Savjetnik za izbor pc zvučnika izdvojena tema

poruka: 4.903
|
čitano: 1.437.260
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
14 godina
neaktivan
Re: Savjetnik za izbor pc zvučnika
trenutno imam wharfedale diamond 9,2 zvucnike
mislio sam ih upariti s diamond 9,cm centralnim
e sad, volio bi da se javi netko tko ima iskustva s tim zvucnikom
pitanja su
1. da li je frenkvencijski raspon los? u sustavu 5.0 zasad, al planira se i sub jednog dana...
2. koliko ima smisla staviti ga izmedu 2x9,2 ali bez veceg razmaka (mozda 10-20cm od pojedinog)? naravno to nije trajno rjesenje, al dobra je cijena (oko 1100kn) pa me hitno zanima.

p.s. ako ko ima bolji prijedlog da je na nekom snizenju, bio bi isto zahvalan
17 godina
Savjetnik za izbor pc zvučnika

Centralni gotovo isključivo služi za dijaloge, tako da mu je frekventni raspon manje bitan.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Centralni gotovo isključivo služi za dijaloge, tako da mu je frekventni raspon manje bitan.

a eksplozije? {#}

cisto me zanimalo kako diamond 9.2 s istim wooferom ide do 45hz

14 godina
neaktivan

Danas stigli M-Audio AV40. Prvi dojmovi dosta dobri. Nesto konkretnije za 10tak dana.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koliko si kesnuo za njih i gdje si ih kupio?

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

E ovako, posto mi zena zna gledat po historiju a ovo tipkam s posla, platio sam ih 50kn jer sam premjestio racunalo koji vise nije spojeno na HiFi a mali se zali da mu slusalice griju usi dok gleda gormite pa je kupovina nekih zvucnika zenina ideja. Ducan - Audiopro. Ima ih nesto jeftinije kod Provoxa ali oni nemaju placanje pouzecem a ovaj racun sam htio platiti u kešu, bez ikakvih tragova :)

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

E ovako, posto mi zena zna gledat po historiju a ovo tipkam s posla, platio sam ih 50kn jer sam premjestio racunalo koji vise nije spojeno na HiFi a mali se zali da mu slusalice griju usi dok gleda gormite pa je kupovina nekih zvucnika zenina ideja. Ducan - Audiopro. Ima ih nesto jeftinije kod Provoxa ali oni nemaju placanje pouzecem a ovaj racun sam htio platiti u kešu, bez ikakvih tragova :)

ovo boldano{#} ,žena veli ajde kupi neke zvučnike,a ti odmah M-Audio AV40{#}{#}

fck dok sam ih ja htel kupiti nije ih bilo ni kod provoxa ni u audiopro i nazadnje novce potrošil{#} za nekaj čist drugo

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 16:15 (jura).
15 godina
neaktivan
jura kaže...
BlueMax kaže...

ovo boldano{#} ,žena veli ajde kupi neke zvučnike,a ti odmah M-Audio AV40{#}{#}

fck dok sam ih ja htel kupiti nije ih bilo ni kod provoxa ni u audiopro i nazadnje novce potrošil{#} za nekaj čist drugo

Pregledaj malo tu trgovinu, do 1000kn imaš fenomenalnih aktivnih monitora, nešto sitno preko i ovaj Behringer, ne treba ti neka skupa zasebna zvučna, ovi u sebi imaju D/A konvertere, spojiš digitalno i uživaš. Razmišljam prodati zvučnu i Geniuse, malo uštediti i pravac ovo.

Imaš ovaj Samson primjerice kao alternativu M-Audiu AV30,40.

Faith divides us - Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.9.2013 16:21 (thedream).
14 godina
neaktivan

Koliko je dobar DAC u tim zvucnicima?

Znam dosta ljudi koji su opticki spajali Logitech zvucnike, nesvjesni da im maticna ima bolji DAC.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozdrav,

zanima me koje 2.1 zvucnike bi mi preporucili do nekih 700-800kn

zelim nesto s jakim wooferom {#}

gledao sam http://www.amazon.com/Logitech-980-000402-Speaker-System-Z623/dp/B003VAHYTG ali ne znam kako ce proci carinu, tj koliko cu morati platit {#}

a vidio sam kod nas se prodaju za nekih 1300kn a to mi je previse.

0 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav, da malo bumpam temu.

Evo, mislio sam prodati svoje Logitech Z323 i uzeti nešto konkretnije.
U oku su mi zapali Alesis Elevate 3, a kolio vidim po Youtubeu, nisu loši.
A za cijenu od cca. 650 kn mi se čine kao vrhunski izbor.

E sada, trebam li neku posebnu zvučnu ili će biti dobra integrirana MSI Z87-G45 s Audio Boostom?

EDIT: Nisam naveo namjenu.
Uglavnom uživanje u glazbi, raznih žanrova i tu i tamo gaming (jer za gaming koristim uglavnom sluške).

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 23:42 (sudy_freak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Biti će dovoljna za početak i integrirana na toj ploči, radi se o prilično solidnom codecu sa barem nazivno odličnim SNR-om od 115dB. Naravno, u praksi neće biti ni približno toliko, ali jedan od najboljih Realtek HD onboarda i dalje, vjerojatno se preko priloženog softvera (SB Cinema od Creativea) da izvući još ponešto iz njega (preko softverskih efekata, Crystalizer, Bass Boost itd).

Faith divides us - Death unites us.
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.9.2013 7:56 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
thedream kaže...

Biti će dovoljna za početak i integrirana na toj ploči, radi se o prilično solidnom codecu sa barem nazivno odličnim SNR-om od 115dB. Naravno, u praksi neće biti ni približno toliko, ali jedan od najboljih Realtek HD onboarda i dalje, vjerojatno se preko priloženog softvera (SB Cinema od Creativea) da izvući još ponešto iz njega (preko softverskih efekata, Crystalizer, Bass Boost itd).

To sam sve naštimao, no zanimalo me u prvom redu isplativost i omjer uloženo/dobivenu u konačnici za te zvučnike.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
14 godina
neaktivan

Sto mislite o ovim pojacalima ,uzeo zvucnike Pioneer cs 3070 ,e sad se dvoumim ili ako jos naletim na neki jaci harman ili ici na ovu yamahu........... pliz misljenje ,savjet

http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/harman-kardon-hk-6100-oglas-9257105

http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/yamaha-ax-390-oglas-7624263

http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/pojacalo-harman-kardon-hk-6100-oglas-6819212

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Majestic Ik kaže...

Sto mislite o ovim pojacalima ,uzeo zvucnike Pioneer cs 3070 ,e sad se dvoumim ili ako jos naletim na neki jaci harman ili ici na ovu yamahu........... pliz misljenje ,savjet

http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/harman-kardon-hk-6100-oglas-9257105

http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/yamaha-ax-390-oglas-7624263

http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/pojacalo-harman-kardon-hk-6100-oglas-6819212

Imam takvu Yamahu, i mogu ti ju preporučiti - puno snage, kvalitetna izrada.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
14 godina
neaktivan

M-Audio AV40 (rev2)

Zvuk - za cijenu odlican. S obzirom da se radi o 10cm bass driverima, ne treba ocekivati ekstremno niske frekvencije ali glazba kakvu ja slusam takvih basova ni nema. Ostatak frekvencijskog spektra odlicno reproduciran.

Kvaliteta izrade - sve super osim:

1. nacin spajanja pasivnog zvucnika (to sam znao prije nego sam ih kupio)

2. Zvucnici se izuzetno griju. Sa straznje strane aktivnog zvucnika, najvjerovatnije gdje se trafo nalazi, temperatura je neugodno visoka. Ne mogu vjerovati da, ako vec imaju ovakav problem, a po stranim forumima citam da su svi takvi (samo sam mislio da ipak nisu bas ovako vruci), nisu mogli staviti eksterni trafo. Temperatura je jednako visoka radili zvucnici na maksimumu snage ili samo bili upaljeni bez zvucnog signala. Ova temperatura sigurno nije zdrava za elektronicke komponente u aktivnom zvucniku tako da ne vjerujem da ce dugo trajati.

Da sam ovo znao, ne bi ih kupio tako da ih ne preporucavam ni drugima. Kamo srece da sam u krivu jer ako potraju, za 1000kn sam dobio odlicne zvucnike koji u sobi u kojoj se trenutno nalaze (cca 30m2) zvuce toliko dobro da se ne boje puno mojih hi-fi zvucnika koji kostaju 10x vise. Posto su ovo nearfield monitori ocekivao sam slabiju zvucnu sliku u velikoj prostoriji. Ipak, najbolji su na udaljenosti do 2,5m.

Ako i crkne pojacalo uvijek ih mogu pretvoriti u pasivce.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Blue - ne brini oko toga.

Av40 kupljeni točno prije 3 godine, 4.10 2010. godine rade i sada jednako kao i prvog dana, uz to čudno zagrijavanje.

0 0 hvala 0
15 godina

Također ponosni vlasnik AV 40 mk II.

Htio sam što bolji 2.0 sistem jer nemam mjesta za sub. Ovo je najbolje što sam našao u hr a da odgovara mojim potrebama - 2.0 sa ugrađenim pojačalom, što boljim frekvencijskim rasponom, da stane na stol, i da ima kontrolu glasnoće s prednje strane. Volio bi imati Audioengine 5+, al nema kod nas, i košta duplo više. Naime baš mi fale niži tonovi. To sam kompenzirao tako što sam povećao zadnja dva slidera u ekvilizatoru od zvučne kartice, kao na slici, i sad mi zvuče puno bolje i ne smeta me to više.

Što se tiče zagrijavanja i ja sam primjetio dok sam prstima trazio prekidač sa stražnje strane i neš me ofurilo :) Pročito sam na njihovom forumu da su nekome odgovorili da je normalno da se lijevi jako grije iza i da ništa neće biti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.10.2013 22:42 (FLes).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
explorer 4 kaže...

Av40 kupljeni točno prije 3 godine, 4.10 2010. godine rade i sada jednako kao i prvog dana, uz to čudno zagrijavanje.

Ajd, hvala na utjesi, ali pobogu kako znas tocan datum kupovine zvucnika??????

15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
explorer 4 kaže...

Errrrrmmm, račun? {#}

In the name of tragedy..
14 godina
neaktivan

Ja sam svoje kupio prije par dana pa vec pojma nemam di mi je racun, ali jasno mi je di pise kad su kupljeni, samo mi nije jasno da si (edit: "da je" jer vidim da mi nije odgovorio onaj koga sam pitao) isao traziti racun kako bi napisao onaj post :)

Da ih je kupio/dobio za svoj ili neciji rodjendan onda me ne bi cudilo.

@ explorer4

Da li ti prilikom gasenja daju onaj zvuk (ako jesu, znas o cemu pricam)?

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2013 10:00 (BlueMax).

0 0 hvala 0
17 godina
BlueMax kaže...

Mislim da ne, čini mi se da imaju aktivnu ekvilzaciju.

No M-Audio support je ful dobar, posebno na forumu - slali su mi potenciometar za moje DX4 besplatno jer je originalni počeo krčati. A nemam nit račun nit garanciju za njih.

16 godina
neaktivan

savjet za kupnju zvučnika do 2000kn samo da nema puno žica mrzim žice...najviše glazba, metal, tu i tamo film ali uvijek je u noćnim satima tako da je stišano. e vidio sam one soundbarove pa me zanima da li je to dobro i koji? spojeno isključivo na pc, bitan mi je izgled zato su mi ti soundbarovi zapeli za oko. Hvala

kayser soze
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
BlueMax kaže...

Mislim da ne, čini mi se da imaju aktivnu ekvilzaciju.

No M-Audio support je ful dobar, posebno na forumu - slali su mi potenciometar za moje DX4 besplatno jer je originalni počeo krčati. A nemam nit račun nit garanciju za njih.

Od cega sam sve radio zvucnike kao dijete ne vjerujem da ih necu moci napraviti od - zvucnika ;)

16 godina
neaktivan
boxer5 kaže...

savjet za kupnju zvučnika do 2000kn samo da nema puno žica mrzim žice...najviše glazba, metal, tu i tamo film ali uvijek je u noćnim satima tako da je stišano. e vidio sam one soundbarove pa me zanima da li je to dobro i koji? spojeno isključivo na pc, bitan mi je izgled zato su mi ti soundbarovi zapeli za oko. Hvala

Možda ovo http://www.bose.co.uk/GB/en/home-and-personal-audio/speakers/computer-speakers/companion-3-speaker-system/

ili ovo http://www.ronis.hr/zvucnici/937/zvucnici-za-pc-focal-xs-book/XS_Book/

možda logitech onaj z model?

kayser soze
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
explorer 4 kaže...

A svetkovina SV. Franje je 4.10, zato znam.

BlueMax kaže...

Ja sam svoje kupio prije par dana pa vec pojma nemam di mi je racun, ali jasno mi je di pise kad su kupljeni, samo mi nije jasno da si (edit: "da je" jer vidim da mi nije odgovorio onaj koga sam pitao) isao traziti racun kako bi napisao onaj post :)

Da ih je kupio/dobio za svoj ili neciji rodjendan onda me ne bi cudilo.

@ explorer4

Da li ti prilikom gasenja daju onaj zvuk (ako jesu, znas o cemu pricam)?

Ako misliš na onaj "pucanj" woofera da.

Ugl. bio sam u Audio Prou prije par dana, išao sam po M audio bx5 i lik mi je rekao da je to uobičajeno za M audio modele, ali čudno, da od svih marki zvučnika, njih imaju najmanje na reklamaciji, a bx serija im još niti jednom nije vraćena.

boxer5 kaže...
boxer5 kaže...

Možda ovo http://www.bose.co.uk/GB/en/home-and-personal-audio/speakers/computer-speakers/companion-3-speaker-system/

ili ovo http://www.ronis.hr/zvucnici/937/zvucnici-za-pc-focal-xs-book/XS_Book/

možda logitech onaj z model?

Evo uzmi ove M audio bx5 d2, izvrsni zvučnici, trenutno su na popustu te su nešto manje od 1700 kn.

I po meni izgledaju skroz dobro, samo neznam jel tebi paše.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.10.2013 16:39 (explorer 4).
16 godina
neaktivan

sviđaju se oni meni ali su neraspoživi....fuck it. a što kažeš na onaj bose? imam u autu i stvarno je čist zvuk. a sto kažeš na logi z609? nisam ni sam pametan što kupiti logitech mi nije za audio neš to je ko da kupim gucci sat. zar ne?

kayser soze
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.10.2013 21:22 (boxer5).
14 godina
neaktivan

svi su ti odlicni zvucnici 

imaj na umu da je cijena cx5 za komad

bx8 ti je i previse za sobu

bx5 je best buy

a alesis m1 ako imas para

bose, bw i slicno za te pare zaboravi

pogledaj bw mm1 za 3500kn pa ces vidit sto mislim

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.10.2013 21:53 (apoteka).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
boxer5 kaže...

sviđaju se oni meni ali su neraspoživi....fuck it. a što kažeš na onaj bose? imam u autu i stvarno je čist zvuk. a sto kažeš na logi z609? nisam ni sam pametan što kupiti logitech mi nije za audio neš to je ko da kupim gucci sat. zar ne?

Onda ih uzmi u Provoxu, skuplji su za 100 kn ali je to inače normalna cijena, pošto su u audio prou bili na popustu.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Koji media player kupiti?, Vaš audio kutak
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice