Iskon problem sa speedtouch 780w

poruka: 7
|
čitano: 3.092
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
vako znači...prije nekih 2-3 godine (kad je već ta ponuda bila aktualna) uzeo sam hr.duo opciju od iskona i u njoj dobio gore navedeni ruter uz ugovor na dvije godine. sve je to bajno krasno radilo i nakon što je taj ugovor završio, prošlo je još par mjeseci dok se ja nisam zapitao "hej bili mogli mi dobiti adsl uslugu od nekog drugog provajdera gdje bi mogao uzeti veću brzinu za manje para" i tako je došla ideja da se preselimo na optimu. sve se to fino sredilo prije 2 mjeseca, meni došo novi ruter i ja sam upogonio ovaj stari speedtouch kao wifi access point pošto mi je ruter u prizemlju, a ja sam na katu i ne isplati mi se provlačit kabel od 10 metara, te je signal preslab da bih se bez problema spajao na ruter u prizemlju.

dakle, to sve super. no čim sam dobio novi ruter meni je pala briljantna ideja da puknem najnoviji OTKLJUČANI firmware na speedtouch. tako i bi. sad je u pogonu na katu gdje mi ga hvata pola susjedstva, ali zahvaljujući tome što imam ključ njegovog srca samo se ja spajam na njega. problem je naime taj da je mene danas, dva mjeseca nakon što sam prešao na optimu nazvala TETA IZ ISKONA i priopćila mi kako bi ona sutra došla pokupiti "neku opremu iz iskona koja je nama dana u najam" što jasno znači taj spomenuti ruter. pošto ja u trenutku flešanja i svega ostaloga nisam imo BLAGE VEZE da je to meni dato u najam, zanima me što mogu očekivati. da li bi me se moglo zbog toga kazneno il nekako goniti, tražiti nekakvu blentavu odštetu ili će me sam pošpotati po guzici i odradit ono šta ionako mogu u 15 minuta tj. strpat mu nazad iskonov firmware i proslijedit ga dalje.

ak se netko zna što se radi u takvim slučajevima, bio bih mu zahvalan na odgovoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

fino spakiraj ruter u vrecicu i predaj teti, pravi s blesav i boli te briga, jesi vratil opremu? jesi, i to je to, ja isto cekam da dodju iz iskona po svoje...

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Iskon problem sa speedtouch 780w
Srednji kaže...

fino spakiraj ruter u vrecicu i predaj teti, pravi s blesav i boli te briga, jesi vratil opremu? jesi, i to je to, ja isto cekam da dodju iz iskona po svoje...

hahahaha....ovo je drugi ovakav odgovor koji sam dobio. dakle nema frke :D 

17 godina

Mislim da je glavno da je router ispravan.

Da si ga pokvario platio bi im 600 kuna.

Opći uvjeti Iskon Interneta d.d. za usluge u javnoj komunikacijskoj mreži za krajnje korisnike

Članak 11. Kvaliteta usluge i održavanje i pregled terminalne opreme

6. Terminalna oprema koju Iskon stavlja na raspolaganje Pretplatniku, u isključivom je vlasništvu Iskona, osim ukoliko Pretplatničkim ugovorom nije određeno drugačije. Pretplatnik je obvezan u roku od 30 dana po prestanku Pretplatničkog ugovora vratiti unajmljenu opremu Iskonu u ispravnom i funkcionalnom stanju.

9. Pretplatnik se obvezuje da neće otvarati, oštećivati niti na bilo koji način mijenjati mrežnu terminalnu opremu te da navedenu opremu neće premjestiti s lokacije priključenja za koju je namijenjena. Cjelokupno održavanje i sve izmjene instalirane mrežne terminalne opreme mogu obavljati isključivo osobe ovlaštene od strane Iskona, osim ako nije izričito drugačije navedeno u Specifikaciji Usluge Iskona.

10. Pretplatnik odgovara za svu štetu nastalu zbog nepravilnog, odnosno neovlaštenog korištenja ili zloupotrebe mrežne terminalne opreme koja nastane propuštanjem dužne pažnje ili namjere, te za oštećenje nastalo uslijed neispravnih instalacija na koju se priključuje terminalna oprema, uslijed neispravne terminalne opreme u vlasništvu Pretplatnika ili opreme bez atesta priključene na terminalnu opremu Iskona. Bilo kakav nedostatak, štetu te gubitak, odnosno krađu terminalne opreme Pretplatnik je obvezan odmah prijaviti Iskonu na telefonski broj Službe za tehničku podršku Iskona 062 10 10 10 uz obavezno navođenje informacija koje su potrebne radi ocjene istinitosti prijave.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.12.2010 20:37 (klimama).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
a mislim, on radi vrhunski tj. odrađuje ono za što je namijenjen gotovo bez problema. nema nikakvih fizičkih oštećenja, nije otvaran, a taj firmware i izmjena usera im ne bi trebali bit problem. ako je meni trebalo pola sata traženja i prčkanja da malo poštelam ovlasti i strpam drugi firmware, onda njima vjerojatno neće trebat više od 10-tak minuta.
17 godina

ako radi nemas se kaj brinut, ionako kome ce oni proslijedit dalje router koji je vec koristen? to rade samo za one koji bace ili nekom daju opremu da te mogu mlatnut sa 600 kn

prvi adsl mi je bio od t-coma i bila je ista spika, router je iznajmljen i nakon prekida usluge vraca se nazad, to je bilo prije cca 4-5 godina, jos uvijek imam taj router doma...

Edit: to rade samo zato jer su ljuti kaj si presel drugom provideru...

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.12.2010 20:45 (Srednji).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ma imam ja kasdu od iskona još od prije 4-5 godina, nju nikad nisu tražili pa bumo vidli ak će sutra možda i nju htjet. jedino mi je blesavo šta ću sad morat šparat za novu wifi karticu jer mi ova malo preslaba za hvatat signal kako spada ili ću možda počet kemijat sa onim glupostima šta rade od alu folije, što kao boostaju signal na ruteru :D
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice