Samsung Galaxy S IV - Rasprava

poruka: 3.531
|
čitano: 824.626
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Samsung Galaxy S IV - Rasprava
mstaglicic kaže...
domac5 kaže...

cek jel pod garancijom? sta imaju naplacivat ako je pod garancijom i shebao se sam od sebe

Pod garancijom je i već je radi toga bio u 9.mj. na servisu i vratio se ispravan ( tako su oni rekli ) , ali već drugi dan je počeo s istim problemima.

Gledao sam na YouTubeu i ima još takvih slučajeva koji i nakon zamjene prednjeg panela imaju opet isti problem.
Sve do neki dan nisam stigao odnijet ga na servis, lijepo sam im sve objasnio u mailu i sad me baš zanima koji je to dio otišao a da ga naplate

tako malo, jer da se radi o ploči ili samom prednjem panelu - to dođe više od tih 360kn . 

moguce da nije dobar kontakt na sponi sa lcd-a na maticnu (nemogu se sjetit kako se tocno zove, ali mislim da ces skuzit na sto mislim) pa to naplacuju skupa sa zamijenom kao suho zlato..
jer po mome misljenju do screena nije jel prikazuje sve boje koliko vidim, a maticnu sam ja platio nedavno 800 kn (bez rada ruku..) 

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
15 godina
neaktivan

Onda ne znam u cemu je problem, jer bi taj los kontakt spadao pod garanciju, a ne da mi naplate.

15 godina
neaktivan
mstaglicic kaže...

Onda ne znam u cemu je problem, jer bi taj los kontakt spadao pod garanciju, a ne da mi naplate.

Naravno da spada.

12 godina
neaktivan

Pozdrav prije 2 tjedna sam uzeo novi galaxy s4 i do sada nema nikakvih tragova koristenja...znam da mu je onaj rub mana pa neznam jer da ga stavim u neku maskicu ili ne?

0 0 hvala 0
15 godina

ja nemam maskicu jer nije to vise onda taj isti osjecaj kad ga drzis, dosad mi je pao na laminat sa 1 metra visine na gornji desni rub i nista, tepih isto nista dok se frendu fino zgulio a kaze nezna ni sam kako samo odjednom i istina je vidim ga mobitel je ok, poslije 2 tjedna dode on s terena svi rubovi zguljeni, po sredini se poceo gulit, jako glupo je konstruiran, ako se zguli nemozes samo taj dio mjenjat nego imas malo vecu zahebanciju oko toga, mislim da ce odsad taj dio bit bas od aluminija na novom S6 a ne ova sugava kromirana plastika 

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zanimatelj kaže...

Pozdrav prije 2 tjedna sam uzeo novi galaxy s4 i do sada nema nikakvih tragova koristenja...znam da mu je onaj rub mana pa neznam jer da ga stavim u neku maskicu ili ne?

Uzmes aluminijsku bumper. Upet imas onaj feel u ruci, nije kao sa maskom.

15 godina

takav bumper smanjuje jacinu signala i ako ga oces skinut lako zgulis rub..drzao sam S5 u takvom plavom, nije nes, oces izvadit memorijsku ili sim karticu moras odsarafit prvo bumper...neznam jel se zagrijava vise u takvom bumperu

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
domac5 kaže...

takav bumper smanjuje jacinu signala i ako ga oces skinut lako zgulis rub..drzao sam S5 u takvom plavom, nije nes, oces izvadit memorijsku ili sim karticu moras odsarafit prvo bumper...neznam jel se zagrijava vise u takvom bumperu

Pa sta onda uzeti a da ne zaklopi kompletan mob?

15 godina

a kad bi bas moro uzeo bi onu najtanju 0,3 mm maskicu i neka folija na ekran eto...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo i odgovor servisa :

Poštovani g. Stagličić,
uređaj je stigao te je odmah stavljen u rad. Nažalost, ne možemo mijenjati uređaj jer je mehanički oštećen SIM konektro i baterija, što proizvođač ne priznaje u jamstvu. Fotografije oštećenja i ponudu za popravak šaljemo u privitku, pa ljubazno molimo da nam javite da li želite popravak van jamstva ili ne. Za sva dodatna pitanja, slobodno nam se obratite.
Lp,
MESC

Slike ću vam isto tu stavit pa mi vi recite jel itko od vas tu vidi oštećenje na konektoru SIM kartice jer oni navode da je oštećen.
Za bateriju znam da je oštećena od moje strane al to nikako ne utječe na rad niti ispada ni gubi kontakt na bateriji.

Navodno oni vide oštećenje SIM konektora Navodno oni vide oštećenje SIM konektora
Oštećenje baterije Oštećenje baterije
Ponuda za popravak van jamstva Ponuda za popravak van jamstva
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2014 16:23 (mstaglicic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
vidi se oštečenje na sim utoru, a s baterijom si ih dodatno uvjerio se nešto dogodilo mobitelu. Mogao si makar drugu bateriju staviti
15 godina
neaktivan
marsovac zemaljski kaže...
vidi se oštečenje na sim utoru, a s baterijom si ih dodatno uvjerio se nešto dogodilo mobitelu. Mogao si makar drugu bateriju staviti

Mob je u istom takvom stanju ( baterija s tim ostecenjem i sim utor takav kakav je i sad ) bio kod njih u osmom mjesecu radi iste stvari i nisu nista prigovarali al nisu ni popravili stvar iako su naveli da su popravili.

16 godina
neaktivan

pozz svima. Puklo mi je staklo na mobitelu. Znate nekoga u Zagrebu  da to mjenja? Imam novo staklo al je zajebano da to sam promjenim plus treba imati neki specijalni alat. Touch i ostale funkcije rade super samo lose vidim sto se dogadja od crta po ekranu :) Svaka pomoc dobrodosla. Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koji da stavim na telefon: I9505XXUGNK4 ili  I9505XXUGNJ8. Koji je noviji, kako da vidim to? 

xXxXx

0 0 hvala 0
15 godina

odes na samfirmware i tam ti izbaci za S4 sve romove i pise ti kojeg datuma je koji izasao

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sta mislite da li ce biti redizajnirati sve ikonice s Lollipop update-om (npr. camera app)? Koliko vidim na video klipovima od Sammobilee, ikona kamere je jos uvijek ista kao na 4.4.2 kitkat, weather widget je takodje isti. Ali ipak je to jos preview.

Ja se nadam se da ce napraviti te izmjene. Ipak ako ne naprave, onda to opcenito nece biti u skladu sa Androidom 5.0 - Material Design.

Da cujem misljenja?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nastavak moje priče sa mojim Samsungom :

Nakon prepucavanja sa MESC-om i Samsungom , danas sam se obratio udruzi za zaštitu potrošača.

Prije pola sata stiže E-mail iz servisa da je Samsung odobrio zamjenu u jamstvu, tako da će uređaj završiti najkasnije do sutra.

EDIT:

Zamjenjena glavna ploča i baterija.
Cijena: 0,00kn

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.12.2014 18:04 (mstaglicic).
Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav momci,mozda je vec neko pisao o ovom,dobio sam mobitel s4 iz amerike,upalio sam sve to odnio da mi nastima da moze nasa sim kartica i to.Ovih dana mi se pojavilo tj izbacuje mi ovo :

Security notice :

Unauthorized actions have been detected.Restart Your phone to undo any unauthorized changes.

I drugi problem je koji me zeza,je taj sto mi blokira wi fi,znaci idem turn on,i tako ostane.Ne mogu ga ni ugasiti ni upaliti,da bih ga restartovao ponovo,i pali mi se nakon 30 sekundi uz to opet za dan dva blokira.
Molim vas za pomoc,ako neko moze pomoci,ako uspijemo rijesiti problem,dobit ce nagradu sigurno :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne kontam zasto je ova tema tako mrtva...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
xperia_01234 kaže...

Pozdrav momci,mozda je vec neko pisao o ovom,dobio sam mobitel s4 iz amerike,upalio sam sve to odnio da mi nastima da moze nasa sim kartica i to.Ovih dana mi se pojavilo tj izbacuje mi ovo :

Security notice :

Unauthorized actions have been detected.Restart Your phone to undo any unauthorized changes.

I drugi problem je koji me zeza,je taj sto mi blokira wi fi,znaci idem turn on,i tako ostane.Ne mogu ga ni ugasiti ni upaliti,da bih ga restartovao ponovo,i pali mi se nakon 30 sekundi uz to opet za dan dva blokira.
Molim vas za pomoc,ako neko moze pomoci,ako uspijemo rijesiti problem,dobit ce nagradu sigurno :)

Taj porblem se navodno pojavljuje radi KNOX-a. Probaj otici  Settings > More > Security > Security Policy Updates > Check For Updates. Nakon toga restartaj mob i probaj dali radi. Pogledaj kada odes na Settings > More > About Device koji je Build number i Baseband version te napisi ovdje da imamo vise informacija o cemu se radi. 

Ima li mobitel neki custom ROM ili ne, ako je mobitel kupljen u Americi da li je kupljen u slobodnoj prodaji ili je mobitel kupljen kod nekog operatera AT&T, Verizon? Sve su to vazne informacije koji su potrebne da bi mogli utvrditi problem i mobu se vidjeti iz gore navedenog Build number i Baseband version.

Ako mob ima custom ROM problem bi mogao biti rijesen tako da pokrenes SuperUser app, ako te pita zelis li onemoguciti KNOX klikni yes i to je to. 

The most incomprehensible thing about the world is that it is all comprehensible
15 godina
neaktivan

Sta mislite da li ce Lollipop za Galaxy S4 Black Edition biti full bijeli, kao sto pokazuju na Sammobile? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Almin94 kaže...

Sta mislite da li ce Lollipop za Galaxy S4 Black Edition biti full bijeli, kao sto pokazuju na Sammobile? :D

bijeli je za s4, s5, note3 i note 4 prema videima sammmobile-a pa nema razloga da i black edition ne bude bijeli.

iako ja mrzim to forsiranje bijele boje u lollipopu, te troši struje, te otpast će mi oči u mraku kada budem morao po meniju tipkat.

rješenje bi bilo, ako se glasine potvrde da će se ugraditi theme pa da će svatko birati, pa onda tko hoće biti bez očiju nek stavi bijelu, za nas nek daju crnu i to je to

15 godina
neaktivan

Preuzeo sam S4 sa servisa ( vratili mi ga postom kuci) i vidio da su stavili novi poklopac baterije, novu bateriju i dolje plastiku neku ispod baterije koja je bila prije napukla pa su je valjda zbog tog promijenili.

E sad vidim da su mjenjali plocu ali su mi serijski broj i IMEI ostali isti. Vidim da je nova ploca jer mi je KNOX 0x0 :D

I jos jedna stvar:

Ne mogu upaliti WLAN - odmah se pojavi poruka da je radnja zaustavljena radi sigurnosnih razloga.

Verzija je XXUGNG1 i nema dostupnih azuriranja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mstaglicic kaže...

Preuzeo sam S4 sa servisa ( vratili mi ga postom kuci) i vidio da su stavili novi poklopac baterije, novu bateriju i dolje plastiku neku ispod baterije koja je bila prije napukla pa su je valjda zbog tog promijenili.

E sad vidim da su mjenjali plocu ali su mi serijski broj i IMEI ostali isti. Vidim da je nova ploca jer mi je KNOX 0x0 :D

I jos jedna stvar:

Ne mogu upaliti WLAN - odmah se pojavi poruka da je radnja zaustavljena radi sigurnosnih razloga.

Verzija je XXUGNG1 i nema dostupnih azuriranja.

Nabaci XXUGNG8 i vidi hoce li raditi.

15 godina
neaktivan

Flashanjem preko ODIN-a necu promijenit KNOX na 0x1 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
mstaglicic kaže...

hočeš,

ne bi ni ja trpio t-mobile logo pri paljenju da ne napravi knox 0x1,

ali zato trpim i ostajem na brandiranom softveru radi knoxa

14 godina
odjavljen

Mene taj knox tako nervira i uopće ne marim za njega..frend mi je imo S4 Active, krepao mu zvučnik, zamijenili mu matičnu i cijeli oklop uređaja (bočni), iako je knox 0x1 bio, tako da hebeš knox i sve

0 0 hvala 0
15 godina

kazu da knox sjebe garanciju samo u nekim drzavama, mozda nasa ne spada u to, neznam...dosta ljudi je imalo knox 0/1 i nisu im odbili garanciju.

Bolje biti glup nego celav, manje se vidi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ja imam STALNO proglema otkako sam dekodirao uredjaj (pomocu koda iz t-mobilea)

bio vec na servisu zbog problema sto stalno gubi signal i ne cita karticu...sad je pak poceo gubit i svoj IMEI...evo ako vas zanima kako to izgleda

na 2:30 je prikazan IMEI, pa premotajte ako vam se neda sve gledat

a na servisu nista konkretno ne naprave..zadnje su mijenjali TWO software i stavili SEE....msm..i opet ista stvar, sad sam ga dao u EUROPATRADE, ali sve mi to ide na zivce sto moram bit 15 dana bez mobitela, jer su svugdje nesposobni propravljat mobitele, svaki klinac salju u zagreb, nabijem ih vise na onu stvar! nek mi daju zamjenski s4 pa onda okej! a ne ovako, zbog njihove krivice ja sam bez telefona!!!

TiONiO
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2014 15:59 (Tionio).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mstaglicic kaže...

Knox ce ostati 0x0. Ja sam flashao bezbroj puta i sve je ok, ostaje na 0x0 jer je nabacen rom oficijalnim putem.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice