Problem sa OverClock ATI

poruka: 18
|
čitano: 2.655
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem sa OverClock ATI

DA li bi se trebalo osjetiti imalo razlike u igrama jer sam oc graficku (ATI RADEON 4770, 512MB, DDR5), povecao sam vrijednosti sa GPU clock: 750 MHz (default),a oc sam na 800 HHz i Memory Clock: 800 (default), oc sam na 1000 MHz.
Da li bi trebalo biti ikakve razlike u igram sa ovom overclockom, jer u mene igre idu potpuno isto i sa i bez overclocka!?
Koristio sam Rivatuner za oc .

Ostatak pc-a:
RAM 3gb
Proc dual core 3.6 GHz

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 22:50 (MowERn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa OverClock ATI
Samo mi recite da li bi trebalo biti razlike sa ovim overclockom (tj. da li bi igre trebale da rade brze)????
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem sa OverClock ATI

Bit će razlike ali dosta si digo memory clock ati ga ogranicava na 850 sa CCC tako da ne znam koliko ti je to ok.

Gpu clock ogranicava na 830 tako da njega ziher mozes dignuti još.

Trebao bi napraviti neki test stabilnosti  (OCCT/Prime) da vidis da ti 1000 nije puno za komp.

BE HAPPY xD : )
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 22:59 (Joe Cooker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa OverClock ATI

Sa 50Mhz nećeš ništa primjetit, sa 100+ već da.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa OverClock ATI
testirao sam vec stabilnost, full stabilno je i sa 1000 memory clock, ali kada je GPU clock iznad 800, onda postaje nestabilno, ne znam zasto nemoze vise da se digne GPU clock, a memory clock moze i na 1000???
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem sa OverClock ATI

Ja sam imao tu karticu i bilo mi je stabilno i povise 800.

Provjeri u igrama kakva ti je razlika u fps-u i ima li razlike u framedropovima(nagli pad fps-a)

BE HAPPY xD : )
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 23:13 (Joe Cooker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa OverClock ATI
U igrama potpuno isto i sa overclockom i bez njega, ne znam zbog cega. Ipak bi valjda trebalo da bude razlike u fps-u u igrama, jer je GPU clock bio 750 MHz (na default),a oc sam ga na 800 HHz i Memory Clock: 800 ( na default), oc sam ga na 1000 MHz???!! Ne znam kako nema razlike, ipa je overklokana... ?!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa OverClock ATI

Kod OC-a nekim alatima zna se dogoditi reset clockova na defaultne pri pokretanju neke 3d aplikacije.

meni se to prije znalo događati s RivaTunerom i još nekima. Otkako rabim MSI AfterBurner nikakvih problema.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa OverClock ATI
Probat cu taj program za oc
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa OverClock ATI
nista, opet isto, ali nije mi jasno kako nije fps u igrama veci nista, jer sam overclockao "memory clock" sa 800MHz na 1000MHz... i fps opet isti, trba li biti veci?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problem sa OverClock ATI
MowERn kaže...
nista, opet isto, ali nije mi jasno kako nije fps u igrama veci nista, jer sam overclockao "memory clock" sa 800MHz na 1000MHz... i fps opet isti, trba li biti veci?

Da ti nije uključen v-sync (u driverima, igri...)?

Probaj recimo 3DMark06 bez overclocka i s overclockom. Ili neki drugi benchmark tipa Unigine Heaven...

Ako ni tamo ne vidiš razliku, to ti znači da ti procesor koći grafu.

Nadajmo se da nije tako. Ako jest, morat ćeš clockati procesor ili ga čak zamijeniti...

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.10.2010 23:47 (191x7).
15 godina
neaktivan
Problem sa OverClock ATI
proc zamijenio prije nekoliko dana, imao AMD Athlon 64 x2 3800+ 2.0GHz, a sada imam Athlon II 3.6Ghz
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
191x7 kaže...
MowERn kaže...

Da ti nije uključen v-sync (u driverima, igri...)?

Probaj recimo 3DMark06 bez overclocka i s overclockom. Ili neki drugi benchmark tipa Unigine Heaven...

Ako ni tamo ne vidiš razliku, to ti znači da ti procesor koći grafu.

Nadajmo se da nije tako. Ako jest, morat ćeš clockati procesor ili ga čak zamijeniti...

Oprosti što upadam ali ja imam isti problem!

3DMark06 na stocku 13.6k bodova s grafom oc na 800/1200 bodovi na 13.5? -.-

Nije moguće da je CPU bottleneck ipak je to Phenom II B35 x4 na 3.2Ghz?

"The war is in your blood.Don't fight it!"-John Rambo
15 godina
neaktivan
Problem sa OverClock ATI
Moze li ovaj UnigineHeaven 2.1? http://unigine.com/products/heaven/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem sa OverClock ATI

ili mozda u mene je problem sto se ne primjeti oc u igrama, zato jer je grafa VTX-ova? Ak moze bit to uopce

i treba li poslije overclocka restartovati comp ili nest drugo?

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 11:00 (MowERn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MowERn kaže...
Moze li ovaj UnigineHeaven 2.1? http://unigine.com/products/heaven/

Može, što da ne.

15 godina
neaktivan
Problem sa OverClock ATI
evo uradio sam benchmark sa Heaven-om sa i bez overclocka, sa oc fps veci za nekih 9-10...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MowERn kaže...
evo uradio sam benchmark sa Heaven-om sa i bez overclocka, sa oc fps veci za nekih 9-10...

Koliko je veći konačni rezultat? To je ono što je bitno...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice