za sad same pohvale..........
IE me ponovo razočarao.. Dobra brzina ali opet se neke stranice raspadaju..
polako to je tek beta ...
Kao ni novi msn tako ni novi explorer ne moze na XP...Gluposti...
Glupo je očekivati od MS-a da još uvijek aktivno podržava OS koji je nastao prije gotovo 10 godina. S druge strane, tko je još uvijek na XP-u to je zato što mu radi dobro i zadovoljan je i najmanje što mu treba je nova verzija IE koja će sigurno u početku biti nestabilna.
Kao ni novi msn tako ni novi explorer ne moze na XP...Gluposti...
Glupo je očekivati od MS-a da još uvijek aktivno podržava OS koji je nastao prije gotovo 10 godina. S druge strane, tko je još uvijek na XP-u to je zato što mu radi dobro i zadovoljan je i najmanje što mu treba je nova verzija IE koja će sigurno u početku biti nestabilna.
Sve je to u redu, ali XP je i dalje najzastupljeniji operativni sistem...sa preko 60% i to ne treba nikako zanemariti...MS zeli na taj nacin da prisili one koji jos nisu presli na win7 da to urade...ne znam samo zasto su ostavili opciju downgrade sa sedmice na xp ako prestaju sa podrskom za XP...
čisto sumnjam da će to popravit. To im se događa od prve verzije IE
IE 9 Beta na Acid testu kompatibilnosti s standardima ima 93/100 a Firefox 94/100.
IE 9 na Acid testu kompatibilnosti s standardima ima 93/100 a Firefox 94/100.
je a Opera otkad je izasao Acid3 ima 100%
Pa odlično. Ali poanta je da se IE značajno poboljšao i da sada predstavlja ozbiljnu konkurenciju.
IE 9 na Acid testu kompatibilnosti s standardima ima 93/100 a Firefox 94/100.
ne zanima nas opera, zanima nas za sada samo IE9 i koliko se on poboljšao
Pa odlično. Ali poanta je da se IE značajno poboljšao i da sada predstavlja ozbiljnu konkurenciju.
da tek sada, Opera dere IE otkada postoji, ali svejedno za svaku pohvalu, možda nešto i ispadne od tog IE 9
da tek sada, Opera dere IE otkada postoji, ali svejedno za svaku pohvalu, možda nešto i ispadne od tog IE 9
Meni osobno Opera nikada nije sjela. na kompu imam FFi IE9. I to mi je sasvim dovoljno. Mogu samo reći da sam ugodno iznenađen s IE9.
Nadam se da sad podržava sve standarde HTMLa. Nadam se da će sad pasti broj ljudi na starijim verzijama IEa pogotovo 6 i 7. One su još uvijek pravi pakao za web-dizajnere a koristi ih preko 30% ljudi.
jedan od razloga zakaj ga ne budem instaliral...na slici
moras res komp iz jednog razloga a to je da ti je usput update-ao i neke stvari u windowsima i ako ti je to razlog onda neznam.
meni na acid3 ima 95/100, kako to?
zanima me (od vas koji imate ie9) html 5 koliki je skor na http://html5test.com/ ??????
meni na chrome 6 skor je 217 + 10 bonus poena
Ima bugova no vidi se da microsoft obavio domaću zadaću.
Osim toga bugovci opet kasnite:
http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/ie9-beta/68634.aspx
pozdrav
htio sam ovu poruku napisati iz IE9, ali ima nekih mušica, pa mi baš i nije uspjelo... deset puta kliktao po ikonici smajlića, no ništa se nije dogodilo... kursor za tekst se uopće nije pojavio i nisam mogo pisat tekst u ovo polje xD
enivej: ima čist veliku vjerojatnost da će biti default kad izađe čitava verzija... iako sam sad na Chrome-u...
nadam se da će stavit mogućnost "Reopen last closed tab"... jer ju dosta često koristim na chromeu zna se dogodit da kliknem na krivi tab, ili da mi zatreba kasnije pa da se ne vučem po history-ju...
cheers ^^
nadam se da će stavit mogućnost "Reopen last closed tab"... jer ju dosta često koristim na chromeu zna se dogodit da kliknem na krivi tab, ili da mi zatreba kasnije pa da se ne vučem po history-ju...
Pa vec je imas... desni klik na neki tab, pa "reopen closed tab", a imas i "recently closed tabs"...
Inace, ako neka stranica bas ne radi kako treba (recimo ovaj forum.. haha).. uvijek imas "Compatibility view" koji super radi (ako uspijem ovu poruku poslat, to onda radi)
Pa vec je imas... desni klik na neki tab, pa "reopen closed tab", a imas i "recently closed tabs"...
Inace, ako neka stranica bas ne radi kako treba (recimo ovaj forum.. haha).. uvijek imas "Compatibility view" koji super radi (ako uspijem ovu poruku poslat, to onda radi)
aaa skužih ovaj reopen hvala
štos je u tome kaj se mora "desnokliknut" na već otvoreni tab... za razliku od chrome-a gdje se mora kliknut izvan tab-a.. tj na prazno...
EDIT: evo radi mi sa compatibility view ^^ thx
iiii malo mi fale gumbići xD
@ slika
UI opcenito, odlican skok naprijed
UI ergonomija, ima tu za poraditi jos malo
sto se tice opceg zadovoljstva, nakon jednog jedinog testa (neka moja palikacija) ja sam veoma razocaran...
app radi na svim browserima dobro (iskljucivsi ie6) ali na ie9, jednostavno treba dorada :) nova muka iz microsofta... pitam se kako ff4 radi iz prve (posto radi ff3) a ie to nemozep ostici :))))
netko je pitao za test:
ie9 96+3
chromium7: 227+8
Haha... a firefox ima koliko... 120?
Taj test je ocito napisao neki google troll da jos malo popularizira svoj browser... ne pusimo ti mi tu te fore...
Taj test je ocito napisao neki google troll da jos malo popularizira svoj browser... ne pusimo ti mi tu te fore...
bas izgleda google troll, Opera koja vec od verzije 10.60 podržava HTML5 također ne prolazi baš najbolje samo 159+7
test je nezavistan koliko ja znam..
meni je ff 3.6.9. 139+4 bonus....ima u nekoj temi bas smo gledali koji je bolji na html 5
Uninstalirao kilavu Mozillinu betu i prebacio se na brži i ljepši IE 9. Pravo osvježenje!
bas izgleda google troll, Opera koja vec od verzije 10.60 podržava HTML5 također ne prolazi baš najbolje samo 159+7
Podržava HTML5, ali ne kompletno.
Kao što sam na prvoj stranici pisao.
IE9 je jako slab sa podrškom za HTML5.
Btw. Firefox 4.0 beta 7 pre - 249 + 9 bonus od 377 poena.
Google Chrome 7 poslednja dev verzija - 248 + 12 bonus od 377 poena.
IE 9 beta - 80 + 3 bonus od 133 poena. (tih 133 je verovatno neka greška, jer pola stvari u testovima nema IE)
Govorim o http://beta.html5test.com/
A o običnom html5test.com-u, tamo je otprilike isti skor, samo što tamo neke stvari test ne detektuje.
da u ovom beta html5 ima 203+7 bodova
Super je da se radi na HTML5, ali nitko ozbiljan neće pisati HTML5 stranice još barem godinu dana.
Tako da taj test, a i dosta ostali služe samo za show off.
Super je da se radi na HTML5, ali nitko ozbiljan neće pisati HTML5 stranice još barem godinu dana.
Tako da taj test, a i dosta ostali služe samo za show off.
Ne, nego da bi se HTML5 stranice mogle pisati za godinu dana, utrka za HTML5 podrsku mora poceti vec sada, zato taj test prvenstveno i sluzi...
Evo, skinuo da probam, vidim svima brz i to. A meni kifla. Puno sporiji od Bete 6 Firefoxa 4.
Vjerojatno je do mog kompa to samo :/
I sučelje mi se ne dopada baš. Neznam. Zasad su Opera i Firefox Beta X bolje rješenje, barem meni.