Spašavanje podataka Nokia Lumia

poruka: 19
|
čitano: 5.584
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Tražio sam po forumu, ali nisam našao. Imate li preporuku kome u Zg otići za recovery podataka sa Windows Nokia Lumia mobilnog telefona? Cijene kod dva glavna igrača su paprene :( Također bih upozorio da ukoliko nemate uključen back up na cloud to učinite što prije jer Lumie u sve većem broju imaju problem sa bootom...i mob je praktički mrtav..možete jedino probati sa Windows recovery programom, no ako i uspijete, sav sadržaj moba bit će izbrisan...Dakle, molim preporuku! Može i na pm. Hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Spašavanje podataka Nokia Lumia

Koja Lumia...

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.9.2017 5:14 (Hardwhelper!!!).
8 godina
protjeran
Pa tvornicki sve ide na OneDrive, osim ako u startu netko iskljuci, sto nema logike uopce.

Cak i postavke sistema, kontakti, fotografije, melodije, snimke, sve ide na OneDrive.

Ne kuzim, kakav problem sa Bootom? Nikad ni jednu Lumiu nisam imao sa tim. Jel imas MicroSD karticu? Da ti ona ne radi probleme? Probaj ju maknut.
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Lumia 1020 :( Točno, sve ide na onedrive, a ukoliko se isti popuni, a ti to ne znas, onda ne ide vise nikud...Google "Unable to find bootable option" , problem se počeo pojavljivati još 2015.

Uglavnom ne možeš ništa osim rastaviti cijeli mobitel i skidati podatke s memorijskog čipa ukoliko su još tamo...

Lumia 1020 nema mSD card.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.9.2017 16:12 (master943).
14 godina

zaboravi uopce na spasavanje podataka. imam isto lumiju 1020, sestra imala dosta slika male bebe, htjela izraditi, telefonu se pokvario usb port, nije htio prepoznavati punjac vise, a stariji malac mislio da moze on popraviti pa vratio telefon na fabricke postavke, nije znao da brise sve sa telefona, pa sve one slike odose u zaborav. da bar ima podrsku za memorijsku i da se memorijska pokvarila, opet bi bilo nekako lakse vratiti izgubljene slike.

ovako, nazalost, nemoj se truditi i traziti rjesenje.

bilo je nekih recovery programa, al sve je to nula

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
13 godina

Pa ak imaš Microsoft Account, tamo pokupi fotke. Čak i one koje si namjerno obrisao...

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
master943 kaže...

Lumia 1020 :( Točno, sve ide na onedrive, a ukoliko se isti popuni, a ti to ne znas, onda ne ide vise nikud...Google "Unable to find bootable option" , problem se počeo pojavljivati još 2015.

Uglavnom ne možeš ništa osim rastaviti cijeli mobitel i skidati podatke s memorijskog čipa ukoliko su još tamo...

Lumia 1020 nema mSD card.

Imam ju i ja - nisam imao tih problema, jedino sto sam mijenjao bateriju prosle godine, jer moja iz 2015. je drzala samo jos 30min u radu.

I nije mi jasno kako si uspio cijeli OneDrive napuniti - ako si kupio L1020, po registraciji si dobio 50GB bonus prostora na OneDriveu zauvjek,

a ako ga i popunis, dobijas obavjest da se ne moze uploadati.

Osobno fotografiram sa 38Mpix DNG-ovima koji su po 80-90Mb, i nisam jos napunio tih 50GB prostora + 5GB pocetnih.

Kad brises fotografije sa telefona, one ostaju na OneDriveu osim ako ne odaberes opciju za brisanje simultano, sto ne preporucam,

a ako i obrises, idu u OneDrive kantu.

RecoveryTool brise sve sa moba, ako ti se mob ne moze bootati, nisi ga smio vratiti sa RecoveryToolom, nego ga staviti

u RecoveryMod (ne sjecam se vise, koristio sam jednom, da bi otkljucao Bootloader) pritiskom na tipku "VolumeUP + i Power",

i onda si ga mogao spojiti na PC i izvuci podate (ne sjecamse vise alata, ali mozes pristupiti i podatcima, i boot particiji i svemu.

Sad je na zalost kasno. Ako ti bude trebalo za ubuduce, potrazit cu u svojoj arhivi, jer sebi sam napravio 3 ROM-a sa otkljucanim

bootloaderom, za WP8.1, W10m 1607 i W10m 1703.

Problem je kod recoverymoda se podatci ne brisu, nego se u tabeli postavi da je prostor od 32GB slobodan (manje boot particija i windows particija),

i dok se tebi mobitel pokrene, poskida update i sve, prepise ti preko podatka pa oni budu osteceni.

Mozes ga spojiti na PC i sa Recuva-om preskenirati memoriju, vjerovatno ce naci sve fotografije, ali ce velika vecina biti ostecena.

9 godina
neaktivan

Nemam pojma, mislim da nisam nikad imao 50GB, vec 15GB koji su nedavno skresali na samo 5GB..Pa nisam ja koristio RecoveryTool, mob se jednostavno vrti ukrug i ne pokreće windowse..te piše ovo:

Navodno je to znak da je matična otišla pa_pa ... 

8 godina
protjeran

Cudno, 2014. se dobivalo 50Gb bonusa za L1020 kod prve prijave na account.

A skresali su svima koji nisu potvrdili da zele zadrzati bonuse nakon 12 mjeseci - dakle trebalo je samo potvrditi,

moguce da ste te mailove obrisali i zanemarili.

9 godina
neaktivan

A stvarno ne znam, ja te mailove uopce nisam dobivao, a upload je stao krajem 2016. Dakle, jedina opcija po meni je rastavljanje i spajanje direktno na čipove...e sad, znam za dvije firme u zg koje to rade, ali cijena je .... ne znam ima li tko još kakvu preporuku?

8 godina
protjeran

Probsj sa Recuva-om - to sam ti gore napisao, pa vidi jel sta ima :)

9 godina
neaktivan
Čitatelj kaže...

Probsj sa Recuva-om - to sam ti gore napisao, pa vidi jel sta ima :)

Moze Recuva raditi bez boota? Probao sam, uopce ne prepoznaje uređaj :(

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.9.2017 19:43 (master943).
8 godina
protjeran

Jesi vec restorao mobitel preko restore alata, ili ti je jos u stanju da ne mozes bootati?

1. Turn off your Windows Phone. Use power button to power off the phone.
2. Press and hold Volume down key and connect the charger to phone. You will see a big exclamation mark on the screen.
3. Press these keys one after another in the same sequence. Volume Up, Volume Down, Power, Volume Down.
4. You will see the phone reset and boot normally. You will see wheel gears working on the screen. It will take few minutes.

Ovo je za resetiranje mobitela - nakon toga ga spoji pretrazi recova-om.

14 godina

ja sam imao 150 GB na OneDriveu, prijavljivao sam se i da sacuvam, tako je nesto Microsoft nudio. I nedavno udjem i vidim da imam max 15GB
A Lumiu 1020 imam od izlaska.

Tako sam i odustao od OneDrivea, tacnije od clouda generalno.

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Čitatelj kaže...

Jesi vec restorao mobitel preko restore alata, ili ti je jos u stanju da ne mozes bootati?

1. Turn off your Windows Phone. Use power button to power off the phone.
2. Press and hold Volume down key and connect the charger to phone. You will see a big exclamation mark on the screen.
3. Press these keys one after another in the same sequence. Volume Up, Volume Down, Power, Volume Down.
4. You will see the phone reset and boot normally. You will see wheel gears working on the screen. It will take few minutes.

Ovo je za resetiranje mobitela - nakon toga ga spoji pretrazi recova-om.

Ne moze bootati, probao sam i ove 4 točke, ali izgleda da uopce ne reagira na pritisak bilo kojeg gumba :(

8 godina
protjeran
Ja vi rado pogledao taj mobitel, ali prevelika je udaljenost izmedju nas.

Ako drzis tipku "Volume down" dok je iskljucen, i prikljucis ga na punjac, dodje li ti do onog dijela gdje imas usklicnik na ekranu? To je service mod, iz njega mozes radit recovery na PC-u.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Probaj Hard reset kao za Lumiu 520:

1. Ugasi mob (odvoji bateriju ak ne ide na tipku).

2. Stisni "Power" tipku dok ne zavibrira.

3. Drži "Volume down" dok se ne pojavi uskličnik "!"

4. Stisni "Volume up".

5. Stisni " Volume down".

6. Stisni "Power".

7. Stisni "Volume down".

8. Sad se treba pojaviti natpis "Nokia".

9. Zavrte se dva zupčanika, počeo je s oporavkom.

Probao sam i ja postupak dok je na punjaču, nema šanse da upali kod mene. Pogledaj temu ovdje "Hard reset Lumia 520", možda nađeš neki koristan link.

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Spiridon kaže...

Probaj Hard reset kao za Lumiu 520:

1. Ugasi mob (odvoji bateriju ak ne ide na tipku).

2. Stisni "Power" tipku dok ne zavibrira.

3. Drži "Volume down" dok se ne pojavi uskličnik "!"

.............

Spiridon, pokušao sam to već kada je Čitatelj predložio i ono što se desi je da samo dođe do Nokia logoa i nakon toga se ugasi i krene ispočetka. Dakle, nema šanse dobiti taj dio sa zupčanicima :( Nekako sve više mislim da je riknula matična...

13 godina
neaktivan

Ukoliko imas neki dokument koji dokazuje vlasništvo nad mobitelom (racun, ugovor o kupnji)... To je kao i svaki drugi licenciran MSov OS, dakle uz dokumente u ovlasten servis, ili zaboravi mob sa lockanim bootom! Preostaju lokalni mestri... u ovom slucaju boot loaderi kolege koje ti kolega gore u postu nudi nece ti pomoci...

Dakle problem je botanje a ne kako si gore naveo spasiti fotke... Bootanjem I reinstalacijom gubis sve podatke, to su ti decki naveli...

Moj savjet; ukoliko ti je ista bitno na mobu uz dokaz o vlasnistvu u ovlasten servis... Sretno...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice