DVD-RW neučitava!

poruka: 12
|
čitano: 3.177
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
DVD-RW neučitava!

ovako, imam pioneerovu pržilicu i uopće mi neželi učitavati DVD ili CD medije, odveo sam komp da pogledaju i rješili su to tako da

su otišli u BIOS i tamo nešt namjestili pa kad sam se vratio radilo mi je i krenuo sam intalirat vistu.. pa nakon butanja s cd- opet mi je prestalo raditi.. možda sam ja nest skrivio u BIOSU pa bih vas zamolio za pomoć.. neznam šta da napravim!!

matična: asus P43Twins1600

proc : 6600 quad core

znači moram nesšt u BIOSU namjestit sam neznma kako.. treba mi hitno odgovor!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: DVD-RW neučitava!

Koliko je stara pržilica?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
DVD-RW neučitava!

nova, bas mi prosla nije radila pa sam je zamjenio s ovime ,

to se pocelo događat kad sam oso na defult postavke ..

hajde ljudi, bar netko .. Plač

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nema veze šta je nova, crkla je. Reklamiraj tamo gdje si kupio i traži drugu.

MB ASUS P5K, C2D E6420, Radeon X1950PRO, DDR2 3GB 800MHz Transcend, 19"SamsungSM 932BF, Antec Sonata III-EC Midi
17 godina
DVD-RW neučitava!

nije crkla, i ja sam mislio da je pa sam vratio tam gdje sam kupio i namjestili su ga preko biosa..

pa kad sam poceo bootat s windowsa opet je presto nest radit jer sam ja preko biosa nest cacko ..

pa zato jos jednom pitam kakve opcije trebaju bit namjestene u biosu da bi radio cd-rom??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DVD-RW neučitava!

Neznam što si mogao čačkati u BIOS-u a da DVD ROM ne radi. Mogao si staviti jedino da ti je first boot device DVD. Aj probaj u BIOS-u uradit "Load Optimised defaults" pa javi radi li onda.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
DVD-RW neučitava!

neradi,to sam već probo... nekužim jel mi to nitko neće odgovorit ili nitko nezna ili šta ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da, nitko ti ne želi reći. Mi smo vi na strani trgovaca i želimo da ti bacaš pare na nove pržilice.

Ajd razmisli, zašto? BIOS ti u biti ne može tu biti od velike pomoći. Ali ako smatraš da je BIOS, i da oni to mogu narediti, onda im fino odnesi, neki oni narede BIOS, neka ti bootaju OS i neka ti pokažu kako radi. Doneseš fino vlastiti DVD i kažeš im da s njim testiraju. Ponesi ih nekoliko da ti ne mogu reći da ti baš taj ne radi. Ako ni oni ne mogu narediti znači da je pržilica krepala.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
DVD-RW neučitava!

okej,nisam doslovno mislio da mi nezelite rec, jer sam malo bio ljut i piso gluposti...

al pusti sad to , neg ja sam vec bio tam, oni su ga namjestili i vidio sam da radi i kad sam se vratio kuc isto je radilo

.. pa nakon negdje 10 min je opet prestalo ,ja namjestio al opet neće, mene ta pržilica tak zeza da cu je polomit..

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2009 0:38 (Abra008).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DVD-RW neučitava!

Da nije slučajno neki LG-jev DVD-RW ROM?

Probaj ubaciti neki autorun (samopokretajući) DVD disk pa možda proradi.....

Nijedno pravilo bez iznimke!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DVD-RW neučitava!

Možda si isključio IDE kontroler dok si prčkao po BIOS-u (ako je IDE pržilica)?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Oni tebe foliraju, pržilica ti je crkla. Otiđi ponovo pa nek ti pokaže šta je to u BIOS-u "namještao". Nemaš šta namještati, izvadiš staru uštekaš novu i gotovo.

Možeš probati slijedeće: otvori device manager, pronađi pržilicu, i ukloni je sa spiska (desni klik-remove) , restartaj kompjuter i vidi da li radi , ako ne radi, kupi novu. Amen. 

MB ASUS P5K, C2D E6420, Radeon X1950PRO, DDR2 3GB 800MHz Transcend, 19"SamsungSM 932BF, Antec Sonata III-EC Midi
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice