Nudim Golfa 5 za jednu RTX 5090
NVIDIA Blackwell 50xx
- poruka: 2.767
- |
- čitano: 274.965
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koji je to ducan ? Doslovce trazim gdje da kupim 5090
pitanje, zasta ce ti jebena 5090 kad ima 7900XTX ??? samo podrzavas ove nebuloze...
Pa ovo sta je kolega stavio bi uzeo za 2k eura bez problema, vise od 2,5 ne bi dao za 5090.
Kod nas bi se i potukli ispred ulaza u trgovinu.

ADM hoce 2k za 5080. Pa na kojim su oni drogama.
Navalite https://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/rtx-5090-zotac-oglas-46143399
EDIT: Oglas obrisan čim je ovdje stavljen, vjerujem da je gospodin ovdje među nama
Ovo je bio prvi val od svega par desetaka 5090ki po vecim državama i to se nabila cijena jer se znalo da ce biti taj mali broj kupaca spremnih platiti bilo koju cifru samo da odma imaju najnovije, vec u drugom valu ce vidjeti da sa ovim cijenama nece imati interes kupaca dok se poboljsa dostupnost.
Nije 5080 loša kartica ali sve preko 1200 eura je nonsens
Očekivao sam min 2000€ za rx5080,neki modeli će i biti toliko. Onda 5070ti ide oko 1200€ . Falit će ti borise dosta za nadoplatit.
1299 eura je Asus prime ne vidim ništa ne očekivano u tome?
Aero je 1400. to su cijene Vani kod nas ih neće biti do 4- mjeseca cca .. Dakle dobit ćemo 5080 po cijeni 4080 super
Očekivao sam i tako jest cijena kod nas. Rtx 5080 po cijeni 4080s nečemo nikad dobit jer će ovoj staroj padat brže cijena.
Očekivao sam min 2000€ za rx5080,neki modeli će i biti toliko. Onda 5070ti ide oko 1200€ . Falit će ti borise dosta za nadoplatit.
1299 eura je Asus prime ne vidim ništa ne očekivano u tome?
Aero je 1400. to su cijene Vani kod nas ih neće biti do 4- mjeseca cca .. Dakle dobit ćemo 5080 po cijeni 4080 super
Očekivao sam i tako jest cijena kod nas. Rtx 5080 po cijeni 4080s nečemo nikad dobit jer će ovoj staroj padat brže cijena.
Nebu mi nista falilo ne mrdam s 4070Ti Super do CyberPunk 2077 godine po ovome
Uletit će deda s nekom pinkom,ostalo mu od procesora
ne znam, i dalje ne osjetim potrebu.......

instalirao sam novi driver od Nvidije.
dlss 4 mi je odmah bacio nekih skoro 15 posto vise FPS-a u Diablu 4
Da bi neki miljarder/hardver entuzijasta uskrsnul neku firmu,recimo,nikad prezaljeni 3Dfx,sa "odmetnicima" iz Nvidije,Amd-a pa i Intela da roknu ovo sranje kaj se desava...........i onda sam se zbudil....fuck!
AMD ima povijesnu priliku napravit nesto... sad da vidimo dal ce ju opet po jubilarni 10. put zaredom zajebat
Ali ako je istina da je 9070 XT negdje izmedu 4080 i 4080 Super, sto zadnje glasine kazu, i ako ce kostati nekih 750$ MSRP ili manje... to je fini popust u odnosu na 5080 za zanemarivo manje performanse. Ako ce bit dovoljno konkurentni s cijenom mogli bi potencijalno i Ngreediju natjerat na poteze. Ali povijest nam kaze da su zadnjih X puta stavili skoro istu cijenu ko NVIDIA iako su nudili manje, pa bi ju onda tek naknadno rusili da nesto i prodaju.
instalirao sam novi driver od Nvidije.
dlss 4 mi je odmah bacio nekih skoro 15 posto vise FPS-a u Diablu 4
A nije da je Diablo 4 bas nesto prezahtjevan, pa da mu treba 15% vise FPS-a. Jedino sto voli zderati VRAM.
Meni na 7800XT i 3440 x 1440 radi zakljucan na 141 FPS (malkice ispod refresha monitora).
Na RTX4090 to mora raditi na 9000 FPS-a valjda
Ja sam jucer popodne lupao check update u Nvidia appu i nije povukao novi driver. Samo se Nvidia app updateao.
To si rucno povukao nove drivere ili preko Appa?
došle su 5080 kartice u Links, adm, instar...
cijene su 1900-2000€ ouch
Baš app, ful su ga zakomplicirali...
Baš app, ful su ga zakomplicirali...
Bome da jucer sam ga pokrenuo kod frenda , ajme meni
Evo kako ukljucit DLSS4 tj. nove mogucnosti putem app-a…
Jel se može ovo podesit u standard Nvidia settings ili baš treba app?
To je samo exlusive za rtx50