Problem pri paljenju računala

poruka: 3
|
čitano: 1.370
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav! Imam problem koji me prati već duže vrijeme. Naime sve je počelo kao obični memory dump koji bi se javljao nakon nekoliko sati igranja. U zadnje vrijeme pri paljenju računala javljao bi se jedan dugi beeeeeep i došlo bi do restarta. Da bih uspio pokrenuti sustav morao sam izvaditi i prerasporedit memorijske module ( ukupno 3, po 1gb svaki ) i tada bi sve funkcioniralo jedno tjedan dana i problem bi se ponovio. Nisam se previše brinuo zbog toga, ali danas mi se dogodio jedan drugi problem za koji vjerujem da je uzrokovan prvim. Pri paljenju računala nisam čuo uobičajeni kratki beep prije dizanja sustava nego bi se podizanje produžilo do 7-8 sekundi i zatim bi došlo do gašenja računala. Nakon stanke od 3-4 sekunde računalo bi se samo pokrenulo i isti proces bi se ponovio. Ako netko može pomoći bio bih zahvalan. :)

There are no stupid questions, just stupid people!

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Problem pri paljenju računala
M4R10.1 kaže...

Pozdrav! Imam problem koji me prati već duže vrijeme. Naime sve je počelo kao obični memory dump koji bi se javljao nakon nekoliko sati igranja. U zadnje vrijeme pri paljenju računala javljao bi se jedan dugi beeeeeep i došlo bi do restarta. Da bih uspio pokrenuti sustav morao sam izvaditi i prerasporedit memorijske module ( ukupno 3, po 1gb svaki ) i tada bi sve funkcioniralo jedno tjedan dana i problem bi se ponovio. Nisam se previše brinuo zbog toga, ali danas mi se dogodio jedan drugi problem za koji vjerujem da je uzrokovan prvim. Pri paljenju računala nisam čuo uobičajeni kratki beep prije dizanja sustava nego bi se podizanje produžilo do 7-8 sekundi i zatim bi došlo do gašenja računala. Nakon stanke od 3-4 sekunde računalo bi se samo pokrenulo i isti proces bi se ponovio. Ako netko može pomoći bio bih zahvalan. :)

Napajanje, memorija, proc, matična...biraj. Sa ovim informacijama može biti bilo što od toga.

Da li u tih par sekundi koliko komp radi vidiš išta na ekranu? Može biti i grafa.

Znači prvo makni ramove skroz van, sva 3 pa probaj onda, i javi kakvi se zvukovi čuju, ima li slike itd...

Onda ideš dalje. Iako u stvri mogao bi prije svega možda probat i napajanje drugo spojit, posudi od nekog samo za probat...

15 godina
neaktivan

Meni se okoprile isto dogodilo, i tada mi je matična otišla u vječna lovišta.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice