. Mislim da bi ti to trebalo pomoći.

Mislim da u dobrom smjeru razmisljas ali imam problem:
kada odem na properties, imam opciju "sharing and security" ali nigdje "advanced" niti "owner".
Pokusao sam i s programima sto su ova dva decka iznad sugerirala ali na zalost nije pomoglo.
17 godina
neaktivan

Hm...badcopy predložio sam ti jer sam njime jednom vratio sa diska jednog računala stotine slika i sličica

iz dva računa pod lozinkom koju su vlasnice zaboravile. Mislim da sam podigao u safe modu.

Isto tako igrao sam se Acronis Disk Directorom sa boot cd-a i vraćao neke fajlove nedostupne pod windowsima.

DiskDirectorom malo pripaziti da ne bi sve bilo puff...

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja. - J. Krishnamurti

0 0 hvala 0
17 godina

Sto se tice ovoga "advanced" za Sharing and Security moras maknuti  kvacicu sa "use simple file sharing" pod My Computer,Tools,Folder Options,View.
Ja sam takodjer imao problema sa pristupom i brisanjem nekih datoteka,sto nisam uspio ni pod XP ni pod Vistom.

Na kraju sam snimio Ubuntu CD,digao sistem s njega i napravio sto sam htio jer onda nemas ovih kemijanja s pravima,zakljucanim datotekama i slicno.

Ovo i preparticioniranje diska je jedino za sto koristim Linux,stvarno moram priznati,radi odlicno i pregledno, inace ne znam u njemu ni text editor otvoriti...

16 godina

Reinstall Windows-a

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zelena boja u imenu fajla znači da je dotični enkriptiran (properties-advanced-"Encrypt contents to secure data").

Naj jednostavnije riješenje tvog problema je da makneš kvačicu sa  "Encrypt contents to secure data" ali pošto imaš problema i sa otvaranjem očito ti nisi user koji je to napravio.

Ukoliko imaš više računa na kompu moraš se logat kao uzer koji je kriptirao te fajlove da bi ih vratio u normalno stanje - ukoliko su sa drugog kompa (odnesi iha na njega i makni kvačicu)  ili niko na tvom kompu to nije napravio onda imaš problem jer ti reinstalacija windoza kao ni prikapčanje harda na drugi komp ne pomaže. Ostaje ti jedino probat razbit lozinku koja se nalazi u.pfx fajlu ali u nekom razumnom vremenu to će bit malo teže.

16 godina
neaktivan
autorov komentar
jamar kaže...

Zelena boja u imenu fajla znači da je dotični enkriptiran (properties-advanced-"Encrypt contents to secure data").

Naj jednostavnije riješenje tvog problema je da makneš kvačicu sa  "Encrypt contents to secure data" ali pošto imaš problema i sa otvaranjem očito ti nisi user koji je to napravio.

Ukoliko imaš više računa na kompu moraš se logat kao uzer koji je kriptirao te fajlove da bi ih vratio u normalno stanje - ukoliko su sa drugog kompa (odnesi iha na njega i makni kvačicu)  ili niko na tvom kompu to nije napravio onda imaš problem jer ti reinstalacija windoza kao ni prikapčanje harda na drugi komp ne pomaže. Ostaje ti jedino probat razbit lozinku koja se nalazi u.pfx fajlu ali u nekom razumnom vremenu to će bit malo teže.

Probao sam maknuti "encrypt...." ali nemam ovlastenje, isto kao i kada pokusam kopirati recimo.
Problem je u tome izgleda sto je zakljucano dok sam imao stare Windowse, srusio ih, napravio novi racun pomocu kojega ne mogu otvoriti slike.
Da li bi pomoglo da srusim Windows i instaliram Linux, mozda ne bi prepoznao "lock" napravljen u XPu?
17 godina
neaktivan
Eric kaže...
jamar kaže...

Probao sam maknuti "encrypt...." ali nemam ovlastenje, isto kao i kada pokusam kopirati recimo.
Problem je u tome izgleda sto je zakljucano dok sam imao stare Windowse, srusio ih, napravio novi racun pomocu kojega ne mogu otvoriti slike.
Da li bi pomoglo da srusim Windows i instaliram Linux, mozda ne bi prepoznao "lock" napravljen u XPu?
 Čisto sumnjam. To je enkriptirano za stalno, a ne samo dok je Windows upaljen. Ako želiš probati s Linuxom samo ubaci neki LiveCD šta čita NTFS pa probaj otvoriti.
Gentoo user. :')
17 godina
neaktivan

Imas par programa koji navodno mogu maknut enkripciju, samo trebas malo progooglat po netu. Za pocetak, evo ti link, mozda ti pomogne:

LINK1  ako su ti slike/podaci bitni isplati se pomucit malo, a ako nisu, rijesi se svega toga i nemoj vise koristit enkripciju, kolko ja znam to jos nije nikome pomoglo, samo probleme stvara - uzivaj   ;)

Intel Core2Duo E8600 @ 4200MHz -> Thermaltake CL-P0464 DuOrb | Gigabyte GA-P35-DS4 | OCZ Reaper 2x2GB @ 1120MHz | Gigabyte 8800GTX 768MB 660/2000MHz -> Accelero Xtreme 8800 | Fortron 650W FSP650-80GLC | Seagate 320GB ST3320620AS | Chieftec LCX-01SL-SL-B | Logitech G15 | Logitech MX518
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice