CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.196.128
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
13 godina
protjeran
Re: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
ovdje u testu je "normalan" primjerak 6700k i moj je bio tu negdje s naponima i temp, 6700k je ledeno hladan naspram ivy i haswella cpu-a! Moja noctua d14 je u oglasima ako koga zanima pm!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
itomic009 kaže...

Hahah

Ne razumijem zašto si ti uzeo 120 mm model kad imaš npr. u PROTISU za 100 kn više 240 mm model?

600 kn za 120 mm model i 700 kn za 240 mm model, odabir jasan kao dan.

itomic009 kaže...

jer imam sad budget ploču pa da ju Noctua ne pokida. Inače, naravno Noctua je vrh zraka .

Noctua ima po meni najbolji sistem za pričvršćivanje hladnjaka uz kvalitetan backplate, ako se pravilno instalira,

ako se računalo ne seli amo tamo, nemaš se čega bojati, čak i na jeftinim pločama PCB nije više tako tanak kao nekada.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.7.2017 15:37 (Valentin17).
14 godina

Zato što sam ovaj dobio za 500kn nov zapakiran i zato što mi ne treba veći radijator (jače hlađenje). Zbog čega bi dao 200kn više ? Jel sad razumiješ ? 

14 godina
itomic009 kaže...

Zato što sam ovaj dobio za 500kn nov zapakiran i zato što mi ne treba veći radijator (jače hlađenje). Zbog čega bi dao 200kn više ? Jel sad razumiješ ? 

Od viška glava ne boli i ne, ne razumijem jer po meni to je stvar u koju se isplati uložiti više novaca, stvar koja se ne mijenja tako često.

ps. kolega prodaje novi i zapakiran Be quiet 120 mm radijator za 590 kn sa poštarinom, ja bih radije onda njega uzeo jer znam da ima mrak

ventilatore na sebi.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
14 godina

Ti ne razumiješ zašto bi dao 200kn za nepotrebno nešto al ja razumijem pa eto . Izgled venta mi ne znači ama baš ništa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.7.2017 15:52 (itomic009).
14 godina
itomic009 kaže...

Ti ne razumiješ zaštobi dao 200kn za nepotrebno nešto al ja razumijem pa eto . Izgled venta mi ne znači ama baš ništa.

Nije sve u izgledu, već u rakiji, vinu i pivi.

13 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
itomic009 kaže...

Ti ne razumiješ zaštobi dao 200kn za nepotrebno nešto al ja razumijem pa eto . Izgled venta mi ne znači ama baš ništa.

Nije sve u izgledu, već u rakiji, vinu i pivi.

Sa tim silent loopom dolaze be quietovi najslabiji modeli fanova, tihi jesu, ali zato po performansama malo zaostaju za konkurencijom npr liquid freezerom.

13 godina
neaktivan

Kako misliš najslabiji model bequiet ventilatora? Možda si gledao specifikacije za pure wings 2 koji se mogu kupiti odvojeno, ali to nisu isti ventovi koji dolaze sa silent loopom (iako imaju isto ime, ovi se ne mogu kupiti odvojeno).

13 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Kako misliš najslabiji model bequiet ventilatora? Možda si gledao specifikacije za pure wings 2 koji se mogu kupiti odvojeno, ali to nisu isti ventovi koji dolaze sa silent loopom (iako imaju isto ime, ovi se ne mogu kupiti odvojeno).

E to sam mislio jer bilo mi je logicno nekako da su isti, ako sam prosirio krivu info moje isprike. 

15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
ovdje u testu je "normalan" primjerak 6700k i moj je bio tu negdje s naponima i temp, 6700k je ledeno hladan naspram ivy i haswella cpu-a! Moja noctua d14 je u oglasima ako koga zanima pm!lp

Dolazi nesto ozbiljnije za hladit 5820K?

14 godina

Pa nije ni tvoj Nepton ništa "ozbiljniji" od Noctue.

13 godina
protjeran
CPU hladnjaci i ventilatori P&O

cim je mene dobio s tim to ti je nesto vanzemaljsko

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Pa nije ni tvoj Nepton ništa "ozbiljniji" od Noctue.

Pa po ovome kako mu hladi noctua, nepton je puuuuno ozbiljniji. Ili on ne zna montirat cooler...

13 godina
protjeran

kako ga ti samo znas kenjat...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

kako ga ti samo znas kenjat...

A stari moj kako su ti onda tolke temperature u Cinebenchu?? Kod mene je 15-20°C manje na tom naponu.. Mozemo kenjat a mozemo pricat argumentirano..

13 godina
protjeran

a na koliko ti je rpm-a ventilator?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

a na koliko ti je rpm-a ventilator?

To ne igra veliku ulogu u Cinebenchu, 1200rpm je vise nego dovoljno..

13 godina
protjeran

mozda na vodenom ne, probaj pa nam javi! ambientalna temperatura je 28°c

!

lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.7.2017 23:16 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

mozda na vodenom ne, probaj pa nam javi! ambientalna temperatura je 28°c

!

lp

Evo ti sa 1.424V u loadu jer sam zaboarvio podesit profil kako spada... Zatvoreno kuciste i ambijent 29C.

13 godina
protjeran
I gdje je tu 15-20°c razlike?
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
I gdje je tu 15-20°c razlike?

Kod mene je 1.424V, alo?! I opet je 4-5°C hladnije...

13 godina
protjeran

Lol, stavi isti napon ak vec usporedujemo da vidimo" tocnu" razliku, znamo svi da je to vodeno bolje no ono price o 15-20°c naspram noctue i loseg stavljanja paste, neznanja stavljanja coolera...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Evo ovo je blize, 1.368V i 4.7ghz... To je razlika 10-ak stupnjeva, opet masu...

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Ne znamo baš da je bolje od Noctue bitno, realno 2C ili 3C a 5 puta bučnije vjerojatno. Plus, ova usporedba je za ništa jer nije isti čip i nije u istom kućištu, niste isti napon i tako dalje. Dakle, ovo je beskorisno za neku realnu usporedbu, tek ze neku orjentaciju.

15 godina
protjeran
itomic009 kaže...

Ne znamo baš da je bolje od Noctue bitno, realno 2C ili 3C a 5 puta bučnije vjerojatno. Plus, ova usporedba je za ništa jer nije isti čip i nije u istom kućištu, niste isti napon i tako dalje. Dakle, ovo je beskorisno za neku realnu usporedbu, tek ze neku orjentaciju.

Bucnije je 5 puta kad su oba na 100%, ovo je testirano sa 50% venta tj. 1200 okretaja sta nije bucno.

Nije isti cip? Lol, onda testiranja coolera nemaju smisla po defaultu? 

14 godina

Ti kao da si s Marsa pao. Kao da ne znaš da nije svaki chip isti i ako kod tebe radi i7 5820K na nekom naponu na 4.7Ghz i dođe do lupam 70C, ne znači da će i kod nekog drugog neki drugi i7 5820K s tim istim naponom i taktom imati iste temperature, pa taman i da je isti hladnjak, a di tek različit ! Testiranje coolera se radi na JEDNOM čipu u identičnim uvjetima a ne na različitim konfiguracijama. Pa to ako ne znaš onda bolje ne komentiraj temperature dalje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.7.2017 14:16 (itomic009).
15 godina
protjeran

Razlike izmedju cipova na istim naponima su u prosjeku minimalne. Nisu ovo amd gpu-ovi...

Znaci koji je onda zakljucak? Jel Stjepko ne zna montirat cooler ili ima los primjerak proca koji se jako grije?

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.7.2017 14:04 (ansha).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Haha, to sad prepuštam vama dvojici .

15 godina

7-8 godina i nepoznat broj šteka cigareta odradila Noctua NH D14.

I dalje radi ko urica,preporuke.

Faith is a belief based on absence of data, allowed to the weak by the powerful.
Moj PC  
3 1 hvala 0
14 godina
lmutak kaže...

7-8 godina i nepoznat broj šteka cigareta odradila Noctua NH D14.

Tebe treba natamburati dobro zato što ne vodiš računa ama ništa o računalu. 

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice