Internet Explorer 9 beta

poruka: 113
|
čitano: 21.884
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Internet Explorer 9 beta".
17 godina
neaktivan
RE: Internet Explorer 9 beta
malina22 kaže...

Kao ni novi msn tako ni novi explorer ne moze na XP...Gluposti...

Pa možda bi ti to trebalo nešto reći o korištenju XP-a... XP je staro smeće, bio je dobar u svoje vrijeme, jednostavno ga je vrijeme pregazilo - uostalom, stavljati XP na noviji hardver je uzaludno neiskorištavanje punog potencijala tog istog hardvera...

Potpis ;)
16 godina
protjeran
Danijel kaže...
malina22 kaže...

Kao ni novi msn tako ni novi explorer ne moze na XP...Gluposti...

Pa možda bi ti to trebalo nešto reći o korištenju XP-a... XP je staro smeće, bio je dobar u svoje vrijeme, jednostavno ga je vrijeme pregazilo - uostalom, stavljati XP na noviji hardver je uzaludno neiskorištavanje punog potencijala tog istog hardvera...

a Windows7 radi na prosijecnom hardwareu starom 4 godine sasvim ugodno :)

15 godina
neaktivan
Danijel kaže...

Looool. Njusim li ja to computer rage? Smijeh

Polako. Udahni... izdahni...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
bokile kaže...

zanima me (od vas koji imate ie9) html 5 koliki je skor na  http://html5test.com/  ??????

meni na chrome 6 skor je 217 + 10 bonus poena

Opera 10.62 159+7

IE9 Beta 96+5

15 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
imacek kaže...

Super je da se radi na HTML5, ali nitko ozbiljan neće pisati HTML5 stranice još barem godinu dana.
Tako da taj test, a i dosta ostali služe samo za show off.

Ne, nego da bi se HTML5 stranice mogle pisati za godinu dana, utrka za HTML5 podrsku mora poceti vec sada, zato taj test prvenstveno i sluzi...

Nema tu nikakve utrke. Ako želiš imati podršku za sve onda se moraš prilagoditi najslabijem. :)

HTML5 i GPU podrška su trenutno samo marketinške priče, nema tu nikakve brige za developere i korisnike. Korisnici ne dobivaju ništa inovativno, a developerima nema neke revolucije. Obični nužni korak u evoluciji. 
HTML5 je sad buzzword poput nedavnog Web 2.0. :)

15 godina
neaktivan
imacek kaže...

Nema tu nikakve utrke. Ako želiš imati podršku za sve onda se moraš prilagoditi najslabijem. :)

Kako nema utrke? Browseri se utrkuju da bi sto prije podrzali sto veci dio standarda, ta utrka je potrebna da bi se kasnije ti kao web developer mogao prilagodavati najmanjem zajednickom nazivniku, inace bi zapeo na bog te pitaj kojem standardu.

Konkurencija tjera tehnologiju naprijed...

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
17 godina
rustweaver kaže...
Ne, nego da bi se HTML5 stranice mogle pisati za godinu dana, utrka za HTML5 podrsku mora poceti vec sada, zato taj test prvenstveno i sluzi...

Malo si previse optimistican, treba ce jos poprilicno godina da tako nesto zazivi, kao i sve druge nove tehnologije. Do tada cemo imati i IE12...

Sjetimo se recimo utrke za DX10. Sve je odmah vrvilo DX10 igrama cim je Nvidia izdala prvu DX10 karticu... Belji se

Ili cim je ATI.. khm.. AMD... izdao DX11...

Think locally, act globally...
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.9.2010 7:25 (SupremeCommander).
15 godina
neaktivan
imacek kaže...
rustweaver kaže...
imacek kaže...

Super je da se radi na HTML5, ali nitko ozbiljan neće pisati HTML5 stranice još barem godinu dana.

HTML5 i GPU podrška su trenutno samo marketinške priče, nema tu nikakve brige za developere i korisnike. Korisnici ne dobivaju ništa inovativno, a developerima nema neke revolucije. Obični nužni korak u evoluciji. 
HTML5 je sad buzzword poput nedavnog Web 2.0. :)

Dobro samo HTML5 će postojati i to se jasno zna što je, dok je web2.0 čisti izmišljotina web developera (ja sam sam web developer :) ) da bi naplatili više.

web2.0 nikad nije niti će ikad postojati, ne može se web verzionirati kao ni šalica, nemaš šalicu 2.0 ako si na njoj nacrtao smajlića flomasterom :D

HTML5 neće zaživjeti još minimalno 5 godina, tek 2020 se očekuje onako full, a još niti nije završen koliko ja znam. Bit će neke pre verzije pa neke stvari će se koristiti više neke manje, uglavnom prelazak se opće neće ni primjetiti, ni sa strane klijenta, ni sa strane web deva. Kako se prelazilo prije (postupno), tako će se i sada.

17 godina
neaktivan
imacek kaže...

Ne bi rekao da se prilagođavaju najslabijem. Prije onome koji ima najveći market share.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
16 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...
imacek kaže...

Ne bi rekao da se prilagođavaju najslabijem. Prije onome koji ima najveći market share.

Calling all haters, calling all haters!!!

kod mene normalno radi.....
15 godina
neaktivan
SupremeCommander kaže...

Malo si previse optimistican, treba ce jos poprilicno godina da tako nesto zazivi, kao i sve druge nove tehnologije. Do tada cemo imati i IE12...

Sjetimo se recimo utrke za DX10. Sve je odmah vrvilo DX10 igrama cim je Nvidia izdala prvu DX10 karticu... Belji se

Ili cim je ATI.. khm.. AMD... izdao DX11...

Nema to veze s mojim optimizmom, da bi saznao kako se doslo do te proizvoljne brojke od godinu dana moras citati cijelu raspravu:

Ali kad si vec poceo o optimizmu, pa zar youtube nema podrsku za HTML5 video vec sada? Transkodiraju snimke punom parom vec dosta dugo. A sto se tice ostatka rulje, ovdje mozes naci neke znacajnije igrace koji vec isprobavaju nove tehnologije. Da, HTML5 je jos uvijek veoma mlad, i da, dok potpuno zazivi vjerojatno cemo imati vec i IE12, ali da bi on mogao potpuno zaziviti za vrijeme IE12, rad na njemu moraju poceti vec sada.

Uf, debelo smo skrenuli s teme...

15 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...
imacek kaže...

Istina, jer on definira koji ulaze u podršku. Portali na kojima ja radim moraju raditi u IE7,8,9, Firefox i Chrome, nemam tu izbora, a pristup implementaciji se bira po tome "je li svi podržavaju to kako treba".
Dakle HTML5 ne dolazi u obzir. :)

@rustweaver
Razumijem tvoj stav, samo hoću reći da meni to ne izgleda kako utrka. Ja browser wars ne doživljavam baš. Meni kao korisniku je bitno da otvori web stranicu i da je ok za rad. Važniji mi je menađment bookmarka i layout UI-a nego HTML5. :)

15 godina
neaktivan
imacek kaže...

Važniji mi je menađment bookmarka i layout UI-a nego HTML5. :)

Svakome njegovo. Meni je HTML5 veoma bitan jer donosi novosti koje ce mi omoguciti da uklonim flash player sa svog racunala jednom za svagda, inace moram priznati da me je prije toga zivo bolio ..... koja je verzija HTML standarda trenutno aktualna.

Volim i ja menadment bookmarka i layout UI-a, zato i koristim konkurenciju koja mi omogucuje znatno vecu razinu prilagodbe, ali ovo nije tema o toj konkurenciji.

16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
imacek kaže...

Važniji mi je menađment bookmarka i layout UI-a nego HTML5. :)

Svakome njegovo. Meni je HTML5 veoma bitan jer donosi novosti koje ce mi omoguciti da uklonim flash player sa svog racunala jednom za svagda, inace moram priznati da me je prije toga zivo bolio ..... koja je verzija HTML standarda trenutno aktualna.

Volim i ja menadment bookmarka i layout UI-a, zato i koristim konkurenciju koja mi omogucuje znatno vecu razinu prilagodbe, ali ovo nije tema o toj konkurenciji.

Kakve koristi imaš sada od html5, osim youtube-a? Flash se neče još neko vrijeme maknuti s weba- neko duže vrijeme.

17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Uhh. Načekat ćeš se onda. Pitanje je da li ćeš uopće doživit nestanak Flash-a a kamoli Silverlighta. Osmijeh Sve su te tehnologije komplementarne i samo će se u jednom trenutku transformirat u nešto sasvim treće. Previše je love u to ubačeno da tek tako nestane.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
15 godina
neaktivan
ja00022 kaže...

Kakve koristi imaš sada od html5, osim youtube-a? Flash se neče još neko vrijeme maknuti s weba- neko duže vrijeme.

Pa bas to - Youtube. Drugo mi i ne treba.

mfrankovic kaže...

Uhh. Načekat ćeš se onda. Pitanje je da li ćeš uopće doživit nestanak Flash-a a kamoli Silverlighta. Osmijeh Sve su te tehnologije komplementarne i samo će se u jednom trenutku transformirat u nešto sasvim treće. Previše je love u to ubačeno da tek tako nestane.

Ne ne ne, krivo ste vas dvojica shvatili. Ne cekam ja da flash propadne. Nemam nikakve koristi od nekakvih sitnih pakosti prema Adobeu. Cekam konkretno da Youtube i mozda Vimeo omoguce html5 video pristup, nakon toga ce flash biti odstranjen sa mog racunala jer mi ionako samo za to i sluzi.

Da razjasnim. Flash imam, ali koristim flashblock jer mi flash sluzi za gledanje videa, dok silverlight i slicne kerefeke moj hard disk nikada vidjeli nisu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.9.2010 23:06 (rustweaver).
17 godina
Internet Explorer 9 beta
Da li isprobavate x86 ili x64 verziju IE9?
Sad kad je Flash x64 napokon dostupan, x64 verzija browsera je postala prilicno upotrebljiva...
Think locally, act globally...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

da li vi koji imate IE9 možete vidjeti sve thumb up? u IE8 to nije moguće, svega prvih 10 ili tu negdje, čim je više od toga pregled je presječen.

16 godina
neaktivan
Internet Explorer 9 beta
Ok, čitam sve ovo i ne vjerujem kako su neki ljudi zatupljeni određenim softwareima i aplikacijama. Većina ih je zadrta jer ili padaju na fore koje čuju od onih koji kao nešto znaju, a isto tako su čuli od drugih. Zalijepili ste se za taj HTML5 kao da će sutra cijeli svijet preči na njega i ostalo ugasiti pa sad ne znate što čete. Uopće ne znam čemu tolika hajka oko browsera?! Osim toga, za brzinu rada browsera ovisi dosta i kakva je konfiguracija računala, kakva je brzina interneta i normalno što će sve taj browser pokrenuti u svome radu. To što mjerite neke scorove i što ja znam totalna idiotarija. Kao da ste zaposleni tražiti koji je browser bolji. Ja sam osobno dokazao, ne jednom nego više ljudi da je IE8 brži od Chroma također jednom prekrasnom zadrtom liku. Na svojoj konfi sam instalirao oba preglednika i probao nekoliko stranica s time da sam između testova svaki puta brisao sa CCleanerom kompletno sve i IE mi je otvarao stranice brže od Chroma. IE9 je beta i znamo svi što znači beta. Ukoliko su korisnici zadovoljni betom vjerojatno će krajnja verzija biti još bolja. Tako je sa svim aplikacijama i softwareima. Ono što sam htio napomenuti da nisam nikoga htio vrijeđati prilikom iznošenja ovog teksta nego iznijeti činjenice. Inače sam sys admin i serviser računala, sjedio sam pred računalima korisnika koji su navodno jaaako pametni a prvo mi je trebalo pola sata da pronađem nešto na desktopu od mnogobrojnih ikonica, drugo par selektiranih foldera na desktopu i propertis koji uredno pokaže recimo 10GB stvari. Zatim Ccleaner i skine skoro 2 GB sranja, otvorim browser a ono gore valjda 4 toolbara koja se dam kladiti ne trebaju, a rade čuda po browserima i onda mi se smrači kad znam da moram preskenirati komp od virusa i nađem čudo. Dakle, prvo sredite komp pa onda testirajte. Svatko ima svoje želje, a prema tomu i odgovarajući software. Ja ne pljujem po niti jednom softwareu. Da, i još jedna bitna stvar. Ljudi koji koriste besplatne i nazovimo to tako neke unknown antiviruse neka ne osuđuju preglednike jer su pobrali viruse.
Hoky
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
intel2hoky kaže...
...

Za nekoga tko ne radi frku oko izbora browsera i sam si prilicno zadrt... xD

14 godina
neaktivan
Internet Explorer 9 beta
Pozdrav ! Korisnik sam IE-a i instalirao samnovu beta verziju, međutim imam neke probleme koji su možda samo u beta-i a možda postoji neko rješenje za to. Primjetio sam da mi ne otvara područja na stranicaa gdje se uređuje tekst, tako sam i na ovome forumu imao problema kada sam htio ovo napisati pa sam morao iz drugog browsera. Jednostavno neželi kursor postaviti u okvir da mogu zapoćeti pisanje, a kako koristim jedan blog servis i tamo sam primjetio da mi ne otvara java aplikacije kao što je opcija za postavljanje slika. Molio bi da ako neko ima rješenja da se javi ! Unaprijed se zahvaljujem !

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dvrandecic kaže...
Pozdrav ! Korisnik sam IE-a i instalirao samnovu beta verziju, međutim imam neke probleme koji su možda samo u beta-i a možda postoji neko rješenje za to. Primjetio sam da mi ne otvara područja na stranicaa gdje se uređuje tekst, tako sam i na ovome forumu imao problema kada sam htio ovo napisati pa sam morao iz drugog browsera. Jednostavno neželi kursor postaviti u okvir da mogu zapoćeti pisanje, a kako koristim jedan blog servis i tamo sam primjetio da mi ne otvara java aplikacije kao što je opcija za postavljanje slika. Molio bi da ako neko ima rješenja da se javi ! Unaprijed se zahvaljujem !

Pokušaj prebaciti stranicu u "Compatibility Mode" (ikona izgleda ko papir pokidan na dva dijela desno od adresne trake). Ako to ne radi, koristi drugi browser dok MS ne izbaci release verziju IE 9.

14 godina
neaktivan
Internet Explorer 9 beta

Pronašao sam ... Kako je minimalistički dizajn i sve je skriveno promakla mi je opcija ! Zahvaljujem se

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.9.2010 10:29 (dvrandecic).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Internet Explorer 9 beta
evo i ja sam se odvažio skinuti IE9 pa da kažem nešto o prvim utiscima: meni je ok, jedini problem imao sam napisati post ovdje, ali i to se lako riješi samo se klikne na isključi wyswyg desno gore i to je to. lijep stabilan browser koji otvara sve stranice, i youtube video uratke i relativno je brz, ali ne puno u odnosu na IE8 koji je bio vrlo brz testirao sam ga s FF i razlika je bila gotovo neznatna u korist FF (desetinka sekunde do pola sekunde najviše) tako da ni IE9 ne može bit bitno brži..
Let Justice Be Done, Though the Heavens Fall
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.9.2010 17:48 (karakteran).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
meni je IE9 beta iznenađenje, brz je...
Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
15 godina
protjeran
eterna luchar kaže...
meni je IE9 beta iznenađenje, brz je...

prekrasan, funkcionalan, pamti apsolutno sve lozinke, ne ruši stranice, jednostavno dodaje bookmarkse, po mom iskustvu do sad još uvijek neprevaziđeno jednostavno u odnosu na operu, chrome i ff... klasičan spoj najboljih osobina IE8 s poboljšanim i inovativnim dodacima IE9. user friendy više nego prije, sigurno će imati budućnost.

evo dobro mi došao i post iznad da isprobam sve opcije postanja, da vidim jel sve ok. Cool

Let Justice Be Done, Though the Heavens Fall
16 godina
neaktivan
Internet Explorer 9 beta

Za sve one željni dodataka tj skripti za IE tu je ova web stranica http://www.iescripts.org/index.php

Prvo morate instalirati IE7pro

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
ja00022 kaže...
jurluk kaže...
a dobro, vidim sad, da. al onda mi je opet premali adress bar :)

sto ljudi, sto ćudi ;)

Bilo bi eventuano bolje da su kada se klikne na adressbar da se on proširi malo više a kada izgubi on fokus onda se smanji. Tako bi se valjda svi zadovoljili.

Dobar prijedlog,posalji MS-u tamo mozda uzmu u obzir :)

16 godina
Internet Explorer 9 beta

Imao sam IE9 unazad mjesec dana i izgled je puno bolji nego prijašnje verzije ali uz nezaobilazne bugove. Stavio sam IE9 je jer mi je IE8 bio užasno usporen. Ispočetka je bilo ok ali nakon updatea windowsa i ta nova verzija mi usporila surfanje. Vjerojatno je stvar u nekim sigurnosnim elementima. Danas stavio Firefox i preporodio se. Surfanje mi sada neusporedivo brže,  mnoštvo dodataka , odlična mogućnost personalizacije, hrvatski prijevod (i dodatak za translate ImTranslator), TU i TD mogu vidjeti sve... Za sada sam zadovoljan.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
zlajutin kaže...
ja00022 kaže...
jurluk kaže...
a dobro, vidim sad, da. al onda mi je opet premali adress bar :)

sto ljudi, sto ćudi ;)

Bilo bi eventuano bolje da su kada se klikne na adressbar da se on proširi malo više a kada izgubi on fokus onda se smanji. Tako bi se valjda svi zadovoljili.

Dobar prijedlog,posalji MS-u tamo mozda uzmu u obzir :)

evo i to je riješeno, kao i neke druge stvari koje sam im predložio prije par mjeseci kao npr. prikaz brzine pri downloadu (download manager), a bit će tu još i pregršt drugih novosti kao sigurno surfanje, već spomenuta promjena address bara i sl. drago mi je da su poslušali želje svojih korisnika.

datum izlaska RC verzije se nije promijenio 28.1. (petak). podrobniji detalji na link

Micek kaže...

Imao sam IE9 unazad mjesec dana i izgled je puno bolji nego prijašnje verzije ali uz nezaobilazne bugove. Stavio sam IE9 je jer mi je IE8 bio užasno usporen. Ispočetka je bilo ok ali nakon updatea windowsa i ta nova verzija mi usporila surfanje. Vjerojatno je stvar u nekim sigurnosnim elementima. Danas stavio Firefox i preporodio se. Surfanje mi sada neusporedivo brže,  mnoštvo dodataka , odlična mogućnost personalizacije, hrvatski prijevod (i dodatak za translate ImTranslator), TU i TD mogu vidjeti sve... Za sada sam zadovoljan.

čini se da ja i ti vrtimo neke sasma druge browsere. imam IE 9 otpočetka i nisam primjetio neke (velike) bugove, brz je bio od samog početka, kad kažeš update windowsa misliš li na sp1? ja ga nisam stavio i neću dok ne izađe finalna verzija putem updatea, jedina loša stvar koja mi smeta to je što bug forum nije friendly prema IE 9 pa još uvijek moram surfat u compatibility modu (nema menija s desne strane) i ne vide se TU i TD kad ih je više od 10, a što se tiče hrvatskog prijevoda njega izbjegavam jer se snalazim samo na engleskom. FF nedostaje sinhronizirani bookmarks (lijevo i desno), IE 9beta je tu kod kuće i to mu je po meni koji puno koristim bookmarks velika prednost.

što se tiče brzine FF 4.0b9 je još uvijek (vrlo malo) sporiji u odnosu na IE 9, ali ima ogromnih problema sa upravljivošću (scrollom) sitea što mi jako smeta i zato ga izbjegavam, minefield je tu neuporedivo bolji (skoro jednako dobar kao IE 9) i zato kad sam na bug-u surafm u minefieldu.

May justice be done though the heavens fall
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.1.2011 12:42 (karakteran).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice