Što se događa s našim društvom? zaključana tema

poruka: 62.879
|
čitano: 7.738.811
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Što se događa s našim društvom?
Drago kaže...

Carski: http://www.jutarnji.hr/osuden-jer-je-za-mito-uzeo-pilu--ali-je-ostao-voditelj-sluzbe-u-ministarstvu/1316741/

Još jedna lijepa priča iz  Hrvatske - policija, tužiteljstvo i sud su odradili svoje i ponovo se pokazalo da institucije rade svoj posao!

Ja sam jednom jednu stranku tražio da mi donese čokoladu bez grožđica jer ih ne volim i svaki put onda moju čokoladu jedu drugi, dok ja radim sav posao (a kako vidim mogo sam i u prdekani završiti). A i primjetio sam da 90% svih darovanih čokolada je s grožđicama...težak je život državnog službenika.

10 godina
neaktivan
nixass kaže...
Ja ne znam kak CA uopce prezivljava..
Ja si upravo bukiram let dublin-glasgow, dvije povratne karte 40e. Jel to normalno?
Dvije povratne karte do hr sa germanwingsom kostaju 370e.. CA je izgubljena u prostoru i vremenu..

S druge strane Air Serbiji ide super, ključna razlika - Air Serbia je privatizirana, dok je CA leglo uhljeba.

17 godina
Galt kaže...
nixass kaže...
Ja si upravo bukiram let dublin-glasgow, dvije povratne karte 40e. Jel to normalno?
Dvije povratne karte do hr sa germanwingsom kostaju 370e.. CA je izgubljena u prostoru i vremenu..

S druge strane Air Serbiji ide super, ključna razlika - Air Serbia je privatizirana, dok je CA leglo uhljeba.

Ključna stvar je Etihad. Em što je sad CA u ogromnim problemima, em što da se pojavi netko s istoka i želi kupiti tih 49% nastala bi opća pobuna.

17 godina
Galt kaže...
nixass kaže...

nadam se da ce, kad francuzi zavrse novi terminal u velikoj gorici, promet otici prema gore i da ce privuci jos kompanija u zagreb.. a pogotovo ako CA ode u privatne ruke..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
nixass kaže...
Galt kaže...
nixass kaže...

nadam se da ce, kad francuzi zavrse novi terminal u velikoj gorici, promet otici prema gore i da ce privuci jos kompanija u zagreb.. a pogotovo ako CA ode u privatne ruke..

"Malo" je kasno, čini se.

17 godina
moderator
Što se događa s našim društvom?

Buffalo Airways, kojega ste možda gledali na onim dokumentarističkim kanalima (oni seljoberi što na sjeveru Kanade lete na klipnim šklopocijama iz Drugog svjetskog rata i slično), imaju 50+ zrakoplova i 86 stalno zaposlenih.

CA ima 12 zrakoplova i nešto ispod 1000 zaposlenih i lete na 20 i nešto lokacija, sve EU i okolica. Od toga ih većina ne zna što će sa sobom pa po cijele dane na Facebooku raspreda o svemu - od stanja u firmi (za to bih dijelio otkaze bez ikakvog dodatnog objašnjenja - imaš 15 minuta da skupiš stvari iz ureda, da ti Bog zdravlja i sreće i da se više nikad ne vidimo) do dubokih promišljanja o političkim pitanjima poput istospolnih brakova u Americi ili škotskom referendumu o samostalnosti. 

Ponavljam po 500-ti puta da ovo kod nas nema veze s tobožnjom, a lažnom dilemom "kapitalizam ili "socijalizam" (navodno je kod nas još "socijalizam"), već jednostavno s javašlukom i pokvarenošću najobičnije seljačke vrste gdje se rođaci i komšije zapošljavaju u državnim firmama i to ne na postojeća radna mjesta nego na nepostojeća, izmišljena. 

Pogledajte koliko od tih soma zaposlenih ima veze s letenjem i održavanjem zrakoplova, a koliko ih ne zna na koju stranu avion leti. 

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2015 17:09 (Drago).
17 godina

malo OT al su avioni u pitanju..

drago, znam da ti pratis aeronautiku pa me zanima jedna tehnicka stvar..

posto zivim blizu aerodroma cesto gledam slijetanja/polijetanja i primjetio sam da kad klasicni motorac (s propelerima, ATR 72 ako sam dobro izguglao) polijece, puno ranije pocne sa manevrima skretanja itd itd dok mlaznjacima (redom airbus a320/1) uzimaju puno veci pravac i tek kad su ohoho od aerodroma pocnu manevre.. s cime to tocno ima veze? nadam se da si skuzio kaj me zanima.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2015 15:51 (nixass).
16 godina
Drago, kalsični negativac.. (ili klasni). Sad bi ti uhljebima uzeo 'kruh' iz ruku.. a samo stranicu prije hvališ institucije koje su svoj job odradile. Što zapravo želiš? Razjuriti uhljebe i natjerati državne institucije na red? LOL... (a bio si dečko koji obečava.. možda je samo utjecaj petka, pomrčine..) i sarkazma. :))
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
moderator

Imaš više standardnih procedura dolaska (STAR) i odlaska (SID). Manji i sporiji aviončekići mogu ranije ići na bliže fikseve i skretati s pravca u kojem su poletjeli. 

http://www.rocketroute.com/airports/europe-eu/croatia-hr/plates-zagrebpleso-ldza.html (dolje su ti linkovi na STAR-ove, SID-ove i ostalo)

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2015 17:09 (Drago).
16 godina
-btw, za uredništvo ili nekog tko nema ideju što natipkati... trenutni ransomware.
Moglo bi se malo 'podići' tenzije npr prema policiji/državi koja može/mora zaštititi građane/firme od takve rabote. Nema razlike u krađi auta i otkupu ili kidnapiranju. Tad je po službenoj dužnosti.. možda malo na tu temu? Tj ne trkeljati o antivirusima (za to postoje plaćeni oglasi), nego o potrebi države da to spriječi. Sve ostalo se nađe u dnevniku/dalekovidnici pa i novi iPhone, a ovo?
14 godina

Molim da se ovima koji raspredaju o avionima podijele kartoni. Hvala.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
mario.L_hr kaže...

Ako Drago zabrije slobodni smo do ponedjeljka...

Nemoj netko slućajno spomenuti oružje na bojice.

17 godina
moderator
Tiby kaže...
mario.L_hr kaže...

Ako Drago zabrije slobodni smo do ponedjeljka...

Nemoj netko slućajno spomenuti oružje na bojice.

Provokacija promašila. Ja sam ersoftaš, ne pejnbolaš.

This space for rent!
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2015 17:10 (Drago).
15 godina

jedna "zanimljiva" oftopik opaska..

Pratio neko vrijeme komentare ispod novinskih tekstova, podforuma i foruma, youtubea itd pa uvidjeh kako se puno civiliziranija retorika koristi ispod određenih video uradaka obnaženih gospodični na stranicama posvečenim isključivo takovom sadržaju.

Zanimljivo kako nisam do sada naletio na neko vrijeđanje po rasnoj/vjerskoj/lgbtiq osnovi ispod ni jednog jedinog pRon uratka, o politici se gotovo i ne raspravlja.. ozbiljno razmišljam da počnem pisat po tim por(n)talima.

Naiđe se na vrlo dobre diskusije, nevezano za radnju filma, o svemu i svačemu.

Ispod nekih "među internacionalinih" uradaka očekuješ komentare o ustašama, partizanima, titu i jasenovcu al toga eto nema.

Sad mi ostaje nejasno kako ispod videa o StihL bušilici dođe do rasprave o ustašama i partizanima, a ovdje nema jednog jedinog uvredljivog komentara.

15 godina

Pala mi je na pamet jedna zanimljivost iz naše turističke (terorističke?) prakse.

Mislim pogledajte ovaj "potez"...

...

Lik je vlasnik vlasnik turističke agenciju u Murteru sa kojom sam surađivao u "zlatnim" (€)/pre-crysis vremenima.

I znajmljuje kuću od svojih roditelja ali ne samo najam, već cijeli jedan "aranžman" nazovimo ga tako, a ukupna ideja tog aranžmana krije se iza slogana "Doživite mediteran kakav je nekad bio", web je vrulje-kornati.com a ovo je jedan pasus iz njegove ponude koju sam dobio na mail, vidim da nije na webu:

Netaknuta priroda, bez trgovina, automobila, elektrike,..., daleko od gradske guzve, pruza vam nezaboravan odmor uz mogucnost ribarenja, uzivanja u ekoloski zdravoj hrani, maslinovom ulju, ribi…

Pozivamo vas da s nama provedete vas odmor na Kornatima: 
Pokazat cemo vam kakav je Mediteran bio nekad, uzivat cete u zdravoj domacoj hrani, ici cemo na ribolov te cete nauciti loviti ribu s nama, zajedno cemo spremiti ulovljenu ribu za objed, pokazat cemo vam kako izgledaju prirodne ljepote Kornata, vozit cemo vas na plazu, gdje cete biti jedini gosti u krugu od 5 km, odvest cemo vas u Park prirode Telascicu, odvest cemo vas na magarcu u nase polje na branje drva za spremanje vecere, upoznat cete kako su zivjeli nasi preci i kako zivimo sada, imat cete na raspolaganju brodic s motorom tako da se i sami mozete odvesti do obliznjih otocica, vidjet cete najmanju tezacku kucu na Kornatima u kojoj su ljudi zivjeli (povrsine 6 m2), a u kojoj cete moci i vi boraviti 1 dan, i jos mnogo drugih stvari….

Znači ne samo da iznajmljuje kuću bez struje i vode i ne samo da će ti gosti živit sa njegovim roditeljima već ti gosti idu i sa njeovim ocem idu vući mrežu i radit u polje, brat masline, skupljat drva.

Znači nema troškova struje, vode, nikakvih ulaganja (jer koristi već postojeću "infrastrukturu" tj. kuću u kojoj mu žive roditelji)

već i ti gosti mu pomažu ocu u polju i na ribe 7 dana, vjerovatno umjesto njega.

Uz sve to, dodatnu zaradu predstavlja prodaja domaćih proizvoda, smokava, m.ulja, meda isl. A kao poseban bonus - gost može jednu večer prespavat tu ribarskoj kučici, vjerovatno na drvenoj klupi...

Mislim ovo nije nikakav satiričan website, ovo je registrirani turistički objekata koji radi već nekoliko sezona i to dobro.

Genijalac ili poludjeli turistički djelatnik? :D

http://social.xfire.com/users/kiki3000
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2015 0:05 (KIKI3ooo).
16 godina
ivan dragi kaže...

..određenih video uradaka obnaženih gospodični ..

Naiđe se na vrlo dobre diskusije, nevezano za radnju filma, o svemu i svačemu.

..

- a radnja je?  klasični švedski-ratni zaplet, sloboda pojedinca, klasne podjele, bitak .. i batak.

btw, od sad imam novu 'devizu', a di je tu moja shtilovka? (umjesto kume, a di sam tu ja).

12 godina

nisam protiv vjere i vjernika, dapače, tu na forumu i na drugim mjestima već sam se (a teško može biti većeg nevjernika od mene) zakačio s nekima koji se smatraju liberalnima i tolerantnima, a istovremeno bi ognjem i mačom zatrli svu vjeru i pravo ljudima da vjeruju u što hoće, čak do razine koja graniči s patološkom mržnjom - nekad mi se čini da su neki naši "liberali" triput zadrtiji, netolerantniji i skloniji nasilju (doduše verbalnom, ali opet nasilju) nego li bilo koji desni ekstremisti

kako bilo, nisam dakle protiv toga da vjeru prakticira tko god želi, pa niti da je promovira u javnosti, jer daleko nas više bombardiraju političkim ili potrošačkim kampanjama i nametanjem kojekakvih drugih stavova, uvjerenja i must have/buy pizdarija, pa se nitko ne diže na zadnje noge radi toga

hej, nisam niti protiv vjeronauka u školi kao izbornog predmeta, pa tko voli nek izvoli (osim što mi smetaju podvale s rasporedom sati pa djeca koja ne žele na vjeronauk bauljaju ko izopćenici po školi)

no, ovo danas mi se doslovce smučilo i tako me raspizdilo da još uvijek ne mogu doći k sebi od jada i bijesa

dakle, mala mi ide u četvrti razred osnovne i zamoli me da joj provjerim sastavak koji su dobili za domaći - i u njemu nešto u stilu "dan voda slavimo jer je i stvoritelj odredio da 3/4 zemljine površine bude prekriveno vodom..."

pitam malu jel joj ovo iz vjeronauka (mala mi ide na vjeronauk i nemam ništa protiv), kaže ne nego iz hrvatskog - pogledam u udžbenik iz hrvatskog jezka i doslovce stoji u prigodnom tekstu o svjetskom danu voda kako je stvoritelj odredio da 3/4 zemljine površine bude pokriveno vodom i još neke pizdarije iz biblije (ne smeta mi biblija, dapače, smatram je krasnom povijesnom knjigom, ali mjesto joj je na vjeronauku ili eventualno na satu povijesti  - ovisno koji s njezim aspekt proučava)...

WTF?!!! čitanka iz hrvatskoj jezika dolazi s tvrdnjom da je bog odredio koliko će biti vode na zemlji!!! što je sljedeće, možda iz fizike lekcija da je munja ustvari strijela božja

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2015 19:42 (picajzla0707).
15 godina
neaktivan

Čekaj dok ne dođe u 7.-8. razred i ako dobi mutavu vjeroučiteljicu. Tad počnu teme tipa spolnosti, pobačaji i sl. 

Evo kaj sam ja saznao:

-kondomi ne smanjuju rizik od HIV-a, jer sadrže male pukotine kroz koje spermiji nemogu proči ali bitno manji virus može. 

-kontracepcijske pilule ne spriječavaju začeće nego ubiju djete kad je staro samo nekoliko dana 

Jedna prijateljica, inače dosta pobožna je čula od časne na satu nešto tipa:

-kako se žena može rastati, ako je oženjena pred Bogom, čak i ako je už tuče?

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
15 godina
picajzla0707 kaže...

nisam protiv vjere i vjernika, dapače, tu na forumu i na drugim mjestima već sam se (a teško može biti većeg nevjernika od mene) zakačio s nekima koji se smatraju liberalnima i tolerantnima, a istovremeno bi ognjem i mačom zatrli svu vjeru i pravo ljudima da vjeruju u što hoće, čak do razine koja graniči s patološkom mržnjom - nekad mi se čini da su neki naši "liberali" triput zadrtiji, netolerantniji i skloniji nasilju (doduše verbalnom, ali opet nasilju) nego li bilo koji desni ekstremisti

...

pitam malu jel joj ovo iz vjeronauka (mala mi ide na vjeronauk i nemam ništa protiv), kaže ne nego iz hrvatskog - pogledam u udžbenik iz hrvatskog jezka i doslovce stoji u prigodnom tekstu o svjetskom danu voda kako je stvoritelj odredio da 3/4 zemljine površine bude pokriveno vodom i još neke pizdarije iz biblije (ne smeta mi biblija, dapače, smatram je krasnom povijesnom knjigom, ali mjesto joj je na vjeronauku ili eventualno na satu povijesti  - ovisno koji s njezim aspekt proučava)...

...

Ako je ovo jedini primjer - forsiranja religije - na koji si naišao, onda je razumljivo zašto ti nisu jasni neki koji se smatraju, kako kažeš, liberalnima i tolerantnima, a istovremeno bi ognjem i mačom zatrli svu vjeru i pravo ljudima da vjeruju u što hoće, čak do razine koja graniči s patološkom mržnjom - jer se mainstream religija, a.k.a. kršćanstvo, nasilno nameće našem društvu.

http://social.xfire.com/users/kiki3000
15 godina

Očigledno je nedopustivo da vjeronauk nije obvezan u školama i da na taj način anarhisti, protestanti i heretici mogu izbjegavati Božju riječ koja se javlja u glavama ljudi koji su ovo isplanirali. Dodao bih još samo da za osobe koje čuju glasove u glavi postoji medicinska dijagnoza koju nisam izumio ja (ateist) već stručne osobe i da je takvima mjesto u ludnici a ne u javnom životu!

10 godina
neaktivan
Drago kaže...

Ponavljam po 500-ti puta da ovo kod nas nema veze s tobožnjom, a lažnom dilemom "kapitalizam ili "socijalizam" (navodno je kod nas još "socijalizam"), već jednostavno s javašlukom i pokvarenošću najobičnije seljačke vrste gdje se rođaci i komšije zapošljavaju u državnim firmama i to ne na postojeća radna mjesta nego na nepostojeća, izmišljena. 

Privatnik si to ne može dopustiti, dok nikog nije briga kad narod plaća.

12 godina
KIKI3ooo kaže...

Ako je ovo jedini primjer - forsiranja religije - na koji si naišao, onda je razumljivo zašto ti nisu jasni neki koji se smatraju, kako kažeš, liberalnima i tolerantnima, a istovremeno bi ognjem i mačom zatrli svu vjeru i pravo ljudima da vjeruju u što hoće, čak do razine koja graniči s patološkom mržnjom - jer se mainstream religija, a.k.a. kršćanstvo, nasilno nameće našem društvu.

ma nije ovo jedini primjer "forsiranja" na koji sam naišao u životu, jegiba sa 40+ naletiš na sve i svašta

nemam ništa protiv promocije, jer ljudi imaju potrebu širiti svoja uvjerenja i tu nema ništa loše - u odnosu na recimo politiku, marketing svih vrsta i puno drugih stvari, vjera je pičkin dim od nasilnog nametanja - pročitaj novine, pogledaj elektronske portale i televiziju - na religioznu propagandu naletit ćeš doista rijetko u odnosu na maltretiranje kojem nas bombardiraju hdz, sdp i priljepci, da ne govorim o gomili reklama o tome kako moraš izgledati, što nositi, gdje kupovati itd - sve je to promocija, forsiranje i nametanje, daleko nasilnije i agresivnije

sasvim je druga stvar što se kod nas tzv. ljev'čari povampire čim čuju da neki vjernik nešto kaže (pogotovo na forumima, pa tako i na ovom) i na prvu počnu s vrijeđanjem i ponižavanjem - zato sam rekao da bi "mačem i ognjem" jer je to činjenica, a takvo ponašanje nema veze s pravim ljevičarstvom, liberalnošću i tolerancijom - to je primitivni ekstremizam navodno lijeve orjentacije koji prokazuje ništa manje seljačine od desno orijentiranih budaletina (svaka čast izuzecima)

takav nastup pokazuje samo razinu primitivizma, bio on desni ili lijevi

u krajnjem slučaju ako te ne zanima što ima za reć milanović ili karačmarko prebaciš kanal, okreneš stranicu u novinama, a isto tako i sa religijom - ne moraš slušati ako te ne zanima, okreni stranicu i čitaj nešto drugo

dakle, nitko ti religiju u većini slučajeva nasilno ne nameće - OSIM u ovakvim slučajevima koji raspizde i mene, jer smatram da vjera nema što tražiti u školskim predmetima koji se temelje na znanosti, pogotovo ne humanističko-društvenim (osim možda povijesti i to u strogo određenim uvjetima)

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2015 22:08 (picajzla0707).
15 godina
picajzla0707 kaže...
KIKI3ooo kaže...

u krajnjem slučaju ako te ne zanima što ima za reć milanović ili karačmarko prebaciš kanal, okreneš stranicu u novinama, a isto tako i sa religijom - ne moraš slušati ako te ne zanima, okreni stranicu i čitaj nešto drugo

dakle, nitko ti religiju uvećini slučajeva nasilno ne nameće - OSIM u ovakvim slučajevima koji raspizde i mene, jer smatram da vjera nema što tražiti u školskim predmetima koji se temelje na znanosti, pogotovo ne humanističko-društvenim (osim možda povijesti i to u strogo određenim uvjetima)

Problem je u tome što izvor netolerancije u odnosima vjernici/drugi vjernici/ateisti nije u političarima i medijima već baš u običnim ljudima. Ja sam više puta bio u neugodnoj situaciji zato što sam javno rekao da sam ateist. Evo, npr. izvolite idite onima pod šator pa im recite da ste ateist, spaliće vas javno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2015 22:57 (phoenix2003).
10 godina
neaktivan

Ja uopce nemam pojma da se meni nešto nameće, čak bi rekao da je Država puno opasnija od Crkve.

12 godina
phoenix2003 kaže...

Problem je u tome što izvor netolerancije u odnosima vjernici/drugi vjernici/ateisti nije u političarima i medijima već baš u običnim ljudima. Ja sam više puta bio u neugodnoj situaciji zato što sam javno rekao da sam ateist. Evo, npr. izvolite idite onima pod šator pa im recite da ste ateist, spaliće vas javno.

kod mene je situacija obrnuta, živim u zadru već desetak godina i za puno ljudi sam saznao da su vjernici slučajno i to nakon više godina, a kamo li da bi me netko "vrbovao" ili mi nešto nametao, dapače, to se drži za sebe i vjera je vrlo rijetko tema razgovora

a baš nikad nisam naletio na negativnost prema tome što sam ateist ili da me netko pokušava preokrenuti

doduše, ranije dok sam bio mlađi i dok sam sam ulazio u takve rasprave i izazivao ih nastojeći uvjeriti vjernike da su "ovce", često bi skužio da sam jedini agresivac u takvim raspravama ja, ne onaj s druge strane

također sam branitelj i bio sam masu puta među braniteljima, kad i nisu znali da sam i sam branitelj (držao sam kafić u nekoj zabiti desetak godina) pa isto tako nisu slagali lomaču kad bi se izjasnio da sam ateist

mensčini da se tu stvara svojevrsni lov na vještice i da se gorljivi ateisti prema vjernicima ovdje ponašaju gore (verbalno barem) nego inkvizicija, al eto, možda mi se samo čini

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2015 23:57 (picajzla0707).
15 godina

Ne trebaš mi govoriti o tome. Dolazim iz obitelji vjernika. Ali onih istinskih vjernika koji nemaju ništa zajedničko sa ljudima koji odlaze na "kadrovske" mise.

17 godina

Sori ak je bilo-ignorirajte; zgodni tekstovi Olega i Davora Verkovića o eventarijama i ceremonijama
http://www.forum.tm/vijesti/poduzetnicka-elita-i-novinarska-stoka-3006
http://www.index.hr/vijesti/clanak/poduzetnici-pustite-preseravanje/808617.aspx

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2015 5:26 (overhaul).
15 godina
Galt kaže...

Ja uopce nemam pojma da se meni nešto nameće, čak bi rekao da je Država puno opasnija od Crkve.

Ja sam odrastao u obitelji vjernika. Jedna rođakinja mi je skoro svaki dan u crkvi. Nakon svojeg radnog dana (koji nema veze sa crkvom) vrlo cesto se odazove na pozive da posjeti problematične ili siromašne obitelji kako bi im organizirala bilo kakvu pomoć. A ja sam kao klinac valjda samo 5 puta u životu bio u crkvi. Nitko me nije mogao ni previse pokusavao natjerati ni da molim ni da idem u crkvu. Ateist sam ali imam poštovanja za te ljude. Za ove sto stalno pljuju po njima a i po svemu ostalom, nemam nikakvog poštovanja.

Potpis!
17 godina
moderator
Galt kaže...
Drago kaže...

Državno vlasništvo nije "socijalizam". Nauči nešto o temi o kojoj pričaš. 

This space for rent!
17 godina
odjavljen
Drago kaže...
Galt kaže...
Drago kaže...

Državno vlasništvo nije "socijalizam". Nauči nešto o temi o kojoj pričaš. 

Nebitno jel socijalizam ili nesto trece, iskreno znam samo osnovne stvari o uredjenju, no jasna je cinjenica da su u vrhu gotovo svake drzavne firme djelatnici/direktori postavljeni po politickoj odluci, naravno zanemrivajuci iskustvo, razinu obrazovanja, znanje jezika i slicno. Zato i svaka drzavna firma na kraju zavrsi isto, u debelom minusu.

Da stvari ne funkcioniraju dobro primjer je HŽ (tu se ne zna ko pije ko placa), Holding (mozda po uredjenju gori od HŽ-a, ali ih izvlace gradski prirezi koji su najveci u ZG-u), INA je jedan od primjera kak drzava moze unistiti odlicno pozicioniranu firmu. 

Uglavnom zakljucak je da moras imas dobro poznanstvo i mozes postat direktor svega, jos uvijek je ista stvar ko u bivsoj Yugi, samo je to danas malo prikriveno.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice