Optički disk kapaciteta 400 GB

poruka: 15
|
čitano: 1.519
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Optički disk kapaciteta 400 GB".
17 godina
neaktivan

Ajme... koliko ce tek ovo kostati...

In Control
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Optički disk kapaciteta 400 GB
EnlightenedPhoenix kaže...

Ajme... koliko ce tek ovo kostati...

minimalno 200 KN
a zamisli koliko će koštati čitači/pržilice oko 3000/6000 (moje predpostavke)
ATI up, Nvidia Down!
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2008 20:26 (IRebic).
17 godina
neaktivan

200 kuna, al u bajci...

Malo pogledaj koliko koštaju BluRay diskovi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

moje skromno misljenje je da ova tehnologija nece zazivit...

preskupa je izrada a koja ce bit ciljana skupina?

Opce je poznato da iole ozbiljnije firme ne rade backup na opticke medije, zabavna industrija.. hm, pa mislim da nijednoj igri nije potreban cd od 400 gigi da stane gore, jedino im jos preostaju nadobudni mutirani teenageri sa jako jako velikom glazbenom zalihom.. Smijeh

mislim, to je ista stvar ko kad su napravili przilice cd-a koje idu do 48x pa je onda LG izbacio seriju 52x pa je onda bilo jos par rariteta ako me pamcenje dobro sluzi sa nekim nazivnim brzinama na 56x al tu se stalo. tak i ovo.. blue ray je ok jer je kapaciteta da solidan HD film stane gore, al čovjekovom oku više od HDa ne treba, a pogotovo ne nešto šta je 16x veće. Koja bi to rezolucija bila?!

Tak da svaka cast ovim ludim znanstvenicima, al mislim da ce sve to ostat na prototipu..

Biologists think they are biochemists, Biochemists think they are Physical Chemists, Physical Chemists think they are Physicists, Physicists think they are Gods, And God thinks he is a Mathematician
17 godina
protjeran

Sjeca li se netko floppy-a, 1.4Mb, pa ljudi su godinama tvrdili da je nepotrebno imati vise, pa je izasla Iomega zip, i svi su radili backup. Kad je dosao CD, vec se koristilo puno vise od jednog za backup, a DVD nikome nije bio dostatan, sad imamo BlueRay i iskreno receno nit priblizno dovoljan za nekakav backup. Nekad se imalo par dolumenata za backup, a danas sto sve ne, od glazbe, videa, itd.

Zlo i Naopako
17 godina
neaktivan
nedIm kaže...

200 kuna, al u bajci...

Malo pogledaj koliko koštaju BluRay diskovi

to su samo moje pretpostavke!
(200 sam stavio minimum)
ATI up, Nvidia Down!
17 godina
neaktivan

Ma to ce samo ostati na prototipu....kolko bi se tih 400Gb przilo??..3sata...Namigiva

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lion King kaže...

Ma to ce samo ostati na prototipu....kolko bi se tih 400Gb przilo??..3sata...Namigiva

točno, razvijat će oni to bar par godina
ATI up, Nvidia Down!
17 godina
neaktivan

Neće ti DVD zaživit,prvo snimali bi se i više od 10 sati,a i jako lako bi se oštetili,isto kao što su i Dual Layer DVD podložniji oštečenjima tako bi bili i ti mediji,jer da napraviju kvalitetnije DVD-e koštali bi puno više,a ako im cjene bude veća od 300 kn ljudi će radije kupovati hard-diskove koji koštaju njegdje toliko, i još tome možeš na hard stavljti i dodavati backupe,brisati stare i još puno toga što je sa medijem ograničeno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Najgluplja rečenica koju čovjek može reći: "x Gy prostora je dovoljno, kome treba više?!" i izrugivati se napretku rasta kapaciteta. Tako nešto izjavi netko tko je posljednjih 50 godina bio ispod kamena ili je glupast.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
naxeem kaže...

Najgluplja rečenica koju čovjek može reći: "x Gy prostora je dovoljno, kome treba više?!" i izrugivati se napretku rasta kapaciteta. Tako nešto izjavi netko tko je posljednjih 50 godina bio ispod kamena ili je glupast.

Nemoj vrijeđati William Henry Gatesa III. Smijeh
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

potpis...
17 godina
Backup se ne radi na DVD i nikad se ne bude radio. To možda ljudi za po doma ali svi serveri imaju RAID i backup na trakama. Svaki porast kapaciteta je pohvalan i potreban.
17 godina
neaktivan
the_tux kaže...
naxeem kaže...

On je to davno rekao... :p
If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
the_tux kaže...
naxeem kaže...

On je to davno rekao... :p
 pa ja ne vidim da je to itko izjavio... bar na ovom forumu. ako aludiras na mene, ja sam samo rekao da onaj tko ima 400 gb za backup ne bu to radil na cd neg na sigurniji medij. a ak me bas povlacis za jezik sto se tice ovih koji vredjaju po forumima, drzim da su primitivniji oblici od onih koji izjave nesto kao sto sam ja izjavio. odnosilo se to tvoje glupast i zatucan na mene ili na bilo kog drugog..

normalno da je svako povecanje kapaciteta dobro jednako kao sto je i svako povecanje brzine dobro, al ja te sad pitam, da ti dovuku opticki kabel do kuce i puste brzinu od 56gb u sekundi jer bi prihvatio tu tehnologiju? jel bi je platio? ili da ti pozvoni gospon iz cityexa iz dostavi monitor od 120 inča dijagonale.. dobro je da napreduje.. al medij mi se cini malo pogresan. sorry kaj sam zatucan zbog tog.
Biologists think they are biochemists, Biochemists think they are Physical Chemists, Physical Chemists think they are Physicists, Physicists think they are Gods, And God thinks he is a Mathematician
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2008 13:46 (bubbach).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice