PC ne ide u bios

poruka: 12
|
čitano: 1.833
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
PC ne ide u bios
Problem.
Ubacio sam novi cpu u rame i pc uopće ne ide u bios!
Stavim stari cpu i nove rame isto ne ide u bios.
Stavim novi cpu i stare rame ne ide u bios.
Veatim stari cpu i stare rame i ide u bios normalno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PC ne ide u bios

Pretpostavljam da si resetirao CMOS (izvadis baterijicu van,stavis nove komponente izvadis bateriju,za koju minutu je vratis nutra i pokusas upalit).

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
17 godina
PC ne ide u bios
Probao sam ali kao da ne restira cmos. Probao sam vađenjem baterije i spajanjem dva izvoda na mbo za reset cmosa ali ko da ne radi reset. Sad sam izvadio bateriju i ostavit ću ga tako par sati.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PC ne ide u bios

Jel ti sigurno PC podržava taj proc i jesu li ti ramovi iste frekvencije?

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
17 godina
PC ne ide u bios
Odgovor na oboje je da.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: PC ne ide u bios
tintin kaže...
Problem.

-nešto je neispravo (od novog) ili nekompatibilno.. pa i kontakt, stisni jače i sl..

kad se otkriva takav problem, sve odspoji (sve znači sve, minimalno je MBO+CPU+RAM+napajanje..) i svaki put clr cmos kao i odspajanje struje..

tek kad uspije paljenje (problem riješen) spojiš ostatak periferije i disk..

tintin kaže...
Odgovor na oboje je da.

-ipak samo možda.. jer nikakve podatke ne navodiš, + za MBO je važna i revizija, gustoća DIMMa, verzija BIOSa itd..

ako imaš spojen pcspeaker ili neki errcode mogao bi pogoditi što je problem.. po beepovima-kodu. Najvjerojatnije RAM, a CPU možda nakon novijeg BIOSa ako postoji. Ne mora biti jedan uzrok..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
PC ne ide u bios

Cpu je modani xeon e5450 koji bi ako je ispravan trebao raditi na mbo p35c-ds3r. Rami su novi ddr3 2x4gb,a prije su bili ddr2 i isto bi trebali biti ok.
Nikakva bip upozorenja ne dobivam, jedino što mi se učinilo je da kad ju u pogonu xeon cpu onda se comp gasi, a kad je stari cpu sa novim ramima onda vidi da se ventilatori vrte. Nisam siguran radim li dobro clear cmosa. Svaki put kad sa starim cpuom i ramima uđem u bios vidim da je u cmosu prisutan i profil koji sam prije nekog vremna napavio.

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2015 22:46 (tintin).

0 0 hvala 0
17 godina

- 'ako je ispravan' ... možda, možda BIOS, možda crknut OCom (to juzeri obožavaju..) ili problematičan pin na adapteru (provjeri, umetni više puta, možda upali..).

- previše stvari radiš na ćoravo, npr ta MBO podržava max 4GB-DDR3.. tj vjerojatno ne može prepoznati modul od 4GB u komadu. Probaj s DDR2 (vjerojatno manji DDR3 nemaš)

- idi dio po dio..

17 godina

Mislim da sa memorijom nebi trebalo biti problema jer je na gigabiyte forumu potvrđeno da ta mbo radi sa tom morijom koju sam kupio.

17 godina
tintin kaže...

Mislim da sa memorijom nebi trebalo biti problema jer je na gigabiyte forumu potvrđeno da ta mbo radi sa tom morijom koju sam kupio.

-pročitaj.. s razumijevanjem. Max je 4GB-DDR3 u 2xDIMMa, prevedeno, ne podržava (ne prepozna) takav modul (problem gustoće, BIOS..). Ako misliš na brand i deklaraciju, to je nevažno za prepoznavanje. Važni su chipovi na modulu (gustoća). 99% da bi 2GB modul radio.. memorija koju danas možeš kupiti nije identična onoj iz tog vremena bez obzira na deklaraciju. .. ili ako možeš zamijeniti u trgovini za neki drugi modul.. možda prepozna, možda prepozna 50% kapaciteta i sl.

17 godina
PC ne ide u bios

Prenosim:
I have the GA-P35C-DS3R MoBo rev. 1.1 with the F10 BIOS and am running Win7 64-bit.
I have installed 8GB of G.Skill (2x4GB) DDR3 1333 F3-10666CL9D-8GBRL RAM.
My system recognizes all of it at the rated speed and timings without having to adjust anything.

S tim da ja imam F12 bios.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2015 11:30 (tintin).

0 0 hvala 0
17 godina
ihush kaže...
tintin kaže...
Problem.

-nešto je neispravo (od novog) ili nekompatibilno.. pa i kontakt, stisni jače i sl..

kad se otkriva takav problem, sve odspoji (sve znači sve, minimalno je MBO+CPU+RAM+napajanje..) i svaki put clr cmos kao i odspajanje struje..

tek kad uspije paljenje (problem riješen) spojiš ostatak periferije i disk..

tintin kaže...
Odgovor na oboje je da.

-ipak samo možda.. jer nikakve podatke ne navodiš, + za MBO je važna i revizija, gustoća DIMMa, verzija BIOSa itd..

ako imaš spojen pcspeaker ili neki errcode mogao bi pogoditi što je problem.. po beepovima-kodu. Najvjerojatnije RAM, a CPU možda nakon novijeg BIOSa ako postoji. Ne mora biti jedan uzrok..

-vidi prvi post.

tintin kaže...

Prenosim:
I have the GA-P35C-DS3R MoBo rev. 1.1 with the F10 BIOS and am running Win7 64-bit.
I have installed 8GB of G.Skill (2x4GB) DDR3 1333 F3-10666CL9D-8GBRL RAM.
My system recognizes all of it at the rated speed and timings without having to adjust anything.

S tim da ja imam F12 bios.

- a na str. MBO stoji max 4gb za ddr3. Dali neka kombinacija nekome na internetu radi... = možda, ali to tebi (kao što iz prakse možeš vidjeti) ne pomaže...

sve je povezano, revizija (fizička izvedba), xeon.. i konkretni DIMM koji ne mora raditi, neki drugi možda radi mada su deklaracije jednake/slične.. npr tema-zamijenjen ram.. i upravo je s GSkillom proradio :)

(važni su chipovi na modulu!).

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2015 11:40 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice