Na priloženoj slici možete vidjeti koja je osnovna ideja setupa kojeg si mislim u neko dogledno vrijeme složiti doma (sad imam nešto drugo složeno, ali to ionako nije bitno za temu).
Tu je dakle 1 x TV s mogućnošću spajanja na Internet (obavezno se mora povezati UTP-om), 1 x PC, 1 x laptop i 1 x smartphone (oni se moraju obavezno povezivati wirelessom). Svi moraju imati izlaz na Internet i svi moraju biti u istom LAN subnetu. Kako oni šrot routeri koji dolaze s BNet-om i Carnetom funkcioniraju tako kako funkcioniraju, pitanje je kako najefikasnije ostvariti ovakav setup?
Pretpostavljam da bi se uređaj pod znakom ? trebao moći spajati u VPN (jer Carnet radi tako koliko sam bacio oko) i očito je da bi trebao imati neki NAT s WAN porta na wireless i LAN portove.
Dakle, da čujem preporuke? Pitam zato što mislim da već postoje ljudi koji su slagali nešto slično pa mi se ne da trošiti vrijeme na triper kombinacije ako ne moram. 
Lova i nije neko pitanje, sve dolazi u obzir sve dok govorimo o ciframa koje pokrivaju 'kućne' uređaje.