Ajme... koliko ce tek ovo kostati...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ajme... koliko ce tek ovo kostati...
200 kuna, al u bajci...
Malo pogledaj koliko koštaju BluRay diskovi
moje skromno misljenje je da ova tehnologija nece zazivit...
preskupa je izrada a koja ce bit ciljana skupina?
Opce je poznato da iole ozbiljnije firme ne rade backup na opticke medije, zabavna industrija.. hm, pa mislim da nijednoj igri nije potreban cd od 400 gigi da stane gore, jedino im jos preostaju nadobudni mutirani teenageri sa jako jako velikom glazbenom zalihom..
mislim, to je ista stvar ko kad su napravili przilice cd-a koje idu do 48x pa je onda LG izbacio seriju 52x pa je onda bilo jos par rariteta ako me pamcenje dobro sluzi sa nekim nazivnim brzinama na 56x al tu se stalo. tak i ovo.. blue ray je ok jer je kapaciteta da solidan HD film stane gore, al čovjekovom oku više od HDa ne treba, a pogotovo ne nešto šta je 16x veće. Koja bi to rezolucija bila?!
Tak da svaka cast ovim ludim znanstvenicima, al mislim da ce sve to ostat na prototipu..
Sjeca li se netko floppy-a, 1.4Mb, pa ljudi su godinama tvrdili da je nepotrebno imati vise, pa je izasla Iomega zip, i svi su radili backup. Kad je dosao CD, vec se koristilo puno vise od jednog za backup, a DVD nikome nije bio dostatan, sad imamo BlueRay i iskreno receno nit priblizno dovoljan za nekakav backup. Nekad se imalo par dolumenata za backup, a danas sto sve ne, od glazbe, videa, itd.
200 kuna, al u bajci...
Malo pogledaj koliko koštaju BluRay diskovi
Ma to ce samo ostati na prototipu....kolko bi se tih 400Gb przilo??..3sata...
Ma to ce samo ostati na prototipu....kolko bi se tih 400Gb przilo??..3sata...
Neće ti DVD zaživit,prvo snimali bi se i više od 10 sati,a i jako lako bi se oštetili,isto kao što su i Dual Layer DVD podložniji oštečenjima tako bi bili i ti mediji,jer da napraviju kvalitetnije DVD-e koštali bi puno više,a ako im cjene bude veća od 300 kn ljudi će radije kupovati hard-diskove koji koštaju njegdje toliko, i još tome možeš na hard stavljti i dodavati backupe,brisati stare i još puno toga što je sa medijem ograničeno.
Najgluplja rečenica koju čovjek može reći: "x Gy prostora je dovoljno, kome treba više?!" i izrugivati se napretku rasta kapaciteta. Tako nešto izjavi netko tko je posljednjih 50 godina bio ispod kamena ili je glupast.
Najgluplja rečenica koju čovjek može reći: "x Gy prostora je dovoljno, kome treba više?!" i izrugivati se napretku rasta kapaciteta. Tako nešto izjavi netko tko je posljednjih 50 godina bio ispod kamena ili je glupast.